Som v 24. týždni a mám strach

7. aug 2024

Už asi týždeň mam neskutočný strach až uzkost ze sa dieťa narodí skôr (nemam ziadne problemy )alebo sa zabije pupocnikovou šnúrou.. stále ma pripadajú tieto myšlienky ako nato nemám myslieť,??

alexis617
7. aug 2024

Kľud nemysli na najhoršie nekrvaciaš, nemáš žiadne problémy tak nieje najmenší dôvod sa báť o drobca užívqj si tehotenstvo to sú len hormóny čo si zohrávajú s tvojou psychikou daj si magnézium ešte sa ťa opýtam mala si tieto myšlienky už pred tehotenstvom

jaass
7. aug 2024

Ja som takéto pocity sem tam mala a synček sa nakoniec narodil v 32tt. Nastavila som sa tak, že chcel byť s nami skôr tak preto sa vypýtal tak skoro na svet 💙 neboj sa, všetko je okey, hlavne nestresuj, veď chodíš na kontroly🙂 nedá sa všetko ovplyvniť

gabriela2952
7. aug 2024

Najhlavnejšie je necitat pribehy tu na MK, lebo sú tu aj šťastné ale aj nešťastne konce. Mysli pozitívne, pripravuj si pomaličky vybavixku a teš sa 🤩🤩

jajanka31
7. aug 2024

Ok si v 24tt najhorsie sa moze stat ale to vzdy...aj v 40 tt bohuzial to ty neovplyvnis. Menej horsie su pripady : novorodenec narodený v 24. týždni má šancu na prežitie 70 percent a riziko trvalých následkov cca 80 až 90 percent, v 28. týždni je riziko trvalých následkov už len okolo 20 až 30 percent. Meni sa to strasne rychlo v 30tt je to uz viac menej ok.. ale kazdy vie ze narodit sa ti moze dieta aj v 40tt a bude mat zdravotny problem vacsi nez to v 30..to neovplyvnis.
Ja som tiez tehotna v 28 a tiez mam hociake stavy a aj problem jeden za druhym ale mam aj doma poklad co sa narodil 33+0 a je super. Sice ma vela energie a vkuse nieco riesi ale kazdy tyzden je lepsi a lepsi uvidis. Nemysli na zle chod na poradnu alebo aj na pohotovost a trochu ta ukludni ked uvidis babo a srdiecko.. a o tyzden dva bude ovela dalej..

pet888
8. aug 2024

Asi citis,ze to babatko chce ist na svet uz skor..zacni sa s nim rozpravat a upokojovat,aby este vydrzalo v brusku,sprav si nejaky ritual s vasimi konverzaciami a sama uvidis,ako sa potom budes citit a ci stale budu tieto neprijemne myslienky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre