Som v 15. týždni a začínam mať pochybnosti o výchove dieťatka

12. jún 2021

Baby potrebujem sa vyrozprávať ☹️ alebo či ste tiež niektorá mala takýto pocit.
Čakáme so snúbencom bábätko. Som v 15.tt.
Odkedy som sa dozvedela, že som tehotná (v 5tt)
som sa neskutočne tešila, ale teraz ma prepadol taký smutný pocit. Také tie pocity či sa budem o bábätko dokázať postarať. Veď ja naozaj vôbec nič neviem.
Neskutočne sa teším ako sa budem o neho starať, ale keď si predstavím to, že vlastne ani neviem kedy má bábätko chodiť spať alebo ako dlho by malo spať. Ako dlho kojiť, kedy kojiť, kedy odplienkovať a takýchto ďalších XY vecí. Bojím sa, že sa o neho nedokážem postarať keď nič vôbec neviem...
Mali ste niektorá taktiež takéto pocity? 😏

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janba
12. jún 2021

Ano, do mojho otehotnenia som mala s babatkami skoro nulove skusenosti 😃vela som citala, ale velmi to nepomohlo, vela mi povedali v porodnici a vserko proste prislo same, naozaj. Tak teraz nedepkuj a nestresuj a uzivaj si tehotenstvo 🙂

luccija
12. jún 2021

Urcite ano si zodpovedna preto sa bojis🙂ver tomu, ze vela veci budes robit instiktivne to len tvoja fantazia pracuje a vytvara katastroficke scenare.ja som sa bala cestou z porodnice, ze uz budeme na dieta sami ziadne sestricky, doktorky....vsetko opadlo po par dnoch predsa je to nova situacia
Kazdy sa boji....kazdy niecoho ineho🙂dovolim si tvrdit, ze uz sa budes bat cely zivot....o zdravie, ako zvladne skolku, ako sa bude ucit, ci si najde dobru frajerku...

ysseba
12. jún 2021

Jasnééé, ja som nikdy žiadne dieťa ani nedržala, prvýkrát svoje. Nevedela som nič. Ale zvládla som - čo iné mi zostalo, hejže? 🙂
P.S.: Keď bude najhoršie, tak na Modrom koníkovi nájdeš všetko - aj to čo nechceš 🙈

marci77
12. jún 2021

ano, vsetko pride instinktivne, nebojte nic

odporucila by som mozno prihlasit sa na nejako predporodne kurzy, byvaju cisto iba o porode, o sestonedeli ale aj o starostlivosti o babatka
spoznate tam buduce mamicky, mozete pokecat o comkolvek

ja napriklad doteraz mam kamosku a aspon za rok sa stretneme a porovname deti, spoznali sme sa v nemocnici po porode na oddeleni sestonedelia

ak by ste mi do IP poslali mail, mozno mam nieco aj v mailoch, nejake odborne materialy, preposlala by som

angel993
12. jún 2021

Neboj sa, po pôrode to príde samo. Ja som sa čo to naučila pri mladšom bratovi, je odo mňa o 10 rokov mladší, ale to bolo pred 18 rokmi, takže som sa všetko učila nanovo. V nemocnici neporadili nič, pozerala som si videá ako kúpať a masírovať bábätko a ostatné je materinský inštinkt.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
whatever1
12. jún 2021

Ak máš z toho stres tak choď na predporodny kurz. Ale inak prebalit, nakŕmiť,okúpať babo sa naučíš uz pôrodnici.

zuzanka.zuzu
12. jún 2021

je úplne jedno čo vieš alebo nevieš, lebo bábätko si pôjde podľa seba 🙂 ono gúgl nemá čiže si bude spať kedy sa mu bude chcieť a jesť kedy sa mu bude chcieť 😉 a do odplienkovania je ďalekoooo...
aby som pravdu povedala, samotné bábo nie je až tak náročné, horšie to bolo so mnou, nečakala som tie hormóny po pôrode 😲 kokso rozplakať sa uprostred tesca...uf... ale všetko prejde!

jaskolka
13. jún 2021

Poviem to úplne v skratke... Všetko zistis.Môžeš si čítať x článkov a počúvať milión múdrych rad, ale aj tak všetko zistis sama

elizabet173
13. jún 2021

kmášu s tebou hormóny a určité pochybnosti mala asi každá z nás. Neboj sa, materinský inštinkt ťa povedie a bolo by fajn, keby si mala kamarátku alebo niekoho z rodiny, kde majú malé dieťa, aby si si to trošku natrénovala. Ja som mala v rodine dieťa medzi poslednými, ale často som bratrancom a sesterniciam deti strážila, takže pri svojom som už nemala problém prebaliť, prezliecť, okúpať, či nakŕmiť. A čo sa týka výchovy, univerzálna rada neexistuje, každé dieťa je iné, ale ak by som to zhrnula, tak by malo mať dieťa pevne stanovené hranice a more lásky

jazula
13. jún 2021

Jasneee 😁 ale ono sa to nejako vyvinie... Bola som na predporodnom kurze, tam spomenuli aj novorodenca, snažila som sa načítať nejaku teóriu (mne sa páčia články na mamaaja.sk), ale nakoniec sa aj tak len prispôsobujem malej... Teraz má mesiac a dojčím, keď si pýta, prebalujem tak nejako priebežne, v kuse uspavam (občas sa podarí, občas je to na dlhšie), od minulého týždňa ju 1-2 krát dávam na bruško, veľa vecí robim tak, ako mi ukázali v pôrodnici... Na strašne veľa vecí nájdeš na nete video (napr ako pretočiť bábo na bruško - moja nočná mora 🙈, k dojčeniu a podobne) a aj tu na MK zistíš, že kopec báb je na tom rovnako a rieši to isté...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre