Mam dceru 7 rocnu ide do prvej triedy.V zime som prekonala MA v 8 tyzdni chceli sme ze vyskusame este lebo skor to neslo ale po Clostile sa podarilo.vsetko bolo v poriadku ziadne nevolnosti plna energie uplne ok tesili sme sa az na dalsej kontrole lekar nevidel akciu.potratila som doma bez dalsich problemov za tyzden v robote.Poplakala som si a isla dalej nastavila som sa tak ze nam je dobre upla som sa na dceru a uzivala.si cas s nou pred nastupom do skoly.leto bolo samy vylet kupalisko priprava do skoly vsetko babetkovske co som mala poodkladane som posunula dalej a spravila za tym hrubu ciaru.a ja som prave zistila ze som tehotna.jeden jediny sex za cele leto a proste sme to asi trafili je mi strasne zle nevladzem stat na nohach ani s dcerou na prechadzku z roboty spadnem do postele a spim ako zabita vsetko ma boli taha picha obrovske krce ani otocit na posteli v noci.mam 33 rokov citim sa stara unavena nahnevana sama na seba ze som to dopustila.u lekara som bola potvrdil 5ty tyzden ale akciu nevidel.prist mam o dva tyzdne ja sa tam vobec netesim to co som prijala na co som sa nastavila to sa teraz cele zrutilo.nechcem byt tehotna nechcem menit svoj zivot zahrabat sa doma na 3 roky mam strach ze nebudem mat cas na dceru ze nam bude chybat prijem ze jej znicim zivot nebudu financie nebude cas sa jej venovat na to na co je zvyknuta zrusim jej kruzky nebude mat sukromie ako by som hladala dovody preco nie miesto toho aby som sa tesila.podvedome si zelam aby samo odislo aj toto dieta nech na kontrole doktor nenajde akciu . Ako sa mam zacat tesit.? zazili ste to niektora?je to len skryty strach po tom potrate alebo mi uplne preskocilo?nerozumiem sama sebe takuto sa nepoznam.Pride ta radost? Pochopte ma alebo mi dobre vynadajte ja naozaj neviem co son to za cloveka
Je to strach.. obranna reakcia je pocitat s tym zlym, teda dalsim potratom.. bojis sa tesit,bojis sa na to upnut.. ratas s tym,ze na sone nebude bit srdiecko.. lebo vies,ze sa to stat moze a chces zmiernit sok popredu...nie si sibnuta,ale strach ta paralyzuje.. som v 10.tyzdni a mam casto podobne pocity..ci male vlastne este zije.. posledne zastalo srdiecko v 14.tyzdni... ratam,ze zopakovat sa to moze,je to realna moznost. Rada by som mala tu lahkost prvych tehotenstiev,ked by ma to ani nenapadlo...dufam,ze v druhom trimestri si vydychnem...
Vies to je taka prizemna trhoviskova psychologia, ale sama naznacujes, ze ste dieta chceli a ked ste on prisli, nejako si potrebovala tu stratu prekonat a v hlave si si to prestavila. Mozno aj zo strachu, mozno z bolesti atd... A to ze sa "netesis" urcita cast je aj strach, lebo vies, ze to moze zle skoncit a mozno prave sa odvedome nastavujes na zle skoncenie, lebo sa chranis pred eventualnou bolestou... ale ako pisem, su to dohady. Ja som bola tehu po MA a skutocne som sa zacala tesit okolo 5-6mesiaca, dovtedy bol strach nenormalny
Preco by si jej mala zrusit kruzky? Ved prave na materskej budes viac aj pre nu doma. Moja starsia dcera nechodila nikdy na obedy lebo pri dvoch mladsich surodencoch som ked som bola doma mala navarene, upecene a v ramci prechadzok s detmi sme odprevadzali dcerku na kruzky a chodili do kniznice. Teraz ked pracujem, navarene je stale, ale napr kniznicu uz nestihame, takze knihy kupujem a stiham s ltt. Zachovaj klud, vsetko je tak ako ma byt ❤️🍀🌸
Podľa mňa ti funguje podvedomie, ktoré sa možno ešte nespamätalo z predošlej smutnej udalosti a nedovolíš si sa začať tešiť. Keďže ste sa o to bábätko predtým snažili tak si myslím, že ste si to dobre už vtedy premysleli a ako si sama povedala tak teraz skôr hľadáš negatíva možno že aj zo strachu že sa to zopakuje. Myslím si, že keď uvidíš na sone srdiečko a kontrola za kontrolou bude všetko okej tak sa uvoľníš a začneš sa tešiť. Zvládneš to a aj sa začneš tešiť určite🤍. Držím palce
to je tak, ked sa clovek na nieco 'nastavuje', miesto, aby zistil a priznal si, co skutocne chce.. ked si bola v zime tehotna, tak si sa tesila - co sa odvtedy zmenilo? je to len par mesiacov, vtedy nehrozil nizsi prijem a ze nebude cas na starsiu dceru? to su len rozumove dovody.. ale tesila si sa naozaj? alebo len automaticky?
je ti zle, nic nevladzes, tak lez a skumaj, co vlastne chces.. ale pre seba, nie pre druhych.. pises stale o dcere, co vsetko nebude dobre pre nu, ale co chces ty? zijes vobec stastny zivot? s muzom jediny sex za cele leto - hm ..
Inak k tym trom rokom - to len na Slovensku je taka dlha materska, nikde inde na svete som to nevidela, na Zapade Europy zeny idu o 3-6 mesiacov po porode do prace. Takze vobec sa nemusis na 3 roky zahrabat, to je len nejaka divna slovenska tradicia, a ked nechces, nemusi vam chybat tvoj prijem. Rok a pol stare deticky uz normalne chodia na cely den do skolky a tesia sa tam, aj je to pre ne velmi prospesne.
Ja som strašne chcela tretie dietatko ,po dvoch úspešných tehotenstvach ,som v priebehu 2 rokov 3 krát potratila ...
Keď som plánované zostala zase tehotná minulý rok v júni..my sme sa báli tešiť.. nikomu sme nič nepovedali ,lebo som spinila,krvacala, ani som si nechcela pripustiť ci sa to podarí...začínala som 4 mesiac a dietatko žilo a chcela som sa konečne začať tešiť a zrazu bum nečakane náhle mi zomrel muž..týždeň som nevstala z postele a bolo mi jedno co bude ďalej...v 20 tyzdni som si povedala hýbe sa a ja spravím všetko pre to aby sa narodilo..do 36 týždňa som takmer nevstala z postele..až kým mi nepraskla plodová voda..malý je v poriadku ..bude mať 7 mesiacov ..nikdy by som nemenila,že som sa rozhodla ako som sa rozhodla ..nie je to ľahké, ale ja si to užívam..A stíham aj deti a všetky ich krúžky..všetko sa dá keď sa chce ..držím ti palce
@bejbypd to mi je velmi luto.. zelam Ti vela sil a uz iba vsetko stastie sveta..
@reanda ano tesila a uprimne ale potom mal muz v praci tazky uraz spadol na stavbe a som rada ze zije..niekolko mesiacov bol doma zasadrovany a bolavy.na sex nebolo ani pomyslenia.vsetko bolo na mne plus aj starostlivost o neho.prijem rapidne klesol ale o peniaze neslo.vtedy som sa velmi upla na dceru a ostala pragmaticky vdacna za to co mame. chcela som aby zmenil pracu hoc menej platenu ale bezpecnejsiu..nech nepozeram na telefon kedy mi zase zavolaju ze ho vezu do nemocnice..
Je to obranna reakcia...ja som potratila v 19tt, musela som babo mrtve porodit atd..ked som nasledne zistila ze som tehotna tak som revala ze to nedam a mala z toho depku 🙈 cele tehu som sa bala a zle to znasala ..ale uz mame maleho drobca ktoreho neskutocne milujem ❤
Vobec sa do nicoho nesil. Proste si prekonala stratu, bolest, sok a tak celkovo, je uplne v poriadku co prezivas, ze sa bojis tesit a tvoje pocity su uplne validne. Proste si daj cas, mas 8 a pol mesiaca, aby si vsetko vstrebala. Klud a nohy v teple, proste chod zo dna na den.
@anjelicek26 Tak predsa to vyslo, mas moj obdiv, ja by som uz v 40tke na to kaslala 😂 Budte zdravi! Nechcem byt netaktna, ale kolko rokov ma vlastne manzel? 🧐
Zacala som fungovat viacmenej automaticky a strojovo praca domacnost nakupy ihrisko. zacyklila som sa a bolo mi dobre.. nebol cas premyslat ani nad potratom ani nad sebou. leto preslo muz sa uplne zotavil a nabehli sme zase do normalneho rezimu..
Ďakujem dievčatá, všetko šťastie sveta mam v deťoch o inom veľmi nehovorím a keď , tak veľmi nerada ..nemám rada ľútosť a je príšerne veľa zlých prípadov..autorka možno nie dnes ani zajtra ,ale raz si povieš, že všetko sa dá a ze to bolo správne rozhodnutie..dieťa je vždy správne rozhodnutie 🙂 drz sa
Tvoje pocity sú úplne normálne. Tú stratu si nespracovala, prosto si to potlačila. Teraz sa všetka bolesť,neistota,hnev, zúfalstvo pretlačilo von a budeš to musieť v sebe spracovať. Vôbec sa neodsudzuj za svoje myšlienky. Je to len reakcia zranenej duše. Skús kontaktovať psychológa,nech sa Ti to nevracia aj v iných oblastiach.
aha, tak 'detail' o muzovom uraze si nespomenula.. a ty sa po tom vsetkom divis, ze mas zmiesane ci odmietave pocity a este sa tryznis, ze co si to za cloveka? vsak troska pochopenia a sucitu so sebou treba mat ..
Podla mna si proste velmi unavena, mali ste tazke obdobie. Plus sa pridava unava zo samotneho tehotenstva. Ked je clovek vycerpany, uz sa niekedy veru ani tesit nevladze a vidi vedi cierne a vsade same problemy. Ak sa da, zabezpec si co najviac oddychu. V druhom trimestri bude pravdepodobne energie viac, mohlo by to byt uz potom lepsie.
@anjelicek26 jeej, si tehotná 🙂 gratulujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podla mna si len v soku. Mozno sa hnevas, ze to neslo skor ked ste chceli a teraz ked uz si si to odplakala a pustila to, stalo sa. Daj tomu cas, aj hormony urobia svoje. Mas 33 nie je dovod citit sa stara na male dieta alebo si mysliet ze by to uz nemalo vyjst aj ked len z jedneho sexu, plodna budes este min do 45ky.