Ahojte baby,
poprosila by som vas o nazor. Neviem, ci som ja prilis sebecka, alebo manzel malo empaticky, ale dnes sme sa dost posekali lebo som o 6.20 zjedla keks v posteli a jeho to zobudilo.Normalne sa budi okolo po 7 mej a to uz ja sa staram o malu. On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit.
Jedine, co by ho snad nezobudilo je banan, ale z toho ma momentalne napina. Ak sa nenajem v momente, ked mi pride zle,tak vraciam. Muz mi vravi, aby som na tych 5 minut sla do kuchyne alebo obyvacky, ibaze tam je kosa a mne je pohodlnejsie v posteli.
Som dost tvrdohlava, ale nerada by som sa premenila na sebecku bestiu len preto, ze som tehotna.
@ruthike ako dlho budes este tehotna?
Neporiesil by kosu v kuchyni elegantny teply chlpaty zupancek?
Neporiesil by tvoj problem kusok rozka alebo chleba (pri hryzeni to nechrume)?
Budis ho zakazdym alebo to bolo vynimocne?
Inak, mna ked niekto vytrhne zo spanku, som uzlik vybusnych nervov. Zalezi v akej faze spanku ho preberies. Podla toho podrazdene clovek aj reaguje.
A povedz mu ze tehotna vecne nebudes, tak to hadam prezije. A ze podla toho ako sa sprava, tak toto je aj posledne dieta s nim. Vsak si si ho nezamiesila sama. Asi ste sa rozhodli obaja. A prirode nerozkazes. Nech skusi rozkazat tvojmu telu, aby nevracalo. A ked to dokaze, moze ist v lete kazde rano o piatej rozhanat oblaky, aby byvali slnecne rana.
A este moze byt rad, ze si hO o druhej v noci neposielas pre melon do tesca.
A ze Dalsiemu dietatu najdes radsej toleratnejsieho otca 🙂
To mu ale povedz tak viac zo zartu. Nech sa zas neposekate.
A myslim, ze poobede sa ti aj tak nejakym sposobom ospravedlni za to rano. Ked sa clovek preberie, dojde mu kvoli akej prkotine nadranom vyvadzal.
Moj muz bol ako tvoj, plakal, ze ho budím tym ako lyžičkou vyberám zvyšky jogurtu z kelimku ( na konci tehotenstva) asi za mesiac som urobila fotku ako pokojne v noci spi a hneď vedla neho ležalo naše dieťa, červene od revu a vrestalo co vedelo a ocinko? Spokojne hajal, ráno mi neveril, ze fakt decko revalo a on ani obraz ani zvuk, ale fotka ;))))
Pošli ho do riti!!!!!
Trocha empatie by mu nezaškodilo. Nevie aké je to byť tehotný a ranné nevoľnosti, keď sa musí žena nútiť niečo prejesť. Švédsky stôl to rozhodne nie je, väčšinou ide o suchár. Manžel by mal pochopiť, že čakáš jeho dieťa a do stavu ťa dostal on. A tým myslím so všetkým, aj s nevoľnosťami. Tie za chvíľu pominú. Ak ho teraz ruší chrúmanie dobošky, čo potom povie, keď ho bude budiť pol hodinu pred budíčkom dieťa? Aj to pošle do studenej kuchyne???
Ešte ma napadlo riešenie. Pošli ho spať do obývačky!
Akoze sorry.Ale cim dalej ,tym absurdnejsie temy....Sa zamyslam,o com ten kon v poslednej dobe vlastne je???
@ruthike ako pisala @imelia, ste manzela a je to o tolerancii. Ale toleranciu treba z oboch stran, nie ze chlap sa musi 100% prisposobit tebe. Si len tehotna, nie retardovana, to neznamena, ze sa teraz z teba cely svet posklada.
Som zvedava, ako vy dvaja chcete vychovavat dieta, ked neviete najst spolocne riesenie, ktore by vyhovovalo obom, uz pri takejto prkotine 😠
Dakujem baby, som v 10 tyzdni, teda este nejaku chvilu budem tehotna,toto je druhy krat, co sa stazuje, naposledy to bol ale banan o 2hej v noci a to ma z postele nik nedostane. Mi mame dvojrocnu kocku, a praveze si nepamatam, ze by bol na mna nahnevani kvoli jedeniu vtedy (ale to som vstavala uz o 6tej kvoli praci,tak moznoze som jedla v kuchyni),tak som si to potrebovala ozrejmit a v tomto verim nazoru vacsiny🙂
taky ohladuplny, tolerantny manzel 😵 Ked sa vam narodi druhe babatko, tak ho do nocnej starostlivosti o dieta, zapajaj castejsie, mozno pochopi 🙂
Som tehotná a u nás všetky zvyklosti šli bokom, ako napr. nejedavat inde ako za stolom a pod. Momentálne sa chod rodiny prispôsobuje mne a mojim potrebám. A ja to nezneužívam, len sa snažím prežiť tažké obdobie. A som milo prekvapená, ako to učí ostatných členov tolerancii. Napr. deti nezjedia veci, co by inak hneď zjedli, keď vedia, že to je pre mna, vykladajú nákupy z autá, celkovo viac pomáhajú 🙂
@moonlight1210 o dva prispevky vyssie som ti odpisala x
@ruthike Ja ked som bola tehotná, v noci som mala záchvaty hladu a každú noc som budila manžela napr. o 2 v noci, aby mi doniesol niečo na jedenie, napr. chleba s niečím alebo banán a moj úžasný manžel mi vždy doniesol, čo som chcela, lebo vedel, že mi býva zle, ked sa nenajem. Trocha tolerancie by tomu tvojmu fakt nezaškodilo.
No ja neviem zienky, mna teda suchotanie pri slabom spanku rozculi viac nez rev nasho krpca 😠 . Jasne, ze musis zahnat nevolnost, ale co tak rozok, kolacik, proste makke. Aby si nechrumala 😀
@maslenka47 vidis, som taka stratena dusa, potrebujem sa poradit, zatial sme to zvladli 4 roky s dvojrocnou dcerkou a obvykle nam to ide dobre. Neviem, co bude o rok, vsak ktoze to vie. chcem byt dobra manzelka a kedze sa nemam s kym objektivnym poradit, tak sa obcas spytam tu, nikdy nevies aj ty mozes riesit nieco, co inym pride ako prkotina
@ruthike ja neviem.... dvakrát som bola tiež tehotná, ale vždy som hovorila a tvrdím to aj dodnes, že tehotenstvo nie je choroba, tak nechápem prečo by si mala jedávať v posteli. Tolerancia má byť na oboch stranách, takže ak manžel chodí do roboty, zarába na vás, mohla by si byť trošku ohľaduplnejšia... mňa keby budil manžel o druhej s tým, že začne jesť v posteli, tak ho aj s posteľou vyhodím 😉
Ja som svojho manžela budila každú chvíľu, lebo som chodila na záchod aj 5-6 x v noci a celé tehotenstvo. Nikdy za celú dobu mi to nevytkol. Momentálne ma tu rozčúlil jeden príspevok. Radšej nebudem naň komentovať, lebo na dotyčnú už mám vytvorený názor dávno. 😠
@krissy1 co je na tom absurdne?
Obycajny okamih zo zivota obycajnej rodiny.
No tak on bol rozospaty, ona hladna, nespokojna - stretlo sa to v nevhodnom okamihu a bola hadka.
Minule som si zabudla doma obcianksy, tak som sa vratila, zaparkovala pred nasim domom a vybehla do predsiene po penazenku. Za ten cas (cca pol minuty), k autu dosla mamicka s kocikom. Miesta mala dost, aby presla, ale ju vytocilo, ze parkujem scasti na chodinku. Lebo princip. Ked som chcela nastupit, zacala po mne kricat, ze nikam nejdem, ze uz volala policiu, ze co si to dovolujem zavadzat na chodniku, ze vsetci vodici su arogatni (pip, pip, censored), atd.
Povedala som jej ze ja ponahlam a zbytocny vyjazd nech si riesi s policiou sama.
Kedze som parkovala pri znacke, postavila sa mi aj s kocikom za auto, aby som nemohla cuvat.
Tak sme pockali na policiu. Alebo som ju mohla este zrazit.
Policii som vysvetlila, co sa stalo, poslali ma prec a zacali riesit ju. Asi nebola nadsena, ako sa to zvrtlo.
Nastvana na nu nie som. Zeny po porode este leitaju v hormonoch. Mozno bola aj nevyspata z babatka. Mozno mala doma problemy. A vsetko sa v nej varilo a bublalo, az prisiel okamih poslednej kvapky v pdobe auta na chodniku a ona vybuchla a rozhodla ze vydrzala kadeeco, ale toto uz nie - ide sa riesit.
Bola to taka situacia zo zivota. Rozni ludia riesia rozne veci a my nevieme preco, ale oni dovod na tu svoju poslednu kvapku co ich vytoci maju.
keby moj manzel po nociach chrumal v posteli keksiky tak ho poslem o postel 🙂, gauc vedla.........
ak by som ich chrumala ja asi by som ako tehotna mala pocit ze mam na to pravo....... tak a teraz sa nad tym pekne z dialky zamysli a sup ho chrumkat keksik vedla...... alebo posli vedla manzela..... lebo noc, chrumkanie a spanie nejde velmi dohromady 🙂
no mna by asi tiez urvalo kebyze si pri mne v posteli zacne moj muz nadranom vyjedat keksy by som ho poslala kade lahsie a este k tomu v momente ked si clovek vychutnava hadam najlepsi spanok. preboha ziveho vsak nie si chroma si tehotna tak sa zobud a presun sa aspon do kuchyne a tam si uz vyjadaj co chces - a potom zurite ze ste pribrali 20kg naviac a neviete ako ich mate zhodit 😅
On ta v noci budi chrapanim, ale to je v poriadku. Ty jeho zobudis o 6,20 keksikom a ma s tym problem a pritom vstava 6,30??? Kludne chrum keksiky dalej a nabuduce, ked bude chrapat, tak ho zobud nech si ide pochrapkavat vedla 🙂
@prasiatko30 praveze priberanie s jjedenim prilis nesuvisi, ja priberiem menej nez 10 kil. To je o tom kolko vody ti telo zadrzi a este o tom ako zareaguje na hormony.
@ruthike to je najnovsia vyhovorka ako pribrat nad 20kg pri tehotenstve 😀
Co ja viem? Sice som ani v jednom tehotenstve nejedla keksy v posteli, ani nic ine, ale velakrat som pocula, ze sa to odporuca, nieco zjest este predtym, kym zena vstane z postele, aby jej neprislo zle. Mat na nocnom stoliku pri posteli keksy, cokoladu, rozok, cukrik... a dat si trochu. Ved je to len docasny stav, nie na cely zivot. Moze tych par tyzdnov vydrzat, je to manzelstvo, urcite mu ustupujes v mnohych veciach.
@ruthike nech sa zobudí o 5:00 a ide do obývačky alebo kuchyne on!
A este dodam pre tie, ktore netrpia alebo nikdy netrpeli tehotenskymi nevolnostami. Byvaju neznesitelne a na ich zmiernenie sa odporuca este pred vstanim z postele spapat nieco male - keksik, piskotu. Ak uz totiz raz vstanes uz ti nepomoze keksik za 5 minut v kuchyni, letis na wcko ani nevies ako. Cize keksik v posteli je uplne objektivny dovod, ziadny rozmar ani rozmaznanost... 😉
"On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit." Ja by som ho stale budila, ze chrapes a ja neviem spat. Neviem ci by sa mu to pacilo.
@ivanya mala som a aj tak som nevyzierala v posteli - prinajlepsom mi muz ked sa uz zobudil donasal pomarancovy dzus ked sa on zobudil a pripravoval si ranajky tak mne popri tom pripravil dzus a ten mi donasal do postele - ale to boli prve 3 mesiace, ani cez jedno tehotenstvo som nevyzierala v noci a uz vobec nie v posteli 😀 😀 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ruthike blázniš? nerieš to, ak má s tým problém, nech sa s tým vysporiada sám. Ste manželia a je to o tolerancii, tak nech Ťa začne tolerovať. Ak s tým má problém, nemal sa ženiť.