Som tehotná, čakám chlapca. Aké je to mať syna?

13. nov 2020

Ahojte, čakáme chlapčeka. Veľmi sa na neho tešíme i keď bol to trosku šok keďže sme fakt samé baby v rodine. Nemám vôbec ani skúsenosti s chlapcami. Iba takú, že nad nami v bytovke býva rodinka s dvoj ročným chlapcom a je to teda iný živel. A ešte jedna kamarátka ma troj a pol ročného drobca a teda hyperaktívnejšie dieťa nepoznám 😀 nikdy som to neriešila, či chlapec či dievča ale teda teraz mam trošku strach. Aký sú vaši synovia? My sme samé baby, aj teraz v dospelosti sa stále stretávame, ja za maminou stále chodím. Tak sa len zamýšľam, že ako to bude s chlapcom v budúcnosti.
A do toho tie tehotenské hormóny, tak ma kadečo napadá 😀

lucka_ke
13. nov 2020

chlapci sú super, neboj nič

negymama
13. nov 2020

to je strasne individualne, podla povahy dietata... ja mam dvoch chlapcov aj dve dcery , vsetci odlisny ale aj podobni, vidno ze su rodina.

jeden chlapec je taky zivy, rad sportuje, pobehuje skace, chodi na dzudo /teraz bohuzial nie/, skace na trampoline, korculuje...skratka miluje pohyb, ale je aj velmi citlivy, empaticky, pritulny, miluje ludi a oni jeho.
Druhy syn je pohybovo kludnejsi, premyslavejsi, ale aj tvrdohlavy a urazlivy. On viac rozmysla o svete, o mat. veciach nez o ludoch. Proste je kazdy uplne iny.

negymama
13. nov 2020

Ale vseobecne by som povedala ze cest vynimkach su chlapci menej komplikovani, menej veci riesia, nemaju take tie spiknutia a ohovarania v partii ako casto dievcenske skupinky. Takisto je jednoduchsie aj obliekanie. Dievcata mi pripadaju aj naladovejsie v puberte, nez chalani.

negymama
13. nov 2020

Zase s babami som viac kamaratka, viac pokecame, mame viac spolocnych zaujmov.

sjuzi
13. nov 2020

Ahoj, tiež mám dvoch, sú úplne skvelí, lebo sú moji. Tiež je každý iný, jeden športovec, druhý počítačový maniak. Ale mám s nimi veľmi blízky vzťah. Starší ma už prerástol, ale obaja sú naučení pomáhať a vediem ich k samostatnosti. Priprav sa na krásny chlapčenský svet, izbu plnú autíčok, vlakov a lôpt. Jediné, čoho sa trocha obávam, je, aké nevesty mi raz dovedú, keď tu čítam tie príspevky na MK niekedy 😀 😀

asia83
13. nov 2020

Mám dcéru aj syna, zatiaľ malých. No úplný rozdiel. Dcéra pokojnejšia, uvedomelá, rozumná, jemná. Syn živel, rýchly, prudký, silný. Tiež rozumný, ale proste chlapec. Všetko rozoberať, montovať, samé auto všade vidí. Ale je "detskejší", taký jednoduchší. Dcéra veľa rozpráva, analyzuje, syn nerieši. No obaja majú svoje. Každý je individuálny, bude dobre, nebojte.

katulienkax
13. nov 2020

to je podla mna len o povahe, chlapci vedia byt velmi mili k maminkam ale niektori aj velmi zli, problemovi, napr moja starsia dcera je strasne naladova, svojska, s obliekanim problem a to este ani nie je v puberte, tak neviem ci je vyhra dievca ked je komplikovana povaha ☹

benit
13. nov 2020

Ja som mala 1.babu, narocne dieta, narocna materska, tesila som sa do prace. Druhy bol syn, pohodak, matersku som si uzila. Asi to zavidi od povahy dietata. Doteraz je dcera narocnejsia, ma 18. Syn aj pocas puberty v klude.😊

pininka1
13. nov 2020

Mam dvoch chlapcov a dcera je najmladsia. Velky rozdiel je to, chlapci boli vo vsetkom aktivnejsi, az prilis rychli, mala je kludas, pritulnucka, rozumnejsia. Ale nemenila by som.

gabsisi
13. nov 2020

Vždy som túžila po dcére a mam dvoch chalanov... keď pozerám na baby v okoli tak neľutujem. Sú občas divoký, často úplne zlaticka a neriešia čo na seba, ako vyzerajú, pomáhajú mi ...... ako si vychováva tak máš

katym77
13. nov 2020

Dcéra má 6, asi som ju rozmaznala až príliš tak vymýšla od mala. Syn až tak nevymýšla, vedel sa kludne zahrať, nevyžadoval si takú pozornosť, len keď mal veľa energie tak bol divoký.Teraz troška ten nástup do puberty je ťažší, ale 2 dni je kľudný za sebou.

mmoni89
13. nov 2020

Ja mam troch synov a sú to veľké zlaticka, nemenila by som 😄

zuzap33
13. nov 2020

@lucka_ke ja mám dvoch a nemenila by som ich za žiadne dievča 😁. Ako si vychovas, tak máš. Občas divoký, ale robiť vedia lepšie jak niektoré dievčatá. V lete chodia do tábora a boli prví v poriadku na izbe. Môj starší 14 ročný povedal: Make up si viete robiť, ale pratat nie...

janinah
13. nov 2020

je to super a môj syn je skvelý chalan,má 15.....práve umýva podlahu😉...nemáš sa čoho báť,stačí sa snažiť vychovať ho najlepšie ako budeš môcť.....zdravý sedliacky rozum+zlatá stredná cesta + materinský inštinkt....a je to🙂

negymama
13. nov 2020

@zuzap33 v tom len suhlasim, moji chalani a to su mladsi od dievcat, ked si upracu tak izba ako zo skla, dievcata su v puberte a to take lemry, poviem jej zdvihni to zo zeme, zdvihne len tu jednu vec s vyrazom panny mucednice a ostatne necha tak...

hettinka
13. nov 2020

Ja mám syna a dcéru. Ako babatko bol syn oveľa pokojnejší, lepšie spal, jedol, skôr sa pýtal má nočník. Bol prítulnejši a vlastne doteraz je citlivý, má už 13. S dcérou sme mali viac starosti.

sjuzi
13. nov 2020

@zuzap33
@janinah ja tiež mojich tak vediem a už je to aké super, keď mi povysávajú celý byt, utrú prach, polejú kvety a keď idem z nákupu, len im cinknem, nech mi prídu povynášať a povykladať tašky.

bellovag
13. nov 2020

Kým sme nemali deti, túžili sme po 3 dcérach 🙂 Máme 2 chlapcov a nemenila by som ich ani za nič 🙂 ak by malo byť tretie a môžem si vybrať, tak chlapec 🙂

deti95060810
13. nov 2020

máme aj syna aj dievčatá... syn bol najkľudnejšie dieťa zo všetkých.... U nás aj najmúdrejšie - moje dievky sa na neho vôbec nechytajú... 😉
už je dospelý muž , takže viem porovnať...

lellla
13. nov 2020

Ja mám syna má 3 roky je úžasný vôbec nieje hyperaktivny je aktívny ako každé dieťa v jeho veku.jr veľmi bistri s múdry ...teraz čakáme bábo a ja neviem čo bude keď to bude dievča 🙈🙈na chalana som.zvyknuta hrhe

marlent
13. nov 2020

Chlapci???? Najlepsi 😍 straaaaaaaaasne som chcela dievcatko teraz by som uz dievca nechcela...
Chlapciatka su super..
Moj je uplne sialeny cely cas robime blbiny vymysla beha skace neobsedi je ako motorova mys a magnet na problemy v jednom ale je najsuper na svete 😍 najlepsi najkrajsi najuzasnejsi ani neviem cim som si ho zasluzila 🥰 neboj dobre bude ....
Ps... nebyvame nad vami?? 😂🤣

janinah
13. nov 2020

@sjuzi tak to má byť,aj náš je gentleman,nevesty sa nám raz poďakujú

basska_b
13. nov 2020

Ja poznám chlapcov aj divokých, aj uplakaných... je to naozaj rôzne. Sama som zvedavá, ak budem mať syna, že aký bude

domininini
13. nov 2020

Chlapci sú maminkiny ❤️❤️ Do jeho predškolského veku si riadne užiješ lásku ..

siska53
13. nov 2020

No..moj muz je omnoho lepsie dieta ako jeho sestra, ktora sa na matku vykaslala. ja mam syna a ano, je hyperaktivny, no vie byt dost pritulny a mmladisa dcerka, ked je s nim..blbnu dost spolu, v nicom nezaostava.
Ja som.sice baba, ale podla nasich som.bola skor za chalana.

asia83
13. nov 2020

@gabsisi Veď práve...ako by ste si ju vychovali, takú by ste ju mali. 😉

zuzka0605
13. nov 2020

je to rozdiel dievca aj chlapec a velky, mam aj aj..ak teda hovorime o typickom chlapcovi a typickom dievcati..chlapci to su blazni..ako muzi len v malom😅

h_petra
13. nov 2020

@sjuzi tiez mam tieto obavy 😁😁😁😁😁

lululilien
13. nov 2020

Možno tvoj syn bude kludas. 😄 ja mám troch chlapcov a každý jeden je iný.. ja zase vôbec neviem aké to je mať dcéru.

oblecenie99
13. nov 2020

Mám chlapca, zatiaľ má "len" 10 a pol mesiaca, tak neviem veľmi posúdiť.. nemám dievča, nemám ho s kým porovnávať.. ale u nás v rodine bol posledný chlap môj viac ako 50 ročný otec, čiže roky samé dievčatá a preto nám najprv ani nikto neveril, že čakám chlapca, ja som bola tiež v "šoku", samozrejme rada, ale dosť zaskočená. Takže ťa chápem 🙂

Náš už nás vie objať a pritúli sa, je to veľký mojkáč, on v kuse objíma aj plyšáky, dokonca, keď si vypýtam pusu, tak mne dá takú slintavú nemotornú na tvár 😀 či to je také typické chlapčenské mojkacie niečo u neho, alebo jeho povaha, netuším.

Či je to taký chlap v malom, čo ti poviem.. kde má nos, to ukazovať nechce, ale pipíka vedel ukázať hneď na prvýkrát 😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre