Som tehotná a vyzerám hrozne

3. sep 2024

Som tehotna a na kazdej jednej fotke vyzeram strasne. Som tucna, napuchnuta, vzdy spotena ( ta horucava ma nici) nemam ziadnu peknu fotku z tohto roka ani so synom a manzelom. Ani sa k nim nehodim. Poradte ako to robia ine zeny? Ci mam sa vzdat?

anjelicek26
3. sep 2024

Nechapem, coho sa chces vzdat? Ak to ma byt nejaky vykrik do tmy, lebo je ti teplo, chapem 😂 Tehotna nebudes vecne, rastie v tebe novy zivot, ako vyzeras je prakticky irelevantne. V tomto hice zadrzujes vodu, hormony s teba robia spotenu suncicku a proste necitis sa dobre vo svojej kozi... odratavaj dni, strihaj meter, o chvilu mas v naruci krasne babatko a kila pojdu dole krok po kroku... pre syna si najkrajsia aj tak - lebo si jeho mama. Muz ta miluje aj tak - lebo si jeho zena a pod srdcom mas jeho dieta. Nadych-vydych, sprcha a spat... ziadne utapanie v blbych myslienkach 😘

autor
3. sep 2024

@anjelicek26 vzdat sa riesit to.. vzdy som sa snazila vyzerat dobre a teraz posobim ze mam o 10 rokov viac. A skutocne mi na sebe vsetko vadi. Ine zeny su v tehotenstve take pekne a ja som otras.. mam z toho depku

pribinak
3. sep 2024

Uvedomuješ si, že s tebou plieskaju hormóny, že?

jomarch
3. sep 2024

rozumiem ti...to su hormony. menia nielen nas vzhlad, ale predovsetkym aj nasu mysel. tazko sa hormonom rozkaze, aby nam neblbli hlavu, ved predsa je to dar 🙂 neviem v ktorom si tt, ja som mala podobne nastavenie v druhom trimestri, teraz k zaveru to uz mam v pazi. skor mi prekazaju poznamky okolia na moje brucho, kedze ho mam dost velke a moja asertivita je na bode mrazu, tak sa neviem ani sama obranit. je to narocne, ale naozaj si skus uvedomit, ze su to hormony. proste to neovplyvnis nijak ani nezastavis. a som si ista ze to nie je take ako opisujes 🙂 aj ja by som sa vedela par mesiacov dozadu takto skaredo opisat.

autor
3. sep 2024

@jomarch som v 33.. a citim sa fakt zle uz som pribrala asi aj 20kg a to vobec s jedlom neprehanam prave naopak skoro nic mi nechuti.

jomarch
3. sep 2024

a za to mozu tiez hormony. vacsi vahovy prirastok vobec neznamena, ze sa zena prejeda, niekedy doslova priberame zo vzduchu. inak nie je hanba vyhladat terapeuta a pokecat o tom aj s niekym odbornejsim. ak mas pocit, ze to nezvladas.

elenajezova
4. sep 2024

Ja som pri tehotenstve s dcérkou práve že veľmi opeknela. Veľmi rada si pozerám fotky a videá z toho krásneho obdobia čakania na môj poklad. Pri synovi to nebolo také, ako pri dcérke.

autor
4. sep 2024

@elenajezova heh cakam syna. No ved ale ako ja pri 1. Tehotenstve som tiez bola pekna mala som max 65kg a aj fotky mam pekne na pamiatku teraz mam uz 85 co je strasne kedze pred tehotenstvami som mala 58. Mam strasne sive vlasy, suchu pokozku, lamu sa mi nechty.. to som nic nepoznala ked som bola 1.x tehotna a nebolo to tak davno.

zuzana9393
4. sep 2024

To ozaj tá len fotky trápia? Je smutná táto doba, kde máme potrebu sa predtrcat na FB a iných sieťach. Buď rada, že si zdravá a máš zdravé deti. Fotiť sa budeš potom 🙈 ja keď vidím tie baby ako pozuju na foto a predtrcaju sa, no trápne mi je aj za nich. Aj kamošku mám takú, chceli sme si spraviť foto, obe tehu, no kým sa ona poupravovala a v momente utekala pozerať či na tej foto vyzerá dobre a netreba ju urobiť znova... Veď je to pubertálne 😃

lukbe
4. sep 2024

@zuzana9393 presne to mi napadlo...akoby fotky bolli dôležitejšie ako zdravie dieťaťa a jej. @autorka už by bolo nacase zmeniť svoje nastavenie a uvedomiť si, že život má iné priority. Teš sa z budúceho dieťatka a kašli teraz na kilá a všetko okolo.

danica2711
4. sep 2024

no tak sa nefoť...

candii
4. sep 2024

Pravdepodobne tvoje telo zadržiava vodu a ani toto teplo ti veľmi nepomáha. Neboj, večne tehotná nebudeš 😁

mamaaja82
4. sep 2024

Potesim ta ja som si clenky od soboty nevidela😁som 35tt,zaliala ma voda cista gulôcka zo mna ale vies co?Je mi to jedno,uz to vydrzim male sa nam narodia a my sa dame dokopy😉hlavu hore babo,neopustaj sa

autor
4. sep 2024

Nie som ziadna osoba co sa potrebuje fotit a pretrcat. Ale clovek sa vidi len v zrkadle alebo na tych fotkach a ked mame rozne fotky s rodinou a kazdy na nich je normalny len ja ako z ineho sveta tak.. uz mi to je neprijemne.. nemam ziadne zverejnene fotky.. ale nejake na pamiatku uz len pre syna by som chcela.. no ma vsetky len s tatom...

autor
4. sep 2024

A nie je to len o tych fotkach ale aj o tom ako sa citim.. som nemotorna.. a ani kondicka nic..

milanemila
4. sep 2024

Vela zien sa citi rovnako ako ty a ja kazdu jednu tehotnu v tychto horucavach obdivujem, ze to zvlada. Ja som sa tiez tak citila a to som ani nerodila v lete.
Vies co naplanujte si rodinne tehotenske fotenie, das si pekne saty, upravi ta vizazistka a budete mat peknu pamiatku.

jomarch
4. sep 2024

autorka, vsetko sa da do poriadku, no stress. ja sice nepocitujem momentalne nejaky odpor voci tomu ako vyzeram, ale napriklad sa neviem zmierit s tym, ze uz asi nikdy nebudem vyzerat ako pred tehotenstvom, tazko sa mi pozera na tie fotky, uz ani neviem ake to je, nemat brucho. a to pri vsetkej laske k babu. nemenila by som za nic. ale proste ten smutny pocit tam je. ved aj my sme len ludia 🙂

betulinka1
4. sep 2024

To su iba tvoje hormony. Určite si pekna tehulka. Netráp sa s tým. Kľudne si sprav fotky cez filtre a aj keď sa ti zdá, že si veľryba, tak aj tak hrdo ukazuj svoje bruško. Už ho budes mať iba pár týždňov. Alebo si daj spraviť pekne umelecké fotky s rodinkou u fotografa, ten ti určite spraví na pamiatku super fotečky.

zuzana9393
5. sep 2024

Tvoj syn ma fotky len s tatom, teraz keď si tehotná. My máme pár fotiek z detstva a netrpime tym, tvojho syna určite nebude zaujímať každý mesiac jeho života,ani to, že pol roka sa jeho mama nechcela fotiť. Bude to skôr úsmevná spomienka. Pre neho budú zaujíma fotky,ako vyzeral ako dieťa, ako ste vyzerali vy, jeho súrodenec. Určite prežije bez ujmy na psychike v tomto smere. Dôležitejšia je spokojná mama 🙂

zzzza
5. sep 2024

@danica2711 presne

autor
5. sep 2024

@zuzana9393 mne napriklad vadi ze nemam fotky z detstva, mala som ich asi 20 do 15 rokov a aj tie sa pri stahovani strstili.

zuzana9393
5. sep 2024

Ty máš 20 fotiek a tvoj syn má koľko? Určite ich ani nezratas. Nebojsa jemu fotky z detstva určite chýbať nebudú.

autor
5. sep 2024

@zuzana9393 nemam ani tych 20.. a odkial vies ze mu chybat nebudu ? Mne napriklad moje chybaju. A tiez nerobim vsetko len pre syna ale aj pre seba. Preco by som nemohla mat ziadnu fotku z cia ked mal moj syn 2 roky.. ? Inak zas sa tato tema u era uplne inym smerom nez je hlavna myslienka

juliet86
5. sep 2024

ako si vyzerala a citila sa v prvom tehot3nstve?

autor
5. sep 2024

@juliet86 super, asi o 20 kg lahsia, flexibilnejsia, pohyblivejsia, ziadny sivy vlas, pevne nechty a aj prsia..

zuzana9393
5. sep 2024

Ale veď môžeš mať aj milión fotiek z jeho 2r. Tebe predsa vadia tie fotky. Koľko ti ešte zostáva ? 10 týždňov? To už nejak vydrzis.

michaela329
5. sep 2024

Neboj sa, všetky sa tak cítime 🙂 Bude lepšie, keď sa ochladí.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre