Ahojte , čakáme s priateľom bábätko ....dieťatku s a teším ale ja už som psychicky úplne na dne....odkedy som tehotná okrem klasických menej vážnych starosti ako to že som pribrala strašne a podobne ...je tu aj problém vo vzťahu...priateľ so mnou moc nieje, celé dni pracuje lebo je posadnutý peniazmi ...čo je aj dobre ale jednoducho stále na mňa zabúda nevšíma si ma ...nás intímny život je na bode mrazu radcej si vyhoni akoby mal mať sex a pritom ho ževraj ako tehula veľmi vzrusujem ale tak to sú asi iba keci ...nezvláda moje tehotenské nálady ktoré by podľa mňa boli na Tom lepšie keby sa mi viacej venoval a zaujímal sa o mňa...on sa vôbec nezaujíma že ako sa mám ako sa cítim naviše nevládzem už toľko robiť v domácnosti aj tak vždy urobím všetko a na oplátku čakám len to že keď napríklad umyjem podlahu a on vyleje na zem coľu tak si ju utriem a nečakám že to urobím ja lebo však ,,od toho som tu,, podľa jeho slov čo má tiež veľmi bolia..."TY SI TU OD TOHO ABY SI UPRATOVALA A VARILA " neviem kde sa to v ňom vzalo no je úplne až priam nechutný naozaj ako ku mne pristupuje ..naviše ma aj udrel keď sme sa hádali ...áno mám hormóny lenže on má vyprovokuje VZDY a potom je agresívny ...je mi to všetko strašne ľúto a cítim sa strašne sama mám úplne hysterické amoky kedy len sa kŕčim v postely a plačem niekoľko hodín...cítim sa tak sama...nemam rodinu nemám peniaze nemám ani kam ísť bez neho ...čo on mi vždy pri každej hádke dáva najavo...neviem čo mám robiť ...takto to predtým nebolo..bojím sa že má výhodi na ulicu a zo strachu sa snažím mu nič nevyčítat lenže to sa nedá keď on je aký je a jediné čo vie je pracovať a nosiť peniaze ale po citovej stránke totálne nič...aj teraz som za ním došla že chcem sa túliť že sa cítim nemilovana..a on že ale ja nemám náladu ...a vidí že som úplne v troskách psychicky aj tak ma necha v Tom samú neviem čo mám robiť ani neviem čo očakávam od tejto diskusie asi sa len chcem vyrozprávať
@dollyzv tak kamarátky ako kamarátky...každý má vlastný život a všetky sú také že deti ani nechcú ...a neviem si predstaviť ich zaťažovať týmto všetkým čo sa mi deje ...ja už vážne neviem čo mám robiť ...ja tým že som nikdy nemala nikoho potrebujem strašne veľa lásky a vždy sa na každého rýchlo naviazem ...rovnako ako aj naňho ...a potom som asi často slepá ...strašne by som chcela iba viacej lásky od neho ...ja viem že tiež mám svoje nálady odkedy som tehotná a nejde ich vždy ovládať ale že to bude až takto zle medzi nami mi naozaj doslova láme srdce
Dieťa bolo plánované? Akoze pred tým taký nebol? To sa mi nechce veriť 🤔
Ach jaj, mas to fakt tazke. No asi nanho nezaberie velmi doprosovanie a ukazovanie tvojej slabosti, to mu prave naopak bude liezt na nervy 😕 Musis najst silu v sebe... skus si najst kazdy den drobnu radost, tesit sa na babo, skus sa stretnut s nejakou kamoskou... aspon len tak, nezavazne, hlavne aby si prisla na ine myslienky a nemyslela stale na to, ako ti chyba laska. No ale postupom casu si skus premysliet, pripadne riesenie svojej situacie, ak partner bude k tebe stale taky agresivny, lebo take spravanie ta uplne zdepta. Zatial sa drz 🌷
Robis velku chybu ze si vynucujes zobreš o lasku, on Ta mà ako uplnu handru. Lebo nevies lubit samu seba ( + on je blb) on sa k tebe chova len ako mu dovoliš. Mysli na to male tvoje dieta Ta lubi uz teraz nie si sama! Az ked sa narodi zistis co je to laska. Skus si od priatela drzat odstup. Bud chladna. Nebud jeho upratovacka kucharka. Maj svoju hrdost , nedostupna zena je pritazlivejsia ako vnucujuca sa. Si v hroznej situaci. Urobila si sa na nom totalne zavisla. Nemas rodinu nemas $ nemas moc na vyber len snim chvilku este vydrzat. Ked sa dieta narodi odkladaj si matersku a setri Rob si plany ako kde budes zit bez neho. Lebo ostat s chlapom co Ta preplieska by si jednoznacne nemala. Popripade hladaj azilovy dom pre matky v nudzi ale Hlavne nezufaj! Toto je len obdobie v zivote ktore raz bude len smutna spomienka. Zvladnes to a budes stastna a milovana aj bez neho.
Ahoj, nechcem vôbec zľahčovať situáciu, udrieť ženu vy nemal nikto ani v najväčšom afekte, ale sama som bola ešte nedávno tehotná a pamätám si ten hormonálny koktejl, ktorý mi komplikoval život 🙄 bolo to asi niekde v 3-4 mesiaci tehotenstva kedy sa to už tak vystupňovalo, že som sa chcela reálne rozviest🙈 ja som bola ako iný človek, robila som veci ktoré som nikdy predtým neriešila ... pozerala som mu di telefónu s kým si píše, bola som na prášky keď išiel von s kamarátmi, nedajbože v práci musel ostať dlhšie, to bolo úplne šialene... mala som pocit že predomnou a pred bábätkom uteká, že sa nestará te som tehotná a že bude hrozný otec... vyvrcholilo to v takej hádke že sme po sebe vrieskali na grilovačke s kamarátmi, ale tak som samu seba fakt ešte nepočula vrestat🤭 že si na zbaliť veci že ja si dieťa vychovám aj sama... no 3 dni sme sa este vobec nerozpravali a potom sa to chvalabohu nejako utriaslo... okolo 5 mesiaca mi začalo byt výrazně psychicky lepsie a do konca tehotenstva som bola už v normále ...(potom zas sestonedelie😅🤷♀️ Ale to zas bolo o inom) ... v kazdom pripade manžel je skvelý otec a muž, stará sa o nás, všetko je fajn, ale ja sa za seba doteraz hanbím čo som predvádzala... neviem a netvrdím že je to tvoj prípad, ale viem že tehotenstvo dokáže ženou zamávať ako nič iné 🙈 vravíš že predtým taký nebol... možno to tiež musí celé aj on spracovať... záleží mu na peniazoch lebo vás chce zabezpečiť finančne ... lebo mužské ego... a nedochádza mu emočná stránka a to ako sa ty cítiš... nechcem ho obhajovať možno je to fakt hrozný chlap, necitlivý agotanty blbec... ale ako tvrdíš že taký nebol tak možno ho tak vidíš len teraz skrz vrstvu tvojich sladených hormónov... každopádne ti želám aby si to vyriešila k svojej spokojnosti a spokojnosti bábätka ;) 🤞
S toho si nic nerob ze si pribrala ja som nabrala 25kg 🙉🙉 Moja nevnucuj sa mu nechce nechce kasli na neho sak jeho to prejde len musis byt v klude pre babetko lebo ako sa hovori pocas tehotennstva mas byt kľudná potom sa ti to odzrkadli na babatku ono vsetko citi ved nech ide do prace aspon mas klud a keby ta chcel vyhodiť no nedaj sa ty sa o neho staras ako male o male decko a on tak na teba tak sa drz nech ti to dobre dopadne zi si teraz pre svoje babatko a na debila sa vykasli mozno ho to prejde
Autorka, prosím, napíš mi súkromnú správu.
prepáč, ale za partnera a otca svojho dieťaťa si si ho vybrala ty, nikto ťa nenútil s ním mať dieťa. Že si prehliadala to, aký je, to je už druhá vec, lebo neverím tomu, že kým si nebola tehotná, tak bol galantný, zdvorilý a pomáhal ti. Ak to prišlo do štádia, že ťa v hádke udrel, pýtam sa, čo tam ešte robíš?!
1.,Už ťa udrel, má tá na upratovanie a varenie, si preňho slúžka, city k tebe žiadne, nič s tebou nechce, sex Žiaden.
Co z toho vzťahu máš? Možno ma aj inú, minimálne na sex.
2.,nikdy nečakaj od druhých ľudí, že ťa urobia šťastnou. To musíš ty sama. Čítaj si, pusti hudbu, zacvic, sú cviky aj pre tehulky, cvičenie prináša veľa pozitívnych zmien, a hlavne pozitívnu náladu. Veľa čerstvého vzduchu, len sa poprechádzať, ale nebyť vnútri zatvorená. Nebuď závislá na nikom, ani na ňom, ani na nikom inom. Musíš vedieť žiť sama so sebou a urobiť si radosť sama. Kúp si kvety, niečo pekné na seba..
3., s bruškom sa ľahšie odchádza. Teraz ti stačí zabalit veci, hoc toho môže byť aj veľa, s kociarom, postieľku. Ale keď sa malé narodí, budeš obmedzovania, lebo tie veci budeš musieť baliť s bábätkom. Budeš ubolena, nevyspatý, a keď náhodou budeš vládať odísť, babo bude hladné a budeš hodinu s nim, kojiť, prebalovat, utisovat. Teraz môžeš revat z rozchodu, smelo, a môžeš si dovoliť luxus "opustiť sa" na par hodín. Pri dieťati bude oveľa oveľa psychicky i Fyzicky náročnejšie odísť. Ako sa budeš sťahovať s dieťaťom? Kde ho necháš, kým si po nosíš veci do auta? Teraz je v brušku pri tebe. Odid kým sa nenarodi.
4.,muz sa po narodené i dieťaťa nezmení. Ak áno, len a len k horšiemu.
5.,potrebuješ pokoj a psychickú pohodu pre dieťa. Chod preč. K mame, babke, kamoške.. Na par dni aspoň, ujasniť si veci, porozprávať, dohodnúť sa. Aj keď majú kamošky svoje starosti a deti, ak im porozprávaš, že ťa tehotnú udrel, väčšina žien má súcit a na par dni ta u seba nechajú. Neviem, aké máš možnosti.
Veľa stastia
@elizabet173 prepáč, ale výčitky jej nepomôžu. Po vojne je každý generál. A predstav si, sú chlapi, ktorí sa dokážu pretvarovať. Mam nejednu osobnú skúsenosť, že - nikto by to o ňom nepovedal -. A zrazu bum, tehotná a facka. A co teraz, potrat?
Netvrdím, že náznaky nie sú.. Ale ktorá zamilovaná žena si všíma každý náznak?. Obviňovať obeť násilia ju utvrdzuje v tom, že si za to môže sama. Nie, nemôže. Lebo zatiaľ nechápe, že toto je nesprávne, neuvedomuje si, že toto sa nemá diať. Väčšinou je za tým zlý vzor z rodiny, nízke sebavedomie..
No zrejme bol taký aj predtým, len si to nevidela....polož si otázku či ak by si nečakala dieťa, tak s ním po tomto všetkom ostávaš....ak nie, tak plánuj budúcnosť bez neho...
Mne to príde tak, že mladá bola bez zázemia, bez práce, bez bývania, navyše psychicky labilná, nevyrovnanáva, mentálne nedospelá. A ako je v takýchto prípadoch zvykom, tak sa zavesila na prvého, čo šiel okolo. Aj keď on evidentne nemal o vzťah záujem, skôr o servis a tehotenstvo bol zrejme len jej nápad /nehoda, ktorej dopomohla svojou nezodpovednosťou.
A namiesto očakávaného nadšenia, chlap uteká z bytu, aby s ňou nebol, nespí s ňou, lebo mu lezie na nervy svojimi hysterickýni scénami.
Tu nie je koho ľutovať a ťažko niečo radiť, keď sa bojí najmä toho, že ju chlap vyhodí zo svojho bytu - teda nemá kam ísť a ani z čoho žiť.
Zrejme len zatni zuby, nedráždi ho a vydrž 2-3 roky, hoci v pozícii nemilovanej slúžky. Na výber teraz veľmi nemáš,lebo už si vybrala zle. Potom, keď dieťa povyrastie sa môžeš osamostatniť a žiť šťastnejšie. Len chúďa to dieťa...
@heleninamama presne tak som to šla napísať,nemá nič,ani manžela,ani peniaze,ale hlavne,že dieťa na ceste....čo už teraz sa dá radiť? držať hubu a krok kvôli dieťaťu a to tak,aby ju nevyhodil...doliezanie,scény a hystéria nie je to pravé pre chlapa,ktorý maká,aby ich zabezpečil a doma má "toto"
Načo to po ňom utieraš ??ja by nechala tak však si rozliala nech si utrie dovtipi sa... nohy by som si do just vyložila na stôl klidek pianko ☝️🤗a udrie ťa to nie je normálny chlap
Ja nechápem, či je móda vo vzťahoch vôbec nerozmýšľať, alebo nechať sa zbuchnúť hneď prvým chlapom po pár mesiacoch randenia. Ja si predstavujem ženu, ktorá keď je tehotná, nebude hovoriť môj priateľ, ale môj manžel. To znamená, že sa obidvaja chystali na založenie rodiny, na manželstvo a na deti. Veta môj priateľ, spojená s tehotenstvom znamená, že zostala som zbuchnutá možno naschvál, možno nie. Proste nerozmýšľala som hlavou a nepoužívala som antikoncepciu. Toľko detí, čo teraz vyrastá bez obidvoch rodičov, som ešte snáď v žiadnej dobe nevidela . Proste len ľudia sexujú bezhlavo a potom si naivne ženy myslia, že budú mať lásku na celý život a niekto sa o nich bude starať. Uz začnite ženy rozmýšľať a plánovať rodinu. Deti potrebujú obidvoch rodicov, nie aby už prvom roku života boli bez jedného rodiča, lebo rodičia nemajú rozum a nevedia sa chovať ako dospelí zodpovední ľudia. Prepáč za tento ostrý výstup, ale v poslednej dobe sa tu s týmito tehotenstvami a nepartnerstvami roztrhlo vrece, to je katastrofa. A ešte byť s partnerom, ktorý na mňa zdvihne ruku,no úžasný úvod pre vás troch do spoločného života.
@stevvvka ale no tak, hadam nebudeme verit tomu, ze doteraz ten muz vysaval, nakupil, povesal pradlo a teraz je toho nazoru, ze ma vsetko robit zena. A udrel ju tiez byvaly dzentlmen. No uznavam, ze je tazsie si priznat, ze cakan dieta s ckovekom, ktoreho nepoznam, alebo som prehliadala kopu veci, dufala, ze sa zmeni, chcela silou mocou otehotniet... A radim jej odist, plakat jej nepomoze a skodi to aj babatku. Ludia sa mozu pretvarovat aj roky, ale radikalne sa nemenia
@elizabet173 môžeš byť šťastná, že si nezažila psychické alebo fyzické násilie, že si také náznaky vieš všímať.
Sú ale ženy, ktoré sú zranené, pretože pravdepodobne ich otec mamu bil/nadával jej, ubližoval, a také nevedia rozlíšiť, čo je ešte ok a co je už za čiarou. Ak si nežila s manipulatorom, nevieš o com píšeš.
Co autorka mala alebo nemala robiť v minulosti, je jedna vec. Ma sa poučiť. Ale vyčítať jej minulosť jej teraz nepomôže.
@stevvvka súhlasím s tým, že život tej ženy je ovplyvnený tým, ako vyrastala. Ale je rok 2021, pred 30-40 rokmi žena vedela o živote jedine to, čo videla doma, povedala jej to susedovie Mariška, alebo si prečítala v Slovenke. Má prístup k informáciám, nemusí mať ani príliš vysoké IQ, aby jej doplo, že vzťah môže aj nevyjsť, skončiť, s tým mužom sa môže niečo stať, ona nemá kde bývať, nemá z čoho žiť, ale nechráni sa. Pochybujem, že on dieťa plánoval, Čo jej teraz poradiť? No jedine azylový dom, šúchať pár rokov pätami, alebo vyhľadať rodinu, aj keď vzdialenú a dúfať, že ju neodmietne. Možno mala zakladateľka témy detstvo, kde nevidela dobrý model spolužitia, možno chcela odtiaľ čo najskôr uniknúť a stretla tohoto debila, možno vyrastala v detskom domove, ale možno to bolo úplne inak, to nevieme. Ale je tu more tém - priateľ pije, berie drogy, je nonstop na mobile, píše si s inými a k tomu snažíme sa otehotnieť. To ma dvíha z kresla. Veľmi dobre to napísala @stanulienkat, súhlasím s každým slovom.
@elizabet173 Presne tak. Chorý trend - mať decko za každú cenu, s hocikým, ako jediný zmysel života. Lebo je to ľahšie ako pracovať, učiť sa, snažiť sa niečo v živote dosiahnuť, vybudovať... A potom čakajú, že ich budú iní ľudia ľutovať a pomáhať im, aby nejako prežili a vychovali podobne nekvalitné potomstvo, ktoré nemá základnú výchovu a netuší, kde je sever.
V takýchto prípadoch sa tu vždy primárne nadáva na mužov - ale predsa každá žena vie, že starostlivosť o malé dieťa si odserie najmä ona (často aj vo fungujúcom vzťahu), tak predsa rozmýšľam, kde a komu roztiahnem nohy bez ochrany, keď sa o dieťa nedokážem postarať a dať mu pekné detstvo. Ešte pred pár mesiacmi bol dobrý a zrazu sa takto zmenil? Neverím. A ak bol hulvát, násilník, nechcel dieťa... pobalím sa a idem preč. Veď žiť sa dá istú dobu aj bez chlapa.
Ahoj, kto raz udrel, udrie znovu a znovu... Poznám to, mám takú nejednu kamošku, síce našťastie mne sa to nestalo... Ale poznám aj prípad kedy dal chlap facku pár dní po pôrode, žena odišla, presvedčil ju aby sa vrátila, neskôr ju bil ako na bežiacom páse, aj podala trestné oznámenie (nie raz)... K čomu to viedlo? Stratené roky, sebavedomie, aj financie, úplne si ju pripútal, nemala za čo a kam odísť... Chúďatko, dlho jej trvalo kým našetrila a mohla odísť. Keď mi to spätne rozprávala, bolo mi veľmi ľúto, že sa nezdôverila skôr. Tiež bol dokonalý pred otehotnením, žiadne konflikty, dokonalá pretvárka (poznám ho osobne a teda správa sa veľmi milo, pekne, človek by nepovedal, že tie modriny mala od neho)...
Tvoj partner si Ťa neváži, podľa toho čo píšeš, tak neviem čo vôbec k Tebe cíti, no nemyslím si, že to je láska (si tu na to aby si upratovala?!?! WTF!?). Vzťah bez vzájomnej úcty podľa mňa nemá budúcnosť.
Na Tvojom mieste by som sa okamžite zbalila a odišla, či už k rodičom, kamarátke, alebo kontaktovať nejaké centrum pre týrané ženy, niektoré poskytujú ubytovanie (jedna kamarátka tak utiekla s dvoma deťmi).
Neviem v akom si štádiu tehotenstva, no bolo by dobré nájsť si prácu, ak nemáš, ideálne ak sa dá niečo čo sa dá robiť z homeofficu (teraz kvôli korone je veľa ľudí doma). Kým je bábo malé a spavé, tak sa dá popri ňom robiť. A keď bude väčšie, tak opatrovateľka alebo jasle a choď do práce. Znie to smutne, že nebudeš plne na MD, ale lepšie ako byť týraná. Výde Ti materská? Teda neviem koľko máš rokov, odrobené a tak, preto sa pýtam na MD... Pokiaľ Ti výde aspoň aká taká MD, tak možno by sa dalo aj vlastné bývanie, popri tom nejaká práca, polovičný úväzok, brigáda, hocičo... Kamarátka s malým bábom roznášala letáky, aby mala aspoň niečo. Síce to nie je nejak dobre platené, ale aspoň niečo...
Skús pouvažovať, že ako sa iný muži správajú k tehotným partnerkám, tie tiež majú tehu nálady a nikto ich za to nefackuje... Keď som bola tehotná, tak mi bývalo veľmi zle, muž musel cifovať wc, kúpeľku, kuchyňu, vysávať (odpadávala som), v podstate väčšina domácich prác ostala na ňom... A ako to bral? Veselo.
@anonym Keď on chcel dieťa, prečo si Ty nechcela svadbu? Koľko máte rokov? Ako dlho ste spolu? Poznáte sa vôbec, zhovárali ste sa o dôležitých témach? O smerovaní vzťahu, financiách, vzájomnej pomoci, svojich schopnostiach a možnostiach? Ako fungujú vaši rodičia? Aké máte vzory a oporu v živote?
Rozprávali ste sa o tom, čo dieťa znamená a čo prinesie so vzťahu, že to je záväzok na minimálne 20 rokov? Že dieťa stojí peniaze, čas, energiu? Že môže byť chorľavé, uplakané, pritivné... ? Máte finančnú rezervu na najbližšie roky, keď Ty budeš doma? Alebo ste sa fakt len smiali a milovali a jemu to až teraz docvaklo, do čoho ste sa pustili a čo to pre neho znamená?
Čí je byt, v ktorom bývate, keď máš strach, že ťa z neho vyhodí? Máš aj Ty nejaký príjem/rezervu, alebo len čakáš na peniaze, po narodení dieťaťa? Žiadna finančne nezabezpečená slobodná žena nemôže byť len tak v domácnosti, upratovať, variť a byť vydaná napospas mužovi, ktorý sa o ňu môže/nemusí postarať.
On voči Tebe momentálne nemá žiaden záväzok, len voči tomu dieťaťu (a aj s tým sa dá žiaľ, vybabrať). Ak zamilovanosť z jeho strany pominula, nevynútiš si ju. A už vôbec nie je plačom, krikom a vnucovaním sa. Tým ho ešte viac odpudzuješ.
Skúste sa pozhovárať o dieťati a fungovať aspoň ako rodičia. Ak máš možnosť odísť, nechaj ho pár dní samého vychladnúť a uvidíš, či sa spamätá, príde za Tebou a má to ešte vôbec zmysel.
Dievčatá, síce máte pravdu, mala sa zachovať ináč, a je veľa takých žien, ktoré nerozmýšľa ju a silou mocou chcú bábätko s hocikym.. ale fakt tehotnej žene tu nakladať, aká je sprostá, to jej teraz nepomôže. Už raz je bábätko na ceste, netreba plakať nad rozliatym mliekom. Treba utrieť a ísť ďalej a nie rozoberat, kto rozlial, prečo rozlial, či nebolo mlieko zle položené...
Ahoj, ak chces napiš, mozno sa ti ulavi alebo ti poradim. Poznam cosi podobne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Udrel ťa ako tehotnú? 😱😱😱 Pre pána,len chudák udrie ženu,ale tehotnú to musí byť ozaj nie chudák ale aj curak..keby som mohla,objala by som ťa,nemáš ani kamošky ani nikoho?