Som tehotná a som precitlivelá

maribell
31. júl 2012

odkedy som tehotna som velmi precitlivela... niekedy len tak zacnem plakat .. tak isto ked ide manzel do roboty placem lebo mi chyba ...uz sa citim jak debil ..esteze ma manzel chape a snazi sa ma podrzat ..vzdy ked sa da tak mi z prace zavola alebo napise spravu ..ale aj tak ... ale co ma trapi najviac ..vsade citam ze babatko preziva vsetko somnou ..nechcem aby sa citilo zle len pre to ze stale placem a pri tom ani nemam preco ..vsetko je super

anjelicek26
31. júl 2012

@maribell - hormony hormony hormony... 6 tyzdnov po porode to bude ok ;) Ale ked ta to takto trapi uz teraz, daj si pozor na poporodnu depku a keby ta chytila, tak to ries s psychologom 100% Dolezite je nic do seba nezazierat a rozpravat sa o tom s manzelom, mamou, kamoskami, cloveku sa ulavi, podpori, pomoze.

hradnapani
31. júl 2012

@maribell precitlivenost je normalna,ale aj tak by bolo lepsie to s nou neprehanat, vsak? babatko to mozno nielenze s tebou preziva,ale mozno sa pyta, : "a co ta mama stale place? ved ja sa chcem narodit do radostneho sveta! asi to tam nestoji za nic..." Alebo mozno nejako takto podobne 😉
A naozaj je vsetko uplne super? ziaden dovod na obavy?
Ale na druhej strane si mozes dopriat ten luxus byt precitlivena, lebo ked sa babo narodi, to este len bude. Moze to byt este horsie, tak skus s tym nieco urobit uz teraz, preventivne. Pozerat vesele filmy, citat pozitivnu literaturu, pustat si veselu hudbu, vyhladat spolocnost milych ludi, hm?

maribell
autor
31. júl 2012

... nenazieram... manzel je mi velkou oporou ..aj ked sa potrebujem vyplakat je pri mne .. a ako potom rozpoznam po porode ci som iba precitlivela z hormonov alebo ci je to poporodna depresia?

maribell
autor
31. júl 2012

@hradnapani ..vsak to si aj ja hovorim ze chudak maly ked vsetko prezivam somnou ..ale ja to nejako nedokazem ovladat samozrejme ze neplacem 24hodin denne ale aspon raz denne placem a niekedy len tak ..to proste pride..nemame ziadne problemy... sme zabezpeceni ..mame kde byvat..lubime sa ...tesime sa...

zuzanocka
31. júl 2012

nic v zlom, ale nenudis sa? 😉 vem z vlastnej skusenosti-kym som mala kopu casu, rozmyslala som nad kazdou blbostou.. zamestnaj sa niecim.. vytvor si aktivny program.. ok, hormony su svine, ale nic netreba prehanat 😉

euka210
31. júl 2012

je to v pohode a normalne... skus to brat ako sucast a taku "vysadu" tehotnej 🙂

puncova
1. okt 2012

@maribell no ako by som o sebe citala....uz som chcela napisat to iste do diskusie co som si precitala od seba...nexapem co sa to deje....mas zlateho manzela, ze sa takto stara..moj ma aj vykyvy a niekedy starti nervy a krici, ze co som ti zas urobil????to neni normalne, ale nikto to uz nezvlada so mnpu znasat..aj ja sa o to malinke bojim,,.,,drzim prsteky, nam obom mozn je to len prexodne....dufam, ze je to prexodne, lebo tolko kolko sa ja orevem je nieco hrozne a tiez sa o toho maleho drobceka bojim,....neporadila som ti, ale aspon viem a aj ty vies ze nie sme same...

anjelik0912
26. nov 2013

@puncova ahoj mas este take placlive dni pozeram ze mame rovnaky termin pôrodu. mna to teraz chytilo stale len revem môj priatel je uz s toho na prasky 😀 pyta sa ma preco furt places a ja ani sama neviem hneva ma naozaj kazdy mam pocit ze nikoho nezaujimam ze ma nechapu a ze som na vsetko sama je to vazne na nevydrzanie so mnou a fakt ani ja neviem co mam s tym robit...

puncova
28. nov 2013

@anjelik0912 ahoj moja......neboj ono to prejde....vies termin sice mame rovnaky ale moj maly uz ma teraz desat mesiacov....cize termin je ok ale o rok neskor 😵 .......neboj ja uz som teraz fraerka a mozem radit, ono to je len docasne obdobie...poplaces si troska a bude dobre..moj drobcek si so mnou prezil vsetko mozne v brusku a vsetko je xvalabohu ok.....tak uz len vydrzat.... 😕

anjelik0912
29. nov 2013

@puncova juuj som si vobec nevsimla rok 😀 uz je to teraz o trosicku lepsie tak dufam ze sa mi tie moje otrasne nalady nevratia lebo uz kazdy bol zufaly jak sa na mna pozrel nechapali preco furt placem a netesim sa na drobca ....jasne ze sa tesim a strasne len niekedy asi kazdy presiel hocijakymi stavmi a myslienkami ...a po narodeni si uz bola v pohode,??? zvladala si to?? ja sa samozrejme bojim vsetkeho co a ako bude lebo som v zahranici a tu mi nema kto prist pomôct 😒

puncova
2. dec 2013

to nic v pohode, ved my sme sice mali termi sedemnasteho ale rodili sme az 29teho aj to cisarskym.je to na dlhe rozpravanie co vsetko a cim vsetkym sme si s drobcekom v tehu presli.....straaaasne vela toho je.....ak xces napisem ti to sukromne keby ze sa tu obidve stretneme........pocas tehu okolo siesteho siedmeho mesiaca som mala take stavy ze som pre vsetko mozne plakala aj ked mal niekto co i len sarkasticku poznamku..mnas a proste vsetko dotklo.potom ked segra mala ine zdravotne problemy tiez bola precitlivena a pred jednou lekarkou sa rozplakala tak mama reagovala, ze ked ne jedna tak druha...a doktorka povedala len ze to je ok, to su hormony.a po porode?boooooooze ja osm mala hrozne stavy v nemocnici.rodila som tak, ze som rano sla na poradnu a pre vysoky tlak ma poslali na prijem nex ma odvodnialebo som mala kopu vody a nex mi do piatka vyvolaju porod.bol utorok,dosli sme s mamou tam, tam mi lekar urobil usg a spytal s aco som jedla..ja odpovedala a on poratal na prstoch hodiny a povedal ze o druhej sekcia spinal a odxod na porodne saly.to bolo vsekto ok, bola som aj rada.moja mama pracovala v rakusku, zomrel jej pacient tesne pred mojim terminom co mal byt 17teho s odmietala od agentury asi dve ponuky na pracu z dovodu ze dcera ma rodit.ale dcera ne a ne ist do porodnice, kedze nemam presnu menstruaciu tak sme len cakali a dr kontroloval placentu.ked som bola v porodnici asi treti den, mama prisla s tym ze jej ponukli zas pracu a ze nevie ci ma zas odmietnut lebo sa boji ze potom sa na nu vykaslu,povedala som jej nex to vezme, a na druhy den cestovala.mali sme ist so simonkom na dalsi den domov ale nepustili na slebo, ked ma nutili kojit a moj maly sa pre velke bradavky necel prisat tak skoncil s teplotkou dehydratovany na infuziax.tym padom nas detska primarka nepustila domov tak ako sme mali ist.bola som hotova pretoze ani nasix ku mne ani manzela nepustili pre xripkovu karantenu aj ked som si platila nadstandard.takze s mamkou som sa ani nerozlucila.potom sa do toho pridruzili problemy s vysledkami krvy.pomiesali sa im ampulky alebo kontaminovali a zas na dalsi den ked uz maly domov mohol ist som nemohoa ist ja, lebo vysla nam vsetkym nejaka pliaga....a nevedeli komu ta pliaga patri, tak nam znova vsetkym mamickam brali krv a cakalo sa dalsie tri dni.pocas tyxto dni som tam bola sama.dokonca ani ziadna mamicka neprisla.dva d ni som bola bez maleho lebo bol na nedonosencekom na infuziax lebo ma nutili kojit a nic ine mu nedali.....ja som bola hotova.nic som nerobila vkuse desat dni len som si odsavala mliecko aby som mu mala co dat.kd som si pytala nutrilon pozerali na mna jak na krkavciiu matku, zatial co mali hladny plakal sam na izbe a ja s porezanym bruxom behala za mliekom.mama bola prec, manzela nepustili pre karantenu a domov v nedohladne.manzel si dokonca vzal aj tyzden dv aby s nami bol, ked prideme a my neprisli.je kamionista takze na dalsi tyzden ked my prisli domov uz ist musel.ostali sme sami.ja s malymdrobcom akeho som ani neviem ci videla,.ani obliect, ani okupkat, ani prist na pricinu preco place.nastastie tu bola maminho bratranca manzelka a moja sestra.lenze kazdy dosiel len vecer okolo siestej pomohol mi maleho okupkat a odisiel..boli sme sami.do toho sa mi zapalili prsniky lebo som si ich velmi roztahala a mlieko sa tvorilo a doma nebol cas odsavat.ked so na toto teraz spomeniem, zda sa mi to tak daleko a tak osm rad aze je to za nami, lebo od prsnikov mi dal gynekolog antibiotika a z tyx sa mi urobili na ustax opary.boze to bol bllud.a navacsi ked maly jeden den vkuse plakal.mame susedu lekarnicku tak prisla k nam a zistilo sa ze kolilka.pomohla mi vtedy velmi, donmiesla rektalnu rurku a espumisan.ale nexcem ta strasit, predsa je toto obdobie najkrajsie zo vsetkyx, aj ked su to riadne stresy najma ak budes z casti sama,ale zbehne to uvidis a o mesiac budes vycibrena a zvyknuta na vsetko.dokonca budete mat aj harmonogram papania, pinkania, kupkania a pojde to lahucko.najdolezitesjie bude sklbit sa sbabom dokopy a zistit co mu je, neskor to rozoznas....bola som nervozna samozrejme ze bola.ved den predm krstinami sme sa s manzelom strASNE HAdali.bola to moja vina.robil co mohol a ako vedel a ja som ho za vsetko sprdla ale zas to davam za vinu hormonom a sestonedeliu.potom vsetko prejde.....neboj zvladnes to aj sama.my mami to proste mame v sebe...

@anjelik0912
@anjelik0912

puncova
2. dec 2013

@anjelik0912 to nic v pohode, ved my sme sice mali termi sedemnasteho ale rodili sme az 29teho aj to cisarskym.je to na dlhe rozpravanie co vsetko a cim vsetkym sme si s drobcekom v tehu presli.....straaaasne vela toho je.....ak xces napisem ti to sukromne keby ze sa tu obidve stretneme........pocas tehu okolo siesteho siedmeho mesiaca som mala take stavy ze som pre vsetko mozne plakala aj ked mal niekto co i len sarkasticku poznamku..mnas a proste vsetko dotklo.potom ked segra mala ine zdravotne problemy tiez bola precitlivena a pred jednou lekarkou sa rozplakala tak mama reagovala, ze ked ne jedna tak druha...a doktorka povedala len ze to je ok, to su hormony.a po porode?boooooooze ja osm mala hrozne stavy v nemocnici.rodila som tak, ze som rano sla na poradnu a pre vysoky tlak ma poslali na prijem nex ma odvodnialebo som mala kopu vody a nex mi do piatka vyvolaju porod.bol utorok,dosli sme s mamou tam, tam mi lekar urobil usg a spytal s aco som jedla..ja odpovedala a on poratal na prstoch hodiny a povedal ze o druhej sekcia spinal a odxod na porodne saly.to bolo vsekto ok, bola som aj rada.moja mama pracovala v rakusku, zomrel jej pacient tesne pred mojim terminom co mal byt 17teho s odmietala od agentury asi dve ponuky na pracu z dovodu ze dcera ma rodit.ale dcera ne a ne ist do porodnice, kedze nemam presnu menstruaciu tak sme len cakali a dr kontroloval placentu.ked som bola v porodnici asi treti den, mama prisla s tym ze jej ponukli zas pracu a ze nevie ci ma zas odmietnut lebo sa boji ze potom sa na nu vykaslu,povedala som jej nex to vezme, a na druhy den cestovala.mali sme ist so simonkom na dalsi den domov ale nepustili na slebo, ked ma nutili kojit a moj maly sa pre velke bradavky necel prisat tak skoncil s teplotkou dehydratovany na infuziax.tym padom nas detska primarka nepustila domov tak ako sme mali ist.bola som hotova pretoze ani nasix ku mne ani manzela nepustili pre xripkovu karantenu aj ked som si platila nadstandard.takze s mamkou som sa ani nerozlucila.potom sa do toho pridruzili problemy s vysledkami krvy.pomiesali sa im ampulky alebo kontaminovali a zas na dalsi den ked uz maly domov mohol ist som nemohoa ist ja, lebo vysla nam vsetkym nejaka pliaga....a nevedeli komu ta pliaga patri, tak nam znova vsetkym mamickam brali krv a cakalo sa dalsie tri dni.pocas tyxto dni som tam bola sama.dokonca ani ziadna mamicka neprisla.dva d ni som bola bez maleho lebo bol na nedonosencekom na infuziax lebo ma nutili kojit a nic ine mu nedali.....ja som bola hotova.nic som nerobila vkuse desat dni len som si odsavala mliecko aby som mu mala co dat.kd som si pytala nutrilon pozerali na mna jak na krkavciiu matku, zatial co mali hladny plakal sam na izbe a ja s porezanym bruxom behala za mliekom.mama bola prec, manzela nepustili pre karantenu a domov v nedohladne.manzel si dokonca vzal aj tyzden dv aby s nami bol, ked prideme a my neprisli.je kamionista takze na dalsi tyzden ked my prisli domov uz ist musel.ostali sme sami.ja s malymdrobcom akeho som ani neviem ci videla,.ani obliect, ani okupkat, ani prist na pricinu preco place.nastastie tu bola maminho bratranca manzelka a moja sestra.lenze kazdy dosiel len vecer okolo siestej pomohol mi maleho okupkat a odisiel..boli sme sami.do toho sa mi zapalili prsniky lebo som si ich velmi roztahala a mlieko sa tvorilo a doma nebol cas odsavat.ked so na toto teraz spomeniem, zda sa mi to tak daleko a tak osm rad aze je to za nami, lebo od prsnikov mi dal gynekolog antibiotika a z tyx sa mi urobili na ustax opary.boze to bol bllud.a navacsi ked maly jeden den vkuse plakal.mame susedu lekarnicku tak prisla k nam a zistilo sa ze kolilka.pomohla mi vtedy velmi, donmiesla rektalnu rurku a espumisan.ale nexcem ta strasit, predsa je toto obdobie najkrajsie zo vsetkyx, aj ked su to riadne stresy najma ak budes z casti sama,ale zbehne to uvidis a o mesiac budes vycibrena a zvyknuta na vsetko.dokonca budete mat aj harmonogram papania, pinkania, kupkania a pojde to lahucko.najdolezitesjie bude sklbit sa sbabom dokopy a zistit co mu je, neskor to rozoznas....bola som nervozna samozrejme ze bola.ved den predm krstinami sme sa s manzelom strASNE HAdali.bola to moja vina.robil co mohol a ako vedel a ja som ho za vsetko sprdla ale zas to davam za vinu hormonom a sestonedeliu.potom vsetko prejde.....neboj zvladnes to aj sama.my mami to proste mame v sebe...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre