Som tehotná a neviem, či to dieťa chcem

3. júl 2023

Ahojte.. mám 23 rokov a som tehotna. Od začiatku sa bijú vo mne pocity, či to dieta vlastne chcem. Nič som ešte take poriadne nezazila a už teraz mi ma skončiť zivot. Mám strasne obavy či budem dobra mama, bojim sa že budem hrozne tlsta a neatraktívna. Býva mi dost zle a nezvladam to. Som v treťom mesiaci. Mám dost velke depresie..

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3009
3. júl 2023

keď máš depresie tak choď k psychiatrovi. Dieťa bude potrebovať zdravú matku a nie neschopnú sa postarať o dieťa ani o samu seba. Možno ti postačí na začiatok aj psychológ, ale určite choď.

blancheporte
3. júl 2023

Narodením dieťaťa život určite nekončí!!!! Práveže začína..... tak šup, šup dať sa dokopy a začať sa tešiť.

mullerova46
3. júl 2023

Ja mam 25 a teším sa na príchod dieťaťa. Pribrala som počas tehotenstva okolo 12 kíl zatiaľ (na konci mesiaca mam termín) a keď ma niekto uvidí zozadu tak ani nevidieť ze som tehotná. Všetka váha išla len do pŕs a brucha. Po pôrode sa v našom veku dá telo zasa do pôvodného stavu neboj sa 🙂 ani ja som nikde vo svete nebola ale napríklad aj moji rodičia začali chodiť po dovolenkách až potom keď mali deti. Dieta bude väčšie a budeš mat veľa energie na chodenie na dovolenky aj s nimi 🙂 treba preklenúť ťažšie obdobie, ak je treba ísť sa porozprávať so psychológom a byť vďačná za šancu byť matkou ❤️

andula2020
3. júl 2023

Ahoj, ja som svoje porodila pred 30...keby viem vratit cas, určite chcem dieta skor 🙂 nic nekonci, budes mat obdobie s miminkom , velmi rychlo to ubehne, a zrazu bude v skolke...urcite o nic neprides , zabavit sa da aj ked mas dieťa, niekto ti ho postrazi..a ked vyrastie bude ti super partak/partacka, neboj sa...ak sa po porode budes citit tlsta, tak zacnes cvicit, aj kojenim idu kila dole..vsetko bude ok 🙂

panda21
3. júl 2023

Podľa mňa sú tieto pocity a boje v ženách normálne. Aj ženy čo dlho plánujú a túžia po babatku, majú potom keď ti príde, občas nejaký zasek. Hormóny, tvrdá realita že "a je to vážne tu"... Veľa žien ani nenazije takú tu lásku na prvý pohľad po pôrode. Aj to je úplne normálne. Tu sa podsúva, že tehotenstvo je to najkrajšie obdobie ženy, že po pôrode sa hneď zamilujú, že zabudnú na bolesť atď. Potom ženy majú pocit, že je s nimi niečo zlé a niesu v poriadku, lebo sa cítia inak..
Si mladá, v 30tke budeš mať "samostatnú jednotku", partaka. Iné ženy budú mať novorodencov, začnú s plienkami a ty budeš mať partaka na výlety. Ale úplne chápem ten šok. Ak je toho na teba moc, dobrý pokec so psychológom nie je nikdy na škodu.

lizatko1009
3. júl 2023

Nebuc šalena. Ja som mala v 19 a nic neľutujem, prave teraz žijem v 33. Teraz by som v tomto veku mala z toho depresiu, fakt.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka9
3. júl 2023

Ja som mala deti v 31 a 34r. Rada som cestovala,bavila sa,bola som mierny workoholik..niekele ked to tak cele zhodnotim,niekedy aj lutujem,ze som nezacala skor,by som viac vladala napriklad..mozno aj 3tie by som stihla 🙂 cestovat,zabavat sa a uzivat si zivot vies aj s dietatom.vyhoda je,ze ked odrastie a bude samostatne stale budes mlada a v najlepsej dobe,v tych 33-38 rokoch vela ludi len zacina 🙂

oriesocek
3. júl 2023

ja som mala prvé v 20tich a teda bolo to celé easy... najlahsie tehotenstvo a najlahsia výchova (kedze vtedy som veci vobec neriesila, nič mi nebolo zložité, ťažké, noci som vstávala v pohode. Ver tomu, ze ked porovnám posledné v 37, tak sa to ani nedá porovnat... syn má už 22 a je velmi sikovný, vzdelaný, vie pomoct, podrzat.... a este mám malú, ktorá má 4 a teda škoda, ze sa to nedalo riesit naraz a teraz by som si uz iba užívala... Kedze malá je v eľké šidlo, vďačné dieta, ale po 40 už nemám toľko energie a výdrže....

mima1608
3. júl 2023

Ja keď som išla rodiť, mala som 87 kíl a zozadu na mne nebolo ani vidno, že som tehotná. Týždeň po pôrode som mala 74 kíl a stále to ide dole (som 25 dní po pôrode).
Dieťaťom život nekončí, ale začína. Ja som sa tiež veľmi bála, keď som zistila, že som tehotná, či to zvládnem, či bude všetko v poriadku. Ale ten pocit, keď som ju prvýkrát videla na sone bol úžasný a to už ani nehovorím, keď mi ju dali prvýkrát do rúk po pôrode. Nič krajšie som nikdy nezažila ☺️🥺

beata_k
3. júl 2023

Aaale to bude dobre 🙂 Nebudem ti klamat. Ano, chvilu pojde tvoj zivot do prdele. Ale to tak max na 2 roky. 2 rocne dieta zje vsetko a spi 1x denne. Niektore ani to uz nie. Takze v 25 sa tvoj zivot opat vrati do normalu a este budes kočka. Hlavu hore 😉

reanda
3. júl 2023

a co si sa chystala take zazit, co ti ma teraz akoze skoncit?

sara288
3. júl 2023

Čo presne znamená, že si “ešte nič poriadne nezažila?” V akých oblastiach života to pociťuješ? Ak by si to skúsila rozpísať, tak by sme ti mohli pomôcť, napísať iný pohľad na vec, aj v súvislosti s realizáciou sa v budúcnosti

simca06022011
3. júl 2023

ale neboj sa, zivot ti nekonci s babatkom, prave zacina. Pirbrat? mas dost vysoku vahu, staci ti neprezierat sa, nevyhovarat sa na chute, jedenie za dvoch a vobec nemusis pribrat, tak sa skor napr preorientuj, ze kedze si tehotna ides zdravo jest... ;) nevidim dovod aby si mala 90kg , ty ano?
A ze si nic poriadne nezazila, no sex si si uzila... ;) nehnevaj sa na mna, ale naozaj aj s deitatom si mozes uzivat, ja lutujem ze osm dieta nemala skor, o mnoho skor. Ako si si ale chcela zivot uzivat, nejake specialne plany si mala? ved napis nieco, napiseme ti, ci to s dietatom pojde/nepojde ;)

autor
3. júl 2023

@simca06022011 chcela som ísť do Indie, precestovať ju. Teraz cez leto do Istanbulu ochutnať lokálne kuchyne, preskúmať bazáre atd atd.. skôr take cestovateľské sny:/ male dieta do Indie vziat nemozem, je to nebezpečne aj pre dospelého nie len pre dieta. Chcela som ísť na rôzne festivaly cez leto.. je toho veľa

alison11
3. júl 2023

Dieťatkom sa život skôr začína a je krajší a to že máš 23rokov je super ja som tiež tak čakala prvého syna a v 27rokoch druhého a akonáhle mal mladší 2roky sme začali cestovať na výlety už len kvôli deťom sa oplatí žiť poobzeraj sa okolo seba koľké nemôžu mať dieťatko,ani nevieš aký veľký zmysel má život práve kvôli deťom oni nás poháajú vpred a naučia novým veciam aj pohľad na svet zmenia,bez nich by bol život fádny a mnej energický...teš sa z bábätka a život určite nekončí ale začína 🙂

alison11
3. júl 2023

Keď chceš ísť cez leto nevoľnosť zvykne trvať tak do 20tt kým nepocítiš prvé pohyby a v 5mesiaci má tehula vždynajviacenergie po 7mesiac môžeš vpohodke cestovať.

cookie29
3. júl 2023

Ty si tu uz pisala minuly tyzden, nie?

simca06022011
3. júl 2023

no tak bohuzial to budes musiet odlozit... ale nic nie je stratene, ved si to precitaj, to su take naozaj. nepodstatne. Uvidis, ze tvoj pohlad na vsetko sa uplne ale uplne zmeni, tak pojdes inam.. a kto uz by sa teraz hrnul do indie.. tiez som tam velmi chcela ist a rychlo som si to rozmyslela, nakolko par Indov som medzicasom aj spoznala. Do istanbulu v pohode skocis neskor, ak mas rodinu, kludne aj bez dietata ;)

mima172
3. júl 2023

Prepáč, no na dieťa zjavne nie si zrelá, sama si dieťa. Myslíš si, že dietatom sa život končí (reálne sa ten pravý akčný život vtedy začína) a riešiš kilá (co zrelá žena nerieši - myslím tie tehotenské kilá). Každopádne, dieťatko už je na ceste, je na čase dospieť. Verím, že o rok, či dva len pokrútiš hlavou, keď si spomenieš na tieto hlúpe reči.
Trieskaju s tebou hormóny, neboj bude dobre 🙂

ankare
3. júl 2023

Pozri, to dieťatko sa nevypytalo samo k Tebe. Bol to Tvoj čin. Tak sa vzchop a rob všetko pre to, aby dieťatku nič nechýbalo. Si veľmi povrchná, keď riešis svoje ego. Cestovanie, pribratie, nevoľnosti, neatraktivnost.... Najpodstatnejšie je, aby bábo bolo zdravé. To sú skutočné priority.

andreablabla
3. júl 2023

Ja som svoje prvé dieťa porodila týždeň po 19.narodeninach. Teraz má 19 ona. Odchádza študovať do zahraničia. A všade sa mnou hrdí,lebo vyzerám ako jej staršia sestra. Je to super partacka a ani na chvíľku som neoľutoval,že som ju mala tak skoro. Život s dieťaťom nekončí. Neboj sa toho 😘

oriesocek
3. júl 2023

no poviem Ti, ze aj ked som mala prvé dieta v druhom ročníku na VS, mala som 20, tak som stihla vsetko. Aj dalsie 2 deti, aj kariéru, aj dostudovat VS. Aj si urobit druhú. Aj som vela precestovala.... práveže kým som mala iba jedno dieta, tak sme sa aj stahovali do zahraničia. Vsetko, čo som chcela som vedela urobit aj s dietatom... jedine nie také, ze dlhý jazykový pobyt, erazmus... ale to si uz asi absolvovala, ked mas 23. a pribrala som 25 kg pri prvom. Pár mesiacov po porode som mala dole 20, o dalsich pár mesiacov vsetky....

autor
3. júl 2023

@mima172 ja si to uvedomujem že nie som zrela nan, preto sa bojim. Navyse ešte stále studujem na VŠ..

autor
3. júl 2023

@ankare ja viem a máš pravdu úplnú

autor
3. júl 2023

@oriesocek ešte nie stále studujem.. nestihla som Erazmus

andrejkap123
3. júl 2023

Od 24 chcem mat dieta za chvilu budem mat 29 snazime sa a doeta nikde. Dievca zijes moj sen!!! … co by som za to dala aby sa podarilo…

sara288
3. júl 2023

Ja mám 25, užila som si aj s partnerom zábavu počas vysokej školy, síce nie hardcore štýlom, ale mám krásne zážitky s kamarátmi.. Ale tiež som si po VŠ povedala, že skúsime si s priateľom užívať život ako mladí ľudia popri práci ešte intenzívnejšie, keďže už máme na to aj financie, mali sme naplánované zahraničné festivaly, krátke tripy po rôznych častiach sveta a pod. Pred prvým festivalom som zistila, že som tehotná 😄 od začiatku sme sa však tešili (tým nechcem znehodnotit tvoje pocity, je úplne normálne, že máš neistoty, rozmýšľaš, ako ďalej a pod.), ale jasné, že aj nám bolo trošku ľúto, že teraz musíme odložiť nejaké plány. Keď som si však pomyslela, že niektoré ženy keď otehotnejú sa snažia zo všetkých síl aby si mohli nechať bábätko aj v rôznych naozaj že hrozných situáciách (nevhodný partner, nedostatok financií, agresia vo vzťahu, choroby a pod.) tak si človek uvedomí že smútiť kvôli nejakým festivalom alebo trojdňovému výletu v Benátkach je až absurdné.. najmä kvôli tomu, že to všetko ešte môžeme zažiť, len trošku neskôr. S partnerom sme si povedali, že užívať si život neznamená užívať si niečo konkrétne dookola (cestovanie, párty) ale zažiť čo najviac udalostí, ktoré život môže dať - teda aj rodičovstvo. Si vo veku, kedy už nie si úplne že najmladšia - a teda predpokladám že nejaké tie zážitky už zo života máš a niečo si si užila, ale zároveň si stále relatívne mladá na to, aby si si užívala život, keď dieťatko podrastie - či už spolu s ním, alebo občas aj sama, prípadne s partnerom. ☺️

basullinka
3. júl 2023

Tak vieš, ono na tieto myšlienky je akosi neskoro a mala si na to myslieť vtedy, keď si mala sex. A teraz už je len potrebné prevziať zodpovednosť za svoje činy a jednoducho to prijať tak, ako je. Bábätkom sa život nekončí, keď trošku vyrastie tak bude parťák a budete môcť cestovať spolu. Samozrejme, nie všetky krajiny, ale cestovanie nie je prekážkou. Čo sa týka výzoru, tak po pôrode sa dáš dokopy, ženské telo je neuveriteľné v tom, ako sa dokáže pozviechať. Je prirodzené, že máš strach, ale to má každá budúca mama...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre