Ahojte.
Čakám prvé dieťatko. Avšak ako začína čas toho, že treba nakúpiť veci na príchod začínam mať veľké obavy a stres. Dnes som bola vyše hodiny v drogérii a len tak bezducho som pozorovala všetky tie značky vecí pre deti. Napríklad taká kozmetika na kúpanie.. Weleda, Uriage, Bioderma, Mustela a neviem ešte aké..
Chápem, chceme byť každá tá najlepšia matka ale ako vybrať to najlepšie pre dieťatko a nezblázniť sa? Vôbec neviem akým smerom sa vydať.. čo hľadať, ako zistiť či je to správne alebo nie.. Z každej strany vždy iný názor na všetko a ja sa neviem rozhodnúť..
Ďakujem za dočítanie..
Hlavné je sa z toho nezblázniť. Uvedomiť si, že to zvládli tisícky žien pred tebou a zvládneš to aj ty. Nechať si poradiť od kamarátiek. Chceš kúpiť napr. plienky do nemocnice? Ja som kúpila 2 rôzne značky a uvidíme, ktorá bude malej viac sedieť. To isté s kozmetikou. Kúpila som základné produkty jednej značky a budem skúšať. Ak to malej nesadne, kúpim niečo iné. Nestresuj sa. Na čo? Prvoradé je, aby si bola v pohode 🙂
Kľud, neboj, intuícia je fantastická. Ja som napríklad dieťa kúpala len v čistej vode, jediné čo som si kúpila bola mastička na riťku - sudocrem, šampón na vlásky a lieh na pupček z lekárne.
Kočík, postieľka, vajíčko do auta, plienky jednorazové, látkové.
Oblečenie len taký základ, nevedela som aké veľké dieťa sa mi narodí. Perinku, deku. Záleží od ročného obdobia.
V dnešnej dobe nie je problém ísť niečo kúpiť aj večer o 20tej keď zachýba alebo naklikať z internetu.
Všetky sme to zvládli, tak aj ty.
Vsak normalne, neries to tak.
Ja som dieta pred mojim synom nikdy ani len nedrzala , nevedela som kde je sever a zvladli sme . Co sa tyka zaciatkov samozrejme mamina mi pomohla tie total prevrieskane noci ale co sa tyka toho co dieta potrebuje ( ako napr. Drogeria jak pises), kupila som zaklad a postupne to slo. Vsetko bolo v poriadku
Babo stačí umyvat čistou vodou, my sme ani nekremovali nicim a mali krasnu pokozku. Zo začiatku ti stačia Hipp vlhčené utierky a sampon na vlasky. Pomohli nám pampersky, ktoré majú farbiaci pásik, že keď sa babo vycika do plienky, tak zmeni farbu do Modra. A kúpili sme si take lehatko do vane. Po každom pokakaní, sme dieťa vysprchovali čistou vodou a aspoň ten smrad ani toľko nedychas a nemusis sa na to pozerať (mne bolo z toho na zvracanie) a nikdy vdaka tomu ani nemali zapálene riťky. Takéto podobne lehatko sme mali, toto bola velka vychytávka https://www.brendon.sk/keeeper-anatomic-baby-ba...
Kupanie na odporucenie lekarky asi do roka Len V cistej vode , obcas par kvapiek detskeho oleja, ked sa mi zdalo, ze ma suchsiu pokozku. Nenatierala som nicim. Krem.len detsky na zapareniny ritkove, ked bolo treba. plienky zistis az podla drobca, Nas sa napr z pampersiel vyhadzala ako novorodenec, tak Mal lidlove. Oblecenia na prve mesiace par kuskov, dieta rastie velmi rychlo.
A ostatne das na intuiciu, prip. Si pozries hodnotenia, podla potreby.
Zvládneš to, daj na svoju intuíciu alebo si nechaj poradiť ak máš tú možnosť. Napr. ja som vedela, že moje deti môžu podediť ekzém/alergie, tak som nakúpila drogériu vhodnú na takúto pokožku - značka bioderma, mixa...sudokrém je taký univerzálny, 1 krémik na riťku mastnejší, dm vlhčené pre bábätká neparfumované sú tiež super, keď prebaľuješ niekde vonku a nemáš možnosť umyť bábu riťku len v čistej vode. Z každého som kúpila po jednom, keby náhodou bábu nesadli - to isté plienky kúpiš jednu značku na začiatok, ak sadnú už len dokupuješ, keď sa ti osvedčia.
Nerieš to tak. Čistá voda, potom bupi mydlo a rybí krém na zadok
Úplne to stačí.
Ďakujem všetkým. Viem, že to zvládnem tak ako každá z vás ❤️ a klobúk dole pred vami mamami. Naozaj! Len mám pocit, že je toho na mňa veľa čo sa týka bábätka..
Pozri zo zaciatku kup iba zaklad, napriklad novorodenca by sa malo idealne kupat iba v cistej vode, netreba ti milion kozmetiky. Co budes potrebovat je krem na zadok (weleda nechtikova super a aj prirodna), lieh na pupcek, plienky, vlhcene obrusky. Postupne mozes dokupit nejaky samponik, bioderma je fajn na telo aj na vlasky. Naozaj pri kozmetike pre babatka menej je viac 🤷🏼♀️
Ja nad tym premyslam velmi minimalisticky, dieta potrebuje prsnik, existuje prinajhorsom aj bezplienkova metoda, vodu, uteraky, toaletak mas, nejaku deku, akykolvek kus oblecenia na zavinutie, keby si nestihla…proste netreba sa stresovat. Tiez je mi zle z tych variacii, jak to spravne nakombinovat ale proste mam nejaku zakladnu predstavu o vybave aby som sa v tom neutopila a co mi pride take hlavne, aby malo dieta proste normalnu teplotu, co na seba, nech nie je prehriate ani zmrznute a dalej proste co, uvidis…v com ho chces prepravovat, a jak sa onho starat, co pouzivat je na kazdom individualne. Urcite mi pride ako zbytocnost tale veci ako pudre, kremy atd. Proste novorodenec ma maximalne kvalitnu kozu a ked ho nebudes drat tak aky ma mat problem. To sa da hned dokupit a ja mam skor stravh ze tak ako ja nezvyknem sa balzamovat jak mumia pre dieta je to ovela zbytocnejsie, kedze nema opotrebovanu kozu ked je prave narodene. Neviem ani o tom zeby o mna sa niekto staral tym sposobom, skor len utriet, umyt a dovidenia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dám ti jednoduchú radu... Menej je niekedy viac 😊
Netreba zbytočne nakupovať veľa, bábätko toho potrebuje skutočne málo, napríklad kozmetika na kúpanie, bábätko je najlepšie kúpať iba čistou vodou bez ničoho, neskôr pridať klasické bipa mydlo (rada od dermatologičky). Žijeme v konzumnom svete a z každej strany počúvaš čo je dobré čo treba kúpiť... V skutočnosti potrebuješ minimum veci zvyšok dokupujes až keď sa bábo narodí podľa jeho potrieb a povahy 😊