Som sklamaná sama zo seba

2. nov 2023

ahojte ...som sama zo seba sklamana ... tak akonje toto nase vytuzene dietatko tak o to viacej ma prekvapuje ako to beriem vždy som si predstavovala ako sa budem s bruškom rozprávať hladkať ho neskutočne sa tešiť všetko si chystať a teraz keď som tehotná 28. týždni tak vôbec tieto pocity nemám niežeby som sa netešila ale neprežívam to tak ani Prípravu na pôrod niekto študuje číta pozerá videa a ja nič ja tu niektoré taká ktorá tiež nepozerala nevzdelávala sa a aj tak to zvládla? akoze na malu sa tesim strasneee len som si myslela ze budem viacej ,,premotivovana,, mam svagrinu tehotnu so mnou a ona to strasne preziva vsetko studuje cita a ja mojim postojom sa bojim aby sa mi to nevypomstilo...aj ked mozno niekedy je lepsie ,,nevediet,,do coho clovek ide

anjelicek26
2. nov 2023

Neviem, co sa ti podla teba ma vypomstit? Niekedy je vela informacii privela informacii... Jasne nieco si postudovat ma zmysel, citat kazdy post, kona, pribehy, varianty lotosovych porodov a aromaterapie je uz trosku prestrelene cez rozumnu mierku no... hlavne to cloveka viac vydesi, ako ukludni...a nema ziadnu vypovednu hodnotu o porode (lebo kazdy je iny) a ani o materstve (lebo kazde dieta je ine)... sklamana sama zo seba je zly pristup, tvoje telo prave "tvori" ten najvacsi zazrak, to staci..

autor
2. nov 2023

@anjelicek26 ďakujem ...mozno hej silne slova ... len myslela som to tak no ze to az tak neprezivam ako ostatne tehotne okolo mna ..ked ideme na kavu baby a medzi nimi mam kamosku tehotnu tak ona niekedy rozorava co vsetko uz ma pokupene ,na co vsetko je pripravena tak sa citim ako 😂🙈

anjelicek26
2. nov 2023

Tak niekto to proste viac preziva, to mas tak, niektore budu aj o kazdom obsahu plienky viest hodinovu diskusiu 😅 A to nemyslim nijako zle, proste kazdy typ zeny a aj ich sposob komunikacie a riesenia urcitych situacii... a o tych nakupoch by som si s tvojou kamoskou tiez pokecala 😅 Ale tak ja som cisty shopohollik 😂

autor
2. nov 2023

@anjelicek26 😂😂😂akoze ved aj ja ked vidim nieco pre malu kupim ..len take niektore zbytocnosti kupuje... no nic .. dakujem 🫶🏻🥰

doris11
2. nov 2023

Kluuud 😀 ja som si to tiež krásne predstavovala pred tehotenstvom.. keď už som bola tehotná tak som neznasala otázky že ako sa tešíš? Co máš pokúpené a čo to bude a ako sa bude volať? Ja som sa neznasala vôbec rozprávať o mojom tehotenstve. Nikto sa mi nemohol brucha ani chytiť 😀 nakupy som si tiež moc nešla.. ako bruško som si pohladkala keď kopal a takto .. ale žeby nejako extra to zas nie .. nestudovala som si nic 😀 len tie základne veci čo si mám pokúpiť .. a neboj sa nic sa ti nevypomsti 😀

tanyag
2. nov 2023

Nebola som premotivovaná...nehrotila som to, neprežívala som to...proste som bola tehotná a hotovo...samozrejme som sa na dcéru tešila...ale nikdy som si nič nečítala, dokonca som ani na pôrod nebola pripravená...čo sa týka informácii atď. išla som do nemocnice s tým, že tam mi všetko povedia...a tak to aj bolo...

majlo1234
2. nov 2023

Ja po prvom spackanom porode nebudem riesit ziadne *ujoviny, absolutne mi to nepomohlo, ani porodna priprava, ani balonik ani nic😂 ja sa planujem dat co najviac do kludu a ist rodit do porodnice, v ktorej sa budem citit dobre. Tebe ako prvomatke ale radim zajednat si laktacnu poradkynu, ak chces dojcit, ktora ti zaroven ukaze, ako spravne s babom manipulovat. To bola jedina vec, ktora mi naozaj pomohla

autor
2. nov 2023

super dakujem baby ❤️

babulkomale
2. nov 2023

Ja by som si urcite nastudovala zdravotne veci a išla na kurz prvej pomoci.
Minimalne.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankaju
2. nov 2023

Ja sa hlásim. Mňa tiež toto premotivovanie tiež "neopleštilo". Študovala som len to najnutnejšie, rozumej skoro nič. Čo som potrebovala vedieť som komunikovala s doktorom. Nebola som ani na predpôrodnej príprave. S tehotenským bruškom mám až 1 fotku, aj to z donútenia. Čím menej som toho mala naštudovaného, tým viac som bola v kľude. Pokúpila som len nutný základ.

ivik4
2. nov 2023

No a ?
Ja som sa napriklad vzila s tym ze mam dieta az ked mal syn dobrych 9 mesiacov 💁‍♀️.
Nemusis sa z tehotenstva pokakat , je to normalne, nie kazda to prezivame.
Je to ok

cimage
2. nov 2023

To, ze to neprezivas je v pohode, to, ze sa nepripravujes na porod uz v pohode nie je. Vacsina zien si povie, ze to necha na lekarov a potom to tak dopadne, ze tu pisu o traumach z porodu. Precitaj si aspon nieco o hypnoporode. Nie je to nic alternativne. Je tam vsetko vysvetlene, ako telo funguje pocas porodu a ako si to ulahcit, dychanie, polohy.

bluka2
2. nov 2023

V pohode je všetko, ale vedomosti zvyknú skôr pomôcť ako uškodiť 😉

andreatytler
2. nov 2023

Podla mna je to velka chyba ked sa ide zena do porodnice dat odrodit lekarom miesto toho aby isla do porodnice porodit. Lebo fakt je ze pri zdravom porode rodi zenske telo same a vsetko co to telo potrebuje je aby mama vedela ako spolupracovat. Lekari castokrat zbytocne zasahuju a potom zachranuju. Ide o tvoj zivot a hlavne o zivot tvojho dietata. Toto si urcite nastuduj. Nemusis pozerat video porodu (ani ja som nepozerala) ale vediet co sa stane s tvojim telom a telom tvojho dietata je podla mna velmi dolezite. Co ak nestihnes dobehnut do porodnice a budes rodit niekde na parkovisku v aute? Vtedy to bude vsetko na tebe kym dojde zachranka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre