Ahojte, je to normálne ? Ja už si prídem ako vadná, posledné dni ma nič v živote neteší. Každy sa ma vypytuje kedy už porodim, nik si neodpusti pripomienky ohľadom Vianoc. Všade okolo sa deti rodia a ja sedím doma ubolená, po termíne a znechutená zo života, len plačem stále. Mám aj strach z pôrodu, ako sa zranim pri nom. Na bábätko sa teším, len už tohoto tehotenstva mam dosť. Sú to hormóny?
Toto poznám tie hlupe otázky takto pred 3 mesiacmi každý deň 300 správ a hovorov prečo si ešte neporodila a to si stále tehotná a ty čo ešte niesi v nemocnici a milioooon ďalších správ už má išlo z tohi pretrhnúť pôrodu som sa ale nebála aj keď som ho mala nakoniec veľmi ťažký lebo moc krpec bol valibuk a prenášala som týždeň takze týždeň vkuse domna všetci hustili bábätko má svoj čas a ono si samo vyberie kedy je ten správny čas ísť na svet možno chce aby si ešte bola na Vianoce doma 🌸 a napapala sa toho dobrého jedla lebo v nemocnici take nebude 😂 neboj verím že to čoskoro príde hlavne nepočúvaj okolie viem otcom hovorím
A vekmi drzim palce je to neopísateľná láska tie naše miminka 😍bolesť je len chvíľková ale tie naše malé lásky sú už na cely život 🌸❤️
Ano su to hormony. Neries. Raz to babo bude von. Mozno uz dnes 😉
Tes sa. Nestresuj sa kvoli inym ludom. Sustred sa na seba a na babatko 😉
Bud v pohode uži si sviatky,mne sa dcéra narodila 1.januara,a boli sme spokojni
ked by som dostala 5€ za kazdy krat, ked sa ma niekto opytal "uz" tak dnes sme tazko za vodou 😂 prenasala som vyse tyzdna
Hormóny a už to chces mat za sebou, ten pocit poznám. Každá sme si tým prešla, tieto pocity ma snáď každá jedna, neboj ❤️
A preto nechcem inak povedať presný datum pôrodu druhého dieťaťa, pri prvom mi mobil pipal stále. Je pekne, že ľudia myslia, ale dosť aj frustrujúce.
Poznám to, tiež som prenašala ja si osobne myslím, že aj viac než dosť.. sú to iba hormóny, ja som sa tiež citila na prd, veľké brucho ledva som sa pohla, nič som neobula no hrôza.. ale neboj, pôrod je prirodzeny pre ženy, zvládlo ho xy žien pred tebou nebojkaj bude dobré
Nesed doma, chod sa prejst a mozno sa ten porod aj spusti. Ja som si dala dlhuuu prechadzku a ked som sa konecne dokotulala domov, tak mi praskla voda.
Tiez som to zazila, posledny mesiac tehotenstva nikto nedal pokoj stale otazky kedy? este nic? to kolko takto este budes? okna skus umyt, po schodoch sa prechadzaj bla bla.... este aj susedov pes to hadam nutne potreboval vediet kedy uz porodim.... Fakt kazdeho zaujimal stav mojej vaginy.... frustrujuce, otravné, neohladuplné..... keby som nechodila pre decka do skoly, ani nevyliezam z domu.
@jaond19 haha, to si ma pobavila ze aj susedov pes. My mame takého suseda, že aj keby ho 4x za den stretnem, tak sa ma spyta za každým ,,no čo? Este nič? A kope ?" Včera som už po ňom vyletela, že už mám toho plné zuby
@cimage mne sa ani kráčať neda, také mam bolesti tahave v jazve po sekcii, ledva pre syna prejdem do škôlky
Potesim ta. Prenasam 8 den. Vykasli sa na vsetkych. Na spravy nereaguj, na komentare odpovedam, ze som slonica a tie su tehotne 2 roky 😅 Daj si vaňu, pusti si nejake afirmacie. Urcite nevyvolavaj, lebo aj tak nic nezaberie 😅 Ja uz som skusila naozaj vsetko. Kazdy den vyluxovane, skacem na lopte ako blazon, upiekla som uz milion kolacov. Pocuvaj koledy, tancuj, daj si masku, peeling, vlasy, nechty. Relaxuj a zamestnaj myseľ. Raz z nas tie deti vylezu. 🙏
uplne ta chapem, som na tom velmi podobne, hoci mam termin "az" 12 januara, ale citim sa uplne vyšťavena, doma dve deti a ked mi niekto povie ze jeeej mozno na Vianoce porodis :D tak ja neviem, ja jedine co si prajem je byt este na Vianoce doma, neviem preco to tak dobroprajne ludia vravia, akokeby to bolo super byt v nemocnici na Vianoce, zvlast ak uz mas doma dieta. Proste ak to tak bude, prezijeme, hlavne nech je babo v poriadku, ale ja vsetky tri mam zimne a vkuse pocuvam tieto reci brrrr. Tak prajem pekny rychly porod a spravne nacasovanie. Mne druhy tiez vyvolavali po tyzdni prenasania a bola to pohodicka, oproti prvemu dlhemu, tazkemu, tak sa dobre nalad a sustred na babatko. Ako sa vravi tehotenstvo trva 9 mesiacov, a posledny mesiac trva rok :D
Ach veľmi ta ľutujem... Jedna tehula v rodine si zrejme vyhodnotila, ze na 40.tyzden nemá nervy a tak šla v 36. na nákup do AT a v noci bol pôrod... ráno prekvapko👶vsetci sme do nej hucali, ci to muselo byt takto... ale asi vedela svoje a dnes ma mala 2.roky a sme šťastní, ze to tak bolo... 🍀🍀🍀
@frantisska presne tak akoby to bola výhoda rodit na vianoce 🤦♀️ cely život ma to dieťatko skazene narodeniny, plus nehovorím o tom ako sa cez sviatky chce ľuďom v nemocnici pracovať. Chcú mať kľud a nie sa tam pretrhnut pri rodeni žien a tí skúsenejší odborníci určite nemajú služby 🙄
Ani nevrav. A to môj starší je na Mikuláša a manžel na Nový rok 🙈🙈🙈 no už len vianočné bábätko nám chyba do zbierky 😂 ale neboj dobre bude. A ty máš šancu že ta nechajú prenášať a vyvolajú až keď potom? Alebo už máš čochvíľa ísť do nemocnice? Ja sa ukludnujem že toľko veci sa môže pokaslat tak radšej nech je to dátum čo mi nevyjde ako niečo iné, horšie.
@frantisska tak keď prenasam môže ma to hocikedy chytiť, 🙄 zatiaľ nemám naplánované vyvolavanie
tak co podarilo sa uz? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano, su to hormony