Ahojte…idem sa vyrozprávať, je to ešte veľmi čerstvé, nikto o tom nevie.. a vo mne sa to búri a búri.. máme dve krásne deti a zistila som že som neplánovane tehotná, proste sa nám s mužom nejak šmyklo…( to mám asi za to že som vždy hovorila, ako sa to môže niekomu stať, veď predsa dospelý vie čo robí😁) no ide o to..že mladšia má len 1,5r..moja milovaná, ešte stále kojená, moja láska s nikým nevydrží okrem mňa, stále sme spolu a to puto je tak veľmi silné že sa to nedá ani opísať..nechcem aby sa to puto nám pretrhlo keď pôjdem do nemocnice..ako to len bez seba zvládneme? Hlavne ona bezomna? Viem že láska sa násobí pri deťoch, ale už teraz sa bojím, čo nás čaká po pôrode, či budem to tretie ( och bože, nechcem aby sa cítilo neľúbené a nedajbože nechcené) tak veľmi milovať ako tie moje prvé dve deti..nikdy som nemyslela, že budem mat takéto pocity a veľmi sa za to hanbím.. že bude moja 1,5r na “druhej koľaji” lebo sa budem musieť starať o mladšie, ktoré ma bude potrebovať viac a táto moja už 2 ročná malá to nepochopí, bude sa cítiť odstrčená, tak ako sa citila aj tá najstaršia keď sa narodila mladšia.. chcela by som kojiť tandem, ale malá nechce ani počuť aby dala cici bábätku 🙁 ťažko to bude, viem.. ale verím že to zvládneme 🙁
Ak som správne pochopila, ešte len teraz si zistila tehotenstvo. A už stresuješ, čo bude, keď pôjdeš rodiť? A prečo stále len o mladšej píšeš? Staršej ti nebolo ľúto, že si "pretrhla puto", keď si išla rodiť mladšiu? 🙄
Budete mat tri krasne deti a vsetko sa utrasie.
Teraz máš veľa pochybností, ale uvidíš že všetko sa dá zvládnuť. To tamdemové kojenie neviem, či ti vyjde. Mne lekár kázal ukončiť dojčenie v šiestom mesiaci tehotenstva. Možno ani dcére nebude chutiť už mliečko. A úprimne neviem si predstaviť, že by som kojila takto dve deti. Neboj nájdete si svoj systém.
Kym bude novorodenev len papat a spat, budes sa venovat starsim. Kym to bude opacne, uz budu starsie na surodenca zvyknute.
Nestresuj sa
Jednak...no nepomozes si a navyse vsetko sa Ti za tie mesiace utrasie akosi same. Este ste ina na zaciatku, kolkokrat to ani nemusi cele dopadnut stastne (kiezby dopadlo, vychadzam z vlastnych skusenosti)
Ta tvoja 1,5 r podrastie, mate vela casu aby ste sa na novu, nastavajucu situaciu pripravili. Laska sa fakt pri deťoch nedeli ale nasobi. Ci myslis, ze to tretie nebude milovane a lubene a dokonale ako ta tvoja jeden a pol rocka? 😊 Bude, bude. Ved neznamena,ze neplanovane musi byt zle. Nevzislo zo znasilnenia a inych zlych životných situacii.
Naozaj, pokial sa lubite, mate co svojim detom dat jesť, mate kde byvat, tak naozaj nevidim dovod lamentovat nad tym co by mohlo byt a co byt nemusim nie si prva ani posledna. Bude dobre....
Tak nabudúce uzivaj antikoncepciu.
Teraz už nič, teš sa na bábätko
Zmiešané pocity sú úplne v poriadku
Ja som presne takto uvažovala, keď som čakala druhé. No vy ste to už zažili, viete čo bude nasledovať. Tak nechápem, čo teraz riešite. Keď sa malé narodí, budete mať úplne iné myšlienky.
@h2 Tiez mi to udrelo do oci. “Moja mladsia, moja laska, moja, moja”. A starsia akoze nic?
Odstav ju, nech ta netahajú z vápnika na dvojo. Sústred sa ny výživenie tretieho. Do tretice.... 😅👶🍀
Uf akoby som o sebe čítala, takéto pocity som mala, keď som zistila, že som tretíkrát tehotná, syn mal 2 roky a bol ako môj cicek, neustále so mnou, veľmi naviazaný, bol kojeny do 2rokov, spal so mnou v posteli, bol to môj miláčik, samozrejme aj prvý syn, ale ten tak na mne nelipol..keď sa narodila dcéra, syn sa preorientoval na muža a bol pokoj, sám si nejako v tej malej hlavičke všetko pospájal a bol úplne iný.. dcéra mi zmenila život totálne, a bola som do nej paf od prvej chvíle, a mala výčitky svedomia, ze ako som mohla pochybovať, ze ju nebudem ľúbiť a že starší synovia budú vždy dôležitejší, milovala a milujem ich všetkých rovnako..nieje dôležité v akom poradí sa narodili..už sú veľkí, najstarší syn je už dospelý, ale často na to myslím, hlavne na tie pocity v treťom tehotenstve, ze aká som bola hlúpa 🤦♀️
Naco hovoris 1,5 r, ze sa bude delit o prso?🙂ty chces kojit tandem no tak mozno nebudes, mozno starsia uz nebude chciet ci x inych problemov..budes ju lubit ako lubis prve 2 deti nekomplikuj si to zbytocne
Ta starsia to musela zvladnut a mladsia to nezvladne? Trosku prehanas, asi si uz dlhsie doma.
Viem,že hormony,ale....spamätaj sa.
Ty si sa teraz dozvedela, že si tehotná a už 1,5 ročnej vyprávaš, že dá "cici bábätku"? Pane Bože, nieeee 😨
trochu prepiate hormony. Kym sa tretie narodi, mladsia dcera bude mat skoro 2 a stvrt roka. Aj keby bola tvoje posledne dieta, vo veku 2-2,5 roka je v spolocnom zaujme matky aj dietata povolovat tie puta. Dieta osamostatnovat, zvykat na dalsie osoby z rodiny ci znamych, dieta predsa pojde okolo 3 rokov do skolky a potom do skoly. mama co si nezdravo uputa dieta, z toho puta urobi nakoniec retaze. Tvoja najmensia laska, ak chces naozaj jej dobro, potrebuje pre svoj rozvoj a pokrok aj sirsie spolocenstvo ludi, nez len uviazanie na teba. Laska sa tym absolutne nezmensi, to sa neboj. Ja som mala styri deti cca v dvojrocnych odstupoch, posledni boli po 2,5 rokoch.... a ziadnemu dietatu som nepretrhovala puto, ani nezmensovala lasku. Proste sme sa mali s kazdym dietatom radi spolu a dokopy.
odsuvanie na druhu kolaj? To vobec nemusi byt. S babetkom pricucnutym na cicku som drzala vedla jeho surodenca a citala knizku, zvysne dve pocuvali oproti. Boli veci co sme robili spolu, boli veci ked jedno ci dve spali a venovala som sa druhym dvom. Starsie postupne uprednostnovali ine deti, kamaratov, boli v skolke.
@negymama tiez mam 4 deti, prve 2 boli po necelych 2 rokoch, teda dcerka, ked sa narodila, tak mal syn 21 mesiacov. Odstavil sa mi sam pocas tehotenstva, ked mliecko nebolo. Teraz maju 9 a 7, treti ma 2 roky a 2 mesiace a najmladsia ma 2 mesiace. Tento druhy chlapcek bol ako pricucka, hoci sa tiez odstavil prakticky sam, isla som do porodnice s placom od babatka a prisla som k velkemu chlapcovi. Priputal sa k ocinovi ovela viac a naucil sa aj samostatne hrat. Urobil velmi velky pokrok aj v rozpravani. Sestricku zboznuje, chodi ju mojkat. Na obed sa pyta sam spinkat, vecer zaspava so starsimi v detskej. A nezmensuje to nasu lasku. Ba zvacsuje.
ja som o 3 prisla, cakam prve ale 4.te tehotenstvo, je to tak ako ma byt a mozno mas mat 3 deticky... mala bude starsia sestricka a mat vela zodpovednosti za mladsieho surodenca... ale je to samozrejme tvoje rozhodnutie 🤞 drzim palce 🙏
@drahomirrra presne, strašne sa to číta. Akoby prvé ani nemala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nezaťažuj sa už teraz rozmýšľaním čo bude.. vieš koľko vecí sa ešte za tie mesiace pomení 🙂 možno sa dcérka dovtedy aj sama odstaví.