Som v 37 týždni, dr vraví ze to vyzerá na spadnutie pomaly. Je mi jasné že to môže ale nemusia ešte prísť.
Ale keď to niekomu poviem, ze uz to môže prísť, tak mi povedia, ze určite nie, chlapcom sa veľmi nechce von. A ja nervy. Pre mna takéto vyroky, ako máš bruchu guľaté alebo špicaté, si pekná alebo škaredá, poda ktorych určujú pohlavue, su nezmysel.
Ale zaujímalo by ma ci tie, ktoré ste čakali chlapcov ci to prislo aj skôr. Nech môžem tych ľudí odbiť dakym argumentom 😀
Dcéra sa narodila týždeň pred TP a synovi sa veru nechcelo a keďže som už nemala plodovu vodu, museli mi dať vyvolavačku.
podobne, prenášala som 11 dní a každý deň telefonát od babky ,,no čo,ešte nič?''😀 a ,,tebe to asi zle vyrátali''už ma tiež išlo poraziť 😀
12 dni. Musela byt sekcia lebo ani po troch dnoch vyvolavania, sa mu von veru nechcelo.
ano prislo, o mesiac skor
dvaja chlapci obidvaja o 2 dni skor kamoska prenasala dceru 10 dni
a toto su tvoje jedine zivotne problemy? Starsiemu sa z brucha von nechcelo, museli sme ho tyzden z neho vyhanat a druhy prisiel na svet presne v termine.
Prvy syn o 10dni skor, druhy o 3dni skor😉
Tyzden som prenasala a keby to nevyvolali, tak sa tam ta leniva zaba snad vysusi. Takze ano lenivy bol ako vos ist von, nez sa mu uracilo mlademu panovi 😂 a to uz mi bolo blbe tam chodit: na vratnici cez tu covid kontrolu mi chalanisko hovori “ ah, sind sie wieder da?” 😂 otrcila mu matersku knizku s komentarom “ Multipass” 😂
áno, 1 sa skôr posnažil sám /doteraz je to akčné šidlo/, ostatní síce nevydržali do termínu, ale myslím. že skôr kvôli môjmu stavu ako preto že sú chalani...
No a malá rada - prestaň reagovať a pripúšťať si takéto komentáre. Ver mi, že ešte ich bude. A budú aj hlúpejšie 😉
Prenášala som 10dní 😅
Mám 3 chlapcov - prvého som prenášala 4 dni, druhý sa vypýtal na svet v 37. týždni a tretiemu museli vyvolať pôrod kvôli mojej preeklampsii deň pred termínom. Takže ako vidíš, pohlavie to vôbec neovplyvňuje 😀
prvy vyvolavačka, ktora nezabrala a nasledne sekcia. druhy planovana sekcia 😀 nechcelo sa im
dcérka 7 dní pred termínom a synček 12 dní pred termínom. Teraz čakám ďalšiu dcérku. Kecov o tvare brucha, chutiach, snoch, vlasoch, jedlej sóde som si vypočula.... teraz mám bruško úplne špicaté, od chrbta ani nie je vidno, že som tehotná a čakáme dievčatko. TOP výrok bol, keď som čakala najstaršiu, termín som mala vo februári a dostalo sa mi prognózy, že to bude chlapec, lebo vo februári sa lámu lady...
@leuchtturm áno, zavidiš čo? 😀🤦♀️
@jankalukasova 😀😀😀 mňa porazí, čo tí ľudia nevymyslia
@wudz jasné že to nezáleží od pohlavia, ale tak som precitlivela a ide mi to na nervy proste 😀
Prvý syn išiel presne na termin a druhy syn išiel v 36tt lebo mi odtiekla plodová voda 🙂
Prvy syn 35+0 (voda odtiekla uz 34+2). Druhy syn 40+3 po vyvolavani (este sa nic prirodzene nedialo, ale musel ist von)
malohlavost určite nie 😉
@leuchtturm tej máš veru dosť 😀😉
@jankalukasova a autorka
babenky, vy s tym narobite.
ved sa ukludnite, su to bezne frazy. obcas iba na slusny small-talk, ked inak nie je o com.
popravde, okrem vasich najblizsich vlastne ani len take zdravie, ani mudrost, ani krasa, ani nic okolo vasho dietata nikoho nezaujima. aj ked vam to zo slusnosti popraje.
a vy sa v duchu potesite (a neskacete, ze vam to povie kazdy druhy).
(janka zrejme uz len v minulom case, kedze deti uz ma)
no alebo urobte revoluciu a vydajte slovnik znesitelnych fraz, ktore tehotne zeny ustoja a nebudu preto vyvadzat a riesit to. 🙂
lepsie ako frflanie. 🙂
@moonlight1210 ja nikdy nepíšem, že z toho robím vedu... uviedla som len, čoho som napočúvala. Mávnem nad tým rukou a myslím si svoje. Nemám v pláne na také niečo plytvať energiou. Len mi tieto kraviny prídu komické.
mam dve dcery, jednu som prenasala 11 dni a druhu 4 dni. A to ze chlapcom sa velmi z bruska nechce som nikdy nepocula...podla mojich skusenosti ani dievcatkam sa nechce 🙂
môj sa rozhodol už v 20 tt, že stačilo.....nakoniec sa narodil o mesiac skôr
ANO, u mna skor. Narodil sa 37+1🙂
Môj sa narodil pred termínom. Tieto "frázy" od iných ber ako predprípravu, po pôrode príde oveľa viac múdrostí: kojíš? Ešte nesedí? Ako to že ešte nesedí? A už mu dávaš prikrmy? Papá všetko? Chodí? Ako to že ešte nechodí? A ešte ho uspavaš? A ešte ho kojíš? Už ho učíš na šerblík? A tak ďalej a tak ďalej...
@00ivi00 ach to je hrôza, musim sa voči tomu obrniť 😀
alebo najst nejaku vtipnu odpoved...
Na deň presne, susede sa vypýtal dokonca skôr 🤷♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hahaha, prenášala som 10dní 😀