Ahojte prišla som na koníka nájsť pochopenie a možno radu a možnosť vypísať vsetko co ma ťaží. Momentálne som tretí krát tehotná,prvé mi zomrelo v 6mesiaci a potom som si ďalšie musela celé tehu odležať a teraz znova..lenže mám už dvojročného syna a nemôžem ani zďaleka toľko oddychovať ako by som mala. Som z toho na nervy..manžel aj rodičia mi pomáhajú ale ja som stále vo väčšej depresii nikde nemôžem ísť..stále som doma zavretá..némam sa s kým porozprávať,nemám kamarátky lebo tie co som mala este deti nemajú a ked sa mi narodil maly tak sme sa prestali stýkať a vôbec. Nejavila záujem a stretnutie so mnou.manzel chodí na siestu do roboty príde o piatej a zoberie malého aby som si oddýchla ale večer je vždy tak unavený ze hneď zaspí a preto sa vôbec nerozprávame.na vykend berie malého k svokre zase preto aby som si oddýchla ale ja som zas len sama a nemám komu povedať ze som smutná..chyba mi ľudsky dotyk a pohladenie a povzbudenie ze vsetko dobre dopadne nemám sa komu vyrozprávať co ma trápi.aj teraz idu tieto sviatky a mne je velmi smutno za prvou dcérkou a každý deň plačem a potom sa zas bojím aby tieto moje depresie neublížili bábätku ktoré čakám a je to este horšie ☹ aj so synom je to ťažké..nemôžem ho dvíhať na ruky a preto je zložitejšie ho obliecť a ukľudniť ho..dať ho spať.. on samozrejme neposlúchajú ked mu pekne hovorím a potom po ňom len vrieskám a cítim sa ako najhoršia matka ☹ som z toho nervózna a vybíjam si to na ňom a potom mi je zase horšie..no proste začarovaný kruh.tiez trpím nespavosťou ,zapchou ..viem ze je to vsetko z psychiky a mala by som sa tešiť ale mna to strašne ubíja ze si nemôžem so synom pomôcť hoci by som mohla ..nemôžem ho zobrať na prechádzku a von na ihrisko ..on je potom zlý a ja mám normalne chuť ho vytrieskať tak ze bude Modry..samozrejme ho nebijem ale som proste zo všetkého už zúfalá ..Dakujem za prečítanie
Mna napadlo trosku upravit ten rezim- ked pride manzel nech nejdu von ale hraju sa doma. Mozes pri nich lezat a teochu sa porozprávať s manzelom a uzit si dieta bez kricania
Okrem toho nevydareneho tehotenstva som prezila to iste. Prve tehotenstvo prelezane, nic som nemohla robit. Dovtedy som bola nezavisla, zrazu som nemohla nic. Pri druhom tehotenstve este horsie, tvrdlo mi brucho od 16.tt, posledny mesiac masaker. Syn chytal vzdor, moji rodicia ho rozmaznavali, zly bol jak cert. A ja som nemala energiu a len som dufala, ze sa to vsetko skonci. Nezvozna, zla. Ked sa narodila dcerka, trochu sa to zlepsilo. Teraz ma krpata 7 mesiacov, syn 2,5 roka a odkedy chodi do skolky, vsetko sa upravilo. Ja som si na samotu zvykla, kamosky nemaju cas, neriesim. Je to tazke, ale musis sa naucit neriesit veci, ktore nezmenis. A byt vdacna za to, co mas. Kamosky pridu, vsetko sa zlepsi, len musis teraz prejst touto skuskou. Kludne mi napis do IP, obcas pomaha vyrozpravat sa😉
Dakujem za povzbudenie ved ja si stále opakujem ze to zvládnem ze to musím zvládnuť ..este mám dva mesiace pred sebou a potom už bude lepšie ..ale je to ťažké ..velmi sa bojím o malého ( budeme mat chlapčeka) aby som ho donosila a aby bol Ok..a tiež si veľakrát poviem ze kašlem na take kamošky co nemajú o mna záujem..zo začiatku som ich často volavala aby došli ze pokecáme v rámci možnosti a vždy len sľúbili a nic z toho nebolo .. teraz niektoré ani nevedia ze som znova tehu.no potom mi príde ľúto ze niekto sa s tebou kamaráti 20 rokov a odrazu ti nemá co povedat ☹a vyhýba sa ti
@weepingwillow Hlavu hore, mysli pozitivne... ja mam doma dvoch takych a tiez musim, teda mala by som len lezat...samozrejme nie vzdy sa to da, chlap v robote, rodicia daleko. Navyse mam za sebou 2 CR, krize v prdeli, tiez sa tesim nech uz je to za mnou 😀 Poradit ti mozem dake hry, pri kt. sa da lezat... Ja hram kolky po leziacky, autoservis, pexeso, futbal po sediacky s balonom... Depresia, nuz skus si najst daku zabavku, citaj knihy, vysivaj, neviem co ta bavi...ak ti chybaju priatelia, nuz zavolaj, necakaj ze sa ozvu prvi, mozno aj im to dobre padne ta po dlhej dobe vidiet
@weepingwillow najviac citim z tvojho prispevku, ze sa nemas komu vykecat...
mozeme ti tu davat rady, ako sa zabavit, citat knihy, pocuvat hudbu aby si prisla na ine myslienke aj to, ako na syna, tiez su na to rady...
ale mam pocit, ze ty to zvladas. si inteligentna a vies, ako si poradit, len ti chyba povzbudenie, podpora, trocha nehy od manzela..
vyrozpravat - vypisat sa mozes aj tu, my ta povzbudime, ze bude lepsie - lebo ano, BUDE LEPSIE 🙂
skus partnerovi povedat na rovinu, ze ti chyba, ze chces s nim travit vyse casu, ze nech ostane jeden vikend doma s tebou aj so synom. povedz mu, ze nepotrebujes az tolko oddychu, ale ze potrebujes jeho.
vela sil prajem 🙂
aj ja som mala veeela kamosiek, ktore ma chceli prist furt pozriet...za cele tehu prisla az jedna - raz.
ale tak chapem to aj z druhej strany, kto je doma, tomu je dlho, ked clovek robi a maka aj doma, ten cas letiii
@weepingwillow kamosky neries, niekedy sa cesty proste rozidu. Moja segra je synova krsna a neustale sa zastrajala, ako bude chodit z prace kuknut krsnatko. Pribudlo druhe krsnatko a chodi 2x do mesiaca. Proste ma toho vela a my sa jej do programu nevojdeme. A ja nemozem terigat 2deti kazdy vikend k nej ako ona by chcela. Tak som doma z detmi. Jedneho dna budu deti samostatne a ja budem mat cas na kamaratky a samu seba. Teraz si uzivam kazdu volnu chvilku, a ze ich je ozaj malicko. Ak nemozes nic robit, citaj, pozeraj filmy a serialy, cokolvek. Hlavne aby si zamestnala hlavu😉
@weepingwillow sama viem aka je depresia a veci, ktore prezivas tazka. Tak uz clovek ma pocit, ze mu nepomaha ani pozitivny pristup, poznam to. Ja som mala to stastie ze som sa dostala k terapeutke p. Natasi, ktora mi pomohla dostat sa z depresie a zaroven zvladat vychovu deti, tehotenstvo, manzelstvo a proste bezny zivot, bez toho aby viac sa mi rano nechcelo stat z postele. Mne prisla ako zachrana v poslednej ale spravnej chvili, jej pristup je neskutocne laskavy a ludsky a presne vie o com hovori a jej techniky, ktore ma naucila pocas sedeni zaberaju dodnes a viac ju uz nepotrebujem =) Skus sa im ozvat, keby sa ti podarilo ist aspon na jedno sedenie a v pripade ze sa ti potom nebude dat osobne, sedenia robi aj cez skype.
Pridavam kontakt 0907086269
fb: https://www.facebook.com/gaianatura.sk/?fref=ts
Ano baby nemám sa komu vykecat to je problém ..knihy čítam každú voľnú chvíľku ( som taký Knihožrút 😊) - aj telku pustím a strašne rada kreslim a malujem ..teda teraz hlavne kreslim lebo to sa dá aj po ležiacky ..aj s malým vymýšľam vsetko možné len aby som nemusela behať ..skladáme lego alebo puzzle,teraz ho velmi chytila plastelína ..len ked jeho vsetko 5 min baví ..no a mužovi som už hovorila ze ci si pamätá kedy sme sa naposledy rozprávali o nas a o Tom ako mi je a nie o Tom co robil cez deň maly..tak povedal ze nevie ale teraz ma toho veľa v robote a pól hodinu som počúvala co vsetko sa udialo v robote u neho..ok ja si to vypočujem aj ma to zaujíma ale ku mne a o mne sa už rozhovor nedostane.
@weepingwillow uzasneeeeeeeeeeee 🙂
nádheraa...
@weepingwillow aka je to technika?
@weepingwillow ahoj prosim ta len lez a oddychuj viem je to tazke pri malom no mysli aky bude potom rad ked budu dvaja..ja som pred 2mesiacmi potratila vytuzeneho chlapca v 20tt..nestihala som tolko oddychovat pri dcerke(5rokov)mali ma podsit no stale to podkladali.zlyhanie krcka...po potrate sa my urobila cysta a nefunguje my preto jeden vajecnik..je vo hviezdach ci budem mat druhe mimino alebo ci ho dokazem vynosit ....
Hm to poznam aj ja som teraz v siestom mesiaci a cakam prve vysnivane babo..bohuzial ties musim stale lezat lebo mi stale hrozi potrat,a ties mi casto pride velmi smutno lebo ked muz je v robote a ja tu ostavam aj na noc sama tak ma chyta nostalgia a smutok..som stale sama kedze nasi nesuhlasia s mojim partnerom tak ma uplne odpisali a jeho rodicia zas nesuhlasia somnou takze nemam ani mamu ani svokru..a uz ani kamosky akosy nezaujimam lebo sme sa daleko odstahovali...casto si poplacem ale co uz
@angela5 je to malovane zehlickou s horucimi voskami ale malujem aj normalne na platno akrylovymi farbami
@fialka1989 je mi to velmi luto ja som prisla o malu v 22t. Neviem ci to bolo krckom alebo nie.ja som mala totiz vsetko v poriadkuva a naraz sa mi spustil porod.v druhej nemocnici kde ma doliecovali mi povedali ze to bolo asi tym krckom ake nevedia takze som bola preventivne zasita pri synovi a aj teraz som. Vies ked ja neviem ci mam alebo nemam slaby krcok..nikto mi to nepovie..ked ma zasivali mala som funkcnu dlzku krcka 47mm co je uplna norma robilo sa to kvoli tomu aby som sa neskor neotvorila a neprisla o babo ..takze teraz som v neistote a neviem vlastne ci mam alebo nemam problem
😀 užasne krasne nadherne waw šikovnica si musiš len vydržať ako ti tu radia mamičky je to iba dočasne uvidiš všetko sa zlepši pozri nema kamaratky ani ja pokiaľ som bola sama stretavala som sa s kamaratkami a teraz nič lebo mam postihnutu ležiacu dcerku a každa kamaratka sa odomňa odvratila ale nech čo už urobim rodina takmer 300 km a šak čo urobim je to o ľudoch ber to pozitivne a hlavne mysli pozitivne ako aj ja žijem v strese 8 rok ale nesťažujem si asi to tak malo byť obrazy nadherne. 😀 😀 😀
@fialka1989 a preco ti to odkladali?si sa otvarala a nechali ta tak?
@dilino dakujem🙂
@weepingwillow nieje začo rado sa stalo ani aj to nemam ľahke ale pozri nejako bolo nejako bude je to prechodny stav ale môžeš sa radovať že o chviľu si svoj najväčši poklad privedieš na svet a neskôr možno za 5 alebo 6 rokov už budeš na to iba z usmevom spominať kdež to aj mam ťažke toto čo mam ja je žiaľ na cely život
@weepingwillow nie neotvarala len som mala 3cm od 12tt a stále čakali...teraz ked sme mohli skusat musim cakat kvôli cyste a tak veľmi sme chceli ďalšie ..najhoršie je že chlapcek bojoval do poslednej sekundy...snad uz sa to znovu nezopakuje
@weepingwillow Ahoj vidim že si z Nitri neviem kolko máš rokov a či by si si somnou mala čo povedať tiež som si v tehu prešla depresívnym obdobím a tiež som predtym prišla o anjelika.. . Ak by si chcela napíš mi ip nebyvam ďaleko od nitri a možno by si získala novú kamaratku keď sa už tie tvoje na teba vykašlali
@fialka1989 pre povzbudenie: ja mam len jeden vajecnik, po chemotrrapii a a napriek tomu mame 4 deticky, treba byt pozitivne naladena, drzim palce!!! 🙂 🙂 🙂
@dilino ja sa sklanam pred vsetkymi rodicmi ktory sa staraju o svoje postihnute deticky..musi to byt velmi tazke..mne ked mala zomrela som povedala ze by som ju chcela keby ruky nohy nemala len aby tu bola ale viem ze lahko sa povie a ine to je ked mas naozaj doma postihnute dieta, ja ti prajem vela sil a napriek tvojmu tazkemu udelu z tvojich prispevkov ide pozitivna energia a za tu ti dakujem
@weepingwillow dakujem veľmi pekne za podporu ano je to ťažke ale bez optimizmu a takemu to pozitivnemu pristupu k životu by to asi nešlo nieje to len starostlivosť o dcerku na 24 hodin aj v noci samozrejme ale aj každodenny boj uradov, byrokracia, sud z lekarom po zbabranom porôde a spravodlivosť za 5,5 roka platiť pravnikov atd takže je toho nad hlavu ale riadim sa heslom nejako bolo nejako bude.
@weepingwillow ahoj prosimta tvoje obrazy su nadherne,daju sa kupit?
@lenicka2609 ten spodny uz ani
NEmam ten som darovala a inak ja ich nepredavam ..jednak su vacsinou male (velkost pohladnice)ale tak keby bol vazny zaujem tak mozem namalovat na predaj nieco
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moja, tazko je napisat nieco, co ti uplne vezme zle pocity a obrati dni na krasne, ale nie si v tom sama...poznam to, podobne som prezila, a jedine, co ma drzalo nad vodou bolo vedomie, ze je to len docasny stav...a naozaj, po porode to uz bolo super a aj u teba bude mnohokrat lepsie...tehotenske hormony sposobuju smutok, nervozitu, u mna to bola aj realna depka a strach, a tvoja situacia to este zhorsuje ( poznam to...tiez som sa naplakala, ze nikam nemozem ist...) ale kvoli detom sa premoz, planuj si buducnost, hovor si, ze bude dobre...ze mas krasne dietatko a onedlho bude druhe...ak mas potrebu smutit za tvojim anjelikom, poplac si, zapal sviecku, ale nadychni sa a chod dalej...a ked sa budes citit sama budes chciet pokecat, kludne napis IP. 🙂