Ahojte,
viem že ma teraz viaceré odsúdite a máte na to právo... Mám doma 9 mesačného chlapca. Keď sme sa rozhodli po šestonedeli a nejakej dobe s manželom znova spolu spávať, nečakala som, že hneď v ten deň znova otehotniem. Moja prvá reakcia bola, že idem na potrat, lebo dve také malé deti nezvládnem. Manžel má utesoval tým, že tentokrát to vyjde a budem mat svoje vysnívané dievčatko. Každú noc sa mi snívalo o dievčati, všetky,, babské metódy " na určenie pohlavia naznačovali, že to bude dievča a ja som sa nechtiac na to tak strašne namotala... Nechcela som si to priznať, stále som si hovorila, že keď to aj bude chlapec, všetko bude OK...ved aj svojho prvorodeneho ľúbim... A dnes na sone som sa dozvedela, že moja princezná ma gule a vtáka. A tak som vyšla von a hovorila som si, že nevadí, veď aspoň budú kamoši... A teraz tu už 4 hodiny plačem a neviem prestať, hnevám sa na seba, že som si nemala nechať to dieťa, keď som to tak cítila už na začiatku, že vlastne už nechcem byť tehotná, nechcem mať znova taky ťažký pôrod, keď si ani nemôžem priviesť na svet svoje dievčatko, nechcem nič... Len aby to bol omyl ale tie gule som videla na vlastné oči a viem, že to dieťa za to nemôže, vlastne mám výčitky ako to prežívam, ved som si hovorila, že to zvládnem a teraz fakt neviem ako sa stým zmieriť. Ako sa mám ukludnit?
to su len hormony, upokoj sa, bude dobre... samozrejme, že svoje druhé babo budeš ľúbiť, budeš ho ochraňovať a nebudeš váhať preňho hoci aj umrieť... všetko zvládneš, neboj sa, aspoň ušetríš na výbavičke, prvorodený bude mať super parťaka na hranie... vnímaj viac tie pozitíva. a nikde nie je napísané, že aj tento druhý pôrod bude strašný a že dievčatko už nikdy nebudeš mať... držím palce
@angelsue712 vies ja velmi tuzim po dievcatku a nakolko sa mi nedari otehotniet ani umele nevyslo by som bola stastna ako blcha na tvojom mieste...chlapec dievca co na tom zalezi dakuj za to ze ho mas a dalsieho cakas a neplac do vankusa ale ber to ako dar...ved dievca mozes mat nabuduce
@angelsue712 nádych výdych..hormóny si robia čo chcú..neboj,keď sa ti narodí krásny zdravý chlapec budeš najšťastnejšia mama pod slnkom
...a v prípade ,že už ďalšie neplánuješ..tak ti poviem tajomstvo..deti raz dva vyrastú..a tvoji dvaja ti keď vyrastú prinesú domov dve dcéry 😀 😀😀tvoje nevesty..tak hlavu hore..dnes fakt platí staré známe..hlavne nech je zdravé
Prečítaj si čo tu píšu snazilky, mnohoročné smazilky, ktoré pichajú do seba hrmony, žerú lieky, sexuju na povel, absolvujú rôzne nepríjemne vyšetrenia, operácie, sú pod tlakom rodiny a okolia.
Tie by dali všetko na svete za gule a vtáka.
Keď tak veľmi túžiš po dievčatku, adoptujú si.
Hlavné je, aby bolo zdravé, keď nechceš "gule a vtáka" tak ho daj na adopciu. A vlastne aj to prvé ktoré máš doma, veď on ich má tiež tak v tom nie je rozdiel nie?
Mne toto nepríde ako "reč hormónov".
@angelsue712 ja mám dvoch s guľkami. A tí ako sa spolu vedia parádne zahrať. Síce sú hluční a neposední,ale medzi nimi funguje obrovská bratská náklonnosť a keď sa mojkajú, najradšej by som ich od lásky zjedla. 😃
Aj tretie by som brala s guľkami. 😝 Ale zasa ja som nikdy nesnívala o konkrétnom pohlaví.
Ja som chcela mať deti.
Ahoj,mám doma 2 synov, 1 na cintoríne, ďalšie dieťatko som potratila v júni. Och ako by som sa tešila na ďalšieho chlapca! Bolo mi jedno či chlapec,či dievča, nech sa narodí živé a zdravé bábo... človek mieni,Pán Boh mení. U mňa ďalšie dieťa žiaľ už neprichádza do úvahy, tak som vďačná, že aspoň ich máme.
Myslím,že taký malý rozdiel medzi chlapcami nakoniec oceníš,aj keď začiatok môže byť náročný, ale neskôr budú fajn parťáci. Pre teba je praktické, že všetky veci máš chlapčenské po 1.synovi. Teš sa, užívaj si, veď možno do tretice bude po tvojom! Všetko dobré prajem 🍀
tak budeš ma syna a možno dievčatko budeš mat až ako vnučku a o to viac si ju užiješ,
hlavne že to bude zdravé na ničom inom nezáleží
@angelsue712 správaš sa ako rozmaznaná tapa a keď si nechcela otehotnieť, mala si sa chrániť.. Ci co si si myslela, že po setonedeli nemôžeš otehotnieť, alebo, že kojenie funguje ako antikoncepcia?
U nas v rodine babka chcela chlapca mala 4 dievčatá, teta chcela dcéru a ma 3 synov plus nevlastného syna.. Jednoducho to si človek nevyberá, hlavne nech sa narodí zdravé... Ja tiež chcem dievčatko (ked raz budem mat babo) uz mam aj meno vybraté, farbu izbu, dekoracie aj vsetko ostatné (ako truba 😅) , no ak by to nakoniec bol chlapček tak, to prispôsobím, pomením 😋
Myslím si ze tato reakcia je trosku zvláštna ze potrat len pre pohlavie, (nie ze by som niekdy niekomu niečo taketo vykrikovala/ ukazovala na nu prstom, lebo si naozaj myslim ze je to kazdeho odobne rozhodnutie a nikto sa nema právo do toho starať a kritizovat) ALE uprimne asi ľutujem to male chudatenko co ho mama nechce kvôli tomu ze ma pinďurika... Nie aby si bola rada ze je zdravé, ked ste sa ho rozhodli mat a nie riešiť takéto niečo.
A pevne verim ze sa to zmení pre dobro maleho...
@angelsue712 Spravas sa ako dvojrocne dieta v obdobi vzdoru, len sa nezacni hadzat o zem, aby to ten syn neodkukal. Dospela zena vie, ze najdolezitejsie je, aby sa jej narodilo zdrave dieta, takze nebude 4 hodiny plakat ako keby jej niekto na piekovisku vzal lopatku. Chod na cerstvy vzduch, mozno Ti to pomoze, aj malym detom robi cersvy vzduch dobre.
@pribinak Tak ja som tiež roky nemohla mať dieťa a po IVF som revala, že to bude chlapec.
@eluveitie31 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@pribinak A už chodí do školy a stále som sa s tým nejako nezmierila.
@pribinak ja mam tiež len 1 dieťa, kvôli otehotneniu a genetickej vade som musela ísť na kíl oku do zahraničia. Poisťovňa mi neprepustili nič, ale že nič!
O tom či to bude chlapec alebo dievča som ani nerozmyslala. Som vďačná za 1 zdravé krásne dieťa.
A je mi srdečne jedno či má “frndu” alebo “gule a vtáka”
Kto nie je spokojný, kľudne môže dať dieťa na adopciu. Párov čo dieťa nemôžu mat je dosť a radi sa postarajú o dieťa ktoré rodič nechcel len preto že nemá medzi nohami to čo chce
@eluveitie31 vyhľadaj odbornú pomoc
@pribinak Nemyslím si, že ju potrebujem.
@angelsue712 neboj sa, ten šok prejde...budeš cítiť ako v tebe rastie nový život..keď budeš cítiť srdiečko, keď bude kopať a hmýriť sa, keď budeš mať za sebou výsledky testov a bude to zdravé bábätko...čo je viac? ak sa nič nezmení, môžeš donosiť a je možnosť ísť na anonymný pôrod.
@eluveitie31 prečítaj si po sebe a pouvažuj či fakt nie
@pribinak Ja ho mám rada, ale viem, že v chorobe, starobe sa o mňa nepostará tak, ako dievča. Je si bližší s otcom, má chlapčenské záujmy ku ktorým ja neinklinujem. A? Kvôli tomu nepotrebujem odbornú pomoc.
@eluveitie31 kde máš záruku že dievča by sa o teba postarala? Alebo že by zo nebola ockovanprincezna a nemala bližší vzťah s ním?
Toto sú fakt teda úchvatne dôvody 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ žasnem
tak po porode sup sup do produkcie dievcatka 😉
Fuuu no ja som nikdy nechápala ženy ktoré dokázali revat koli pohlaviu dieťaťa. To fakt? Keď ste dieťa ešte nechceli mali ste sa chrániť... Ja mam syna a nikdy ma ani nenapadlo revat pre to že to nie je dievča. Ja som vysnívané pohlavie nemala. Som šťastná ze je zdravý. Daj ho teda na adopciu.. Co muž na to?
@eluveitie31 a ozaj, moja sestra má dievča, ale je to totálny chalan. Bije sa, sukne nenosí, hra hokej, nepozerá romantické filmy, nevie čo je rúž a špirála, ostrihaná jak majka z Gurunu, teraz čo? Rozpredá ju na orgány? Alebo čo? Je to zdravé a šikovne dievča. Trochu tak chalan, ale nevadí. Je to dedov miláčik a ten by ju nevymenil ani za 100 chalanov či 1000 dievčat v ružových sukniach a silonkách 😡😡
@pribinak Lebo som vedela, že chlapec bude do mojej strany a vedela som akú mám rodinu povahovo. Zatiaľ čo dcéra by bola pravdepodobne povahovo úplne inde. A presne je to tak, ako som predpokladala. Syn je kópia môjho brata, bez ohľadu na výchovu sú to gény. A sú ľudia, ktorí si povahovo nie veľmi sadnú. Čo je na tom čudné? Musím sa veľa premáhať vo vzťahu k nemu, je to rutina, radosť z materstva som nepocítila. A aj jeho otec má občas už problém s povahovými vlastnosťami syna aj keď má k nemu bližšie.
Moj muž je z troch bratov. Jeho mamina velmi tuzila po dievcatku, no nastastie vtedy sa to dalo zistit az pri porode, no aj tak si nemyslím,že by ho dala prec. Moja mama je zase z 3sestier.. len jedna sa zaujima o babku. ostatne dve dcéry na nu kaslu.. a u mojho muza? svokra je najstastnejsia zena. Jej synovia ju zboznuju a vsetci jej pomahaju a staraju sa. nikdy som nic take nevidela u mojej mamy a jej sestier. ani dievca nie je zaruka,ze sa o teba postara alebo ze v nej bude tvoja spriaznena dusa.Paradox je, ze svora sa dockala dievcatka-vnucky az pri mojom muzovi ,ktorý je najmladsi. Predtým mala 4vnukov. Nám sa s mužom dlho nedarilo otehotniet. Vzdy som si myslela,že budem mat syna,kedze u nich v rodine su samí synovia. Prvá sa mi narodila dcera. Vytuzena, vymodlena... 9mesiacov na to som otehotnela a chlapcek.. povies si ideal.. dnes som v 27.týždni. Čakám 4.dieta v poradi 3tia dcera. Velmi som si priala chlapceka. Co by som dala za gulky a pipik.. áno, bola som aj ja trošku smutná,ale ked som videla,že je zdrava, má vsetky prsteky a zdravé srdiecko... je mi to jedno... susedia maju autisticke dieta.. Poviem ti...zdravé dieta je DAR!! a potom... všetko sa pre niečo deje a len čas ukáže prečo tvoj chlapček v brušku je chlapček a prečo sem prišiel... nebuď smutná... ešte môžete skúsiť časo dievčatko,ktoré bude mať dvoch skvelých bratov ochrancov.. prajem veľa síl a pozitívnej energie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bože čo by som za tie guľky dala....
A k téme, nič iné ti neostáva, len sa s tým zmieriť 🙏