Ahojte zienky , o bábätko sme sa snažili vyše 4 roky . Nakoniec sa podarilo prirodzene , o necelý mesiac rodím a mám plánovanu sekciu . Strašne sa bojím , niekedy má prepadne úzkosť a plačem , bojím sa čo keď sa niečo skomplikuje alebo tak . Ja viem že dopredu riešiť je blbosť . Len som sa chcela spýtať Vás ktoré máte už prvú sekciu za sebou a taktiež ste sa báli ako ja 😓ďakujem za každú odpoved 💓🙏🏽
Sekcia je oveľa, oveľa bezpečnejšia ako prirodzený pôrod. Mňa panika chytila až keď som ležala na stole. Prečítala som si všetko, čo ma čaká, aby som nebola v šoku. Mala som šťastie na sestričky, lekárov aj anestéziológa. Celý čas ma upokojovali. Od začiatku. Cesta späť už nie je 😆
Tých 5min pred som nadávala, ale nedalo sa už nič robiť 🤣
Bála som sa druhej sekcie,lebo už som vedela,do čoho idem😊
Prvej sekcie som sa nebála a poviem ti,že zvládlo to telo super a ozaj som bola aj rýchlo fit. Druhý rez,to už bolo horšie. Ale zvládli sme to.
Máš strach,to je pochopiteľné.
Snaž sa na to pozrieť tak,že je to plánované,tým pádom budú pripravení,ty budeš pripravená,budeš mať predoperačné. Nebude to niečo narýchlo.
A snaž sa už tešiť na bábätko.
Všetko dobré dopadne.
Este som nepocula o komplikovanej sekcii. Zeby sa nieco mimoriadne dramaticky zvrtlo, o umrti uz ani nehovorim....na rozdiel od prirodzeneho porodu.
Pozri ak ta to ukludni - budes mat okolo seba viac lekarskeho teamu ako pri prirodzenom porode. Ak sa ocakavaju problemy, naplanovat sekciu je idealny postup, kedy lekari cely porod maju pod kontrolou. Nielen teba ale aj babo. Obavas sa lebo nevies do coho ides ale pri sekcii sa nemas coho bat. Budes regulovana infuziami, babo bude rozhodne rychlejsie vonku (nehrozi udusenie pupocnou snurou alebo zeby ho museli z teba tahat zvonom, nehrozi ti neprijemne natrhnutie a pod.). Ano zahojenie bude dlhsie trvat ale je to bezpecnejsia cesta na svet.
Ja som bola v soku, lebo som chcela prirodzene a teda na sc som nebola pripravena co okolo toho. Druha uz bola ok, uz som vedela co bude.
Zbytocne stresovat, ver ze vsetko bude ok.
Ja som mala 2sekcia jedna akútna druhá plánovaná.prva bola v celej Markíze.druha len lokálne umrtvenie.
Tá druhá možnosť je lepšia podľa mňa.nemas sa čoho bát.len ak budeš lokálne tak nedvíhal hlavu len lež.a pi veľa vody.drzim prsty bude všetko ako má byt.
Zienky všetkým Vám ďakujem za krásne a povzbudivé reakcie 💓ste zlate , a uľavilo sa mi normálne 🙏🏽Ďakujem 🙏🏽
Ja som mala akutnu sekciu .. a poviem ti, ze keby som cakala druhe a mohla si vybrat tak idem na sekciu .. premna prirodzeny porod nebol prechadzka ruzovou zahradou a naozaj sa nemas coho bat 🙂 ani nebudes vediet ako a uz bude babo von a ty na vsetok strach zabudnes 🙂
@viky_21 áno to dúfam , len ja keď vidím sestričku už len tak mám vysoký tlak . Vždy na poradni mám taký tlak že ma chcú hneď poslať do nemocnice. Ja mám celkovo strach odmalička z lekárov a lekárskych zariadení 😬 dúfam snáď len že sa nič neskomplikuje a pôjde vsetko podľa plánu
Ja práve naopak som mala hrozný strach z prirodzeného pôrodu 😅 našťastie som teda išla cisárskym. Malá bola zle otočená. Jasné že som sa aj toho hrozne bála ale keby som vedela aké to bude, tak strach nemám. Ja som sa úplne neovládateľne triasla. Najhoršie zo všetkého bol klistýr a hadička na moč 😂 Bol to super zážitok, personál úžasný, doktor vtipný, jedna sestra ma stále hladkala po ruke, ďalšia po hlave 😂 Ani tá injekcia do chrbta absolútne nebolela, ešte som sa pýtala že to bolo ono? To musela byť riadne malá ihla 😆 Zaujímavé bolo že som cítila všetky dotyky rúk čo mi robili na bruchu ale vôbec žiadnu bolesť. Čiže pôrod úžasný ale potom to zotavovanie 😳😬 to bol brutál
Ak si inak zdrava, tak planovana sekcia je malina. Mam dve planovane za sebou a super. Druha dokonca este lepsie. Po par hodinach ma postavili na nohy a na druhy den som uz behalt po nemocnici. O den nato som uz isla domov.
@svokrinjazykmonika jeminko , aj toho sa veľmi bojím injekcie do chrbta a katetru😬😬
@yanni áno zdravá , ale beriem lieky na tlak dopegyt lebo zo stresu sa mi zvyšoval ale inak okej . Maximum som mala 140/90 , inak mavam doma do 130/80 max 🙂 tal dúfam že všetko dobre dopadne a hlavne nech mi zaberie tá spinalna anestéza
Neboj.
@yanni a ešte picham Fraxiparin , mi dali pichat od začiatku ze pre istotu
neboj zaberie. Ked pichnu, pockaju a potom este "stipkaju" a pichaju do brucha, ci nieco citis. Ono tlaky budes citit ale bolest nie. My sme sa s doktorom po mojej prvej este smiali, ked vravel, ze sa so mnou riadne natrapil, ze normalne svalovku mal ako roztahoval brucho (mala som sekciu Misgav-Ladach-Metodou). Ze verlei peen bruine svaly som mala. Som sa aj cudovala, ze co so mnou tak "trepu". Ale nebolelo ma nic.
Ja som mala posledne tehu hrozne. Ja sama som bola zdrava, ale hned na zaciatku som takmer potratila, tak som brala do 13.tt progesteron (aj tabletky na vkladanie aj depot injekcie kazdy den do brucha), lieky na stitku plus tehu cukrovka (bez liekov) a vsetko uplna pohoda. Sekcia bez proboemov, zotavovanie bez problemov, dcera uplne zdrava (bude mat uz 4 roky) a zotavenie po tehu/sekcii velmi rychle. A po porode ziadne lieky nepotrebujem. Ani cukrivka, ani stitka ani nic. Musis mysliet len pozitivne a vsetko ostatne sa "urobi same".
Ja som takto brala tiež dopegyt celé tehu. Nakoniec po dni kontrakcií prišiel akútny CS. Je to úplne v pohode, mne sa rýchlo aj jazva zahojila.
@yanni Mna sa inak ani nepytal, len zacal do mna pichat nozom skusmo 😃 ale toto asi autorka nepotrebuje pocut... planovane sekcie su uuuplne ine... budes tam mat asi aj nejaku partacku, personal tiez posranduje, niekedy aj radio pustaju. A anesteziologovia zvyknu byt velmi mili. Aj babatko ukazu... a bolest neni ziadna, len tlaky. Bolest zacne par dni po sekcii, ale ked sa dobre hoji, co by sa takto v zimnych mesiacoch mohlo, tak to je tiez zalezitost par dni
@yanni aj ja pred tehotenstvom katastrofa , na štítnu beriem 4 roky lieky ale len najnižšiu dávku , mala som inzulinovu rezistenciu , poruchu glukózovej tolerancie , PCO a mnoho dalších diagnóz kvôli ktorým to nebolo jednoduché otehotniet . Ako náhle som otehotnela všetko zmizlo , aj rezistencia a telo konečne začala makať ako má pracovať zdravé telo za čo som veľmi vďačná 🙏🏽preto dúfam že nebude žiadny problém a zvládne to v pohode moje telo .
To je super že sa to takto aj tebe upravilo ☺️
@veronika180384 tak super že sa jazva rýchlo zahojila, som zvedavá na seba ako sa telo zotaví 🙂
@basska_b jemine 😄snáď nezačnú hneď rezať do mna 😄pevne verím že tá soinalna mi zaúčinkuje , lebo niektorým ženám to neubralo
*nezabralo
ja som zdrava. Vzdy som bola. Aj pred tehu aj po. V poslednom tehu vybehla stitka ale minimalne a tehu cukrovka aj ked, po tehu to uzavreli tak, ze ta jedna jedna zla hodnota (mimochodom prave na teste) bola zo stresu. Potom pocas celeho obdobia az to porodu som nemala zle vysledky merani. Dietu som dodrziavala zo zaciatku poctivo ale casom mi to tak liezlo na nervy, ze som si uz dala hocico na co som mala chut a div sa sveta ziadne vykyvy v merani. Mala sa narodila s modelkovskymi mierami (3050 g a 51 cm) nemala nijake problemy s cukrom a ja tiez nie. Stitka hned pri prvom merani hned po porode uplne v norme. Taky humbuk okolo vsetkeho ale ok, přežili sme.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Takto, keď sa niečo pri pôrode skomplikuje, tak sa robi sekcia. Myslim si, ze planovanej sekcie sa bat nemusis (trva to pol hodku, citis len tlak, bolest vobec), ale samozrejme mat strach z neznameho je prirodzene, obzvlast ked je to spojene s urcitou bolestou a strachom o dieta vseobecne. Neboj sa, vsetko bude ok 🤗