Rodičia ma nútia ísť na potrat

krempla100
29. sep 2020

Ahoj nie nerobím si srandu po predu prosím nepíšte mi to ako som blbá a podobne veci chcem naozaj len radu alebo pomoc, ( pre tie ktoré si myslia nie finančnú to by som si nedovolila ) chcem len nejako pomôcť, poprípade poradiť. Áno som mladá pokazila som si život mam 19 priateľ je rovnako starý sme spolu dva roky, a otehotnela som neplánovane bohužiaľ cez ochranu. Moji rodičia to neprijali veľmi dobre ale nejdem ich osočovať majú právo byt nahnevaný, ide o to že ma psychicky a nátlakovo nútia ísť na potrat.. mama už aj tuším volala s jej lekárkou aby jej niečo vybavila vraj ide o nejakú špeciálnu kliniku a drahú, ale o to nejde. Ja na potrat zubami nechtami ísť nechcem som inteligentná a nikdy som nemala nejaké sklony robiť blbosti, nejsom ani problémové dieťa. Ale som z toho strašne zle dokonca mam samovražedné sklony momentálne, povedala som ako najväčší psychopat priateľovi že keď ma tam prinútia natlakovo ísť tak to somnou nebude dobre.. Priateľ sa k tomu stavia zodpovedne chce ísť brigádovať povedal že keby sa narodí dieťa tak do roka by sme sa zobrali že aj keby je ta svadba na úrade prace, jeho rodičia sú super dokonca nám jeho mama povedala že je to naše rozhodnutie že mame si to vybaviť v škole, že ja si mam povybavovat doktorov a že môžeme byt u nich( sú z iného kraja ako ja). Ale je tu zase to ale ... moji rodičia su tak násilný že jeho mame sa vyhrážali a jeho maminka to neuniesla je slabá povaha tak som musela ísť od nich domov( kde mi to robia najťažšie na svete). Študujem a mam brigádu kde môžem pracovať aj doma s počítačom nakoľko mam odbor administratíva čo je dosť výhoda aj keby si dam štúdium individuálne. Chcem strašne bojovať s mojimi rodičmi aby som mohla mat bábätko urobím asi teraz aj nemožné, to čo momentálne prežívam je to najťažšie v živote, keby dnes není pri mne priateľ tak od toho všetkého chytím epilepsiu(mam ju diagnostikovanú od malička) take myšlienky mam že by som skočila pod vlak a pod.. prosím neodcudzujte ma je to strašná psychika, nikdy som toto nezažila. Ale chcem poradiť/ pomôcť s tým že ako to mam teraz vyriešiť keď sa jeho maminka teraz aj boji aby som tam isla ona ma strach z rodičov ja ju chápem, len musíme odísť ina možnosť neni chcem sa opýtať že ako by ste to vy riešili ? Za váš čas a odpovede ďakujem.

sejan
29. sep 2020

@krempla100 juuuj je Mi ľúto, že Tvoji rodičia nestoja pri Tebe. Ale si plnoletá, nemôžu Ťa do ničoho nútiť. Na samovražedné sklony rýchlo zabudni. Si silné dievča, ktoré bojuje za život svojho dieťatka. Nemáš ani babičku alebo priateľ,u ktorej by ste mohli pobudnúť??? No budeš to mať ťažké, ale bojovať sa oplatí ❤❤❤.

znikol97
29. sep 2020

@sejan plne súhlasím...

@krempla100 si dospelá a ako si zariadiš tak máš... Je samozrejmé, že rodičia sú v šoku...
Ak by si potrebovala pokojne napíš

krempla100
autor
29. sep 2020

@sejan áno bojovať sa oplatí ja viem že síce možno stratím rodičov, ale v tejto situácii je to hnusne ale trosku mi to je jedno mam take myslenie že najprv dieťa potom vzťahy s našimi a ďakujem vam krásne, práveže nemám babičku umrela toto leto ani neviete ako ju teraz potrebujem ona bola vždy pri mne. Jeho babička umrela keď bol maličký a jeho dedko žije s nimi lebo je chorý a nechcú ho nechávať samého. Moja rodina okrem babičky ktorá tu neni, je ina oni by mi nepomohli len morálne ale nikto by s tým nechcel mat nič spoločne čo plne rešpektujem je to náš problém nejsu povinný som rada ak mi pomôžu len morálne je to tiež pomoc

krempla100
autor
29. sep 2020

@znikol97 áno preto sa im nečudujem ale je to fakt nátlak, dokonca aj priatelova maminka je z toho veľmi zle

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krempla100
autor
29. sep 2020

@viestta áno presne to som aj ja povedala že ako ma tam chcú donútiť len potom mi dôjde že jaj, oni mi robia nátlak a psychiku krik, že sa to nedá zvládnuť. Bojím sa toho že čo bude keby teraz odídem a nevedeli by kam čo bude keď odmietnem tu interupciu. Že keď dokážu mne takto robiť a jeho maminke dokázali nadávať a neviem čo keď som u nich bola a pomáhali mi, že čo bude nasledovať kam sú až schopný zájsť

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
29. sep 2020

@krempla100 ja by som napisala list a opisala tam svoje pocity,ale pozor,aby si tam neopisovala samovrazdu. Ak su rodicia taki,ktovie raz by to mohli pouzit proti tebe,ak by im preplo a chceli ti vziat dieta. Takze napisala by som list,nechala na stole a bez slova odisla. Ak si ani potom neuvedomia,tak len odist od nich a zachranit sa.

janage
29. sep 2020

skus sa obratit tu http://www.alexisporadna.sk/

krempla100
autor
29. sep 2020

@viestta ďakujem vam krásne.. inak, toto mi radila aj sesternica môjho priateľa že keby sa vyhrážajú a robia nejak zle tak že môžem podať trestne oznámenie len som tomu nejako neverila

krempla100
autor
29. sep 2020

@marca12 nie jasne že by som tam nepísala o tom, oni by to boli schopný aj urobiť asi .. viete čo ja by som to skúsila s tým listom že by som sa pobalila keď budú v robote a isla zatiaľ na pár dni k jeho sesternici, a viem že on by dovtedy aj niečo vymyslel už teraz behá všade a skúša aspoň mne vybaviť nejaké ubytovanie niekde ale keby náhodou že nevybaví tak sa obratim asi na to centrum ako písala pani vyššie.

krempla100
autor
29. sep 2020

@janage ďakujem vam krásne obratim sa na nich

jeliz59
29. sep 2020

Prosím ťa si dospelá dôležité je čo vraví otec dieťaťa ak má zodpovedný prístup chce si ťa vziať a vychovávať s tebou dieťa tak ako v čom je problém?zatiaľ budeš bývať s nim u jeho rodičov čo som teda ja pochopila stoja pri vás jeho strana....tak partner priateľ....nech ide do práce našetriť si na podnájom a je to...ste dospelý.....tebe nebráni nič vynosiť dieťa nemáš 14 že rodičia ti to nedovolia a priateľovi nič nebráni sa zamestnať tiež má na to vek nemá 14....takže nieje o čom

krempla100
autor
29. sep 2020

@jeliz59 áno jeho mama pri nás stojí, veľmi chcem odísť preč len ešte teraz nemáme asi kam lebo jeho maminka sa boji mojich rodičov že sa budú vyhrážať a nadávať jej volať, ja aj keď som im za to rázne povedala tak oni sú ako zmyslov zbavený. Chceli sme najprv niekde ísť kým by to moji rodičia aspoň nestrávili alebo neviem a aby nerobili zlo jeho maminke

dzejsik
29. sep 2020

@krempla100 pisala si, ze je nakloneny aj svadbe, keby sa vezmete a najdete podnajom niekde blizko priatelovej mamky, ked ona ma o vnucatko zaujem? vasi by sa uz len zmierit museli

krempla100
autor
29. sep 2020

@dzejsik áno tak by sme to aj chceli že by sme si našli podnájom niekde blízko nej ona by nám nejako aj materiálne pomohla kočík a podobne lebo ma po jej deťoch, len musíme teraz poriešiť že čo a kde budeme teraz aby sme mohli našetriť na podnájom na depozit a podobne aby sme mali aj na dva nájmy.

bluka2
29. sep 2020

Zaskočilo ma, že píšeš o sebe ako o dieťati a celkovo znies dosť rozhodene... Vezmi život do vlastných ruk teda, ak chces byť matka

dzejsik
29. sep 2020

@krempla100 to verim ze pojde, napadlo mi mozno aj k priatelovym pribuznym, ktorych tvoji rodicia ani poznat nemusia... a ked sa to ustali, si pisala, ze mas brigadu, do roka sa da vcelku pohodlne aj z domu robit a potom keby bolo treba, aby ste isli obaja do prace, tak stat prispieva na jasle do 3 rokov dietata, pokial su obaja rodicia zamestnani
... nech vam to vyjde, prajem vela sil vam obom, ale aj priatelovym rodicom, nech sa vas a vnucatka vedia zastat ;)

nominativ
29. sep 2020

@krempla100 poviem ti pravdu, nemusí to byť takže že uvidia malé a bude dobre, záleží od povahy. Mojej maminy rodičia to nerozdychali, ostala tehotná v 17. Zomreli, keď mala 20 dva týždne po sebe. A zničili si koniec života. A aj dosť strpčili život svojej dcére. Je to smutné.

Ale som tu a mama ma už aj vnučky. Musela sa postaviť sama za svoj život a bolo. Nebolo to ľahké. Ale som tu. 🙂 Nie som nejaká antipotratova bojovníčka, ale jednoducho ak to nechceš, nerob to. Nikto ťa nemôže prinútiť, nikto.

simca06022011
29. sep 2020

@krempla100 no je tu riesenie a to ze ak sa vezmete, tovji rodicia vobec ale vobec nebudu mat pravo cokolvek ti vykrikvoat aj keby ste u jeho maminy zatial ostali a uz vobec ta tahat domov. A tu ked su nasilni a obtazuju jeho mamu a teba nutia do niecoho, nastupuje potom to drastickejsie riesenie. A to je to, ze zavoalte policiu. A ak neprestanu podate trestne oznamenie. Si dospela a musia tvoje rozhodnutie respektovat. Ale moze to byt chvilu boj (lenuze po 3. mesiaci, svadbe.. fakt uz nic nezmozu a mooozu sa aj na kolomaz rozliat), na to proste treba mat aj zaludok trosku. A potom sa to ukludni ;) Drzim palce.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
halabolka
29. sep 2020

@krempla100 nepisala si sem za posledny tyzden uz 2 alebo 3 rovnake prispevky? Tak uz sa vzchop a urob nieco, lebo stale dookola tocis len o tom, akych mate ty a priatel neprajnych rodicov. Nie si prva ani posledna, co otehotnela v 19. Je cas dospiet a prevziat zodpovednost za svoje ciny.

jeliz59
29. sep 2020

@krempla100 Zlatko ako čoho sa ona boji?čo jej môžu?no ja ti takto poviem Respektíve napíšem aj ja mám syna a keby jeho priateľka otehotnela poskytnem im aj ja útočisko samozrejme veď by sa jednalo o moju krv moje vnúča a nech by mi skúsili volať alebo sa vyhrážať nevestiny rodičia tak vieš kde ich pošlem???😅😅😅asi si vies domyslieť
kto sa mne čím môže vyhrážať ....a ty si dospelá vyber si stranu buď si vyberieš svoju novú rodinu partner dieťa alebo sa podvol rodičom
buď alebo na dvoch koňoch sa sedieť neda

kiki68
29. sep 2020

Dieta si prec nedavaj, tento natlak uz ani neviem ci je legalny. Ignoruj ich uplne a ked sa to narodi tak potom by som im zamedzila styk s vnucatom. Lebo raz ich to bude velmi mrziet. Ale nemozu predsa chciet nechat zabit svoje vnuca. Keby potrebujes vybavicku tak mi napis. Budem mat vela veci po nasom babatku. Mam ich nove a dalsie asi nebude. Tak co s tym. Tak sa s priatelom vezmite ihned a mozu si vies co. Mas 19 a si dospela. Nemas 15 a co im povies keby mas potom 35 a nebudes uz moct otehotniet.

dzejsik
29. sep 2020

@halabolka to bol druhý príbeh, 18 ročná baba, ktorú mama vyhodila na ulicu a zriekla sa jej pokiaľ si dieťa nechá a nepôjde na potrat

carduelis
29. sep 2020

Ahoj, bojuj za babatko! Drzim palce 🙂 Zavolaj tu- super zeny, ktore riesia taketo situacie aku prezivas ty, poradia ti co vybavit, kde hladat ponoc a tak
http://www.alexisporadna.sk/
A tu poskytuju financnu pomoc
https://www.zachranmezivoty.sk/

tinapa
29. sep 2020

@krempla100 Spýtaj sa tvojich rodičov, či si uvedomujú, že si na tom psychicky zle a že máš tieto čierne myšlienky...asi im to treba povedať viackrát, poprípade aj nahlas, asi ťa nepočujú.. Oni vidia len to, čo to obnáša mať dieťa.. Skús s nimi nájsť spoločnú reč, inak to nejde.. Možno by bolo aj riešenie odísť z tejto vypätej situácie, nájsť si niečo vlastné na začiatok- aj s priateľom, keď sa chce zodpovedne postarať..to je základ, opora v partnerovi, že ťa v tom nenechá samú,,

halabolka
29. sep 2020

@dzejsik tak potom sorry, ale vo mne to hned po precitani evokovalo, ze je to ta ista, len trochu pozmenila prispevok aby ju este polutovali tie, co to predtym necitali. Asi som zla 😅

sejan
29. sep 2020

@krempla100 rodičov nestratíš... Oni si uvedomia, že si úplne rozhodnutá a máš v Tom jasno. Ešte budeš tehotná a predpokladám že Tvoja mama príde s kúpenými vecičkami. Im ešte len dojde, aké majú statočne dievča. Môžu byť na Teba len hrdí. Nemáte v okolí možnosť sociálneho bytu?

dzejsik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre