Rešpekt/strach z pôrodnice

11. júl 2024

Caka ma co chvila druhy porod. Plan bol ist rodit inde, avsak kvoli istym zdravotnym problemom som skoncila v statnej nemocnici, kde sa ma ujal jeden super lekar (rodit ma ale nebude). Prvy porod bol hroza, nerespektujuci personal, moje dlhe zdravotne problemy a dnes, ked som opatovne navsitvila statnu nemocnicu, dosiel na mna naval strachu, nevolnosti, proste, strach,ako sa budu spravat voci mne v tomto pripade,ci sa nezopakuje pribeh z prveho porodu. Rodit chcem urcite v tejto statnej nemocnici,jedine tento pan doktor vzal do uvahy problem, aktivne ho riesi, zaco som nesmierne vdacna. Ako sa vysporiadat s tymito pocitmi? Ako prekonat ten odpor, i ked je to uz 8 rokov?

babovka2321
11. júl 2024

Ak mas z toho taky strach, nemozes si zazmluvnit doktora? Okrem toho, ze ta odrodi niekto, komu budes doverovat, aj ostatny personal sa zvykne spravat lepsie, aj ked je to nonsens, ze je to tak.

majlo1234
11. júl 2024

@babovka2321 mam rovnake skusenosti.

Odporucam zazmluvnit si lekara, hned sa budes lepsie citit.
Druha vec je, ze porodnictvo aj na slovensku ide poooomalicky dopredu, co bolo pred osmimi rokmi, dnes uz byt nemusi.
Ja som tiez nechcela rodit deuhy krat v statnej, ale bola som nakoniec dost spokojna. Mozno aj tym, ze ako druhomatku ma uz nikto nebuzeroval, aj sama som bola sebavedomejsia. Ziadne stlacanie prsnikov, odmietanie prikrmov, odnasanie dietatka, vsetci macimalne slusni

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre