Priateľ neakceptuje, že mi vadí fajčenie

21. okt 2024

Ahojte, pred tehotenstvom som fajcila dost vela cigariet. ako som zistila, ze som tehotna prestala som a doteraz ani nezacala. Moj priatel fajci cely ten cas. Vadilo mi to vzdy, ale teraz ako som nastupila do prace mi to vadi este viac. V praci obmedzujem kontakt na priestory na fajcenie na minimum az nulu. Mam asi nejake prechodne obdobie ze si na to potrebujem zvyknut. Ale co ma trapi, ze priatel to nerespektuje. Prosim ho nech ide fajcit dozadu do zahrady, kde ho nevidim, kde to necitim. Nevie to pochopit, ze teraz ked som nastupila do prace uz to vnimam inak ako ked som bola len doma. Mne vadi aj to , ze ho vidim fajcit. ako mu to mam este viac vysvetlit. Ved nechcem tak vela, ci chcem?

tanyan
21. okt 2024

Nooo, podľa mňa je to dosť veľká požiadavka, keď Ty zrazu od neho chceš, aby sa pred Tebou doma schovával, keď on nič nezmenil.

monikkatt
21. okt 2024

Dost smutne ze ta nerespektuje. A preco si chces zvykat na pasivne fajcenie?? Ja teda nechapem preco vobec niekto za to plati ze si nici zdravie a smrdi jak popolnik ale sak kazdeho osobna vec.. ale teda dufam ze aspon pri dietati nevypaluje zobak ked uz je taky "ohladuplny" voci tebe

samik88
21. okt 2024

Aj ja keď som otehotnela mi strašne vadil dym z cigariet a vlastne mi to aj ostalo. Priateľ sa naučil, že musí ísť fajčiť ďalej odomňa aj od detí. Len nechápem prečo ho nemôžeš pri tom ani vidieť a aký to má súvis s nástupom do práce?

tanickalab
21. okt 2024

U nás to bolo podobne, no naučil sa že keď proste fajčí tak sa má buď zavrieť poriadne na balkóne alebo má ísť ďalej. Nemôžeš ho prinútiť aby prestal avšak nejaké kompromisy by sa mali dať spraviť.

biglovemom
21. okt 2024

Volakedy si bola fajciar …teraz nie si a chces od neho aby inde fajcil.
Ano chces od neho vela….

tramtada31
21. okt 2024

Nech začne fajcit iqosy, tie nesmrdia a ty buď viac tolerantná. Keď si bola fajciar, tak ti to nevadilo.

maca1984
21. okt 2024

A vadí ti to zrazu prečo tak, že má chodiť fajčiť tam, kde ho neuvidíš?
Ja keď nechcem, nezapálim si ani keby mi 20 fajčiacich čmúdilo rovno do tváre.
A čo to má s prácou už vôbec nerozumiem.

stanulienkat
21. okt 2024

@biglovemom naozaj chce od neho veľa, aby jeho nenarodené dieťa nemuselo inhaľovať karcinogény?
To bude dalsi otec roka.

@tramtada31 iqos su takisto karcinogen. Kto normalny dobrovolne inhaluje chemikaliu?

ika11123
21. okt 2024

@maca1984 no ona keď nefajčí a je pri niekomu kto fajči je pasívny fajčiar ...

biglovemom
21. okt 2024

@stanulienkat tak je to diskutabilne.. aka velka zahrada …preco nezavre dvere do domu, vies keby bola cely zivot nefajciar pochopim…ale bola fajciar🤷🏼‍♀️

sissy27
21. okt 2024

Ja som nefajciar a nikdy by som nechcela za partnera fajciara. Ak by zacal fajcit pocas nasho vztahu, je dost vysoko pravdepodobne, ze by to bol dovod na rozchod, pretoze isiel so mnou do vztahu s tym, ze vie, ze mi to vadi… ty si isla do vztahu s fajciarom, a on to tiez berie tak, ze si to akceptovala a nie je dovod nieco menit. Za mna mate obaja pravdu - ty s tym, ze je to neprijemne a obtazujuce, on s tym, ze si vedela do coho ides a akceptovala si to. Problem je, ze sa nezhodujete…

mirola
21. okt 2024

zi a nechaj zit, bol fajciar ked ste sa spoznali, nezacal fajcit pocas vztahu, on sa nezmenil .. ty si sa zmenila, z mojho pohladu je nefer vyzadovat od neho aby sa skryval pri fajceni, co ste male deti? ved ti nefajci doma v dome ani v uzatvorenom priestore, ked ide von fajcit jednoducho vydrz 5 minut alebo sa nepozeraj ked ti to tak prekaza.. ty chces nieco, nie on, ty si zmenila postoj nie on...

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkasarka
25. okt 2024

@tramtada31 ja som bývala fajciarka. Popravde iqos mi smrdí 5x viac ako cigarety.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre