Ahojte kočky. Chcem len napísať ze obdivujem každu jednu ženu ktorá odnosi dieťa a ma môj veľky obdiv aj rešpekt. Čakáme tretie prvé dve tehotenstva boli super toto je hrôza každým dňom prosím a modlím sa kedy už bude koniec z týždňa mi je dobre max dva dni nevládzem chodiť stále sa točím už cítim aj také depresie nech už je koniec a konca nevidím. Do toho začína aj strach z pôrodu. Každá jedna ktorá prežíva ťažkosti ako ja ma neskutočný obdiv sama sa čudujem ze som ešte tu lebo sa ozaj cítim akoby každý deň bol môj posledný. Nezažila som to nikdy predtým a na vetu ze tehotenstvo je najkrajšie obdobie ženy mam už takú alergiu ze až. Preto sa mi všetky držte a nech to zvládneme.
@caesy ahoj..tiež čakám tretie,ešte tak mesiac a bude to,ale pocity mám rovnaké ako ty,des od začiatku,nevoľnosti,chudnutie,priberanie,teraz už nevládzem fakt nič,každodenné mdloby,spala by som ako jazvec,som hotová.Lenze,toľkokrát si vynadam,viackrát som potratila,potom sa zas nedarilo,druhé tehotenstvo prelezane,v 22tt zas skoro potrat..Kolegyna má 45r bezdetná a povie,že tak ti závidim.Mala by som si dať facku,ale tie nepríjemné pocity sú silnejšie.A muž sa tak strašne teší..🤦A neviem prečo,mám veľký strach z pôrodu.Prvy bol dlhý a vyčerpávajúci,no druhý úplne super,rýchlovka tak ja ani neviem prečo zrazu sa bojím,že nezvladnem tu bolesť alebo čo.Ze nebudem vladat dýchať,že už som stará a nemám takú kondíciu ako predtým.Muz mi akurát vravel,že má obavy aby som nechytila popôrodnú depku.A bojím sa aj toho.Predtym som sa tak tešila na obe deti kedy už konečne porodim a tentokrát nepociťujem žiadne dojatie a mega lásku apod.
Po druhom tehotenstve som aj jaz duse neznasala tu blbu frazu o tehotenstve ako najkrajsom obdobi. To akoze kvoli comu? Kvoli nevolnostiam? Bolavym krizom? Neschopnosti utriet si normalne zadok? Behanie kazdu hodinu v noci na zachod? Chodit stale s vlozkami, lebo mechur mas ako geriatricka? Dychaniu ako zo sackom na hlave? Alebo ked ti smrdi aj cerstvy vzduch? A milion dalsieho. Proste ked este niekde ucujem tu frazu, tak ...
Preto sucitim s tebou a prajem ti to mat cim skor za sebou. Najkrajsie na tom vsetkom je to vonave babatko na konci utrpenia a len to nas nuti to vydrzat.
@caesy
@elementissa zlatíčko moje moc ti ďakujem za tieto slová presne to prežívam modlím sa za každý deň mám veľké baby vďaka bohu pomáhajú neskutocne. Ale toto co prežívam je hrôza snažím sa byť silná pozitívna všetko ale ozaj priznávam prestávam to dávať ešte mam 11tyzdnov pred sebou vkuse nevládzem točím sa vraciam ležím slabá som znechutená unavená otrávená. Ale veľmi ďakujem za každé pochopenie malé dnes už viem ze nikdy viac nikdy. Aj som presvedčená ze dva pôrody prirodzene stačili. Teraz už isto len s epidural. A modlím sa nech už mám koniec vážne a ďakujem za kazdy den
@kubkovamama presne to iste akoby si mi z duše písala.. Napísala som ti spravu
tri tehotenstva mam za sebou, kazde jedno bolo pre mna ako nocna mora...furt mi bolo zle od zaludka a tretie to uplne zaklinovalo, ked som ku koncu zacala stracat krvne dosticky...keby som rodila niekde v keli, tak vykrvacam. Takze pre mna tie tehotenstva neboli najkrajsim obdobím. Akurat som prezila najkrajsie momenty, ked decka vysli von, vtedy vsetky tazkosti presli. Aspon sa viem vcitit do ludi s chronickymi zdravotnymi problemami.
@leuchtturm velky obdiv ja tretie a posledne nikdy viac už ani počuť nechcem. To je ozaj nočná mora a len sa stupňuje. A mam pocit ze nevidím konca
@caesy neboj, ono to skonci najneskor tak tyzden od planoveneho terminu 🙂 Ja uz by som do ziadneho dalsieho tehotenstva nesla ani za milion.
Moje prve vydarene tehotenstvo bolo otrasne. Nevolnosti ze som nemohla kolkokrat ani hovorit a prelezala som v kupelke cele noci. Bolesti akoby ma niekto dokopal v rozkroku, po par krokoch pocit akoby mi dieta islo vypadnut. Do toho neskor este tvrdnutie brucha krce az kontrakcie. Najhorsie bolo ked ma muz akotak dovliekol na poradnu a tam mi pa povedala ze by som nemala byt na pn ale ze mam ist do prace. Pretoze mi je vraj takto lebo sa velmi sledujem kedze som doma. Pritom som mala fyzicky narocnu pracu. Mala som pocit ze ju oplujem aj na tu vetu som bola alergicka ze tehotenstvo nieje choroba a mozes robit vsetko ako ked niesi tehotna. No ako kto.
Teraz cakam dalsie a to sa neda porovnat. Ked neratam nevolnosti prve 3 mesiace tak ani neviem ze som tehotna. Zvladam vsetko domacnost, dieta atd.
Hlavne mne pomahalo to ze som vedela ze dieta je ok, tehotenstvo je ok a ze to nebude navzdy. Proste je to hrozne ale pride ten den porodis a bude dobre. Aj ten porod netrva vecne, prezijes tych par hodin teraz na to nemysli. Zbytocne sa budes dlhe tyzdne strachovat koli jednemu dnu. Sustred sa na nievo pekne co ta caka dnes alebo zajtra. Ja som sa vzdy tesila na rano lebo rano mi bolo este akotak fajn tu hodinku po zobudeni. Takto som zo dna na den prezivala. Drzim palce
@leuchtturm mam presne ten istý názor tretie a dosť. Vážne
Tak ja mám za sebou jedno tehotenstvo a posledne. Na začiatku 4mesiaca som mala silný zápal močových ciest aj som v nemocnici ležala a od konca mesiaca som mala tak neskutočne bolesti rebier a pálenie pod prsiami,že som si myslela,že zomriem. Nemohla som sedieť, ležať, chodiť ,do pôrodu som spávala v polosede. Každý deň v strašnej bolesti a nikto nevedel prečo, vsak mala bola malinká aby mi spôsobovala tak skoro také problémy. dodnes neviem ako som to vydržala bez jedinej tabletky. Ja som nezažila také krásne tehulkovanie, pre mňa navariť obed bol nadľudský výkon .takže viem čo je rátať dní, minúty, sekundy. Držím palce nech to rýchlo odsipe
@selest presne to iste mam pocit ze zomieram zažíva a ze nevidím konca. Len ležím a asi tak dva dni v týždni vladzem žiť inak to beriem ako prežívanie vkuse mi berú krv miliónkrát ma oichali sto miliónov vitamínov vkuse som hladná potom vraciam. Neskutočne stále kope totálne bolestivo to som vôbec nezažila mam pocit ze ani nespi. Potom dosť často som o štvrtej ráno hore nemôžem zaspať potom bežím do školy s dcérou koľkokrát nevládzem navariť. Proste niesom zvyknutá nato ze nevládzem doslova a do písmena sa modlím za každý deň a meliem z posledného.
@elementissa ahooooj. Prezili sme toooo 😃 pamatas si na mna?
@caesy Moja zlata. Ja ta uplne chapem! Ja som mala tehotenstvo ako @elementissa. Mozem uprimne povedat, ze to bolo najhorsie a najtazsie obdobie mojho zivota doposial. Dakujem bohu kazdy den za to, ze sa mi narodilo zdrave dieta, ale nemam ziadne pekne slovo na tehotenstvo a bohuzial ani na porod. Moje pekne spomienky na tehotenstvo su len tie, kedy mi na poradniach povedali, ze s babatkom je vsetko v poriadku. Ale boze moj, kolko som sa naplakala pocas tehotenstva. Kazdy den som si myslela, ze uz hadam zomriem, ze uz nevladzem. Stale som hovorila muzovi, ze uz naozaj nevladzem.
Na zaciatku som si zvykla hovorit “ved aspon, ze nie som chora, ved som tehotna”. Ale po par tyzdnoch stavov v akych som sa nachadzala psychicky aj fyzicky som si povedala, ze sa nemam o nic lepsie nez chory clovek.
Zavidim ( v dobrom) kazdej, ktora ma to stastie uzit si tehotenstvo. Ale napriek vsetkemu co som zazila, si maximalne vazim to, co z toho vzislo.🙏
@alexandra2468 bože tak ti gratulujem a v dobrom závidím ja som to ešte do 29 týždňa brala s nadhľadom i keď mi je vkuse zle ale teraz už je to to najhoršie co prežívam hrúza úplná celá od 12teho týždňa. Len prežívam vážne. Moc moc sa ale za teba teším. Ja dva bez ničoho teraz som rozhodnutá ze bez epi nejdem nejdem trpieť viac už nevládzem
@caesy vies co, ja som pred tehotenstvom chodila k zubarke vzdy bez anestezy, aj ked som mala menzes a brutal bolesti tak bez tabletky.
Ale po tehotenstve si hovorim, uz ziadne utrpenie navyse 😃 zubarka uz len s anestezou, menzes s ibalginom 😃 realne si vzdy v hlave poviem ze no serem ja na to, nebudem sa uz viac trapit 😃
@alexandra2468 zlata si vidíš a to máš len jedno. Ja hlúpa už idem tretí pôrod. Hrúza. Hovorím nevidím konca už aby bolo po pôrode aj všetkom
Ahojte, ako ste to nakoniec "prežili" a dotiahli do konca? 🙏 prežívam si niečo podobné od cca 26tt, som 34tt a je to len horšie 😭😩
@elementissa Napísala si všetko, čo by som k tomu dodala aj ja 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Viem presne co prežívaš a veľmi ti držím palce. Pre mňa bolo tehotenstvo doslova nočná mora. Od dvoch čiarok na teste až po pôrod to bolo trápenie a išlo mi aj o život. Už nikdy nič také nechcem zažiť. Tiež som mala aj tehotenskú depresiu aj mi z tehotenstva zostala nepekna trauma a hoci chceme aj druhé dieťa, rozhodli sme sa adoptovať si ho, lebo mi povedali doktori, že mám 85% šancu, že budem mať rovnako zle tehotenstvo aj to druhe.
Verím ti, ze ti to príde nekonečné a je to pre teba náročné. A posielam ti objatie. Nenechaj sa znechutit rečami o tom, ako si nevazis ze si tehotná a podobne blbosti. Ja som x krát povedala, že keby som vedela, do čoho idem, nikdy by som sa na to dobrovoľne nedala. Na vlastné dieťa som si zvykla až keď mal nejaký mesiac asi a budovala som si k nemu rovnako vzťah, akoby som si zobrala adoptovane dieťa. Žiadne ovácie z pôrodu a priamo po pôrode ani žiadna láska na prvý pohľad nebola. Iba úľava, že už je konečne po všetkom. To, čo prežívaš, prežíva mnoho žien, no v našej spoločnosti sú za to pranierovane, lebo kazdy musí lietať na ruzovom oblaciku a vidieť jednorozce a niečo ako zle a škaredé tehotenstvo je asi našim vymyslom. Ak ti niekto niečo také povie, s kľudom mu odpovedz, že rada na neho prenesies vsetky svoje problémy a budeš sa vznasat na oblaciku. Máš ešte 2 deti, o to náročnejšie to musí pre teba byť. No skus sa rozptylislt ako to najviac ide. 9 mesiacov vyzerá ako večnosť, ja viem. Každý deň som ďakovala Bohu, že žijem, že som prežila tento deň a prosila som, aby som prežila ten ďalší. Vždy som si robila plány len na jeden deň dopredu. Len prežiť tento deň. Viem, znie to hrozne... Pre mňa to bolo hrozne a nikomu to neprajem zažiť. Ale za to, že som to vydržala, ozaj v trápení, tak mam perfektne dieťa, dobre, múdre, šikovné, samostatné. Všetci máme z neho veľkú radosť, ostatní nám ho závidia, že aké ukážkové dieťa. Bolo to veľmi ťažké, ale aj ty skus myslieť na to, že keď to nakoniec zvládneš, budeš mat skvelé dieťa 🙂 lebo tie, co vytrapia mamu v tehotenstve sú už potom ako med 🍯 🙂 veľmi držím palce a neklesaj na duchu. Nech sa ti čím skôr polepší! 🤗