“Predpôrodná” depresia

29. sep 2023

Ahojte dievčatá,
Neviem ani kde začať ani ako..jednoducho prvé mesiace som sa na bábätko veľmi tešila aj som si myslela, že to zvládnem..čoskoro rodim a začínam o tom pochybovať..podľa mna nebudem dobrá matka, nebudem to zvládať a teraz už navždy mať na starosti ďalšieho človeka..posledné dni iba plačem a veľmi ťažko sa sústreďujem na niečo iné..bojím sa že po pôrode to bude ešte horsie..
Ak mi chcete naložiť za tento moj názor tak kľudne len som sa potrebovala vykecať a vedieť či aj vy ste mali podobne pocity alebo tak..

mikitilik29
29. sep 2023

Nemala som žiadne také pocity, ale ak u teba budú pretrvávať po pôrode určite hneď to rieš s Dr a nenechávaj to dôjsť do extrému.
Držím palce určite budeš dobrou mamkou😊

bolarazjedna
29. sep 2023

Neobvinuj sa, že sa tak cítiš. Stojíš pred veľkou životnou zmenou, v hlave nás plno otáznikov , a veru prvé mesiace môžu byť veľmi náročné, čo zamava so psychikou veľa žien. Aj teraz si plná hormónov, tak svoje pocity ber s rezervou, môžu za to sčasti aj hormóny...
Aj keď je to ťažké, porozprávaj sa o tvojich pocitoch úprimne s manželom, s mamou, sestrou, povedz im o svojich obavách, aby ti vedeli pomôcť po pôrode. Pripadne môžeš osloviť psychológa online, možno aj jednorazový rozhovor so psychologom ti dá omnoho viac, než by si čakala a uľaví sa ti, dá ti usmernenie, ako pracovať s myšlienkami.
Držím palce!

marianarem
29. sep 2023

Pred porodom som to nemala, ale po porode ano a mnohe moje kamosky tiez. Pripadala som si ako neschopna matka a niekedy mi prislo, ze to nedokazem dotiahnut ani do dalsieho dna, nieto este do dospelosti maleho. Prenasledoval ma pocit, ze moje dieta bude navzdy len leziak, ze aj deti alkoholikov a narkomanov sa naucia chodit, ale ja to nedam. No zle to bolo. Myslim, ze za tym boli hormony plus sok z obrovskej zodpovednosti a z velkej zivotnej zmeny.
Ale postupne to preslo. Oni tie myslienky nemaju nic spolocne s tym, akou matkou zena skutocne je. Su to len myslienky, ktore maju svoj dovod, ale tym dovodom nie je neschopnost zeny, skor jej strach alebo malo sebadovery. Preslo to v podstate tak, ako mi vtedy hovorili skusenejsie kamosky - postupne vidis, ze tvoje dieta napriek tvojej domnelej neschopnosti stale zije, zacina sa usmievat, reagovat na teba, rastie, vyvija sa...a ty proste zistis, ze ti to vlastne nejako ide. Tak drzim palce, nech je to u teba cim skor 🍀

rebrambora
29. sep 2023

Ano, citim sa takisto. Je to u niekoho bohuzial normalne. Prve tehotenstvo som to mala takisto, potom to ale opadlo.
Ak ale budes mat take pocity aj po porode, vyhladaj prosim pomoc.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre