Ahojte žienky, prosím vás všetky o radu to posledné čo teraz potrebujem je to aby ste mi tu čistili žalúdok..
Pred skoro 2mes som sa vyspala s jedným chalanom o 3r odo mňa mladším, boli sme úplne opití pýtala som sa ho či sa spravil a on, že nie aspoň si nepamätá..menzes som nemala skôr také úplne špinenie, ale neriešila som to myslela som si, že to je prechladnutím tento mesiac som tiež len špinila dnes som si robila tehu test, lebo sa mi to nezdalo býva mi aj dosť zle od žalúdka a vyšiel pozitívny neviem čo robiť ako mu to povedať...chalan býva 3 a pol hod odo mňa a naozaj neviem ako mu to oznámiť či mu zavolať, napísať mu to, alebo sa s ním stretnúť osobne a tak mu to povedať..poraďte prosím som úplne v pi z toho 🥺🙏🏻
@doriiis Ja 26 on 23
Podla toho ci chces cestovat ci nie
Zavolaj povedz a uvidis bud ti zlozi telefon alebo pride on
Zavolaj mu a povedz,že sa s ním chces porozprávať.Niektore veci by nemali byť riešené cez telefón
je lepšie osobne - je to dôstojnejšie. A určite mu to povedz. Aby ti o pár rokov nevyčítal, keď sa to raz dozvie inak, že si mu to zatajila.
Má právo to vedieť.
či sa zachová zodpovedne a slušne je druhá vec - ale to je jeho problém. ty urob správnu vec a normálne mu zavolaj,
že sa musíte stretnuť, že niečo dôležité máš, a oznám mu to.
a potom zváž aké rozhodnutie ďalej je najlepšie pre teba.
No ako prvé by som šla k lekárovi, nech je to ozaj potvrdene. Ak si naozaj tehotná chceš si dieťa nechať? Máš kde bývať? Aké máš finančné možnosti? To všetko si musíš ujasniť. A potom by som kontaktovala chlapa...proste s chladnou hlavou prejsť všetky možnosti.drzim palce
Ja by som mu to povedala aj telefónom a dala mu šancu, nech to trochu spracuje a potom naživo...ak bude k tomu vôľa.
Najskor si to nechaj potvrdit lekarom
26 rocna a bez ochrany? prepac ale myslela som pr prvych vetach ze pise 18rocna
Súhlasím, že najprv musíš ísť k lekárovi.
*samozrejme, najskôr to potvrď s lekárom na 100% a až potom to oznám otcovi.
😅 nechcene tehotna a tvoj najväcsi problem je AKO mu to oznamit? 😂
V prvom rade sa upokoj a skús si utriediť myšlienky. Ste obaja dospelí? Máš kde bývať, postarať sa o dieťa, zvažuješ potrat? Vieš ako by mohol zareagovať? Chceš mu to vôbec povedať? Nemusíš odpovedať tu len si to premysli. Objednaj sa k lekárovi a potom si s tým chlapom dohodni stretnutie, tehotenstvo sa neoznamuje cez telefón.
@jankafresova Tiež si myslím, že je to najlepšie osobne..on je dobrý chalan rozumieme si dosť, ale bojím sa ako sa zachová v tejto situácii..ďalšia vec je tá, že tá diaľka je na nič a či sa nám podarí sa stretnúť za nejaký kratší čas..
@januska12323 Sme obaja dospelí a takisto zamestnaní..potrat v žiadnom prípade neuvažujem a práveže neviem ako sa zachová to je to..takto sa zdá byť ako v pohode chalan, rozumieme si, ale bojím sa toho ako bude reagovať...
Chod najorv za gynekologom, nech ti potvrdí tehotenstvo. A potom to oznamuj najlepšie osobne dotyčnému mužovi. Normálne mu napíš, ze sa potrebujete stretnúť, a porozprávať, je možné, ze mu aj dôjde podľa toho, co je vo veci.
No a potom uvidíš,co a ako, ci to skúsite spolu ako pár, alebo bude len "papierový" otec
tak dufaj ze ti bude prispievať a pomahat so starostlivosťou,nemusite hned zakladať rodinu ale mal by sa snazit postarat o dieta.
Ak býva tak ďaleko, tak asi je to otázka, kto by sa potom kam presťahoval. Ak by teda chcel vidieť dieťa častejšie.
A keďže netušíš, kedy sa stretnete, asi by si mu to kľudne mohla povedať cez telefón.
Tehotenstvo sa možno neozamuje cez telefón, ale väčšinou sa ani neozamuje človeku, s ktorým tá tehotná nemá vzťah a delí ich 3 a pol hodiny cesty. Čiže normálne mu zavolaj, hádam sa nebudeš trepať 3 a pol hodiny tam a 3 a pol naspäť kvôli tomu, najmä, keď nevieš, ako zareaguje.
A myslim si ze je to jedno ci mu to povies osobne alebo telefonicky,mal by to vediet a dufaj ze nezdupka.Drzim palce.
@unicornlady On nieje z úplnej rodiny a raz sme sa o tomto rozprávali povedal, že keď bude mať dieťa chce s ním určite žiť a túži po úplnej rodine, ale netvoríme pár, tak sa bojím toho ako sa zachová keď mu to oznámim 🤷🏻♀️
chapem, ze sa bojis, ale pamataj, ze zodpovednost je tu 50% - 50%.
ty nemozes za to ako sa on zachova. ak bude debil, tak to je jeho vina. ty najskor potvrd s doktorom ci je to ozaj pravda, a neobvinuj sa za nic z toho co urobil a urobi tento mlady muz.
Hlavne sa neboj, možno bude spočiatku v šoku, ale snáď sa zachová ako chlap. Držím ti palce.
Dobre tak potrat nie, ako zareaguje zatiaľ nevieš tak si preber obe varianty.
1 Ponúkne sa pomôcť, bude platiť a vyriešite bývanie.
2 Dá od toho ruky preč a ostaneš na dieťa sama.
Zvládneš to?
Ak nie ste vo vztahu, ste od seba fyzicky daleko a casto sa nestretavate tak by som to oznamila dotycnemu telefonicky, lepsie ako sa tehotna trepat na vlastne naklady na druhu stranu republiky kvoli jednej vete a este aj nevies ako zareaguje. Povies to cez telefon a dodas ze ak chce mozete sa stretnut, ze moze prist za tebou a podebatujete o tom dlhsie, nech si to zatial necha ulezat v hlave. Za jeho reakcie nie si zodpovedna. Este ti moze povedat ze to nie je jeho. Musis sa pripravit aj na variantu ze budes slobodna mamicka, to vidim ako pravdepodobny scenar.
@walentina7 On má právo vedieť, že bude otcom a má aj povinnosť sa o to dieťa postarať, aspoň finančne, keď nie inak.
Veľmi sa bojím jeho reakcie napr, že bude hovoriť, že to dieťa nieje jeho a pod..takto sa zdá byť zlatý, milý, ochotný gentleman, ale bojím sa ako sa zachová..
@dobryden a aby neeobil problemy a netahal sa po sudoch
Najskôr si to daj potvrdiť lekarom. Ak by bolo všetko okej, počkala by som aspoň do cca 8-10tt. Nechaj si to aj ty rozležať v hlave, lebo za
a) môže sa angažovať a bude to okej
b) môže sa angažovať a bude to na figu(bude robiť prieky, napríklad práva áno, povinnosti nie)
c) nebude sa chciet angažovať…
Cize musíš si premyslieť, či aj keď ostaneš na to sama, či to zvládneš a to hlavne finančne. Ak áno, tak si potom musíš premyslieť aký je to clovek, či sa takto opíja a preťahuje niekoho každý víkend, alebo si takto povyrazil po dlhšej dobe a takto to vypálilo. Či má u seba nejaké zázemie, prácu, vzdelanie, proste aký je to človek. Uprimne, ak by som sa rozhodla, že si bábätko nechám aj s tým, že ho budem vychovávať sama a viem o ňom, že je to flákač, čo každý víkend po večeroch ožratý s kamarátmi, prácu len občas nejakú brigádu… no tak jemu by som to neoznámila… ak mu to aj oznámis, este sa priprav, že z jeho strany môže prísť pochybnosť, ci je dieťatko vážne jeho (ja netvrdím, že nie je).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Koľko máte rokov?