Pohlavie a hejty

30. jún 2024

Ahojte, v poslednej dobe si veľmi všímam, že keď tehotná žena vysloví, že by si priala nejaké pohlavie dieťatka, ju všetci zakopú pod čiernu zem. Ja nechápem, prečo je to tak? Nemôže mať aj žena túžby a priania? Hlavne ak sa jedná už o druhé a viac dieťatko? Stretla som sa s tým v blízkom okolí, že žena mala dievčatko 5rocne, a túžili s mužom po synovi, a cítila sa sklamana, že mu syna nedá a čaká druhé dievča. A taktiež, keď mal niekto chlapca, a matka túžila po dievcatku, je samozrejme prvá reakcia sklamanie, ak je to druhý chlapec. Ale namiesto podpory, sa takýmto ľuďom dostanú len hejty. A potom to častokrát ešte ťažšie znášajú. Neviem asi nechápem tuto zlú neprajnú dobu..

sara07
30. jún 2024

tiež mám pocit že akosi žena prestáva byt človek čo má vôbec na niečo nárok
má rodiť, makať, varit upratovať bodka ... žiaden názor
hejty treba hned zatrhnut a je dobre

martinkatinka
30. jún 2024

Ked niekto povie, ze moze byt rada, ze ma zdrave dieta, nie je to hejt.. Treba to brat pozitivne a nebyt na vsetko vztahovacna... Ti ludia to mozno nemyslia v zlom, len si to niekto v zlom vezme.

ivik4
30. jún 2024

Priat si pohlavie dietata je uplne ok, ja som tiez vzdy chcela jedno dieta- syna .
Ale pisat tu tie diskusie ako su priam zrutene z pohlavia svojho dietata a nevedia sa s tym zmierit ,litanie na x stran,je PRE MNA fakt chore.

simona92101
30. jún 2024

Je rozdiel byt sklamany ale tesit sa na dieta,a rozdiel ked zeny tu vypisuju diskusie ako sa im zrutil svet,nevedia co maju robit,nevedia sa s tym zmierit a dokonca sa na to dieta ani netesia.taka by si zasluzila ozaj preplesk,lebo je kopec zien ktore by dali cokolvek za akekolvek pohlavie len nech je zdrave...

mimikarol
30. jún 2024

Mne zas prislo divné keď som bola tehotná a pýtali sa ma čo by som chcela. Mne to bolo jedno. Chcela som dieťa. Myslela som si že budem mať chlapca, ale keď som sa dozvedela že to bude dievča po ceste domov od doktora som plakala od radosti. Podvedome som asi chcela dievča, neviem, ale nikdy som si to nepripustila. Proste som chcela dieťa a.

really8
30. jún 2024

Tie podla teba hejty su v niektorych pripadoch na mieste. Samozrejme ze moze viac tuzit po nejakom pohlavi ale tie zeny su tu z toho casto krat na dne. A mne je luto tych nenarodenych deti, ktore su menej lubene a ocakavane len preto ze maju nejake pohlavie a za to vobec nemozu. Je to krute.

anavixy
30. jún 2024

Ja som vzdy hovorila, ze by som chcela zdrave dievcatko. Neviem co je na tom take poburujuce, ze si zena praje konkretne pohlavie. Ja som strasne chcela mat dceru. Vsak to je snad samozrejme, ze KAZDA si praje hlavne ZDRAVE dieta a ano, to je to najdolezitejsie, preto nevidim dovod preco na otazky o pohlavi musi zena odovedat alibisticky “to je jedno, hlavne nech je to zdrave”.🤷🏻‍♀️ Lubila by som chlapca rovnako tak ako lubim dceru? Samozrejme ano, ale nic to nemeni na tom, ze som si priala mat dievca a ano, keby mi povedali ze cakam chlapca, tak urcite by som CHVILU bola aj sklamana a je to uplne v poriadku mat aj taketo pocity. Ved “otazka” neznie, ci chceme zdrave dievca/chlapca alebo chore dievca/chlapca, ale rozhodujeme sa ci by sme chceli zdrave dievca alebo zdraveho chlapca. Neverim tomu, ze niekto realne lubi svoje dieta menej, lebo je to to druhe pohlavie. Ani tu som nezachytila take diskusie, kde su zeny zrutene z pohlavia dietata a ak su, tak je to iste len bezvyznamny chvilkovy osial, ktory nestoji za zmienku.

mili2016
30. jún 2024

Tu nejde oto že hajtujeme ženy ,ale skôr oto že keď tá žena ide do ďalšieho dieťaťa má počítať s tým že to bude 50-50 áno môže si priať jedno pohlavie nevravím že nie ale niektoré to už preháňajú. Veď je to jedno či je to dievča alebo chlapec stále je to naše dieťa . Takéto maminky nepochopím čo lipnu na jednom pohlaví veď aj tak to neovplyvnia.

beata_k
30. jún 2024

Jedna chcela svoje dieta darovat znamenu lebo jej nevyslo vysnivane pohlavie. Tak si o takej zene mysliet? Ze je vadna. Asi to.

bejbs123
30. jún 2024

Podla mna je rozdiel,ked si niekto nieco praje a je ine ked je niekto sklamany z toho,ked jeho prianie nebolo naplnene…my sme sa xy rokov snazili, xy sme riesili IVF,presli sme si potratom a preto mi je tazke vidiet,ked niekto komu bolo dopriate sa stazuje,ze caka take alebo one pohlavie a chcel ine.ja by som dala cokolvek za to,aby som mohla mat babo,nemyslim,ze je to hejt,skratka mojim pribehom na toto pozeram inymi ocami,ten kto nemal ziadne problemy otehotniet zas na to pozera inou optikou

angeli121212
30. jún 2024

Tie hejty sú tu preto, lebo jedna vec je, že by chcela ale keď jej to nevyjde tak čo? Keby to zobrala v poriadku ok ale potom urobiť z toho tragédiu.. mne je ľúto nenarodeného dieťaťa, ku ktorému sa niektoré tie ženy vyjadrujú ako by ho ani nechceli... Pohlavie dieťaťa si proste nevyberieš to je fakt a nie, že žena nemôže mať túžby a priania...

dadka1997
30. jún 2024

Priať si pohlavie dieťatka je to v poriadku, no niektoré, keď im teda nie je dopriane sa správajú otrasne, to, že niekto povie, že môže byť vďačná za zdrave dieťatko nie je hejt

mandzula
30. jún 2024

Ja som chcela dievca a aj ho mam a poviem pravdu, ze keby to bol chlapec, bola by som velmi, ale velmi sklamana a neviem, ako by som sa s tym bola zmierovala. A co si kto o tom mysli, je mi uplne fuk.

doriiis
30. jún 2024

Ja som si vždy priala mať dvoch synov,ale vôbec som nebola sklamaná,že druhá je dcéra.Tesila som sa,že synovi sa splní sen mať sestru.

annm81
30. jún 2024

Ja som tu pár takých diskusií videla a hejt si zaslúžia, pretože to bolo odporné. Je choré fixovať sa na jedno pohlavie a potom prežívať hotovú tragédiu z toho, že to nevyšlo. Čo sme niekde v Indii?

Ak si niekto predstavuje, že dieťa zdedí blond vlasy, svetlú pokožku a modré oči po tatkovi a ono je namiesto toho tmavšie s hnedými očami a čiernymi vlasmi, tak by si tiež vnímala, že je v poriadku, ak žena prejavuje sklamanie z detského výzoru?

Ja vychovávam aj dievča aj chlapca a nemám pocit, že by som s jedným aj druhým nemohla robiť to isté, že by som s nimi mala zásadne iný vzťah na základe ich pohlavia, alebo že by som ich vychovávala inak len preto, že jeden je chlapec a druhá dievča. Na ich pohlaví absolútne nezáleží.

bejbs123
30. jún 2024

@mandzula tak,ale vam by potom boli aj tie hejty fuk,ale vela zien to riesi ako najvacsiu tragediu,ale ked im niekto napise iny nazor ako su pripravene pocut,tak to beru ako hejt

mandzula
30. jún 2024

@bejbs123 ono zavisi najma od toho, ako je ten nazor napisany a samy najlepsie vieme, aky hnus tu zeny vedia zo seba dostat.

candii
30. jún 2024

Dieťa si samé vyberie aké bude pohlavie 😁.. moderná doba, pohlaví je celé spektrum (je to vtip) 😁

medda_beda
30. jún 2024

Ja chcem chlapca a nehanbím sa to vysloviť nahlas.No nejaké zrútenie z dievčaťa mať nebudem :D
Veď môže byť povahou úplné iné než si predstavujem.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
som_realistka
30. jún 2024

@candii koľko je teraz na výber 15 - 20? 🙂

marianarem
30. jún 2024

Ja tieto prispevky urcite nehejtujem, pocitom nerozkazes a nejaky dovod na to tie baby maju, vacsinou to nevznika len tak.
No aj ta druha strana ma vacsinou nejaky dovod. Casto sa rozohnia napr. baby, ktorym sa roky nedari, prijali by cokolvek a proste sa nevedia vcitit do koze niekoho, komu sa zadarilo bez problemov a este je nespokojny. Alebo to moze byt zena, ktorej rodicia davali okato najavo, ze chlapca by chceli viac. Vacsinou clovek hejtuje, ked sa ho nieco dotkne a nevie mat nad tym nadhlad.
Ja si myslim, ze je to legitimny pocit, ale na druhej strane, ked je zena z toho az velmi nestastna, tak by mala vyuzit tehotenstvo na to, aby odhalila priciny, skusila to nejako skorigovat, alebo nejako rozumne spracovala to sklamanie. Aby sa to uz babatka po narodeni nedotklo. Ale myslim, ze tie baby sa o to aj snazia, inak by si neprisli pytat radu.

k47
1. júl 2024

Moja predstava je, že chlapca a dievča máme vychovávať na 93% rovnako, t.j. dať im lásku, bezpečie, tie isté morálne základy, pravidlá, viesť ho rovnako k športu, vzdelaniu, kreativite, podporovať ho v záujmoch, či už ich zdieľam, alebo nezdieľam, a netlačiť ho do mojich predstáv o tom, aké/ý má byť, ale radšej ho spoznávať a ľúbiť vo svojej prirodzenej podobe. A že variácia medzi jednotlivými deťmi je väčšia, než nejaké štatistické rozdiely medzi pohlaviami, v skoro všetkých smeroch.
No a to potom príliš nenecháva priestor na silné preferencie pohlavia. A mohla by som dôjsť k záveru, že keď má niekto silné preferencie, tak sú za tým predsudky, sexizmus, povrchnosť alebo vlastné mindráky, a potom jej/mu vynadať. Zatiaľ také pohnútky nemám 🤷‍♀️.
Slabé preferencie typu mám radšej chlapčenské/dievčenské oblečenie nie sú zrejme zdrojom statusov.

mimi_lali
18. júl 2024

Tiež mám dievcatko a priali sme si chlapca, ale mala som meno už aj pre dievčatko a zase sa tešila na druhu stranu že by dcéra mala sestru a kupovali by sme oby dvom rovnaké oblečenie bábiky a pod. Nakoniec čakám chlapčeka a teším sa že budem mať aj chlapčeka aj dievčatko, ale proste môj zámer bol aby bolo to dieťatko hlavne zdravé lebo zdravé dieťa neni automatika, kľudne môže mať žena sen že bude mať dievcatko alebo chlapčeka ale hlavne sa modliť k zdraviu dietata. A hovorím to lebo som videla x postihnutých detí môj bratranec zomrel ako 6 ročný bol ťažko postihnutý a viem že neni väčší dar od boha ako keď dostaneš zdravé dieťa ktoré behá smeje sa a vieš že jedného dňa budeš mať vnúčatá. Keď čakám teraz chlapca a viem že je zdravý budem sa snažiť z neho vychovať muža ktorý si bude vážiť ženy a že mi možno jedného dňa poďakuje moja budúca nevesta akého chlapa som jej vychovala. Takže tesim sa na naše zdravé dieťa bez ohľadu akého pohlavia by bolo, vždy by som sa tešila z predstavy že dám život a vychovám z niekoho dobrého človeka 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre