Ahojte 😊 idem sa s niekym porozprávať aspoň takto keď nemám nikoho takého kto by to pochopil 🥲 som tehotná čakáme naše prvé krásne bábätko momentálne 23+1 tt 🥰 a je to pre mňa stále také nezvyčajné zároveň krásne niekedy bolestivé uplakané ako každé tehotensvo 😄 ale ten pocit stále tomu nejako neviem uveriť že ja budem mama tie pocity sa tak bijú zároveň sa bojím aby som ako mama bola najlepšia bojím sa že niečo nezvládnem. Momentálne mam strach o babatko v brušku každá bolesť niečo už som v pozore 😪 každý večer sa mi sníva o tehotenstve o bábätku, modlim sa aby bolo to najzdravšie na svete aby malo všetko čo bude potrebovať a aj nepotrebovať😃 zároveň som zvedavá už ako vyzerá ako bude vyzerať keď sa narodí keď si poviem že toto je moje dieťatko vzniklo vlastne z partnera a mňa už som nedočkava strašne sa teším zároveň sa bojím materstva po tej stránke že fu už žiadne zábavy unavená a tak 😄 ale nevadí mi to len mám taký rešpekt pred tým termín mám až v máji tak si počkáme ešte zatiaľ užívame s priateľom že sme sami že si pozrieme ešte filmy kedy chceme že ideme na prechádzku kedy chceme celkovo sa venujeme teraz dosť sebe potom na to čas nebude 😅 ja sa snažím si robiť ženskú kozmetiku a trošku sa o seba starat teraz lebo potom už nebude na takéto čas 😢 ako vy prvorodičky ste prežívali tieto pocity tiež ste boli stále take zmetené a stále ste nemohli tomu uveriť ? 🥰
Tiež som akurát dnes začala 23tt 😁 a tiež prvé bábo (chlapčeka) no prvý trimester bol pre mňa očistec, nič som neudržala, ani väčšie množstvo vody až som nakoniec našla kombinaciu slanina, cibuľa a Cola (z toho som bola hotová keďže slanina nie je zrovna môj favorit) a neverila som, že sa ešte niekedy najem a udržím to🤣 ale zároveň som prvý krát zažila pri milovaní orgazmus a celkovo nové pocity. Hormóny sa mi búria doteraz, tiež dosť plačem pre nič (posledne som sa doslova rozrevala pri sledovaní dejepisneho videa o nežnej revolúcii 🤣🤣) v podstate to čo si napísala je akoby som to písala ja ako cez kopirku. Už vieš čo budete mať? 😁 a tiež sa s bábom rozprávate?
To je milé 😊 Ja som sa veľmi zamilovala, už keď sme videli naše dieťatko po prvýkrát na sone vo ôsmom týždni 🥰 Odvtedy som sa s ním rozprávala, spievala mu, hladkala, vravela ako veľmi ho ľúbim, kontrolovala, veľmi som sa bála, presne ako vravíš, pre mňa to bola veľká úzkosť a slzy, keď som mala oňho strach. Vždy som vyvolávala doktorovi, aby niekto skontroloval bábätko 😃 A hlavne zozačiatku som mala paniku z pôrodu, a to až tak, že som verila, že sa jednému z nás niečo stane, vravela som mužovi, že musí vybrať bábätko, ak by došlo na najhoršie 😵 Ale začala som budovať vieru v svoje telo, že je na to stavané a ja pre bobko urobím všetko, lebo pôrod a bolesť je len dočasná záležitosť. Chvalabohu, máme nádherné 10-mesačné bobinko a doteraz si niekedy s manželom povieme, že to je riadne na neuverenie, že sme si urobili bábo a už je tu, také precitnutie 😁 A zozačiatku to bolo zvláštne vždy a všade chodiť s ľaľom, teraz už je to úplne prirodzené, jednoducho sme traja a hotovo. A každý deň vravím manželovi, že "My máme také úžasné zlaté bábätko, úžasná osôbka" 😃😃 Je to veľmi náročné, najmä teraz počas korony a izolovaní v zahraničí, ale už by som bez svojho dieťatka ani nechcela nikdy byť 😊 Prajem vám veľa šťastia, užívaj si tehotenstvo a oddych, potom si budeš užívať materstvo ❤
Tak hlavne po prvýkrát je to fascinujúce, sleduješ všetky tie zmeny v tebe a na tebe. My sme o prvé bábätko prišli veľmi skoro, táže druhé tehotenstvo bolo vytúžené, a samozrejme ze som sa bála od momentu, ako som našla //.. Každá poradňa bola taka, ze sa teším. Aj obávam, keď som prešla už za ten obávaný 1 trimester, tak už kľudnejšia som bola, ale stále človek si hovoril, len aby všetko bolo v poriadku.prišli pohyby, sledovala som, rátala, či je všetko ok, či sa hybe dosť. Potom som sa bála, aby nebol predčasný pôrod, každý týždeň som počítala,a tešila sa, keď prešiel. Aj pocity také, že wow, budeme rodičia aj obavy, že och, budeme rodičia. 😆😆. A potom nastal ten deň, keď sa drobec narodil. A radosť, aj obavy už budú do konca života, toho sa už nikdy nezbavís. Jednoducho... Ste už rodičia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aj ja cakam prve babatko a vela veci prezivam podobne ako ty, az na to, ze ja sa naozaj nebojim a ani tomu neverim, ze mi tym skonci zivot, staranie sa aj o seba... Je jasne, ze na prechadzkach
nebudeme uz len dvaja ale aj s drobcom, no na to sa tesime velmi praveze 😁. Ale k tomuto by sa mohli vyjadrit skusene mamicky, celkom ma to zaujima 🙂.