Začínam 28tt..
S manželom sme spolu 6 rokov, o bábätko sme sa snažili "len" 4 mesiace ale každý jeden neúspech skončil so slzami..
Potom prišli vytúžené dve čiarky a odvtedy radosť (samozrejme aj obavy nech je všetko ok).
8. novembra mi dr naordinovala kludovy režim, odvtedy som PN. Zatiaľ bez vychádzok. Ďalšia poradňa 6. decembra, keď dúfam, že budú uz aj vychadzky... Aspoň pár krát do týždňa na chvíľu von... Dokúpiť chýbajúcu výbavu...
A odvtedy(od PN) sa všetko zmenilo.. Smutná, sama medzi štyrmi stenami.. Jednoducho teším sa na bábätko ale tieto moje zmeny nálad ma desia a neviem ovplyvniť 😔
Naschvál mam u maminy PN lebo muž robí na smeny a niekedy je preč aj 13 hodín.. keď má voľno, je tu so mnou.
A teraz ma chytajú myšlienky že ked sa bábätko narodí budem znova zatvorená celé dni "sama"...a nechcem tieto myšlienky a bojím sa že budem zlá matka😔
S maminou bývame v jednom meste, viem, že mi bude pomáhať po praci...alebo ked bábätko bude väčšie tak mozeme aj k nej ísť keď muž bude v nočnej atď..
Mali ste tiež pred narodením bábätka na hovno myšlienky a vytratili sa?
Ja som bola PN od začiatku, teda od cca 8 tyzdna, bez vychadzok...najdi si nejaku zabavu, záľubu,nejake rucne prace, napriklad pre babatko...
Mne bolo extremne zle, tak som bola rada, ze som doma, väčšinu casu som prespala, zvysok trávila pri wc...
S babatkom potom uz budes mat iny rezim, ja som sa snim nikdy necitila sama,vytvorili sme si režim, chodenie von, atd....
ahoj, no moje pocity boli veľmi podobné, manžel mi povedal, že druhé dieťa ani za svet, lebo by neprežil druhýkrát tie moje výkyvy nálad, vraj som bola na nevydržanie, bola som PN od tretieho mesiaca, u mňa sa to nezmenilo ani pôrodom, a trpela som ako kôň kým som nešla do práce, a tiež by som druhé nechcela práve z tohto dôvodu, sama doma s dieťaťom, žiadny normálny spoločenský život, cítila som sa byť nepotrebná, nikto nevedel, že existujem, manžel chodil z práce vysmiaty a ja som dookola riešila len plienky, cumlíky a sunar, veľmi svoje dieťa milujem, nevymenila by som ho za nič na svete, obetovala by som mu život, ale stačilo. nie som na materské stavaná, teraz je v škôlke a ja som konečne normálna a vyrovnaná, že mám aj svoj život, prácu, teším sa domov a máme kľudnú domácnosť.
@sandyka90 treba počítať s tým že naozaj budeš celé dni väčšinou sama len s bábom a aj gro času budete doma..teda ak nemáš mamu už doma na dôchodku aby ste boli u nej....lebo inak budú všetci v práci..ked už bude teplo, môžeš chodievať v bábom na dlhé prechádzky, ale opäť záleží od bábätka - lebo sú ja také čo nechcú byť v kočíku, rovnako ak bude hladné a nebudeš chcieť kojiť vonku - treba utekať naspäť domov😉 ale tie pocity teraz (že je ti na ho-no )to sú hlavne tehotenské hormóny😉 a to prejde😉
@sandyka90 neboj sa bábo Ta zamestná a nebudeš mať čas rozmýšľať či by bolo, keby....keď je veľa času človek rozmýšľa nad hlupostami.najdes si časom, keď sa zohrajete s minimom kamarátku a budete depkovat spolu🙂najhoršie je sa s dieťaťom zavrieť doma a mať pocit, že vonku je život a tebe zostali len plienky a povinnosti
A presne z týchto pocitov mám výčitky že veľmi som chcela a chcem to naše bábätko...a nie je pekné odo mňa že takto rozmýšľam a bojím sa čo budem naďalej robiť zatvorená doma...
Dúfam že je to len momentálny stav 😔
Celý víkend mi bolo skvelo keď sme boli všetci doma..jaaajjjj som divná
@sandyka90 budeš kojit kojit kojit, prať, a venovať sa babu.Neries čo bude to nikto nevie.To sú normálne pocity prvorodicky, lebo nevieš čo Ťa čaká ja som mala všetko vypredstavovane len do pôrodnice a tiež som sa bála čo bude, keď prídeme domov a všetci pôjdu do práce a ja tam s miminom a nebudem vedieť čo mu je.A išlo to tak nejak samé nič z mojich katastrof sa nesplnilo
@sandyka90 neboj sa, vsetko bude dobre. taketo vykyvy nalad su uplne normalne. a uvidis, ked uz babo bude na svete, tak nebudes sama ale budes s nim. budes chodit von, medzi spolocnost a uvidis, ze ten cas ti velmi rychlo ubehne. uzivaj si to, drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo.
@kolieskova232 Ďakujem, verím že budete mať všetky pravdu... necítim sa zas za taký stratený prípad, len smutná z tejto situácie, tak sa to hádam obráti k lepšiemu 🙏🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Jasne ze mala. Ja som bola PN 7 mesiacov. Vychádzky som potom síce mala ale v čase keď bol muž v práci a aj tak som ich moc nevyužívala keďže mi bolo stále zle. Cítila som sa úplne rovnako a áno budeš sa tak niekedy možno cítiť aj potom keď babtko príde na svet. Ale už to bude iné. Držím palce