Pocit zimy v tehotenstve

mia3355
2. nov 2022

Ahojte, mali ste to niektorá podobne že Vám v tehotenstve bola strašná zima? 23 stupňov v dome a ja 4 vrstvy na sebe, lebo stále mi je zima. Som v 4 mesiaci a zima mi je od začiatku tehotenstva. Myslela som si, že to časom prejde ale neprechádza. Čítala som, že to môže mať súvis so štítnou žľazou. Predispozícia by bola moja mama sa lieči už 30 rokov na štítnu žľazu. K lekárovi idem pondelok tak sa na to spýtam,len som doteraz neriešila myslela som si, že som zbytočne precitlivená a možno aj som 😃. Máte niekto podobnú skúsenosť?

beata_k
2. nov 2022

@mia3355 Pri duhom mi bola zima. Ale riadna. Preslo to. Aj som googlila. Vraj je to normalne.

tyaja5
2. nov 2022

ano, uplne stale, aj doktor mi povedal, ze je to celkom normalne. precitlivenost, hormony, to vsetko vplyva na teba pocas tehotenstva🙂 cize je to uplne ok a si celkom normalna, neboj sa 😀

majamat
2. nov 2022

@mia3355 ano moze to mat suvis so stitkou, alebo hormonami, no bolo by fajn stitku skontrolovat.

ak si doteraz so stikou problem nemala, sice sa ti moze spustit, ale este hodnoty nebudu take zle ako mala moja znama.

a teda ta znama sice nebola tehu,a le po stresujucom obdobie mala taketo obdobie, ze jej byvala strasna zima aj cez leto. isla na krv k dr mala tak extremne vysoke hodnoty hormonu TSH, ze hned druhy den ju brali na endokrinologiu a dr ju este zjazdila, ci chce skoncit v kome na JIS.

mia3355
autor
2. nov 2022

@majamat spýtam sa gynekológa či by nebolo vhodné to skontrolovať. Inak ta Vaša známa aj chudla? Lebo ja som dala dole už 3 kilá a stále to ide dole napriek tomu, že jem dostatočne a beriem aj tehotenské vitamíny 🤷‍♀️ pripisovala som to chorobe lebo som v 9tt prekonala covid v 11tt zápal pľúc a teraz som 14tt, pred týždňom som dobrala atb a je mi lepšie,len váha išla ešte viac dole.

majamat
2. nov 2022

@mia3355 nie, priberala. pri znizenej finkcii sa niekedy vyskytuje chudnutie, ale to som skor pocula pri detoch, no skor sa pribera.
chudnutie mohlo byt kludne z choroby. pri priznakovom kovide ( teda pri plne rozvynutych priznakoch ) chudne vela ludi a ani nie su tehu. pri tehu su o nieco yvssie naroky na energiu.
a teda ak si po kovide, aj to moze byt dovod, ze ti je zima, teda ak si to nemala uz predtym. tiez ti mozu chybat nejake vitaminy. telo vtedy nemusi spravne fungovat.

ta stitka vylucena nie je, urcite je dobre ju vysetrit, ale ak si ju mala ok, neviem ci by si hned mala taketo rpiznaky, prirodzene su an stitku tehu asi vyssie naroky, preto sa casto objavuje znizena finkcia, ktoru potvrdia na zaklade odberu, ale vacsinou este priznaky nie su. ide o to, ze pri znizenej funkcii stitky, zlaza nedokaze tvorit hormony a zacne uvolnovat svoje rezervy. hhypofyza to zaregistruje a zvysi hormon TSH, ktory dava stitke prikaz,a by uvolnovala viac hormonov. na zakalde toho uvolni tieto hormony z rezervy. a teda hormony stitky su preto na zaciatku v norme, telo este ako tak funguje, ale najde sa zvyseny ten hormon TSH. cize v takom pripade by priznaky este nemali byt moc vyrazne.

ine je,a k by si mala znizenu funkciu uz pred tehu, teda neliecenu, alebo dekompenzovanu pocas liecby.

mimi3008
2. nov 2022

@mia3355 Ano, pri oboch tehotenstvach mi bola nonstop, az kym nenastali horucavy (prvy porod koncom augusta, druhy v polovici oktobra) vkuse zima. Stitnu zlazu som mala, aj mam v poriadku.

@majamat chudne sa pri zvysenej funkcii stitnej zlazy, pri znizenej sa pribera

ankare
2. nov 2022

@mia3355 ano, je to normálne.

majamat
2. nov 2022

@mimi3008 ved som to pisala.
no deti casto chudnu aj pri znizenej. uz soms a s tym stretla.

sumalee
2. nov 2022

Presne aj mne tak isto je vkuse taka zima ze ma normálne trasie tiež 23 stupňov doma a mne je ako keby sme tam 5 stupňov...a to ani nehovorím keď sa mam ísť osprchovať tak musím 15 min pustit ohrievač v kúpeľni a aj tak mi je zima ale aspoň to dokážem vydržať...snáď to prejde...

trinneo
2. nov 2022

Pri prvom tehotenstve som mala pocit zimy asi do 5 mesiaca, vecer som si zapinala ohrievaciu deku, to bolo asi do maja,juna, kym aj vonku nebolo teplejsie...teraz pri druhom asi 2 mesiace, potom prisiel jun a jul a 40tky a mne bolo konecne v pohode...takze to bude normalne

marticka85po
2. nov 2022

Ja som to mala uplne opacne,cele tehotenstvo sa zo mna lialo akoby bolo vonku 40 🤣

petronellla87
2. nov 2022

@mia3355 ano... Vonku bolo 30 stupnov a ja som sa triasla od zimy😆

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre