Po 7 mesiacoch som znovu tehotná a uvažujem nad potratom

2. dec 2023

Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩

zmrzlinka2021
2. dec 2023

Bola by som veľmi sklamaná, že môj muž má pošle zabiť naše spoločné dieťa, ako keby sme "mali ísť len utopiť macence", čo aj to považujem za kruté.

klementinka58
2. dec 2023

ja by som sa rozhodla podla seba, ja by som si dieta nechala ale manzela poslala kade lahsie
U mna by to bol koniec vztahu, kde sa pozera len na materialne veci a pohodlie a nie na moju psychicku pohodu

zuzanockamt
2. dec 2023

Ak dokážeš sama uživiť tri deti, tak si ho nechaj. Inak na tomto fóre by som túto tému neriešila.

cyberk
2. dec 2023

Ja sa mu ani necudujem, ma 57 rokov.

lenvam
2. dec 2023

A ty máš koľko?

janicast
2. dec 2023

Úprimne?naozaj sa riaď sebou nie tu radami..Muž 57 r ,druhe dietá 7 mesiačikov..tiež by som podstupila inter..

anjelaa
2. dec 2023

Myslím si, že v tom veku by mal mat už rozum a hlavne by mal brať ohľad na teba. Máte 7 mesačne.. to budete mat ako dvojicky. Na interupciu by som ja nešla a hodila vážnu reč s manželom.

ukulela
2. dec 2023

@zmrzlinka2021 lenže aj ona to riešenie zvažuje.
Autorka, musí to byť hlavne tvoje rozhodnutie. Myslím, že fyzická a časová záťaž pri 2 rovnako malých detoch nebude oveľa väčšia. Ešte by som povedala, že od nejakého času si budú stačiť samé. Záleží, ako prišlo to mladšie. Plánované? Nedotlacila si ho? On sa v 56 cítil na dieťa? A v 57 už nie? Zrejme ho miminko unavuje.... Každopádne s upt musíš byť vyrovnaná. Ak nie si, nerob to.

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@cyberk ale je to jeho dieťa. Ak ďalšie deti nechcel, mal to riešiť u seba chirurgický. Teraz by sa mal zachovať ako muž, muž o ktorého sa žena môže oprieť, muž,ktorý sa postaví za ženu, rodinu, muž ktorý prikryje ženu a žena má v ňom maximálnu podporu. Je jednoduché ju poslať zabiť dieťa, ale s tým bude musieť žiť ona.

Môj otec takto poslal zabiť môjho súrodenca, moja mama doteraz to sem tam spomenie. A žiaľ, nastali ďalšie tragédie, čo nebudem tu písať.

dzulli1980
2. dec 2023

Rozhodnúť sa musíš sama ... no myslím, že skôr či neskôr Ťa to dobehne ... to nie je ako nechať si odstrániť znamienko ... takéto rozhodnutia sú nezvratné ... a čo sa týka Tvojho muža, radšej nekomentujem ... tr.kať len tak bez ochrany mu chutí, pravda?

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@ukulela práve preto potrebuje podporu a to aj v reálnom svete. Proste namiesto sušenia, viac si všímať, zaujímať sa o ľudí.

jakoma
2. dec 2023

Nesla by som. Kvoli tomu, ze mate 7 mesacneho. Ked mohol mat manzel dieta v 56, moze aj v 57/58. A mladsi syn nebude vyrastat sam. Ak by ste mali vsetky deti dospele a nevedeli by ste si predstavit babatko, to by bol iny argument.

iv007
2. dec 2023

Nuz, pan manzel ked vladze v 57 sulozit bez ochrany, tak by mal zvladnut aj vychovu dalsieho dietata a niest zodpovednost. Teba tiez nelutujem, lebo mam tolko kamosiek co nemozu mat ani 1 dieta a vrazaju tisicky do umeleho oplodnenia..ze ked vidim taketo temy tak chytam nervy.Vianoce nevianoce, obaja ste dospeli tak sa tak aj chovajte.

klementinka58
2. dec 2023

@zmrzlinka2021 presne, ma sa zachovat ako muz a nepozerat hlavne na svoje pohodlie. Mal si to poriesit aby sa to nestalo ked dieta uz nechcel. A nie vsetku zodpovednost nechat na zene a dat od toho ruky prec, ono aj zeny dost naucili chlapov pohodlnosti, posle ju na interupciu, ona s tym bude zit do konca zivota a on spokojny, zrejme emocne je plochy ked toto neriesi nejako extra.
Ale inak kolegyna mi spominala, ze pozna vela zien co chodia na interupciu ako na pase a to su v dlhorocnych manzelstvach. Ze ved ked je taka moznost....Pre mna nepochopitelne

tinka_1807
2. dec 2023

Poznám viac prípadov, že vo vyššom veku nechcene otehnotnel pár. A hádaj ako to dopadlo? ... Väčšinou tak, že to najmenej chcene posledné dieťa sa o svojich rodičov nakoniec staralo do smrti a najviac zo všetkých detí.... Vidím, že ty sama vôbec nie si stotožnená s potratom. A preto ti radím, aby si to nerobila. Ale neodsudzuj za to ani manžela, je tiež v šoku. Obaja ste. Ale to prejde a bude to dobre ... Veď to malé od vášho najmladšieho bude len o rok a pol mladšie ... To je skoro nič. A keď tvoj muž vedel mať v 56tke bábo, tka v 58cke už nebude môcť? ...
Ďalšia vec ako sa to bábätko previnilo, ak by ta dušička, čo čakáš, vymenila tú, ktorú už máte, tak by to bolo iné? ... Proste myslím si, že obaja ste v šoku a kým sa narodí vstrebete to. Ďalšia vec, výbavičku máte, keďže máte to 7 mesačne. Veci len otočis.... A ako bonus ten 7 mesačný bude mať super súrodenca bvekovo blízkeho ... Nakoľko s tými strašimi súrodencami nebudú mať ešte dlho spoločné témy.... Skús na to pozrieť s chladnou hlavou, nie ej to také čierne, ako vyzerá a myslím si, že obaja s manželom to zvládnete. 🙂

zuzubb007
2. dec 2023

Nesla by som, ked uz mal si davat chlap pozor, keby mi povedal chod na potrat ja nechcem dieta, dovidenia by som mu hned dala debil, radsej sama ale kompletna, budes si to navzdy vycitat dokonca si myslim, ze vas vztah to neustoji

gab1sol
2. dec 2023

Neradila by som sa so ženami na sociálnych sieťach. Nechodia vo vašich topánkach. Je to o vás dvoch, vy sa musíte spoločne rozhodnúť. Tvoj muž svoj postoj k tomu povedal, ty si povedala jemu o svojich pocitoch? Premyslela si si všetky následky aj jedného, aj druhého riešenia? Zvážil tvoj manžel aj inú možnosť ako len potrat? Pred rokom chcel, teraz nechce… No práve pri tom druhom možno zistil, že tak malé deti v jeho veku už nedáva… Na druhej strane, ak si bábo necháš, on ťa opustí, budeš sa vedieť postarať? Ani jedna odtiaľto sa ti o deti nepostará… O 10 dní máš termín, to je dosť veľa času na dlhé debaty s manželom. A skúste si prejsť všetky možné scenáre. A začni tým, že ten potrat nechceš.

vevesh
2. dec 2023

Ked si manzel nevie predstavit zvladnut toto dieta, ako chce zvladnut 7 mesacneho? No nesla by som a zariadila by som sa podla toho- ked zvladal 7 mesacneho, zvladne aj toto - a popri tehotenstve nech si poriesi "kamosa", ak uz dalsie nechce a nebude zvladat. Nad potratom by som v takejto situacii ani nerozmyslala...

thoughtfulweirdo
2. dec 2023

Nad tým, že ďalšie dieťa nezvládne, mal pán manžel uvažovať skôr. Tiež mám staršieho muža a hneď po narodení druhého spoločného dieťaťa vyriešil vazektomiu. Toľko k tomu, že manžel už dieťa nechce. Očividne veľmi slabo nechcel 🤷🏻‍♂️ čo sa týka teba, podľa toho, čo píšeš, rozhodnutá vôbec nie si, odporúčam ti obrátiť sa na poradňu Alexis alebo podobnú organizáciu.

maryetta
2. dec 2023

A ty mas kolko rokov?
Verim ale ze nie nejaku kopu. Ked sa vam takto “lahko” podarilo. Nielen to co je uz von ale aj to ktore cakas.
Ak toto zvladate zvladnete sa aj postarat.
Ako pisu vyssie. Keby ste aj dvojicky mali…. Tak co jedno si nechame a to druhe darujeme?
Proste je ako je a do buducna mysliet na to ze kazdy styk ma resp moze mat taketo “nasledky”.
Lebo “nam sa to nemoze stat”….. je vzdy len na jazyku.

autor
2. dec 2023

Ja mam 35..a ked som zistila,ze som tehotna,hned som volala doktorke s placom,ze co teraz,ze ja dalsie nechcem,nezvladnem to ani psychicky ani fyzicky..to nebolo tak,ze manzel mi povedal surovo:chod to potratit..proste sme sa rozpravali a vieme,ze to strasne skomplikuje nase zivoty,on zacina mat zdravotne problemy a ja som financne odkazana na neho..zijem v zahranici,kde nemame nikoho! Nikto kto by nam postrazil co len hodinku dieta..hlava a rozum vravia jedno ale srdce druhe 😔 bojim sa,ze si to budem vycitat do konca zivota..asi budem musiet vyhladat psychologa

luciah187
2. dec 2023

Suhlasim s vacsinou, co sa tu pisalo. Viac k tomu asi nie je co dodat. Mozno by som sa na tvojom mieste poradila s nejakym odbornikom, ak by to malo ist na tvoju psychiku. Predsa len mas dietatko, ktore ta potrebuje v dobrej psychickej aj fyzickej kondicii. Chapem, ze manzel ma vysoky vek, ale ten mal aj pred rokom. Je total nezodpovedne, ze to neriesil skor, ked dalsie nechcel. Navyse je to tvoje telo, nemoze ta do nicoho nutit. Kolko mas ty rokov? Ak to ty nechces, nechod prosim ta, podla mna si to budes navzdy vycitat. Aj to tvoje dietatko, ak sa to raz dozvie, isto by chcelo surodenca. Ale radit nemozem, len nazor povedat. Ja by som nesla.

simsalabim
2. dec 2023

Ach, vobec sa tvojmu muzovi necudujem. Ma 57! Aby si sa casom nemusela starat aj o neho a dve malicke deti… viem, ze ziadna ochrana nie 100%, ale ako ste to nechcene tehotenstvo mohli obaja dopustit?

luciah187
2. dec 2023

Vek mas v pohode a ano, psychloga vyhladaj, ak myslis, ze ti to pomoze.

jaass
2. dec 2023

Pozri. Je na tebe, či chceš zabiť svoje dieťa. Pozri na YT videa ako tie deticky ktoré zabíjajú kričia o pomoc mamky😢 a pritom tie matky sa same rozhodli, ze ho zabijú. Fakt smutne, chúďatká malinke bezbranne. Manžel je riadny debil, odkaz mu.

jaass
2. dec 2023

A ver, že keď pôjdeš na potrat tak časom sa psychicky totálne zložíš

zuzanockamt
2. dec 2023

Autorka
Ak nie si sama finančne nezávislá a si odkázaná len na neho + si sama bez rodiny v cudzom svete, tak neviem o čom ešte rozmýšľaš. Manžel je vo veku, keď sa môže čokoľvek stať a s tromi deťmi budeš čo robiť? Ani s dvomi to nie je bohviečo. Prečo si odkázaná len na jeho financie?

dettilv
2. dec 2023

Myslela by som na seba. Koľko máš rokov? Keby ostaneš na deti sama vedela by si sa postarať o vás? Ty vieš akeho máš manžela, či by nezmenil názor po pôrode. Každopádne držím palce nech sa rozhodneš akokolvek

zuzanockamt
2. dec 2023

@jaass Tie detičky v 6., 7., 8. týždni kričia?

jaass
2. dec 2023

@zuzanockamt na primitívne otázky nereagujem🤦‍♀️ pozri si videa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre