Panika, strach a úzkosť tesne pred pôrodom

14. nov 2022

Zienky prosim podporte ma.
Potrebujem to ako sol.
Niekolko rokov sme sa snazili o dieta a neslo to.Ked sa to konecne podarilo,nemohla som tomu ani verit a celych 9 mesiacov som nerobila nic ine,len sa s laskpu pozerala na krasne brusko ako rastie a hladkala si ho a tesila sa.
Mam tyzden pred porodom a prisla na mna totalna panika.Ale taka,ze sa az bojim,ze sa zblaznim,pride na mna slabost,zacnem sa potit a pod.
Uz som to v minulosti zazila,ked som mala velke vypetie,alebo strach.Mala som aj obcasne slabe depky.Tak som to riesila so psychiatrickou a nasadila mi antidepresiva a frontin,ktory som uzivala len polovicku raz za niekolko mesiacov,ked som mala tazsie obdobie a to ma ukludnilo.
Pred otehotnenim som to vysadila a pocas veleho tehotenstva som sa citila super.
No cim som bola blizsie k terminu,zacala som sa nad vsetkym moc zamyslat.Ale vsetko som brala ok.
No od soboty je to bieda.Ovlada ma panicky strach a ja sa uz tak netesim z prichodu mojho milovaneho babatka.Sice sa stale hladim po brusku a komunikujem s nou,ten strach doslova prebil radost,ktoru som citila.
Volala som dnes sestricke na psychiatriu a povedala,ze je to normalne,pretoze lomcuju so mnou hormony.Ze to musim vydrzat a samozrejme bez liekov.
No ide o to,ze ten strach nemam len z porodu,ale uz aj obavy z tpho,ci sa z tej malej budem vobec tesit,ked mi ju daju a este viac sa bojim,ze dostanem daku poporodnu depku.Uz sa ten strach tak prehlbil…Ale to aj pretp,ze nie som na slovensku,ale v zahranici.A ja sa bojim,ze by mi ju vzali,keby sa daco take nedaj boze stalo.
Ked sa snazim nemysliet na to,tak je dobre,ale v ppdvedomi to je a vzdy sa to vynori a zapasim s tym.
Povedzte mi prosim,ze to bude v pphode a ze nie som jedina,ktora niecim takym prechadza…
Potrebujem,aby ma niekto ukludnil ❤️
Dakujem

dominidi
14. nov 2022

Samozrejme ze to bude v pohode a ze nie si jedina, ktora toto preziva. Aj my sme sa dlho snazili a cele tehotenstvo som mala obavy, aby to dobre dopadlo. Porod bol sice poriadna jazda, ale najlrajsi moment v mojom zivote. ❤️ Stale mam slzy v ociach ked si na to spomeniem, hned by som isla opat. Skus sa nastavit tak, ze ochvilu mas svoje vytuzene babatko pri sebe, mysli na tie krasne chvilky, na tu vonu, blizkost, lasku..mysli len na tie pozitiva a urcite to aj pre teba bude najlrajsi zazitok zivota 🙂 drzim palce

heln
14. nov 2022

ahoj, jasne ze nie si jedina, kazda sa boji, ty mozno trosku viac.
ked som cakala na sekciu v celkovej aj som si poplakala, bala som sa, ze zomriem, pytala som od anesteziologicky nejake lieky na ukludnenie,nic mi nedala. fakt som sa strasne bala....
a vies co? dnes sa tesim z krasneho syna a vobec na to uz nemyslim, na sekciu, na ten strach....
mysli na to svoje krasne babatko, ktore budes milovat celym svojim bytim, ano budes unavena po porode, moze to byt zo zaciatku narocne, mozes mat depku, ale privedies na svet krasne dieta ktore ta bude najviac potrebovat.

marianarem
14. nov 2022

Nie si jedina a prave preto ti dieta nikto nevezme. Zenam sa to stava, pred porodom, po porode, rata sa s tym. Po porode ti uz daju aj liecbu, ak bude treba. Ja som mala po porode uzkostne aj panicke stavy a veru aj depresie. Ale samo sa to upravilo v prirebehu sestonedelia.

autor
14. nov 2022

Dakujem vam zienky za povzbudive slova ❤️Ten strach ma tak prepada a ovlada 🙏Hrozne.A ako naschval teraz pred porodom.Modlim sa,aby to prestalo 🥲

minilla
14. nov 2022

Ahoj, tvoje pocity su uplne prirodzene. Skus zacat doverovat svojmu telu, ze bude vediet, co ma robit, bez tvojej iniciativy, bez planovania, jedinou tvojou ulohou je mu pomoct sa maximalne uvolnit, nechat ho robit svoju pracu a vypnut hlavu. Strach drzi telo v krci, tym su svaly stuhnute a tym sa vsetko komplikuje a bolesti su intenzivnejsie, Treba sa uvolnit, odovzdat sa prirode a sledovat telo ako plni svoju najkrajsiu ulohu. Pomaha aj ak sa na to pozries tak, ze to pre teba a dcerku bude prva spolocna skusenost, zazitok. Nieco co zazijete spolu. Po prvykrat. Ona si urobi svoju cast prace, ty tu svoju. Skus sa tesit na tuto skusenost a zaroven moznost vidiet aku neskutocnu silu tvoje telo ma. Drzim palce. 🍀🍀🍀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. nov 2022

@minilla Si uzasna.Moc ti dakujem za krasne povzbudive slova 🌸Moc to pomaha 🙏❤️

autor
14. nov 2022

@mamula20 Moc dakujem aj tebe ❤️Wow,uz piaty krat.Uzasne.
Drzim palce,aby to aj vam vsetko dobre dopadlo.A radsej,nech ta prinajhorsom odrodi partner,akoby ste sa mali v zlom pocasi hnat rychlo.Myslim tym,aby sa nic nestalo.Davajte si pozor ❤️

minilla
14. nov 2022

Ak vies po anglicky, tak odporucam aj toto (afirmacie zacinaju od 2:49)

https://www.youtube.com/watch?v=ApqjONd5hps

Mne to v priprave na porod velmi pomohlo. Rodila som metodou hypnoporodu. Mam nan len tie najkrajsie spomienky. Prajem ti, aby si to mala rovnako ❤️❤️❤️.

autor
15. nov 2022

@minilla bohuzial po anglicky neviem ☹️Ale dakujem velmi ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre