Oznámenie tehotenstva cez sms

12. aug 2024

Ahojte. Aktuálne sme na takej divnej "vlne" so svokrovcami, muž sa s nimi nebaví vôbec, ja so svokrou sporadicky cez sms, také dôležitejšie veci. Neviem, či vôbec povedať alebo to nechať tak a čakať, kým sa dozvedia od rodiny alebo napísať sms, že hej, budete zase babka a dedko :D O aktuálne vnúča javia záujem len cez sms, raz za čas, či je zdravé atď. a posielajú darčeky po rodine :D. Prosím neraďte mi, že sa s nimi uzmieriť a pod. to je už starosť môjho muža a jeho rodičov, mne ide len o to oznámenie... Ďakujem za nápady 🙂

pribinak
12. aug 2024

Pošli sms, ale povedz to dopredu mužovi, aby to nebolo poza jeho chrbát

koniarova
12. aug 2024

Dala by som im vedieť.

janage
12. aug 2024

Keď sa budú pýtať na vnúča č.1 medzi iným spomeň a teší sa na surodenca

tom_i
12. aug 2024

Ak máš obrázok zo sona, tak im ho pošli, že vás bude o jedného viac

ns994
12. aug 2024

No ak to mate takto. Oznamila by som aspon cez sms. A priložila fotku sona.

januska12323
12. aug 2024

Nechala by som to na muža.

cacianka
12. aug 2024

Baby ak som trafila a je to tá istá autorka, tak svokrovci im dosť naubližovali a návštevy sa neobišli bez alkoholu vo zvýšenej miere (svokor). A potom urážky a výčitky vo všetkých smeroch.

už si to tu na MK riešila, dostala si rady, že nemáš mužovi poza chrbát, a úplne stačí až vo vyššom štádiu tehotenstva. Veď netajíte, ani pred rodinou ani priateľmi, tak sa dozvedia. Keby mali k vám zdravý vzťah, tak sa dozvedia aj osobne.
Načo siliť a vnucovať sa. Keby mali normálny záujem, tak sa zaujímajú osobne - myslím telefonicky, alebo návštevou. Ale takéto smskovanie je trápne, a naozaj pod úroveň takto oznamovať 2. bábätko.
mne to prijde ako rozchod cez sms.

autor
12. aug 2024

dakujem za odpovede všetkým...
@cacianka áno, písala som... len muž je za to, že neoznámiť, max poslať sms (čo by som mala posielať ja) a mne je blbé aj neoznámiť, lebo to tie vzťahy ešte zhorší a tiež mi je čudné posielať sms... preto váham... tie vzťahy sa možno jedného dňa obnovia (teda ja dúfam, keďže sú to rodičia môjho muža) a nechcem robiť ešte viac napriek keďže každá strana má v tomto spore ešte asi aktívne emócie...

cacianka
12. aug 2024

Muž svojich rodičov pozná najlepšie, vie ako prečo nechce už ustúpiť, ak si myslíš že sa vzťahy ešte zhoršia, uvedom si že ty nie si príčinou. kto nastavil úroveň, kto vás nerešpektuje a robí vám peklo. Buď rada že držíte spolu s muzom, že on nehucka svojich rodičov proti tebe, ani nepočúva huckanie protintebe od jeho rodičov.
Keby ste mali normálne vzťahy, tak sa to dozvedia hneď, lebo majú záujem o vás komplexne.

autor
13. aug 2024

@cacianka máš pravdu.. len mne sa to nejako ťažko chápe… ale pred chvilkou som sa dozvedela, že neprídu blahoželať prvorodenej vnucke na 2 roky, lebo že muž nenapísal svokre na deň matiek a deň žien, takze nemajú dôvod chodiť 🙈… môj muž ani nevie kedy take dni sú, aj moje narodeniny mu pripomínam nenapadne 2 týždne vopred aby mal čas kúpiť darček 😀 takze podľa mna po tomto ich postoji je ešte aj tá sms luxusom.. :/ asi sa musím prebudiť už aj ja do reality 🤷🏽‍♀️

lilinka76
13. aug 2024

@autor Netráp sa, Ty si túto situáciu nespôsobila. Váž si, že manžel drží s Tebou. Ak svokra je urazená za Deň matiek a Deň žien, ja by som sa úplne od nich odstrihla. Tiež som mama, mám svoju mamku a obe sme ženy, ale na takéto sviatky si nepotrpíme. Svokra len hľadá zámienky, prečo neprísť vnučke gratulovať a je to smutné. Ja by som ani druhé tehotenstvo neoznámila a ani fotky cez telefón neposielala. Hlavne, TY sa tým netráp.

veronika0310
14. aug 2024

Ahoj 🙂 ja som v podobnej situácii ale nie so svokrovcami ale takmer komplet celou mojou rodinou 🙂 nekontaktujeme sa dokonca ani SMS nijako. Dosť nám naubližovali. Neoznamovala som im ani 2.tehu a ani teraz 3.som im nič neoznamovala. Ak sa dozvedia tak len od niekoho kto to vie/ tým že ma s bruchom uvidia na ulici. Inak okolo seba prechádzame bez slova, nepozdravíme sa nič. Riešime len keď mi náhodou príde nejaká pošta k ním domov tak mi nápisu (máš tu postu) a prosto po ňu prídem, vezmem a odchádzam. Pochadzam z rodiny kde otec bol silný alkoholik a moja matka vyvolávala hádky za ktoré sme potom pykali deti (zlomené prsty, ruky, otrasy mozgu a podobne) nikdy to nikto neriesil. Hneď ako sa dalo som odišla a som za najhoršiu lebo som odišla od toxicity 🙃 ale ja mám svoju rodinu a sme šťastní a ich k životu nepotrebujeme nijako 😊 takze na tvojom mieste by som sa na nich vykašľala. Rodina nerodina, ak správanie prekročí hranice nie je sa o čom baviť viac.

pbra40
14. aug 2024

Odfotila by som starsie dieta s fotkou z ultrazvuku, a tak im to po odsuhlaseni muzom poslala. Ze: Karolinka (meno starsieho dietata) oznamuje, ze bude mat surodenca.

krasolienka1
17. sep 2024

Neoznamovala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre