Dobrý deň, som momentálne v 9tt a som po prvej kontrole.Keďže mám namáhavejšiu prácu kde dvíham tovar aj do 25kg, vypýtala som si od lekára potvrdenie o tehotenstve a zákaze dvíhania ťažkého tovaru.Bude stačiť, ak pošlem zamestnávateľovi kópiu potvrdenia a nejaký sprievodný list? Viem, že sa oznamuje kópiou tehotenskej knižky, ale tú dostanem až o 3 týždne, no momentálne prebieha na mojom pracovisku reorganizácia pobočky kde práve musím prenášať ťažšie veci, po rebríku chodiť hore dole a je to dosť namáhavé.Bude po tomto oznámení
platiť ochranná lehota? Ďakujem za rady
ja som zamestnavatelovi dala oficialne oznamenie a potvrdenie od doktora, ze som tehotna. na tom potvrdeni bola napisana jedna veta a podpis doktora. to oznamenie o tehotenstve si sprav 2x, nech ti zamestnavatel podpise, ze to prebral a budes chranena zakonom.
@adka3321 Takže mu len dám podpísať druhú kópiu sprievodného listu? Chcela som mu to poslať doporučene poštou, aby som mala potvrdenie o prevzatí listu.
napíš si vo worde dokument “Oznámenie o tehotenstve zamestnávateľovi” s tým, že uvedieš predpokladaný dátum porodu + nástup na MD a do prílohy dáš kópiu potvrdenie od lekára ☺️ každopádne určite to oznám písomne a nechaj si to podpísať zamestnávateľom nech máš dôkaz, že je s tým oboznámený
@t1nusa ďakujem🙂
bud ti to podpise osobne, alebo ako pises, poslat doporucene do vlastnych ruk. proste aby si mala doklad, ze to prevzal
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
U nas v práci stačilo iba ústne oznámenie, pretože bezpecacka povedala ,ze podľa EÚ legislatívy je tehotná o ktorej sa to všeobecne vie alebo je to viditeľné . A ta EÚ je nadradena slovenskej.
Ale tak pošli na personálne to, čo ti lekár dal a môžeš priložiť oznámenie, že si tehotná. Malo by to stačiť.