Som zufala!
Otehotnela som v maturitnom ročníku. Škola neponúka nic okrem odkladu.
Čo mam robiť?!!😥😩
V ktorom si tyzdni? Ved do skoly mozes aj tehotna chodit
ked nemas nevolnosti, kludne mozes dalej chodit do skoly az do porodu
brani ti tehotenstvo v praxi ci niecom konkretnom? skus to proste dokoncit
Klud...vsetko zvladnes 🙂 aj skolu aj babatko.
Je nejaky dovod preco by si nemala chodit do skoly? Tehotne normalne chodia aj do prace myslim do nejakeho 35-36tt, pokial je vsetko ok. Tak si to premysli, aby z toho odkladu nebolo nakoniec ze budes bez maturity.... poznala som par takych, ktore sa po porode uz na to vykaslali a potom po rokoch to isli dohnat, lebo sa na ne pozerali cez prsty na pohovoroch... a robit si maturitu v 25tke.... nic moc
Ja som otehotnela v druhom rocniku, mala som individualny studijny plan, chodila som v poobednych hodinách na konzultacie s učiteľmi raz/2x do mesiaca a potom som mala z každého predmetu komisionalne skusky. Maturitu som zvládla ešte lepšie ako niektoré spolužiačky ktoré boli každý deň v škole. Ak ti ma kto pomôcť neboj sa, zvladnes to. Popros tvoju triednu aby ti pomohla so žiadosťou o individualny plan, mali by ti ho predsa schváliť. Pripadne kym mozes tak buď normalne v škole a druhý polrok si skús vybaviť ten idividual. To už by bolo len pár mesiacov
Pokiaľ budeš mať dobré študijné výsledky, tak by ti škola mohla na konci tehotenstva odsúhlasiť individuálny študijný plán. Aj v prípade pôrodu v období maturitných skúšok môžeš aspoň dokončiť ročník a maturitu robiť v náhradnom termíne.
Problém by to bol v prípade, ak škola deklaruje nejaký morálny status a preventívne nechcú "motivovať" ostatných k podobným nehodám prítomnosťou tehotnej študentky v škole.
Ja som otehotnela v 3 ročníku vo februári. Do školy som chodila normálne do konca tretieho ročníka (aj na prax do nemocnice) nakoľko som zdravotník. Zvládla som to aj napriek tomu, že mi bolo zle do 4 mesiaca pravidelne ráno a večer. 💪 Nakoľko som mala termín na november tak som mala štvrtý ročník odklad a do školy som opäť nastúpila o rok. 🙂
No ja som bola takto isto... Maturovaka som pár dní pred termínom... Čiže aj ty by si to relatívne stíhala....ak bude tehotenstvo bez problémov, môžeš chodiť do školy...
Spolužiačka rodila v marci.. Od marca chodila len na preskúšanie. Zmaturovala
Mala som to rovnaké.. a normálne som školu dokončila aj porodila .. škola z tým nemala problém učitelia sa mi snažili pomôcť hoc ako vedeli ... Tvárili sme sa že tehotná niesom 😂 a potom to šlo samo korona mi to krásne uľahčila keďže som mohla byť doma a kojiť naďalej.. kojime sa doteraz . A som neskutočne šťastná že som si ju nenechala vziať.
Veď môžeš chodiť do školy i tehotná. Tehotenstvo nie je choroba. Ženy aj pracujú pomaly do pôrodu. Nič nie je také zlé ako vyzerá.
Zabudli ste, že ak je slečna na zdravotníckej, tak tam iné možnosti nie sú, iba odklad. Takže aj prax atď tehotná nemôže vykonávať
@katulik123 ja som chodila na zdravotnu.. otehotnela som v septembri.. maturovala som vo 8 mesiaci tehotenstva... je pravda ze som vela papierovačiek musela vybavovat, ale dala som aj prax ako tehotna. Len naozaj to bolo casovo o chlp. Je august.... mozno maturitu v auguste. Ale kazdopadne da sa to...
@monkasponka ktorá škola konkrétne
@katulik123 presne
Som na zdravotke.. Ach neviem
Szs zvolen... mala som aj kus stastia_ bezproblemove tehotenstvo, dobru dr. aj triednu... od Dr. som dostala potvrdenie ze som v poriadku a ze mozem praxovat do urciteho dna. Vychadzalo to presne na den kedy nam koncila prax. Tym ze si otehotnela v auguste, ti to tak vychadzat nebude.. ale pories to tak ze odmaturujes v lete... ale kazdopadne jeden rok keby aj, hore/dole.maturovala som presne mesiac pred porodom... teraz moj syn oslavuje narodky ked dostava vysvedcenie... Neboj sa, vsetko sa da, akurat si to tehotenstvo neuzijes, to je jedine co ma hneva doteraz.
@monkasponka hovorila som s riaditeľkou.. Nepovoli mi nic.. Ja rodim v marci... Neviem uz co bude ďalej
Tak potom odklad teda. Nebudeš prvá ani posledná.
Prosim mozes mi do správy napísať ktorá škola🙏 Sestra rieši presne to isté na zdravotnej ..
so zdravotnymi skolami je to blbe :( sama z takej pochadzam....takze tvoja riaditelka uz vie ze si tehotna? no ak by sa dalo aspon tak ze pol roka v tehotenstve spravis a od februara si das odklad? mozes vobec chodit na prax dovolia ti ak si tehotna? viem ze u nas to moc nefungovalo....jedna spoluziacka maturovala ako v piatom mesiaci ale nikomu nehovorila ze je tehotna, lebo by jej prax neumoznili a tym ani dokoncit skolu :( no drzim ti palce ved nejako to dopadne....ak by sa len prax dala odlozit ale viem ze u nas ani len nepustili ludi k maturite ak nemali tie hodiny praxe museli maturovat v septembri :(
Ja som tiez otehotnela v maturitnom rocniku, dokonca sme boli dve a nikto to neriesil. Normalne sme chodili do skoly, spoluziacka dokonca aj par tyzdnom lezala v nemocnici a uplne v pohode sme zmaturovali. Nevidim dovod preco by ta mali tlacit do odkladu alebo by ta nepripustili k maturite, to je blbost.
@miriam2908 zdravotna skola je blba v tom, ze mas povinnej strasne vela praxe ktoru musis mat vykonanu takmer na 100% vychadzalo to ze ti moze chybat max 2dni....cize oni dokoncuju cez vikeny, cez prazdniny ak su chore....a je tam riziko hepatitidy, kvoli ktoremu tehotna ziacka nemoze tu prax vykonavat. pripadne ine moznosti infeknych ochoreni.
V ktorom si mesiaci? Do pôrodu by som normálne študovala a potom by sa videlo, že či sa to nedá poriešiť komisionalnymi skúškami
Oficialne poziadaj o individualny studijny plan, skus sa popytat triednej, .. kadekoho na skole.. ako to riešit.. marec je blby termin ale pozri, svet sa nezruti ked budes maturovat inokedy...
Autorka skus spraviť prvý polrok to by ti šlo spraviť myslím celkovo. A druhy polrok komisionalnymi skúškami v auguste + matura v septembri. To by možno šlo
@katulik123 sak tak aom chcela no ona nepovoli a ja som u bezradna
@ajka0207 aj to som skúšala..
@ivanka2222....máš ju
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Žiadne dištančna forma aby si mohla skončiť bez odkladu? Neviem či to záleží od konkrétnej školy ale sestrina spolužiacka tak otehotnela tiež v poslednom ročníku a dokončila ročník aj zmaturovala. Chodila len na preskúšanie.