Ahojte baby ja uz som taka zufala ze neviem co je a co nieje spravne .Tak na zaciatok prisla som pred 4 rokmi do zahranicia za chlapom ale nevydrzalo to dlho ani nie rok a som sa odstahovala od neho citila som sa v Tom vztahu nelubena a chybala tam hlavne komunikacia ale aj ked som sa odstahovala tak sme sa stale stretavali a vyzeralo to tak ze si rozumieme viac a myslela som ze sa vratime k sebe .To som ale nevedela ze on uz ma nejaky cas inu zenu a ze si planovali rodinu toto mi povedal 2 mesiace pred jej porodom .Samozrejme mi povedal ze si s nou nerozumie a ze vie ze s nou nebude ale ze chce jej na zaciatok pomoct a ze ja mam cakat.Bolo to pre mna velmi tazke obdobie a ja som mu odpustila .
Ta zena od neho odisla asi 2-3 mesiace po porode po nejakej vzajomnej dohode .Ja som prave otehotnela aj cez antiku a on vravi ze to dieta nechce a ze mam ist na potrat ale ja to tak necitim
Vidim ze sa ma snazi asi manipulovat lebo vravi mi len ze ja sama sa rozhodujem bez neho ale jeho rozhodnutie je poslat ma na potrat co ja nechcem stracam k nemu cit po vsetkom co urobil a hlavne to ako sa zachoval teraz .Aky mate na to nazor ?
Ved ja nemozem za to ze on uz decko ma a ze dalsie nechce
@gumacik38 ty sa rozhodni. tvoj zivot.
mna na interupciu posielal dokonca manzel. Uz je davno ex ;)
ja na to, ze jeho deti si budu vekovo blizke a pekne sa vyhraju. No nie dobre si si vybrala.
Nie to dieta nemoze za nic, to je tvoja zodpovednost vediet s kym lezes do postele. Teraz zacni pouzivat rozum a Uvaz si svoje moznosti, mas kde byvat, mas narok na MD, vies sa vratit do zamestnania aby si sa vedela postarat? Ak ano, x dieta. Si nechaj a pytaj vyzivne… ak nie mas moznost anonymneho porodu alebo fakt interupcia. Hlavne nedufaj ze zmeni nazor.zazraky sa stavaju len vo filmoch
@gumacik38 cudujem sa, ze si sa s nim vobec dopracovala az k tehotenstvu. Kazda normalna, svojpravna a sebevedoma zena by ho uz davno poslala do muky. Ale dobre, stalo sa. Tak sa pekne krasne pozbieraj a staraj sa o to aby tvoje dieta malo spokojny zivot. Pana otca posli do prdele, hned a bez milosti, dieta vychovas aj sama. Pekne ho uved do rodneho listu, ak neuzna otcovstvo, tak sa urci sudne a aj alimenty mu urci sud.
ty si vážne čakala na chlapa, ktorý čakal dieťa s inou a nakoniec, ked má mať dieťa s tebou, tak máš ísť na potrat ... O dieťa sa staraj, toho "muža" pošli do ..kam patrí ... Aj keď sa obávam, že ty si ten typ, ktory bude radšej trpieť debila na krku .. prajem veľa šťastia
@gumacik38 niekedy su zeny zufale stvorenia a potom robia jednu blbost za druhou.... kvoli nejakemu chlapovi, ktory za to nestoji.
tak vas vztah nebol dobry od zaciatku, medzitym mal inu, ktorej spravil dieta, tebe to asi nevadi a chce aby si sa zbavila tvojho buduceho dietata.
ale dieta nie je akvariova rybicka, ze rozmyslas ci ju chces alebo nechces, skratka to dieta je uz tu, je na ceste. ak by si ho nechcela ty, tak mozes polemizovat, ale aby si sa ho vzdala kvoli blbemu chlapovi.... jasne, ze dalsie nechce, nechce platit dvom detom vyzivne.
aky mam nazor? tento chlap je blb, ktory ta mozno nikdy nemiloval. to dieta ta bude milovat najviac na svete. mas par mesiacov na to, aby si sa na tohto blba vylaslala, zariadila si byvanie, odkladala peniaze kym privedies na svet svoje dieta. drzim palce.
@gumacik38 akože spávať s chlapcom, ktorému žena ide o pár dní rodiť si vyžaduje nesmierne chrapunsku povahu. Do konca čakať , kým odrodi, aby sa oň na ňu mohol vykašľať a utekať tebe do náruče... V tvojom prípade ti len osud a karma nadelila, čo si zaslúžis. Gratulujem k výberu otca svojho dieťaťa, zaslúžiš si. Ak si dieťa necháš, toho je mi ľúto. Čo ti tu my máme akože poradiť? Tvoj život, tvoje rozhodnutie
@gumacik38 buď rada, že to dieťa nechce, aspoň sa ti nebude montovať do výchovy... čo by za to iné dali (vrátane mňa) 🙏🏼 bábo vychováš aj sama a ten pravý ti príde do života keď to nebudeš vôbec čakať
Dieťa prijmi ako vlastnú zodpovednosť zato že si bola ochotná čakať na idiota kým sa zbaví svojej ženy a čerstvo narodeného dieťaťa. Nechcem byť zla ale popracuj na svojej naivite toto som ešte nevidela naozaj 🫣 ale tak čo už. Buď dobrá mama
Cudny chlap. Takeho by som nechcela
@gumacik38 no slobodné matky to majú dnes veľmi veľmi ťažké ... Ja by som do toho nešla , dieta do 18 rokov stojí astronomickú sumu , ak mu nedáš všetko čo bude človek potrebovať je dosť možné , že sa dobre mať nebude .... Poznám X rodín kde dieťa vychovával len jeden rodič ( a to aj takí, čo mali vysoké školy , alebo boli veriaci a dieťa k tomu viedli ) a skončili ako narkomani alebo alkoholici .. dokonca obviňujú rodičov za to ako sa majú zle , že nikdy nič nemali ako iné deti , nemali možnosti, Netvrdím že z úplných rodín nevyrastli zlí ľudia ale väčšinou buď bol jeden z rodičov mimo alebo za nich všetko riešili rodičia a dovolili im aj ubližovať aby to decko málo radosť ... dieťa (človek) potrebuje oboch zdravo rozmýšľajúcich rodičov , to ako ich vychováte sa na 70% prenesie do dospelosti . Deti (ľudia) sú naša budúcnosť , všetko sa bude odvíjať od nich , ako ich vychováme, tak sa budem mať neskôr ... Treba sa k tomu stavať spoločensky. Taký chlap má ženy len ako zábavku , teraz bude platiť jej alimenty , potom tebe a X ďalším až nakoniec budeš dostávať 100€ a menej lebo mu viac nevíde z výplaty ....
@diamondsspaces toto je taka hlupost…mna aj brata vychovala mama, lebo otec zomrel a teda ani jeden z nas nie je alkoholik ani narkoman 🙂 za to poznam niekolkych, ktori mali oboch rodicov a nedopadlk dobre.
Autorka - ak to dieta chces a mas moznosti sa onho postarat, nechaj si ho. V tvojom pripade by si mohla interupciu velmi lutovat. Lahke to mat nebudes, popravde, ak je to takyto hulvat, ja by som ho neuvadzala ani do rodneho listu.
Tak buď si otehotnela naschvál alebo naozaj antikoncepcia zlyhala. S druhou plánoval budúcnosť a rodinu a teba tiež využíval a nakecal bludy že si s ňou nerozumie. Nuž tak bude mať dve deti, keď si nedal pozor. O tom ako to bolo naozaj s tou ženou nevieme, možno radšej zdrhla. Tak slobodná matka to nemá ľahké, on o teba a dieťa ani nebude chcieť tak isto ako tú ženu predtým. Aby si nebola prekvapená že je za chvíľu bude ďalšia v poradí. Možno ta bude chodiť na návštevu, pozrie dieťa, dá si obed, užije si s tebou a pôjde domov. Teraz si už len zariadiť výživné, výbavu pre dieťa a postarať sa, on už na výber medzi ženami môcť nebude mať. Nič iné mu nedostane len sa ku tebe vrátiť, to už sa sama rozhodni ako ďalej.
Dufam, ze moja dcera nebude takato blba.🙄🤦♀️🤦♀️
@ropucha6 presne nad tym aj premyslam ja jeho peniaze nepotrebujem viem sa postarat aj sama a aj budem nastastie nezijem na Slovesnsku a nemusim zit s 300€ na mesiac
Vela zien tu pise ze sa mi to vratilo lebo som cakala dokym ju odkopne ale to nieje pravda od toho uz presiel nejaky piatok
@ropucha6 nám sa stalo presne to isté , otec umrel ked som mala 4 , ALE mama sa neutrapovala, čo zrejme ani tá vaša ... Od malička ste videli aký je život , že vám vezme aj najbližšieho, preto ste teraz takí , nikto vás nebil, psychicky netyral , určite sa vám mama snažila dať vsetko, vy ste zažili tragédiu ... Toto je úplne niečo iné ako keby vás mama vychvovala od pôrodu sama .... Áno ako vravím aj úplne rodiny vychovali spratkov ale tam je buď chyba rodičov vo výchove na 70% alebo je ten človek taká zlá povaha a charakter , ktorá sa nikdy nebude mať dobre a všade bude robiť zle . Ale výchova dieťaťa nie je len tak, je to čas, peniaze a nervy ... S priateľom sme len tak zo strandy počítali koľko by nás stálo dieťa ,chlapec do 18 rokov a vyšla nám suma okolo 70 000-80 000 tisíc , so všetkým aj so stravou , aktivitami , liekmi atď. A to žiadny luxus , že zlato, značkové veci, vrcholové športovstvo ... taký jemný nadpriemer ... A sa nám hlava zatočila, že na Slovensku to majú ľudia ťažké a že už mať dve deti je luxus v dnešnej dobe
Ja celkovo uvazujem, ako rozmyslas. tak on ma inu a ty s nim vobec komunikujes? na co, ako? preco? Na neho by som sa v prvom rade vykaslala davno, hned ako sa priznal k inej, hned ako to prestalo klapat. Na tvojom mieste ani nevie, ze som tehotna. Nepovedala by som mu to a nepytala by som sa ho. RIesila by som situaciu podla seba. otec je v tomto pripade len a len komplikacia. AK sa o rok dva tri rozhodne,ze predsa len bude otec a dieta chce tak co? budes ho cakat? alebo sa budete vlacit po sudoch a sudit o dieta? V zahranici? Na tvojom mieste s nim rusim akykolvek kontakt, povedala by som ze som na ten potrat isla a viac ho nestretla (nech sa rozhodnem akokolvek). Je to chlap bez chrbtovej kosti, klamar, kur**k. A nemas ziadne
@diamondsspaces a co je to 70-80tisic? na tolko rokov? Je to 370EUR na mesiac. A to teda je uplny standard. Vies kolko zarobis za 18rokov? ;) aka cast ide na co? z toho sa vam hlava netoci? :D napr. na kupu auta na 4roky niekto da v klude 50t...
@gumacik38 záleží koľko máš rokov, sú ženy, ktoré to majú ideálne, ale deti ešte nemajú.. ja nepoznám ani jeden prípad úplne šťastnej a dokonalej rodiny, všade je niečo naozaj.. buď chýbajú peniaze, alebo je alkohol( drogy), automaty(stávkovanie),milenky, práca, psychické problémy.. môžeš to zobrať ako šancu a dar od Boha( ešte aj pri antikoncepcii) alebo životnú prehru, to je všetko na tebe.. držím palce.. ale v skutočnosti nie je nič stratené, môžeš mať úplnú a krásnu rodinu aj keď nie s bio otcom dieťatka🫶
@gumacik38 len si dobre rozmysli, či sa ti dieťa narodí v zahraničí, lebo ak on po čase bude sa chcieť hrať na otca aj keď ho nezapíšeš do rodného listu, dá ťa na súd a ak súd stanoví, že je otcom dieťaťa, tak bez jeho súhlasu s dieťaťom nebudeš môcť z daného štátu nikam odísť. Poroď ho na Slovensku, daj slov. občianstvo a potom choď s ním do zahraničia.
@simca06022011 ako mne je to jedno lebo my pracujeme v zahraničí , kde je ten plat podstatne vaščí ako na Slovensku , my sme rátali Slovenský priemer, no skôr to ,že je viac ľudí čo zarábajú 700-800€ ako tých čo majú priemerný plat , keby obaja zarobia 700-800 a majú hypotéku a auto na lízing , tak neviem ako uživia 3 deti aby mali všetko (nie staré, nosené a použitie) a plus aby mali všetko rodičia a ešte nejakú dovolenku ... Vždy sa musia uskromniť ... Čo môj štyl života nie je , lebo ja si napr nekúpim hnusný jogurt za 0.50€ plný kadecoho len nie mlieka a mliečnej kultúry ale domáci za 1.50€ (rátam zahraničné ceny) , keď sme počítali koľko by nás vyšlo dieťa tu v zahraničí ,tak to bolo okolo 200 000-220 000€ za 18 rokov ... A ďalšia vec my sa nespoliehame, že obaja budeme pracovať plných 18 rokov , čo ak sa jednému z nás niečo stane a ostane na vozíčku alebo nedaj bože umrie ? Preto si dieťa neurobíme skôr ako nebudem mať túto sumu na účte a plus malý domček bez hypo . A áno keby teraz otehotniem, postavím sa k tomu zodpovedne a dám ho preč . Lebo momentálne my sme mu nevedeli zabezpečiť ani strechu nad hlavou
@gumacik38 ahoj. Pozri túto diskusiu, žienka práve rieši to isté, s rozdielom, že už kvôli tomu mužovi raz na potrate bola. Možno by ste si mohli napísať a byť si navzájom oporou 🙂 A napíšem ti sem aj koment, čo som dala tam...
"Tak ma mrzí, že ťa tvoj priateľ nemiluje a neváži si ťa :( Prosím vypocuj si tento podcast - Ako si nevziať teľa, zvlášť prvú časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Si vzácna, zaslúžiš si milovať a byť milovaná. Tento človek toho očividne nie je schopný.
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Vieš, pri pohľade zvonku, z môjho fungujúceho vzťahu, je úplne očividné, ako si tento muž nezaslúži partnerku. Možno po dlhom dozrievani osamote, spoznajuc čo je napríklad služba a nezištna láska v neromantickych vzťahoch (čiže v bežných, každodenných medziľudských vzťahoch), bude aj on schopný milovať. Ale to musí on sám podniknúť dlhú cestu, nateraz ho akýkoľvek ľúbostný vzťah len drží v ilúzií, že je v poriadku a nemusí sa meniť či rásť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Uprimne a od srdca... Vykašli sa na neho, žiaden potrat veď si silná žena a ak máš možnosti ktoré ti umožnia vychovať dieťa bez nejakých problémov ani neváhaj..