Obavy zo zákerných ľudí

zuzkahan
22. feb 2022

Ahojte mamičky. Čakám dievčatko a o dva mesiace mám termín. Keď počúvam a vidím koľko ľudí na svete je naozaj zákerných a najmä chlapov či už vo vlakoch alebo bežne ja ulici mám obrovský strach že malá bude raz veľká a bude chodiť aj sama vlakom či od kamarátky večer domov a ja s ňou za ruku nebudem môcť chodit do konca jej života. Mávate tento strach? Ako sa s tým vyrovnať?

zuzanka.zuzu
22. feb 2022

preco prave vo vlaku? 😀 rovnaky strach o deti maju aj maminky chlapcov a ano, raz budu tie deti velke 😉 miesto toho aby si sa tesila sa zozieras niecim co nijako neovplyvnis... mozno na odlahcenie - pockaj o rok-dva kedy bez doprovodu nepojdes ani na wc, vtedy budes chciet sama tym vlakom zdrhnut 😂

dajulka01
22. feb 2022

@zuzkahan ešte si ani neporodila a premýšľaš čo bude o minimálne 12 rokov kým tým vlakom sama pôjde… dovtedy sa zmenil veľa vecí, nikdy nevieš…každopádne by si sa mala tešiť na príchod maličkého voňavého bábatka a nie sa zaťažovať niečim čo ani v blízkej budúcnosti riešiť nebudeš 🤦🏻‍♀️

slovakboy
22. feb 2022

@zuzkahan sú to len myšlienky. Pokus sa ich zameniť za pekne myšlienky o budúcnosti. Ty niečo vidíš vo vlaku vidíš zlých ľudí a tvoja hlávka si hneď nabaľuje ďalšie fantázie. Potom sa ich bojíš. Buď k sebe milá a budú aj tvije myšlienky milé.

dudos
22. feb 2022

@zuzkahan po narodení môjho prvého dieťaťa, som sa vnútorne dlho vyrovnávala s tým, že či cítim viac lásky alebo strachu. Tieto dva pocity až doteraz u mňa idú ruka v ruke. Naučila som sa s tým žiť, no tiež ma niekedy prepadnú ťažké myšlienky, čo čaká moje deti v spoločnosti, ktorú teraz žijeme. Snažím sa ich vytesniť a hlavne ukázať správny smer svojim deťom, rozlišovať dobré od zlého, učím ich ako sa postaviť k danej veci. Samozrejme primerane k jeho/ich veku.
No je niekedy naozaj ťažké nastaviť sa tak, že všetko bude ok. Žijeme zvláštnu dobu.

dadulamamula
23. feb 2022

@zuzkahan každá má tak ma strach, všelijaké scenáre o tom co sa môže stať to je normálne... Mam dve deti bojím sa o nich ked sú mimo mňa, keď sme vonku, proste stále... Jednoducho nikdy nevieš čo sa môže stať... Predsa sú to naše deti.. Ty si hlavne užívaj tehotenstvo, nemysli na hlúposti, mysli na to maličké bábätko ktoré ti čoskoro dajú do náručia a budeš si ho môcť ovonat a vypusinkovat. 😍😍😍😘

evabb35
23. feb 2022

@zuzkahan Prečo si myslíš, že bude obklopená len zákernými ľuďmi? Možno ju budú obklopovať práve aj úžasní, vzácni ľudia. Ale je to určite aj o výchove. Aby vedela odlišovať dobro a zlo už od útleho veku, aby nebola naivná a zbabelá.

liljana
23. feb 2022

@zuzkahan Ved si doteraz zila v tomto rovnakom svete a ludia sa nemenia. Su taki isti ako predtim. Len ak bol niekto debil, tak o tom vedelo vacsinou len najblizsie okolie. V dobe anonymneho hejtovania na soc. sietiach to uz vie pomaly kazdy. Tak sa hejter nepodpise svojim menom, aby v realite pred okolim bol dalej chrumkavy a dokonaly.
Si iba precitlivena, to je vsetko.

tanickalab
23. feb 2022

Myslím, že tento strach má každý rodič, aj naši rodičia ho mali, aj starí rodičia, ono je to asi z veľkej miery aj o dôvere voči deťom, že to zvládnu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre