Nezvládam tehotenstvo psychicky a ani fyzicky - časť 2

25. okt 2022

Ahojte,
asi mesiac a pol som sem pisala, ze som vycerpana z tehotenstva nakolko mi bolo strasne zle. Nejedla som schudla som, ono to preslo ale neviem ci nie do horsieho stadia.

Teraz mam stavy, kedy ma len napina na zvracanie. Aj by som sa chcela vyzvracat ale nejde to.
Momentalne som v 17tyzdni. Od pondelka sa to stupnuje a je to coraz horsie.
Preco sa to deje? Hladna nie som. Hladovala som tak do 14teho tyzdna, teraz uz aj pomalicky priberam a stale sa mi to deje + - v rovnaky cas.

Viem proti tomu nejako bojovat? Co mi pomoze?

Dakujem

doriiis
25. okt 2022

Existujú lizatka proti nevoľnosti...ale neviem či ich môžu aj tehotné.Alebo zájdi do lekárne a opýtaj sa na niečo proti nevolnosti

autor
25. okt 2022

@doriiis mam ich, nepomohli mi. Mne ani nie je zle, mna len napina ale az tak, ze placem.

doriiis
25. okt 2022

Není to skôr psychické?

ivangeline
25. okt 2022

Netusim. Doktori nevedia poradit? Jest pravidelbe male porcie (kazde 2 az3h) a ked je najhorsie zazvor...a mna to teda preslo. :/

majlo1234
25. okt 2022

Treba ist za lekarom, treba sa stazovat, nech to riesia

vveroniiiika
25. okt 2022

A nepali ta záha? Mňa keď pálila záha ma napinalo na zvracanie...pila som fatru alebo sodu bikarbonu som si rozmiesala jednu kopcovitu lyžičku v asi 2dcl vody

tandariatko
25. okt 2022

Ahoj jedna známa to takto mala skoro celé tehotenstvo ... Opýtam sa či jej niečo pomáhalo a napíšem 🙂

sundew
25. okt 2022

Treba skusat co zabera a toho sa drzat (ja som prve tehotenstvo jedla vqcsinou len hranolky) a este chcilu vydrž,mna to teraz držalo do 20tyzdna. Existuje este sirup Gastrotuss a ten mi pomahal (nenapinalo ma potom),skus ten.je voľnej dostupný v lekarni

autor
25. okt 2022

@ivangeline jem pravidelne, stale nieco chrumem aby som nebola hladna, zazvor mi nepomaha. Asi musim vydrzat do porodu 😓

autor
25. okt 2022

@vveroniiiika uz nepali, palila ma do cca 14tyzdna, hnus v ustach ale nenapinalo ma, to zacalo asi mesiac dozadu.

autor
25. okt 2022

@tandariatko dakujem ❤️

autor
25. okt 2022

@sundew no ja som nejedla skoro nic prve mesiace, teraz som zacala aj to mam obmedzenu chut na jedla. Co som milovala pred tehotenstvom nejde do mna vobec, a teraz by som zrala len jablka, a kapustnicu 😂. A niekedy mam take dni ako dnes, ze pojem aj za troch a stale mam pocit hladu. A neviem sa dojest.
Skusim ten sirup, dakujem za tip.

ildiko36
26. okt 2022

Treba to vydržať, pri druhom synovi mi bolo zle do 6mes.Potom zase od 6mes palenie zahy😅..
Na zvracanie mi nic nepomohlo ale na palenie zahy kysle uhorky a kukurične placky

tandariatko
26. okt 2022

Tak neporadím ti teda ... Jedine kedy jej nebolo zle a nevracala bolo keď spala 🙈

raffaella
26. okt 2022

ja som vracala pri starsej dcere do 7mesiaca a pri mladsej zial az do porodu. Nikto nevie dopredu, ci a kedy sa to zlepsi. Mne pomahali suche potraviny, piskoty a pod. Len potom pri druhej dcera som dostala teh. cukrovku takze cukor som mala uplne obmedzeny a zostavalo uz len vydrzat. Zazvor a podobne rady mi to len zhorsovali. Pre mna bolo tehotnestvo najhorsie obdobie zivota (z fyzickej stranky).

zuzi0911
26. okt 2022

Mne veľmi pomáha/la Pepsi,alebo kofola...
Coca cóla mi robí zle.....

sundew
26. okt 2022

Daj vediet ci ti pomaha,pre mna bol vykupenie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre