Ahojte, chcela by som sa trochu poradiť, posťažovať. Som 3.x tehotná a nezvladam to fyzicky. Neviem prečo, ale veľmi sa hanbím cítim sa byt neschopná matka- veď ženy majú 4-5-6 deti a žijú. Moje prvé dve tehotenstva boli kvázi v poriadku, jeden ťažký porod, ale inak ok hýbala som sa- ešte deň pred pôrodom som bola s mladšou dcérou na bicykli. Proste nič hrozne klasicke problémy sem tam chrbát zadychavanie atd (dcéry majú 4 roky a 2,5 roka). Chceli sme veľkú rodinu a čakáme tretie bábätko a mám pocit, že mám proste dosť- poprve jasne deti dajú zabrať mladšia je ešte taká zaplakana chce sa nosiť na rukách atd. Donedávna som to dávala ešte som sadila na záhradke, kopala s motykou, nosila deti po schodoch bola som zvyknutá, ze to bude ako predtým. Ja samostatná, kým je muž v práci.
No zlomilo sa to po 23.tt- pribrala som od začiatku asi 7 kg čo je fajn, brucho mám veľké no inak niesom pribrata, nepuchnem, no stále keď trochu pochodim mám kŕče, dvihnemnakuo- kŕče, v noci nemôžem spať lebo ma strašne ale strašne boli panva, chrbát. Ráno keď vstanem kŕče aj do nôh. Nevladzem okolo deti- som strašne ubolena unavená (mám nižšie železo, ale beriem preparát ) mám problém vyjst v tempe schody.
Som sklamaná zo seba, cítim sa ako by som bola lenivá, alebo že prehanam, že sa mám pozbierat. No nevladzem. Nechcela som, aby ma muž odskakoval no mám pocit, ze to bez pomoci asi nedám. Teraz som 26.tt a ešte ma čaká dlha cesta.
Neschopna ze mas dve male deti a do toho tretie tehotenstvo a dava ti to zabrat? Vacsina zien v dnesnej dobe ma dve deti a staci im to, len mensina ma a dobre zvlada viac. Ja mam len jedno a dava mi zabrat aj to veru, takze za mna mas skor obdiv.
Poradit viem mozno ohladom tych krcov, a sice horcik, ak este neberies. Najlepsie Magnerot
Nebuď k sebe taká zlá. Skús si predstaviť, že by Ti niečo podobne povedala kamarátka, čo by si jej poradila?
Vyrábaš človeka a minimálne a 2 ďalších sa staráš. A telo si pamätá čím ďalej tým viac. Ja som pri druhom tehu mala brucho v 5m take že ani pred pôrodom prvého dieťaťa toľké nebolo a to som pribrala menej.
Nerozumiem prečo sa takto bičuješ. Si tehotná a nie je hanba priznať, že ti nie je dobre. Ženy v tehotenstve končia aj v nemocnici. Telo ti dáva najavo, že máš zvoľniť tempo a mala by si k sebe aj tak pristupovať. Nie si predsa stroj na výrobu detí. A je chyba si manžela naučiť že všetko zvládaš na 200%. Tiež si len človek. Ja mám 1 a na viac som sa necítila. Fyzicky ani psychicky. A priznám si aj keď nevládzem a vtedy oddychujem. Všetko počká a zdravie má človek len jedno.
Buď rada, že si zdravá a aj malé a počúvaj svoje telo. Váž si svoje zdravie a svoje bábätko.
Podvazuj si bruško, nezohynaj sa pre deti, zacni cvičiť.
a manžel ti s deťmi a domácnosťou pomáha? či všetko je na tebe - ak áno, tak tam máš odpoveď.
Ja som mala také tehotenstvo... Jak ukážka z knižky "komplikácie v tehotenstve" 😂 😂 😂. Našťastie nič vážne, ale skratka problémik za problémikom
Prvé mesiace som buďto iba plakala alebo vracala, potom boli asi 2 úžasné mesiace keď mi nič nebolo a potom až do konca tehu "furt dačo"
Kŕče boli moja klasika, okolo toho 25 TT mi brucho priskriplo nejaký nerv na nohe a tri týždne som krivala pričom asi týždeň som nevedela chodiť. Normálne som musela hopkat s barlami. To si neviem predstaviť v takomto stave sa starať o deti...
Daj si oddych ak môžeš, skus tej mladšej vybaviť jasle na nejakú dobu nech máš voľno aspoň doobeda. Oddychuj.
Preboha prečo si nosila deti po schodoch ?
Ahoj, kazde tehotenstvo je ine + starostlivost o starsie deti... lenze Ty teraz potrebujes mysliet aj na to najmladšie a oddychovat kvoli nemu vzdy kolko sa Ti da, to nie je lenivost. Poziadaj o pomoc každého v dosahu - manzela, babky, tety, ... radsej teraz spolu s Tebou ako by sa Ti malo nieco stat, skoncis v nemocnici al horsie a budu musiet zvladnut bez Teba... a hlavne bud laskava sama k sebe
Predstavy sú jedna vec, realita druhá. A nielen pokiaľ ide o toto. Určite nie si lenivá, neschopná atď. len je to proste iné ako bolo predtým. Rob tak ako vládzeš, oddychuj pomedzi činnosti, povedz aj nie trebars, prípadne ak ti má kto pomôcť nechaj si pomôcť. Už si za polovicou, zvládneš to. Nepasuj sa psychicky s tým že to nedávaš, skôr porozmýšľaj čo s tým, ako s tým naložiť.
Dakujem za rady to magnezium môžem si sama kupit- alebo cez Dr? Myslite už mu tie bolesti mám spomenúť na poradni? Alebo to brat že je to normálne..
spomen vsetko co sa ti nezda alebo nemas skusenost s predoslych tehu... moja sesternica si tiez myslela, ze zadychavat sa v tehu je normalne, aj jej mama jej to tvrdila, ked sa stazovala a nakoniec preeklampsia z toho bola... takze ja by som sa postazovala na poradni, nech to dr skontroluje, ci je to len vycerpanie z tehu, alebo nieco vaznejsie. Tiez mam tri tehotenstva za sebou
Skusit brat magnezko? Mne dost pomohlo pri tomto, moje tehu bolo take, ze som rano tri hodiny rozhybavala prsty, bolesti ako pri reume. Na to dalsie skus tehu jogu, uvolnit panvu cviceniami ( mne pomohlo ). Skus sa pobavit s lekarom, ze co vedia do Teba natrepat, aby si fungovala. Mne davali magnezko 600mg/den
Cez dr mozu dat vyssiu davku, ja som brala magnosolv 600, ten bol na predpis
Nemusíš byť superzena, aby si po 5 r nevyhorela.
Nevladzes, lebo si anemicka a aj tehotenstvo bez deti je záťaž.Ty máš 2 malé ...viac oddychuj, aby si nakoniec neskončila v nemocnici
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kazde tehotenstvo je ine. Raz porodis. ;D