Neviem sa zmieriť s tehotenstvom

23. feb 2024

Poradte,ako prijat dalsie dieta,i ked ste dalsie nechceli?Navstevujem psychologicku,u manzela podporu mam,ale proste,vidim vsetky tie negativa,viem,kolko to stoji,pricom este prve ma specificke potreby a 200 eur mesacne len na terapie. Proste, neviem sa prekonat, neviem si najst cestu,pricom bud.tyzden uz druhy trimester a proste,stale ked nastane ticho ma prevalcuju tieto myslienky ☹

anjelicek26
23. feb 2024

Psychologickú máš, muž na tvojej strane, chce to čas. Toto dieťatko môže byť úplne zdravé a potiahne aj to choré vývojovo veľmi dopredu. Nie už druhý trimester,ale ešte len.. daj tomu čas,priestor, hormóny a pochopiteľný strach a rešpekt pred budúcnosťou robia svoje.

zmrzlinka2021
23. feb 2024

Su to myslienky, nie realita. A pozor, lebo neraz tie myslienky su prejavom roznych uzkostnych poruch.

Negativne myslienky, obavy cloveka paralyzuju, ublizuju mu a vacsina z nich sa nenaplni, podstatna vacsina. Ked pride myslienka, normalne nahlas ju odmietni "Odmietam verit tymto bludom, klamstvam a verim, som presvedcena, ze bude dobre a vsetko zvladneme". Ak si krestanka, vies aj prehlasovat v mene Jezisa Krista "V mene Jezisa odmietam myslienky od demonov a posielam ich do pekla, kde je ich miesto".

Zivot sa dokaze zmenit z minuty na minutu. Clovek ma 3 krasne zdrave deticky a zrazu bum - jedno onko ochorenie, druhe iny vazny necakany stav, manzel autonehoda a smrt... zial.. to nie su filmy, to je neraz aj realita.

Ale zit v strachu je paralyza. Zvladnete to s manzelom.

dobromila
23. feb 2024

Ak ide o v poradí 2. dieťa - hlavu hore. Bude to dobré. Zvládnete to. Je to požehnanie. Ak už máte doma 3 deti - to je už ťažšie zmieriť sa s tým, ale inak to nejde. Je bežné, že sa s tým zmieruje žena postupne, ešte aj po narodení. Chce to čas.

dobromila
23. feb 2024

Písala som dlhší príspevok, ale zmizol. Gratulujem k tehotenstvu!🙂 Zvládnete to, bude dobre. Tvoje pocity sú opodstatnené, chce to čas, zmieriť sa s tým. Držím palce!

ivik4
23. feb 2024

No asi budem jedina ktora to napise ale vzdy su dve moznosti , dieta si nechat alebo nie.
Ja nerada citam stale pozitivne reakcie ,komenty ked neviem aky zivot mas a tiez nemam rada take to ,,nejak bolo nejak bude" .

ailiba
23. feb 2024

Rozumiem ti, ja som sa na druhe dietatko zacala tesit asi az posledny trimester. Bolo to z dovodu, ze najprv mi bolo tak zle, ze sa mi ani zit nechcelo, potom mi zomrel blizky clovek,... Atd, same zle veci sa vtedy diali, ani nebudem pisat vsetko. Cudujem sa, fakt, ze sa mi narodilo take velke, krasne a zdrave dietatko. Je to uplne slniečko. A zboznujem ho. Takze asi vsetko chce cas. Podporu mas. Drzim palce.

autor
23. feb 2024

@ivik4 psychicky som natom dost zle,neviem,co by spravila interupcia so mnou na vlastnu ziadost,neviem,ci by som dokazala zit s tym pocitom viny,ze som nieco take urobila.Vedela som,preco nie,napriek tomu sa neviem stale zmierit. A ano,nebude to take pozitivne,viem,ze nas caka velmi tazke obdobie a je mi z toho este horsie,ked si nato pomyslim.

rillwen
23. feb 2024

Koľko dieťa stojí? Vieš to aj rozpísať? Povedzme v prvých 6 rokoch

cecilia29
23. feb 2024

Si v prvom trimestri? Valnlcuju s tebou hormóny, čo vôbec nemusíš vedieť ovplyvniť. Takáto situácia by mohla nastatvaj ak by si bábätko plánovala a tešila sa na tehotenstvo. Dobre je ze máš podporu, dopraj si dostatok magnézia, odpočinku a nevyčitaj si svoje myšlienky. O 2-3 týždne ta môže ovplyvňovať uplne iný kokteil hormónov. A možno neskôr. Ono je celkové náročné tešiť sa na bábätko, uvedomovať si tehotenstvo keď máš jedno dieťa doma. Ale všetko sa mení, hormóny, situácie, okolností. ...držím prsty

bubkalienka
23. feb 2024

Ahojky, tiež čakám babatko neplánovane, s tým ze už mám dve a to druhe ma tiež špeciálne potreby. A práve tento môj chlapček špeciálny sa veľmi teší na súrodenca... na začiatku som tiež rozmýšľala, ze co bude, či bude zdrave, ked jedno nie je, a všetko sa to doteraz vo mne bije... ale teším sa veľmi a verím ze bude zdrave aj s mužom. Už to beriem ako osud, že to tak malo byt, a verím ze prinesie novú energiu do našej rodiny a ze vie presne kedy malo prísť a prečo, len my to ešte nevieme🙂
Pre nás to bol šok, a ešte k tomu všetkému som sa dala na štúdium popri všetkom a hneď som aj ostala tehotná. Ale dá sa to všetko zvládnuť.... nepoznám tvoju situáciu, ale skus nájsť niečo pozitívne... ja veľmi verím ze tak to život zariadil v náš prospech 😊

domkakvet
24. feb 2024

Urcite budes mat z neho este velku radost a budete krasna velka rodina, teraz pracuju aj hormony, preto mas vseliake myslienky.

zuzinabila
26. feb 2024

@ivik4 ono to asi nie je myslené, že "nejak bolo, nejak bude", ale su za tym konkretne skusenosti konkretnych žien, ktoré tu píšu. verím,že je nás viac takých, ktoré tu máme deti, kadečo sme s nimi preskákali ale napriek tomu píšeme povzbudzujúco, že predsa len to za to stojí. áno, je aj druhá možnosť, ale tá so sebou nesie tiež dôsledky a na rozdiel od dieťaťa (čo je vlastne život), je to rozhodnutie pre koniec-smrť. takže len tak s tým žiť sa proste nedá...nie sú to rovnocenné možnosti, aj keď v mene slobody sa tak prezentujú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre