Nevedela som, že som tehotná

24. júl 2023

Podľa všetkého by som mala byť 5+0tt. Doteraz som si test nerobila - nebol dôvod a o bábo sme sa nesnažili.
Doteraz som fajčila a pila energetické drinky.
Kamarátka s ktorou som bola keď som si kúpila test, ma obviňuje, že ubližujem bábätku. Ale ako som sa mala oň starať a chrániť ak som ani netušila, že je tam?

diaalex
24. júl 2023

Ale prosím ťa, poznám ženy ktoré fajčili do pôrodu a bábo je zdravé. Veď si len na začiatku tak žiadna dráma sa nekoná

tanyan
24. júl 2023

Vôbec to nerieš a kamarátka nech sa dá vyhlásiť za svätú, keď je pápežskejšia ako pápež.
Ak tvoje telo vyhodnotilo situáciu tak, že je to prostredie vhodné na spojenie spermie a vajíčka a následné delenie a rast buniek, tak mu dôveruj. Je vhodné správať sa zodpovedne, ale v tomto štádiu si ty pár cigaretami a energetickými drinkami nič nepokazila. Skôr kamarátka ti môže ublížiť tým, že ťa stresuje...

anjelicek26
24. júl 2023

Babatko sa napaja na krvny obeh matky (ciastocne) od 8.tt a komplet od 12.tt prebera funkciu placenta... takze ak si len 5+0 tak jej babo vo svojom mikrosvete a cokolvek si robila doteraz mu neuskodi... uz to jednoducho nerob... babatko je v pohode a nedovol takym toxickym ludom ti robit nervy...

nevenka
24. júl 2023

@anjelicek26 presne

cookie29
24. júl 2023

Ach jaj, to je super kamaratka :( priprav sa na to, ze vsetci sa budu do vsetkeho miesta ze ano.... priorda to vymyslela az moc dobre, takze babatko je zatial chranene prave preto, ze o tom este nemozes vediet.

anavixy
24. júl 2023

Myslim, ze svet by nebol preludneny, keby malo na vyvoj tehotenstva to co zena pozije prve tyzdne tehotenstva… presne ako pise anjelicek, v prvych tyzdnoch ide vsetko mimo dietata (nehovoriac o tom ze ak si v 5tt tak realne si tehotna len 3). Teraz uz vies, ze si tehotna, takze treba zacat na to brat ohlad a kamaratke povedz nech nemudruje, lebo jej to nejde.

betulinka1
24. júl 2023

Prosim ta, ze som tehotna som zistila az v nejakom 10 ci 11 tyzdni. Normalne som mala aj menzes. Energetické nápoje som sice nepila ale kavu, cigarety, cvicila som trampolinky aspon 3x do tyzdna, bike aj 40 km, 34 rokov som mala. Doteraz nechapem ako sa mohol udrzat 🤣🤣🤣. Je tu, živý a zdravy ma 9 rokov.

sajmonka_1216
24. júl 2023

ja som si tiež s mužom dávala bežne víno... zistila som, že som tehotná až v 6+0..
najdôležitejšie je už teraz prestať

mirka_a_hrasok
24. júl 2023

Neboj sa, vsetko bude v poriadku. Ked sa ti mam priznat, zistila som, ze som tehotna az ked som bola v 6. tyzdni, par dni dozadu som stiahla celu flasu sama a vsetko bolo ok :D Akoze samozrejme, ze som mala vycitky a bala som sa, ale nic sa nestalo, dokonca mozem povedat, ze je moje dieta velmi mudre a nadane 😂

kvetinka75
24. júl 2023

tak ja kým som zistila,že som tehotná, vypila som hektolitre kávy a žila aktívny život - šport a tak. Dcéra síce nespávala, ale to s tou kávou asi nemalo nič spoločné. 🙂. Nerieš to, skôr by som sa zamyslela nad tým, či je to pre teba dobrá kamarátka.

obleckodogymu
24. júl 2023

Tiež som bola s kamarátmi oslavovať narodky, keď som už bola tehu a nevedela som o Tom 😊nebol to žiaden veľký opijas, ale nejaké alko padlo...asi o týždeň som robila test a odvtedy ani kvapka, ale tento večer tam bol a nebudem sa tváriť že nie😊rovnako som chodila počas prvého trimestra cvičiť silovo ako som bola zvyknutá predtým. Nešla som dole s vahami, vravela som si že ak sa udržať má, tak sa udrží. Známi sa na mňa divali ako na blázna ale ja svoje telo poznam...Vďaka patrí aj môjmu doktorovi ktorý mi hneď na začiatku povedať že športovať kľudne môžem ako som zvyknutá, že tehotenstvo nie je choroba. No a aktuálne 25tt a stále silovo cvičím, jazdím na biku do kopcov, pracujem ako predtým, nemám ani minimálne komplikacie ..jasné že už je cítiť, že som ťažšia a kondička padá, ale netreba počúvať tie reči okolo, treba sa riadiť podľa seba a svojho pocitu.
Každé telo funguje inak, takže toxických ľudí a hlavne mamky skús vypustiť. Niektoré ženy sú žiaľ naozaj veľmi úzkostné a myslia si že celé tehotenstvo musia prelezat doma ..nie je to pravda 😊
Zvládneš to😊

zuzuliatko18
24. júl 2023

Ja som bola na svadbe, netušila som, že som tehotná, pili sme domacu. O pár dní sme.cesrovali na taký výlet a brutálne ma bolela hlava (išli sme veľmi skoro ráno), tak som za deň jedla migy ako cukríky, kým to prešlo. Po návrate som si robila test. Áno, bolo mi to všetko ľúto, ale nemám to ako ovplyvniť. A o tehotenstvo sme sa snažili roky, takže to bolo naozaj nečakane po takom čase.
K

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tyrkysova_kobyla
24. júl 2023

Nevedela si, teraz s tym nic nespravis. Ak ti pomoze moje priznanie, tiez som to mala rovnako, test som robila asi v 7.tt, par tyzdnov predtym som bola na chate, kde sa co to popilo a aj som si zapalila. Nie som na to pysna, ale nevedela som... Maly je zdravy, nic mu nie je. Zahod to za hlavu a uz rob len najlepsie ako vies 🙂

mimi2567
24. júl 2023

@diaalex aj ja som fajčila do pôrodu a mali je zdravy a z toho ai netreba nic robit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre