Neteším sa z tehotenstva

19. jún 2024

Ahojte ,
Mám 21 rokov a som v 5 mesiaci tehotenstva.
Od začiatku kedy som zistila že som tehotná nie som vôbec šťastná. Otehotnela som nečakane. Nedokážem sa z toho tešiť, nemám vôbec žiadnu radosť z toho že sa budem musieť stáť mamou . Môj priateľ o ničom nevie , predstieram radosť, no po večeroch plačem. Ja neviem co sa so mnou deje. Ako keby pre mňa život stratil zmysel. Neviem ako ďalej, ani sama dokonca neviem ci sa toto všetko zmení po pôrode k lepšiemu. A viem ze ma bude veľa žien odsudzovať ale je to v poriadku. Bola niektorá z vás presne takto na mojom mieste ? . Ďakujem.

deti95060810
19. jún 2024

to ťa prejde len čo zbadáš to malinké bábo ....
uvidíš. okamžite budeš inak rozmýšľať.

betulinka1
19. jún 2024

Hormony a nemaj strach. Si mladučká, vsetko zvladnes ľavou zadnou okolo dietata. Vynosis si lasku svojho zivota a pre dieta budes cely svet. Od troch rokov, po obdobi vzdoru su to partaci, kopec strandy a to ja som sa v materstve nenasla ale od tych 3 rokov to uz bolo v pohode. Mas tolko rokov kolko mala moja mamina, ked mala mna. Ked bola este mlada 40 tnicka, ja som mala 20 rokov. Stihla aj slušnú kariéru aj si pocestovala. Nemas sa coho bat, vsetko bude v poriadku. Hlavne nech je dieta zdrave a aj ty, plus mas priatela, ktory sa tesi, vsetko je tak ako ma byt.

gribka1
19. jún 2024

Práve naopak, tvoj život začne mať zmysel.

vanilkovazmrzka
19. jún 2024

A priatel dieta od zaciatku chcel?

dzulli1980
19. jún 2024

Si veľmi mladá, dieťa ste neplánovali ... je to obrovská zmena v živote ... ja som z tých typov žien, čo neplakali od šťastia nad pozitívnym tehotenským testom, nevzdychala v obchode nad dupačkami atď. ... ja som bola racionálny človek, čo sa týchto vecí týka ... no keď sa dcéra narodila, zmenilo ma to ... dýchala by som za ňu ... naozaj byť mamou je za mňa obrovská zodpovednosť, no je to to najsilnejšie puto.

joesvk
19. jún 2024

Ako už bolo povedané-Hormóny.
Uvidíš-ako sa "zmeníš"

katkatet
19. jún 2024

Buď rada ja som vydatá mám skoro 35 a zatiaľ mi nieje dopriate. Dar materstva nieje samozrejmosť a ďalšie už mať ani nemusíš. Skús preladiť na pozitívnejšiu nôtu a nehľadat v Tom len negativa

majkabambulik
19. jún 2024

To su hormony. Bud stastna, tak ako ti pisu mamicky vyssie, uz nie si sama, ani keby ta vsetci na tomto svete nechali vratane priatela, uz mas niekoho, pre koho si vsetkym na tomto krutom svete, ono ta potrebuje a uz sa tesi, kedy si ho vezmes do narucia, pocuva tvoj hlas, tvoje srdce a plne ti doveruje, ze ho ochranis pred kazdym kto by mu chcel ublizit. A hlavne ta velmi lubi, viac ako tvoj priatel, kamosky a spol. Odychuj a tes sa.

domkakvet
19. jún 2024

Hormony a este si aj velmi mlada, ale budes rada, ze ho mas.

nafka0483
19. jún 2024

Mozes mat aj zacinajucu depresiu a po porode sa to moze zhorsit - nechcem ta strasit, prave naopak, povzbudit aby si o svojich pocitoch povedala priatelovi, mamke, vyhladala psychologa, aby ti pomohli tieto pocity spracovat.

Neskryvaj to, je to velka zmena, o to viac ze to bolo neplanovane. Mas na svoje pocity plne pravo, potrebujes oporu v niekom blizkom ;)

A ako pisu aj ostatne, moze to zmiznut ked prvykrat uvidis babo. Alebo mozno nie, mozno budes vystrasena a ta laska pride postupne. A aj to je v poriadku. Len o tom hovor, aj teraz, aj po porode, nedus to v sebe.

ivik4
19. jún 2024

Verim ze tvoj zivot ma uz teraz zmysel aj bez dietata , nielen dieta dava zivotu zmysel 😒.
Tvoje pocity su normalne, netrap sa nad tym. Vela z nas malo mega depku aj daleko po porode, napriklad ja az do 9 mesiacov mojho syna. Bude dobre
Mimochodom, bola som tiez tehotna v 21tke ,sice planovane no stale stale stale si vravim ze to bolo najlepsie rozhodnutie v mojom zivote

medda_beda
19. jún 2024

Mám o niekoľko rokov viac, dieťa plánované.
Nemysli si, že niekedy nerozmýšľam nad tým čo ma čaká, že môj život bude iný, komplikovanejší.Síce nad tým neplačem, ale rešpekt mám.
Viem však, že dieťa odrastie a už to bude o inom.
A nie neprichádza tá radosť vekom :D.
Nepremýšľaj nad tým tak.Všetko sa v tebe zmení po pôrode a mysli pozitívne.
Tvoje rovesníčky ešte len začnú rodiť keď ty už budeš mať parťáka.Ja som bola rada za mladú mamu a doteraz nechápem, že ako to ona všetko zvládala.Mama v mojom veku už mala mňa škôlkarku.
Buď rada, že sa priateľ nezľakol a nezdrhol.

bighit
19. jún 2024

@katkatet
@medda_beda a skúšali ste aj umelé oplodnenie?

katkatet
19. jún 2024

@bighit nie ani si ho nedám z krestanskeho hľadiska

bighit
19. jún 2024

@katkatet
@katkatet aha rozumiem tak to je správne

medda_beda
19. jún 2024

@bighit Mňa si označila asi náhodou 🙂

andreatytler
20. jún 2024

Mozes mat zacinajucu depresiu. V tehotenstve dokazu hormony a celkove zmeny vykolatit rovnovaju v tele a odtial je uz len krok k depresii. Po porode sa tento stav moze este zhorsit. Ja byt tebou, tak by som sa nespoliehala na to ze sa to zlepsi.
Prave naopak, vyhladaj si tu diskusie, kde sa cerstve mamicky stazuju ze necitia vobez ziadnu radost z dietata. ziadna laska na prvy pohlad. Prave naopak. A samozrejme o tom nevedia rozpravat, lebo si myslia ze okolie od nich ocakava ze budu v siedmom nebi. A tak trpia sami, samucke.
Chod za psychologom, ak aj nemas depresiu teraz, aspon ti povie viac o tom a zzistis ze nie si sama.

milanemila
20. jún 2024

Ja ta neodsudzujem, ja by som sa tiez netesila. V tom veku som bola na vyske a chcela som potom pracovat a deti mat az neskor. Co uz teraz, mali ste sa chranit, snad sa casom s tym zmieris, lebo to babatko za to nemoze ze prislo v nvhodnom case, mozete zato ty a otec 🤷🏼‍♀️

mikitilik29
20. jún 2024

@katkatet matka zem🤦‍♀️ také keď počujem mňa ide normálne roztrhať, že z kresťanského hľadiska 🤮

ovaaa
20. jún 2024

Povedz to priateľovi, žiadna pretvárka. Ste na to dvaja, môže ťa objať, pochopiť, povzbudiť ak nepomôže tak sa obrátiť na iného blízkeho alebo lekára. Je to pre teba zmena,, ktorá nebola plánovaná, hormóny a telo sa mení a prišla riadna zodpovednosť, budeš mamou.

slavka1988
20. jún 2024

Mala som podobne pocity kedysi pri tehotenstve a psychologicka mi povedala že sa nemusím tešiť ale že mám chystať výbavičku a čo dieťa potrebuje a že sa uvidí čo bude a keď sa mala narodila a ja som ju prvý krát uvidela v tom momente by som za ňu aj dýchala 🙂 takze veľa odpocivaj užívaj si že ešte netreba v noci vstávať a ak by sa aj náhodou nedostavil želaný efekt po pôrode neváhaj informuj zdravotný personál a určite by ti dohodli sedenie so psychologickou proste neváhaj a vyhľadaj pomoc 🙂 nie u v takých pocitoch sama

cookie29
20. jún 2024

Sme psycholog a co najskor. A neviem aky je priatel,a le skus hodit rec s nim, pokial nie je ten typ, co Ti hodi naspat, ze nie si normalna. Lebo toto si zarabas potom aj na poporodnu depresiu :(

A pozri, ja som mala dieta vymodlene, doslova. Snazili sme sa 12 rokov a bol to viac nez zazrak. A ked sa narodilo, tak som si kladla otazku, ze ci som vobec schopna byt matkou a preco som o to tolko bojovala.... pocity su normalne rozne, nech ludia hovoria cokolvek. Aj myslienky. Myslienky nie su ciny a nie je hanbou poziadat o pomoc.

cookie29
20. jún 2024

@katkatet ja viem, ze trpis, presla som si tym, ale to ze niekto je na tom horsie nepomoze. Nikomu. Tebe tiez nepomoze ked Ti niekto povie, ze su zeny, ktore su na tom horsie nez ty....

k47
20. jún 2024

Bohuzial, to, ze kazda zena sa automaticky tesi z tehotenstva a zalubi sa do dietata hned ked ho uvidi a doda jej to silu prekonat vsetky prekazky kvoli jeho statstiu... je mytus. Hormony niekedy hraju v tvoj prospech, niekedy naopak, ale neda sa na ne zvalit kazda depresia. Najlepsiu sancu, ze sa zacnes tesit, ziskas tym, ze zacnes riesit svoje problemy.
Priatela, blizkych, financie, psychologicku pomoc alebo antidepresiva. Ak sa nikomu nezveris, nemozu ti pomoct. Ak ti nepomozu blizki, este stale su tu neziskovky a par dobrych ludi na internete.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre