ahoj baby musim sa vam vyrozpravat nemam komu .....nikto ma nechape a mozno ani vy ma nepochopite .....otehotnela som s druhym babom strasne sme sa tesili vsetko bolo super cakame dievcatko a ja som sa tesila do 30 tt ....potom prisiel telefonat od gyn a riesim len same hluposti strachy z vysetreni, ci je vsetko v poriadku, ci je babatko v poriadku a poviem vam normalne som sa prestala tesit ze cakam dieta a že som vobec tehotna nic nemam nemam nachystane nic nemam vobec ani tu chut nieco chystat proste ma to nebavi nemam k tomu ani trosku chuti nic ....co mam robit ? mohlo sa mi to tak vsetko znusit tymi vysetreniami ? ja viem že su to blbe vystrenia co mi vysli totiz vysla mi FALOSNA POZITIVITA na pohlavne ochorenie ktore sa posielalo do Kosic a tam prisiel vysledok NEGATIVNY cize samozrejme nemam musim ist ale este na jeden odber....ale už len kvoli tomu že musim nieco take prezivat, riesit proste nemam sil, nemam chut nemam radost nemam nic ....
Čo presne musis riešiť? Jeden odber? Inak je v tvojom živote všetko v poriadku? Lebo ak áno, tak toto je veľmi prehnaná reakcia, nemôžeš mať začínajúcu depresiu?
babatiek mam okolo seba až až , ja nevravim že sa netesim na to male klbko tesim, ale je to take ine ako ked pri prvom tehotenstve proste sa mi to cele zhnusilo, znechutilo a neviem to ovplyvnit nejako, riesim odber v 28 tt bola som chora neviem ci sme aj covid nemali netusim , vsetci sme doma boli chory jaa som mala v case odberu obrovsky herpes na brade a prisli vysledky ako reaktivny syfilis samorejme zacali odbery na infekcnom posielanie do kosic krvy prisli su NEGATIVNE ale caka ma este druhy odber a som z toho cela taka že proste musim neico take riesit v tehu, neviem ci je mala ok, ci je zdrava co bude po porode co do porodu mam zmiesane pocity
Podla mna si unavena, vycerpal ta stres z toho falosne pozitivneho vysledku. Vycerpany clovek sa nevladze niekedy veru ani tesit. Ked bude po odbere, hadam si uz trochu vydychnes a zase bude lepsie.
dufam v to ...
Podľa mňa je to len zo stresu. Pri prvom tehotenstve som mala v 7tt MA.... A potom som zas otehotnela a celý čas sa bojím. Aktívne na tom pracujem po psychologickej stránke, lebo inak by ma to zozralo. Na začiatku som dokonca každý deň skúšala tehotenské testy, niekoľko týždňov, aby som si bola istá, že čiarka neslabne.... Je to veľký nápor na psychiku... Neznášam vety typu "mysli pozitívne", ale musím uznať, že tu mi to pomohlo.
Mne by pomohlo si opakovať toto: Je to falošná pozitivita, keďže sa test vrátil negatívny. Bola si chorá, ale už nie si (predpokladám). Všetko je v poriadku, spravia Ti finálny potvrdzovací test a budeš mať pokoj.
Lebo ak sa tým len viac a viac umáraš a premýšľaš nad scenármi, postupne Ťa to zožerie. Mne vždy pomáha rozmýšľať nad faktami a úplne to zjednodušiť.
@layla123321 stake si tiež hovorim fakty dokonca aj manžel stale huci že ci som normalna ze asi odkial by som to mala a uistuje ma to že je to naozaj v poriadku tak verim že aj bude dakujem
moc si to pripustas, myslim si, ze sa zacnes tesit, len si musis tak nejak psychicky oddychnut a zamerat sa mozno viacej na nieco ine
@simonahra verim že druhy odber bude negativny tiez a už si konecne oddychnem a budem sa tesit
V tehotenstve si zena vsetko moc berie. My sme mali tiez kovid, ked som bola tehu a vsetko dobre dopadlo. Neboj sa, prejde to, zas sa budes tesit… ale ak mas pocit, ze si s tym nevies dat rady, nie je hanba vyhladat pomoc.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Čo keby ste skúsili ísť na návštevu k nejakej maminke,ktorá ma malinké babenko,že by ste našli tú atmosféru a túžbu po ňom ? 🙂