Neteším sa na pôrod kvôli návštevám

7. aug 2024

Mám totálnu depku ide ma už poraziť som v strese už celé týždne kvôli tomu , keď porodim všetci sa chcú ku mne hneď nasackovat do pekla veď tie prvé dni chcem byt sama s mojim mužom a babom !!!!!!!!! Hneď moja mama, svokrovci okamžite ty kokos take mám nervy že ma šľak trafí ! Bývajú ďaleko čiže aj na prespanie na niekoľko dni … par dni moja mama , par dni svokrovci fakt mi to lezie na nervy že hneď musia utekať najradšej by som sa odsťahovala porodiť na druhý koniec sveta ! Nech máme aspoň prvý týždeň pre seba ako rodina len my traja !!!! Ach do pekla ………som hovorila že by sme to tak chceli ale oni že to nevydržia že tiež keď raz budem babka budem hneď utekať toto mi povedali akože sorry určite aspoň prvý týždeň keď chcú byt v trojici nie je na tom nič zle ! J…e ma !

veronikaszabova
7. aug 2024

Proste si presad svoje a hotovo. Ved si dospela zena, o chvilku matka. Ked ich tam nechces, tak ich tam nechces!

msnesquik
7. aug 2024

Normalne to povedz...to nie je normalne, ludom uz fakt sibe

gelifil
7. aug 2024

je tu x tem, kde sa baby stazuju ze im nikto nepomoze...ja by som pomoc matky privitala napriklad, podla toho, ajy mate vztah...asi si prvorodicka a teda ani netusis, co ta caka...a napr. taka matka, ktora navari, postrazi padne uplne vhod

gianna
7. aug 2024

Nič iné ti nezostáva, len drahým starým rodičom dôrazne vysvetliť, že prvý mesiac to isto nepôjde. Neboj sa, oni to určite zvládnu. Povedz, že im budeš posielať fotky. 😉 Akože pozrieť na chvíľu by určite mohli, ale nasackovat sa na niekoľko dní a očakávať servis, to určite nie! Len sa nesmieš dať!

danica2711
7. aug 2024

prepáč, ale tu sa rozkrikuješ veľmi hlasno (s kopou výkričníkov), tak skús byť taká asertívna aj na rodinných príslušníkov a dôrazne im to vysvetliť

msnesquik
7. aug 2024

@gelifil je ine, ked ti mama pride na hodinu, dve povozit, pripadne dovezie jedlo..ale na niekolko dni, aby ti tam aj spali atd, tak to je trochu moc...navyse prve dni som chodila aj naha doma, uricte by som tam chcela svokru pritom, aby mi radila 🤦

crazy_cat_lady
7. aug 2024

tak to co si tu napisala, povedz im.., ze chapes, ze sa tesia, ale po porode chcete byt s muzom a babom sami a ked budete pripraveni na navstevy, date im vediet..

gelifil
7. aug 2024

@msnesquik ked byva 200 -300 km, musi aj prespat, svokru som nikde nespominala, treba poriadne citat a neprekrucat!!!

di1234
7. aug 2024

Tak ako píše @danica2711 keď si taká nasrdená, tak to vysvetli aj rodinným príslušníkom. Nemáš 15 rokov 🙂 a tvoj muž tiež nie.

natall113
7. aug 2024

@gelifil je jedno či svokra či mama, prečo majú ľudia problém pochopiť že chcú byť rodičia sami s bábätkom prvé dni? Veď ho neberú na mesiace do Afriky, za tie dva týždne nikomu nič neujde, ja som po cisárskom bola rada že nikoho nevidím a máme pokoj chvíľu, navariť zvládol aj muž.

macka10
7. aug 2024

Fuuu, toto celé zatrhni hneď na začiatku. Budeš po pôrode pravdepodobne prvého dieťaťa, ver mi, fakt sa nebudeš cítiť na nejaké návštevy, fyzicky nebudeš fit - budeš ubolená, krvácať, rozbiehať kojenie - to znamená nonstopne mojkanie sa s bábatkom, hormóny ta rozhodia emočne a do toho novorodenec, ktorý bude pre teba všetkým a budeš nervózna z toho, že sa budeš musieť niekomu prispôsobovať. Naozaj toto obdobie, ktoré je náročné, ale neskutočne krásne si treba vychutnať ako rodinka, veď aj pre toho malého človiečika, to bude veľká zmena. Návšteva ok, po 2 týždňoch, na hodinku alebo dve na kávu a odchod.

denisa0504
7. aug 2024

Keď to teba stresuje, nechaj to na mužovi a nech im normálne vysvetlí, že si doma v prvé týždne nikoho neželáte a ani žiadne prespávanie u vás nebude. Keď nevedia vydržať, budeš im volať cez kameru a posieľať fotky. Naozaj nechápem, že sa kvôli tomuto tak stresuješ. Si dospelá žena, o chvíľu matka a snáď ti nebude nikto rozkazovať čo, kedy a ako máš robiť 🤷‍♀️ dopredu ich upozorniť, že ak prídu, ani neotvoríš dvere.. alebo teda v extrémnom prípade neoznámiť, že si už porodila, až po nejakom čase, (áno dámy viem, hrozné), ale ak ťa nerešpektujú a takto ti len robia zle, tak by som to urobila

earlgrey
7. aug 2024

Ja som asi divná, ja som mala mamu pri sebe už pred pôrodom, potom keď som porodila do nemocnice prišla aj mama a aj sestra s priateľom a vôbec mi to nevadilo. Dokonca moja mama u mňa bola mesiac po pôrode a áno, aj u mňa spala (rodila som v zahraničí), nebola som nejako precitlivená ako poniektoré 😀

betulinka1
7. aug 2024

Na pár dní???? neeeeee to musíš zastaviť, zakázať.....Zavolaj im, že OK prídite ale žiadna prespávačka. To je jedno, že sú zdiaľky, ked chcu vidiet, tak OK ale na otocku a viac ma nezaujíma. Keď si pomeniem ako som bola s hormonami prvé dva mesiace, tak mna by asi je..o, mať na prespávačke rodinu. Prvý týždeň som bola rada, kedy som sa mohla osprchovať a dvore v kojacej nočnej košeli kočíkovať, lebo som nebola schopná sa dať dokopy. Boli brutálne teplá, tažko sa mi spusťalo kojenie, čiže dieťa som mala skoro stále na sebe aby som niečo do neho dostala, potom zaspal a to sa nedalo ho položiť a rizkovať, že ho zobudím, plus to bolo také krásne ako na mne spinka, potom sa zobudil a zase sme sa trápili s jedlom. Akože do tohto návšteva ich asi zabijem. Autorka nedaj sa!!!!!!

stellarstar
7. aug 2024

Kkso a ty tvoje ústa nevieš otvoriť?? 😮

mirkam3
7. aug 2024

Presne ako ti tu baby píšu - tu si rázna, samé výkričníky, tak treba byt rovnako razna aj doma. Nevidím na tvojej požiadavke nic zle (tiež ma čaká o pár mesiacov prvý pôrod). Normálne im povedz, že prespavacky žiadne počas prvých xy týždňov netolerujeme a teda ak aj chcú prísť hneď tak skoro, nech si zajednaju ubytko v hoteloch v okoli a samozrejme, ak malé bude v pohode, mozu (s vami) napr hodku pokocikovat a teda ho/ju uvidia. Na vacsie návštevy potom majú cely život.. koniec diskusie.

Ja z toho dôvodu nikomu nehovorím presný termín očakávaného pôrodu. Tiež chceme byt sami 3 dokedy uznáme za vhodne. Nevadi mi ak mama +svokra (bez mužov) spolu prídu za mnou už aj do pôrodnice, mozu kľudne aj prespať u nás a muž ich potom vypraví na vlak, ale keď prídeme s malým domov, chcem súkromie a takú našu intimitu… neexistuje aby sa mi tu narvali moji rodicia (tiež to majú celkom ďaleko), alebo svokrovci, bez ohľadu na to ako dobre by to mysleli.

candii
7. aug 2024

@gelifil ale nie hneď po pôrode. Novorodenec aj tak väčšinu dňa prespí. Otec bude určite doma na otcovskej dovolenke 2 týždne. Ten jej isto pomôže ak bude treba. Prvý mesiac by som ani ja nechcela žiadne návštevy, bude sa zoznamovať so všetkým novým. Vadila by mi aj mama. Prvé týždne sú také kadejaké .. všetko nové. Skôr keby nie je prvorodička a má doma ešte ďalšie dieťa .. vtedy by som privítala pomoc s tým druhým dieťaťom ako toto. Okrem toho v 6nedelí by mala mať kľud s novorodencom.

ivik4
7. aug 2024

A ty si dalsia nesvojpravna ze si nevies dupnut vsak ?
🙃
Radsej tu sa rozculujes s vykricnikmi
Tak zial, trp x dni navstevy po porode

gelifil
7. aug 2024

@earlgrey vravim, je to podla toho, aky maju vztah...ak na h..., tak jej to vadi a lezie na nervy, v normalnych rodinach a vztahoch je pomoc matky nad zlato

janinah
7. aug 2024

Mamka je už na cintoríne.ale doteraz s láskou spomínam ako došla .bola ticho ako myška.ja som nevedela kde mi hlava stojí.nevyspata.po ťažkom pôrode...a v kuchyni čisto.vtacie mlieko na stole.zapražena polievka na sporáku.plienky vyžehlené....
Nevyskakyj.nevykrikuj.este nevieš ako bude...stačí.ak sa dohodnete.ze prídu až keď ich zavoláš...či to bude okamžite alebo po sesttonedeli nech nechajú na vás.

lubina
7. aug 2024

uz mame velke deti, ale ked sa narodilo prve, tak ano rodicia nas hned prisli pozriet, ale kedze byvali z oboch stran daleko, tak si objednali normalne hotel a tam prespali. U nas boli len na navsteve pozriet dceru. Aby ju videli, ale potom isli domov. Normalne vsetci chapali, ked sme im povedali, ze chceme byt ako rodinka prve dni sami, aby sme si to uzili. Treba im to len vysvetlit, ak su rozumni, tak to pochopia. Ostatne navstevy sa ohlasovali, ze kedy by mohli prist na chvilu pozriet dcerku...

gejb
7. aug 2024

Ze" že tiež keď raz budem babka budem hneď utekať.."
Svoje názory považujú za jedine možné a spravne...no nie.
Mam čerstvú skúsenosť, tiež ma moje dieťa babky a dedkov ale nikoho nenapadlo prísť sa k nám ubytovať proti našej voli. Počkali si a vystacili si za ten čas s fotkami a videami.
Posledné čo by som chcela by boli svokrovci alebo moji rodiciav tom case...asi by to neskončilo dobre. Ked uz pre nic iné, tak pre dobro budúcich vzťahov to ani neodporúčam lebo im môžeš v tej únave záplave hormónov a strese povedať niečo čo budeš ľutovať neskôr ..napriklad ich naozaj nahlas posles do p..e😁

gelifil
7. aug 2024

@janinah presne tak to ma byt a tak je to uzasne...dnes su mladi najmudrejsi, emancipovani, izolovani...matka predsa nie je navsteva, pri ktorej treba sediet a pit kavu

gejb
7. aug 2024

@gelifil no mladí sú asi naozaj emancipovani a izolovai a starí zas nevedia co je tolerancia a empatia. Nemajú si tieto generácie co vyčítať.

dankabetka
7. aug 2024

ahoj, ved ked nikoho nechces mat pri sebe, normalne im to povedz, ze takto si to nezelas a chces mat klud, si snad dospela a vies vyjadrit svoj postoj, ak to tak citis je to uplne ok. A mala by to pochopit aj rodina...aspon u nas sa komunikuje priamo, citlivo ale priamo...

Ja som to mala uplne naopak ( lebo ja som to tak ziadala a bolo mi vyhovene) , uz z porodnice som odchadzala s muzom a svokrou a samozrejme babom...( porod bol velmi zly - ozivovali ma), mna bolo treba podopierat aby som sa nezrutila z noh pri chodzi ( muz v porodnici bol somnou kazdy den od 8-20...sprchovala som sa za asistencie, krmil ma muz lebo som mala tak dopichane ruky od ihiel a tych hadiciek, ze som ani lyzicu neudrzala ... za ten servis co urobila u nas svokra a potom mama ( na striedacku) som ja taka vdacna...ze sa to povedat neda.... po prichode domov som bola ako handrova babika...neschopna sa postarat ani o seba, hned nato mi vybehla poporodna depresia ( to bola chutovka, s ktorou nikto neratal a ja teda uz vobec nie) ...mozes mi verit ze som prijala kazdu jednu pomoc co sa ponukla....
pri druhom synovi sme boli prichystany uz na vsetko( mama, svokra, psychologicka , muz) ... a tam porod uplne ukazkovy, hodinu po som sa postavila a odkacala si to na wc....doma som asistenciu nepotrebovala, ale mali sme starsieho syna a s tym chodili babky von, uvarili, oprali, proste urobili servis ....ale zas , uz som to tu pisala vela krat, ja mam skvelu aj mamu a aj svokru...
a len kratky dodatok.. moj muz si v tom case nemohol zobrat volno aby s nami bol doma... skratka chodil domov po 18:00, vedela som to aj ja a aj on, ze je to takto a treba to brat ako fakt a vyriesit situaciu...
bez ohladu na to ako som to mala ja, ti prajem aby si si zariadila ako to prave tebe najviac vyhovuje, lebo kazda rodina je ina, niekto caka, ze ako cerstva mama budes varit kavu ...a niekto zas pride uvarit tu kavu tebe ako cestvej mame a to je velky rozdiel...😉

gelifil
7. aug 2024

@candii presne tak, klud s novorodencom!dobre si to vystihla...no popri tom treba zabezpecit aj chod domacnosti a na to je tam ta matka, nebud etam predsa kavickovat

januska12323
7. aug 2024

No vykrikovanie ti ide tak už to len povedz tým ktorých sa to týka a bude vybavené.

cookie29
7. aug 2024

ono zalezi od vela veci...porod nemusi dopadnut vzdy tak ako ocakavame, u mna bola napriklad akutna sekcia a zostali sme 10dni v nemocnici, lebo (paradoxne som mala vybaveny okamzity navrat domov a domacu starostlivost s midwife)... esteze navstevy boli zakazane. Ale ked som prisla domov, tak som sama volala mamke, ktora poklad, zbalila sa a sadla na druhy den na lietadlo a prisla. Diskretna ale vsetko bolo porobene. Ja som ledva stala na nohach a to nie som ziadna citlivka. A dieta narocne. Po druhom porode som sla domov do 48h a fungovala normalne, este aj starsiemu dietatu chystala narodeninovu oslavu.

liaka
7. aug 2024

Oklam, že musíš ešte týždeň zostať v nemocnici, že vás ešte neprepúšťajú.

mirkam3
7. aug 2024

@gelifil @gejb suhlasim s oboma. Mne už mama tiež naznačovala, že ako si to teda ako prvorodička predstavujem, že príde rada pomôcť, ráta s tým, ale tiež to potrebuje vedieť dopredu, aby sa aspoň orientačne zariadila v práci, keďže budú toho mat v decembri veľa.

Povedala som, že Dakujem, nezavrhujem hneď tu jej pomoc lebo sama neviem ako daleko bude realita od mojich predstáv, možno jej budem ešte s plačom volať nech príde🤷‍♀️, ale zatiaľ máme takú predstavu, že na to chceme byt sami 2 s manželom. Samozrejme na diaľku budeme v spojení, nejdeme na Mars. Pochopila, nik sa neurazil, neodul. To iste poviem svokre ak sa ponúkne. A zas môj muž je pricetny šikovný chlap, ktorému netreba 2x hovoriť že treba nakúpiť (alebo čo), vari rad a dobre, uprace keď vidí že treba, aj tie plienky by ozehlil keby na to došlo, a keď nebude(me) niečo vediet, opýta sa alebo si vygoogli 😉.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre