Neplánované tehotenstvo

julka1412
9. jan 2023

Ahojte...píšem s veľkým strachom. Mam priateľa, sme spolu 2 roky, nebývame spolu, má dcéru z nevydareneho manželstva. Po roku som otehotnela prvýkrát, mala som zavedené vnutromaternicove teliesko. Nechcel dieťa a vyjadril sa, že je možné, že by som s dieťaťom ostala sama. Išla som na zákrok a bábätka som sa vzdala. Kvoli vzťahu. Prešiel necelý rok, samozrejme, mam opäť antikoncepciu a otehotnela som znovu. Som v 11tt a bojím sa mu to povedať. Ešte to vidieť nie je. Mam strach, že ma pošle na zákrok, ale ja už mám po tridsiatke, za sebou neúspešne tehotenstva (z predchádzajúceho vzťahu 4 samovolne potraty). Ja to dieťa chcem, milujem toho chlapa, nechcem o neho prísť, ale bojím sa, že ostanem sama. Prosím vás o radu. Na jednej strane chcem dieťa s ním, veľmi chcem, aby sme boli rodina, na druhej strane sa bojím, že nás opustí a náš vzťah stroskota kvôli dieťaťu. Veľmi pekne ďakujem za každú reakciu, nech je akákoľvek.

deti95060810
9. jan 2023

nechápem čo ťa pri tom tĺkovi drží....
večer si nalej 2 dl vínka a prehodnoť celý svoj hodnotový rebríček... neboj 2 dl ti neuškodí...😉

stellarstar
9. jan 2023

@julka1412 to dieťa si nechaj ono za svojho otcami nemôže. A on bud prijme alebo nie

oblecenie99
9. jan 2023

@julka1412 Ja teda nezvyknem riešiť potraty, a mám filozofiu ži a nechaj žiť ale tu mi to nedá nenapísať: bojíš sa, že kvôli dieťaťu prídeš o neho? Ja ťa doplním: kvôli nemu si o jedno dieťa už prišla. S takým človekom by som nechcela mať nikdy nič spoločné. vy sa nezhodnete na elementarnej veci, či chcete obidvaja dieťa, alebo nie. Ja by som s takým mužom rozišla hneď, proste sú tu brutálne rozdiely a názory na základné otázky vo vzťahu, čiže to nebude fungovať nikdy. Ale tvoje rozhodnutie... kebyže zareagoval tak, ako sa ti už raz v tej istej situácii vyhrážal, tak máš možnosti vychovať to malé aj sama?

ropucha6
9. jan 2023

To ako seriozne si isla po 4 potratoch na interupciu? Ak chces dieta, naco si s tymto chlapom? Ako sa da pri antikoncepcii otehotniet? Prides mi velmi nezrela na ten vek, ujasni si, co od zivota chces. Chlapa nekomentujem.

oblecenie99
9. jan 2023

@ropucha6 veď práve, 6 slovom šesť tehotenstiev, z toho 4 samovoľne potraty a keď sa zadarí opäť, tak sa zadarí dvakrát za tak krátky čas popri antikoncepcii a pre istotu jeden dobrovoľný potrat? Mne to hlava neberie.
Autorka, kde máš hodnoty? Prečítaj si to prosím ešte raz po sebe: o štyri deti si prišla, kvôli nemu si sa jedného dobrovoľne vzdala a teraz ťa trápi, že by si kvôli dieťaťu, vlastnému dieťaťu, prišla o vzťah s takým človekom? Ja teda nie som z tých "pramatiek a prírodných žien" a matkou som sa sama dlho učila (a učím sa) byť, ale fakt sa pýtam, kde sú tvoje materské city? Čo je pre teba dôležitejšie?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
9. jan 2023

Na grcanie mi je z takych zien ako si ty. Pre chlapa spravis vsetko,len aby s tebou ostal. A to teraz nemyslim ten potrat. Nesudim,kazdy nech urobi ako uvazi. Ale kde mas hrdost,sebavedomie? Ako takato zena moze vychovavat deti? Ako ty chces mat rodinu? A kto ma tvorit tu rodinu? Posahana zenska a chlap debil? Chuda dietatko uz teraz je odpisane na cely zivot v akej krasnej rodine bude vyrastat. Spamataj sa. Najdi svoju hrdost a zacni zit podla seba a nie podla nejakeho sprosteho chlapa. Co ta pri nom drzi? Preco prave s tymto chces silou mocou zakladat rodinu?

lalala94
9. jan 2023

@julka1412 fúha, ja nie som proti interupciám, ale toto je šialené. Prečítaj si, prosím, svoj príspevok ešte raz. Ty miluješ muža, ktorý ťa poslal na interupciu zbaviť sa vášho dieťaťa? A ty si po štyroch potratoch išla? A teraz si otehotnela s tým istým egoistom druhýkrát a bojíš sa, že oňho prídeš? To je úplne uletené.
Ten chlap je nezodpovedný a egoistický hlupák - zbavila by som sa ho ešte pred prvou interupciou a radšej by som to dieťa vychovávala sama. A vlastne to isté by som urobila aj teraz. Ako môžeš milovať človeka, ktorý ťa poslal na interupciu s vašim spoločným dieťaťom? Nepochopiteľné je pre mňa to, že si naozaj išla, keď máš po 30tke a toľko potratov za sebou. 🙄 Vtedy krásne ukázal svoju tvár a to, nakoľko si váži teba a váš vzťah. Nechápem.

julka1412
autor
9. jan 2023

ďakujem každej z vás za reakciu, vlastne dieťa ešte nemám. Preto som sem napísala, lebo som potrebovala počuť, že si mám nechať dieťa. Mate pravdu, hrdosť som pri ňom stratila, no kedysi som prišla o celú rodinu a pri prvom tehotenstve s nim som sa zľakla, že nedam svojmu doetatu rodinu. Viete ja som vyrastala s rodičmi, ktorí boli všade len doma nie, pohadzovali ma celej rodine, kamarátom. Chcela som pre svoje dieťa skutočnú rodinu a keď mi povedal, že by som ostala sama, zľakla som sa. Neviete si predstaviť tie výčitky, ktoré mam. Ešte raz ďakujem, veľmi ste mi pomohli.

kathak
9. jan 2023

@julka1412 čo bolo bolo , dostala si veľký dar, tak ho ochraňuj a miluj , priateľ sa buď zachová ako chlap , alebo takeho treba poslat kade ľahšie ,

lolita555
9. jan 2023

Keď miluješ toho chlapa,počkaj ako budeš milovať to dieťa ,nevzdávaj sa ho kvôli chlapovi,a úprimne mne by sa nedalo milovať muža ktorý ma poslal na zákrok s jeho dieťaťom pod hrozbou odchodu ,keď vedel že si to nechcela .je to tvoj život len aby si neľutovala raz že si sa rozhodla zle,vieš ono nie nadarmo sa vraví ,že aj keď si dáš vziať dieťa už vždy mu v hlave budeš počítať koľko by malo rokov

domka222
9. jan 2023

Dieťa je láska na celý život, čo pri chlapovi nie je nikdy isté

biaa
9. jan 2023

@julka1412 verím ti že je to ťažké mala som to podobne keď vidim čo pises a tiež mám tlak doma čo mi povedal že by babo nechcel keby sa pritrafilo. Tak si je toho dobre vedomý a nepresvedčil má a už vôbec nie keby som o 4 deticky prisla. Pokial to tak citis že to babatko tu má byt tak ti takyto chlap jednoznacne za to nestojí aby si on prisla . Vždy da to da nejak zvladnut.

kitycat
9. jan 2023

@julka1412 ahoj,
Preberali ste vaznost a buducnost vaseho vztahu ponprvom potrate?
Ak ty dieta chces a on vtedy nechcel, preco si s nim ostala?
Pisem to casto a napisem to aj tebe, ty nemilujes jeho ako cloveka, ale to co predstavuje, teda tu vidinu rodiny.

A nechcem nikoho komu vztah nevysiel urazit, ale stavat tuto vidinu na rozvedenom chlapovi co ta posiela na potrat nie je spravne.
Teraz sa uz cca 2 mesiace tvaris , ze nic a pritom by si mala s otcom dietata prezivat radostne chvile ako vyberanie mena, povolabia oblubenej rozpravkovej postavy ci srandovanie o nedostatkoch ktore "urcite podedi".
Bude isto narocne jo pripadne vychovat sama, ale verim, ze sa zachova ako chlap,ak je to uz druhykrat a nerozidiel sa s tebou.. Aleto mozno preto, ze si mu obriadovala domacnost, lebo tak podaktore vyjadruju lasku..

janinah
9. jan 2023

S dieťaťom nikdy nebudeš sama...a aj dvaja sú rodina...nevymyslaj,dieťa si nechaj a chlap sa vyfarbi tiež.Odide alebo ostane,zas až taká výhra on nie je,dieťa áno

ankare
9. jan 2023

@julka1412 ja byť Tebou, dieťa si nechám a somára pošlem k vode. Nezaslúži si Vás. Držím palce! ❤️

haidi
9. jan 2023

Polož si otázku stojí Ti ten chlap za to? Co je to za chlapa, ktorý Ťa pošle na potrat?Naozaj Ta tak ľúbi? Ja si neviem predstaviť, ze by ma môj muž keď sme neboli ešte svoji poslal na potrat aj keby sme sa poznali mesiac by ma na potrat neposlal 🥴 nikdy... Toto chlap, ktorý miluje svoju partnerku nikdy nespraví. Za svoje činy treba niesť aj zodpovednosť. Drzim palce nech sa rozhodneš správne to dieťatko za to nemôže❤️

jaond19
9. jan 2023

@julka1412 kvoli chlapovi by si sa nebodaj zbavila uz druheho dietata?? Preco sa nedal tlk sterilizovat ked tak deti odmieta?? Ani keby si bola zo zlata ti nezaruci ze ta raz neopustí, nenajde si mladsiu a vies co este?? Zalozi si v zapati rodinu.... a ty ostanes na stare kolena sama. S vycitkami ze este aj detí si sa zbavila. Strach bokom si dospela zena, postav sa za seba a za dieta, narovinu pred nim predostri situaciu a bud sa zbalí a platí, alebo sa zachová ako chlap. Bolo by na case. Mimochodom, uz po tom prvom potrate by som s nim ja nedokazala nic mat....

vorkola
9. jan 2023

a neboj sa ze zotanes sama ,ked ti da taku nekalu podmienu, ved mat dieta je obrovsky dar,tak ked nechce ,po case nemusi chciet ,ani teba .ved aj rozvvedene mamicky aj s viacdetne,vychovavaju deti, dietatko si nechaj ,a panko nech teda odide, nie je ta hoden

danielahamar
9. jan 2023

ak sa ti rozpadne vzťah, tak dieťa zato isto nemôže😉

oblecenie99
9. jan 2023

Dostala si od života ďalšiu šancu, možno poslednú. Ja mám muža, rodinu, dieťa bolo plánované a očakávané a napriek tomu nemôžem nikdy vedieť, čo všetko sa ešte môže stať.. kde je napísané, že mňa nikdy muž neopustí? Kde je napísané, že teba ten tvoj partner nikdy neopustí, aj keď by si ty súhlasila s tým, že deti mať nebudete? Kde je napísané, že nemôžeš stretnúť niekoho iného? Niekto vyššie napísal veľmi dobrú myšlienku: ty máš rada predstavu a pocit, že k niekomu teraz momentálne patris, nie toho konkrétneho chlapa. Ako už otec jedného dieťaťa žiadal pod vyhrážkami od svojej "lásky", od matky svojho dieťaťa, tú najhoršiu vec. Z dôvodu, že jemu to tak nevyhovuje, nechce. Nič objektívne či ako tak ospravedlniteľné dôvody, len že on nechce, bodka. Predpokladám vedel o Tom, že ty dieťa chces a že si prekonala viac potratov. Opakujem, ja teda zvyknem byť v týchto témach o potratoch objektívna, ale toto ma naozaj zdvihlo zo stoličky. Ver mi, tento vzťah by sa ti rozpadol tak či tak, ak ešte rozpadnuty už dávno nie je.

mimka1402
9. jan 2023

@julka1412 Radšej buď slobodná matka, muža si nájdeš vždy, ja som dieťa takej mamy.😀 Ale dieťa nie je prekážka na život. Nikdy nevieš či sa ti podarí ďalšie. A muž, ktorý ťa nútil na potrat je presne ten, ktorý si ťa nezaslúži. Neodsudzujem potraty, ale ty to dieťa chceš tak si to sakra nedaj vziať a radšej toho chlapa posli k vode. Nevidím dôvod v čom je on výnimočny, no v ničom. Ale dieťa.. Výnimočné je.

babymama23
9. jan 2023

Ja som 23 ročná slobodná matka. Aj keď vychovávať a starať sa o všetko sama je extremne ťažké, svoje dieťa milujem najnekonečnejšou láskou a nikdy by som nedovolila aby mi chlap stál v ceste. Nelutujem jedinú sekundu s mojim drobcom aj keď sme sami. A nikdy by som si neodpustila ak by som sa rozhodla inač a nechala si ho zobrať. Aj dvaja sú rodina🥰

mimikarol
10. jan 2023

V živote nikdy by som kôli chlapovi nezabila svoje dieťa (áno, premena potrat = vražda). Nikdy. Nikdy. Nikdy. To čo ti vie dať do života dieťa, ti žiadny chlap nikdy nedá. No ale rob ako uznas za vhodné.... Len aby si svoje rozhodnutia v živote po xy rokoch horko neľutovala

babymama24
10. jan 2023

@julka1412 pozri ja mám 19 rokov a pred 10 mesiacmi som porodila dvojičky a určite by som nevymenila svoje deti ako ty len preto lebo sa mi páči nejaký muž … a keď takéto niečo dokážeš tak niečo nieje s tebou v poriadku a radšej sa už nesnaž ďalej o bábätko lebo kvôli tebe nemalo tvoje bábätko možnosť sa dostať na tento svet … síce som mladá ale v živote nikdy by som neisla na potrat len kvôli tom že by som sa bála že ma nejaký chlap opustí … chlapi sú aj budú ale čo ak nebudeš už mat možnosť mat ďalšie dieťa a on ta opustí lebo si nájde niekoho iného alebo sa mu niečo nezaplaví ? Zostanes do konca svojho života sama … ani si nevieš predstaviť akú lásku ti vie dať taká mala dušička a ver mi nikoho iného pri sebe nepotrebujete 😉

zorkahorka
10. jan 2023

Co myslis,budes lutovat,ak pojdes na potrat a ostanes pri chlapovi,ktory dieta nechce a ty ano? Chlapov po svete beha vela, ty uz ziadne dieta mat nemusis... chce to obetu

any_soj
10. jan 2023

@julka1412 och moja... Tak ma mrzí, že ťa tvoj priateľ nemiluje a neváži si ťa :( Prosím vypocuj si tento podcast - Ako si nevziať teľa, zvlášť prvú časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Si vzácna, zaslúžiš si milovať a byť milovaná. Tento človek toho očividne nie je schopný. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...

any_soj
10. jan 2023

@ropucha6 pri antikoncepcii sa dá otehotnieť pomerne ľahko, pozri si Pearlov index jednotlivých - znamená to, koľko žien zo 100 pouzivajuc danú metódu za rok otehotneli. Na Slovensku sú státisíce ľudí používajúcich antikoncepciu. Zmena to, že niekoľko stoviek ročne otehotnie aj napriek antikoncepcii.

cecilia29
10. jan 2023

Chlap ktorý nemiluje vase spolocne dieťa nemiluje ani teba. Zabiť 2 deti pre chlapa ktorý ťa nemiluje sa ti oplatí?

ropucha6
10. jan 2023

@any_soj tak iste a kolko z tych zien ju uziva spravne, taku statistiku uz asi nenajdes

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre