Dobrý deň.
Vopred vás chcem poprosiť, aby ste sa zdržali nevhodných komentárov. Uvedomujem si, že je to aj moja vina, no stalo sa tak a ostala som tehotná.
Tento rok budem mať 21, priateľ 24. Bohužiaľ jedná sa ešte o krátky vzťah.
Ja som rok zamestnaná (a plánujem pracovať až kým sa bude dať), priateľ študuje no popritom má rôzne brigády.
Obávam sa, ako to zvládneme. Obaja bývame s rodičmi, i keď priateľ má zvlášť na dvore malý bungalov.
Čo sa týka rodiny, z mojej strany nás určite podporia - minimálne psychicky. Mama často spomína, že už by chcela vnúča. No chcieť je jedna vec, to dieťa treba vychovať a zabezpečiť. Mám kamarátky, ktoré už majú dieťa, no v inej situácii. Avšak čo sa týka oblečenia alebo podobných vecí, určite by vedeli pomôcť.
Úprimne, neviem čo čakám. Možno som to chcela dať von zo seba, možno potrebujem len počuť, že sa to dá zvládnuť.
Jasne, že sa to dá zvládnuť. Buď partner pôjde do roboty a štúdium preruší alebo sa prehodí na externe a bude robiť. No možno by ste to zvládli aj keby študoval (otazka je či už nekončí) a pomohli by na ten čas rodičia. Dieťatko nepotrebuje mať super moderné a drahé veci ak na to peniaze nie su. Ale tak lahšie sa žije a užíva celý ten čas keď si môžeš vybrať čo chceš. No ale tak ano zvládnuť sa dá všetko. Ak máš rodinu, ktorá pomôže aj finančne a ak ma takých rodičov partner nemyslím si že to je niečo čo nezvládnete. Hlavu hore bude dobre
Neboj sa všetko zvládnete ak budete s priateľom dobrý tím. Dieťatko nepotrebuje najnovší kočík a značkovú fľašku na pitie. Potrebuje lásku❤️... Myslím si že kto môže ten vám pomôže či už s oblečením alebo výbavičkou. Ja keď som ostala tehotná hneď sa ma pýtali kamaráti a rodina či nechcem to a to 😊 veľa vecí som chcela nových ale veľa vecí som podedila a som za to vďačná
Držím palce ✊🏻 ale neboj nic dobre bude!
joooj vy mate este fajn situaciu 🙂 to zvladnete! a pochybnosti ako rodicia vychovaju dieta ma asi kazda zacinajuca rodina 🙂
Jasne, ze to sa dá zvládnuť. Nemáte nejaké extra zle podmienky, podľa toho, čo píšeš. Rodičia vám pomôžu, ty budeš mať materskú, priateľ môže si dat externé štúdium a pritom pracovať.
Vybavicku kľudne zoženieš na bazári, a určite aj v rodine ci od kamosiek veľa môžete dostať, obvykle ľudia sami núkajú vecičky, kocik postieľku a tak. Ja som tetaz tiež posunula skoro všetky veci po dcére, aj kočík sesternici, ktorej sa narodila pred mesiacom dcéra.
Keď budeš dojčiť, ani mlieko nebude treba kupovať. 🙂
A také myšlienky, či budem dobra mama a podobne, to ma skoro každá žena, a zvlášť prvorodicka, to je úplne normálne.
ved to je super, aj ked ste spolu len chvilu, urcite sa lubite...pises, ze priatel ma maly bungalov, tak mate, aj kde byvat, rodina vas podpori, tesia sa a hlavne teste sa vy dvaja 😊
Veľa šťastia prajem, budeš ho potrebovať 😊
Ja som taktiež otehotnela bez zázemia v krátkodobom vzťahu a mladá. Keďže som mala aj problémové tehotenstvo tak som prestala pracovať pomerne skoro. Mala som však nárok na tehotenskú dávku čo bola moja “záchrana” z toho som si stihla ponakupovať výbavičku a velkú pomoc som dostala aj od mojej rodiny nakolko otec dieťaťa sa na nás pekne vydrbal a jeho rodina ani obraz ani zvuk. Mám 3mesačné bábo a žijem u rodičov v dvojgeneračnom dome ako keby sama.. neni to žiadna výhra ale nelutujem ani sekundu s babatkom a verím že po čase sa to dá všetko do poriadku a budeme vo vlastnom. Sú aj horšie prípady takže určite to zvládnete aj vy držím palčeky❤️
Je veľa ľudí, ktorí si myslia, že sú na to pripravení, a zvládnu to, a stane sa presný opak. Uvidíš, bude dobre 🙂
Musíš ty vedieť, či si nato pripravená alebo nie. Vy máte kde bývať, čiže je to ešte lepší prípad.
Tak máte 3 možnosti, porodiť to a vychovať, porodiť to a dať na adopciu, alebo ísť na potrat. Je to len na vás.
Priateľ sa ako k tomu postavil?
@jjanulienka ❤️statočná
Gratulujem ❤️ super, že si stihla byť rok zamestnaná! Tým pádom tehotenské, materská, vyšší rodičák... Ak bude treba vrátiš sa do práce skôr než po 3 rokoch, teraz budú aj fajn prídavky a super daňový bonus (ten možno žiaľ nová vláda zruší, ale isto zostane vyšší, než býval). Finančne to zvládnete... Viac by som riešila vzťah - viem, že je to teraz už ťažko, ale nechajte si vnútornú slobodu ukončiť ho, ak zistíte o sebe veci, kvôli ktorým by ste dlhodobo v takom vzťahu trpeli. Keďže píšeš, že ste spolu krátko - musíte sa najprv poriadne spoznať, kým sa rozhodnete pre spoločný život. Odporúčam super podcast Ako si nezobrať teľa zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu - o tom, čo si všímať na druhom, či je skutočne schopný milovať. Veľmi ti prajem, aby ten tvoj bol 🙂
@any_soj som sa nevedela prestať smiať na tej fraze "ako si nezobrat tela"...😁... ale pozerám, že celkom fajn videjka tam sú... vďaka za typ.
A autorke: zvládnete to! 🙂 Všetko sa dá, keď sa chce....
@majusik1304 hej mne sa tiež páči ten názov :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím si,že ľudia maju deti aj v oveľa horších podmienkach ako ste vy dvaja.Priatel aspoň má kde bývať.Mnoho ľudí ani nemá kde bývať a vrhnú sa na rodičovstvo.Zvladnete to,neboj