Neplánovane som otehotnela - nestranný názor

17. dec 2021

Ahojte dievcata, idem si k vam po nestranny nazor. Na objasnenie situacie musim toho o sebe napisat viac, takze sa vopred ospravedlnujem za rozsiahlejsie pisanie. Ani neviem kde zacat. Som rozvedena, z prveho manzelstva mam 1 dceru, dnes 10 rocnu. Viac ako rok po rozvode som sa zoznamila s muzom, s ktorym sme po case pocali nasu druhu dceru, ta ma dnes 2,5 roka. Zo zaciatku bol tento vztah pre mna uzasny. Bola som po usi zamilovana, prehliadala som vsetky mozne varovne signaly. On pracoval v zahranici, domov (teda ku mne) chodil raz za mesiac na taky tyzden. Po roku zahlasil, ze uz nechce pracovat vonku a ze si nasiel pracu v nasom meste a ostava tu byvat s nami. Viac menej ma dotlacil do spolocneho byvania. Neplanovane som otehotnela. Ano, neplanovane. Brala som roky antikoncepciu. Vynechala som 2 tabl. Brala som to tak, ze ked to beriem roky, nic sa nestane. Navyse mi moja onkogynekologicka povedala, ze zbytocne beriem antikoncepciu, ze ja pri mojom stave maternice uz aj tak deti mat nikdy nebudem. Na co som jej argumentovala, ze mam noveho partnera, tak ich pre istotu brat budem. No a co cert nechcel, pri vsetkych mojich povinnostiach som sa pozabudla a v jeden mesiac som neuzila 2 tabl. Nie dva dni po sebe, proste najprv som zabudla jednu a o par dni druhu. Ked som nedostala ms, tak som sla k mojej lekarke, ze sa asi nieco opat deje, lebo som to nedostala a ta ma sokovala (aj seba) s tym, ze som tehotna. Ostala som v soku a nevedela sa k tomu hned postavit. Lekari ma nutili si dat babatko zobrat, kvoli mojim zavaznym zdravotnym problemom v minulosti. Napriek tomu som sa rozhodla to dietatko mat a som za to vdacna. Uz vtedy som riesila dilemu, ci to partnerovi povedat a ako. On ma dieta z predosleho vztahu a velmi zle vztahy s jeho matkou, dieta si od ich rozchodu nevidel. Proste on dieta ani nechcel. Nakoniec sa k tomu postavil tak, ze s nami ostal, malej sa velmi tesi, zboznuje ju. No on je strasny manipulator, vzdy ma dotlaci do veci, ktore sa mne nepacia ale nakoniec sa im podvolim. Stale sa hladim na to, ze nebudem aj dalsej dcere brat otca a rodinu. Ale aku rodinu? Zobrat si ma nezobral, zijeme v mojom 3 izbovom byte, ktory mam na hypo. Na tu mi neprispieva. Vlastne aj do domacnosti prispieva skor minimalne. Rozhodne nie pravidelne a rozhodne nie na polovicu. Stale je nevrly, tych svetlych dni, ked ma dobru naladu je ako safranu. Vie po mne neskutocne kricat a nadavat mi. On sa tak sprava ku vsetkym, ako tak vnimam. K vlastnej matke, k otcovi, k bratovi. Ja som z neho uplne na prasky uz. Deti to vnimaju. Starsia rebeluje, mladsia je cim dalej tym viac placliva. Nasla som riesenie. A o tom sa chcem poradit. Moj byvaly muz mi navrhol, aby sme sa vratili do mesta, kde zije aj on. Ja som si nasla lukrativnu pracu, z ktorej nas tri v pohode uzivim a ex manzel by mi s detmi pomahal. Ale znamena to predat tento byt. Vyplatit hypoteku a zacat odznova v novom meste, v podnajme, bez vlastneho byvania. Trochu sa toho bojim, Po roku sice planujem kupit nam trom vlastne byvanie, ale aj tak mam z toho celeho strach. Na otazku, ci nemozem ostat tam kde som.... mozem, ale potom sa nedokazem odstrihnut od sucasneho partnera. Dotlaci ma do toho, aby sme ostali spolu. Uz som to viackrat skusala a dopadlo to tak, ako pisem. Nakrical do mna, vsetko zvalil na mna, zdeptal ma natolko, ze som tomu vsetkemu uverila a prisposobila sa. Ja uz takto nevladzem. On cele dni nic nerobi. Pride domov z prace, vyvali sa na gauc a zoberie si telefon do ruky ... nic a nikto ho nezaujima. Kde co polozi, tam to necha. Neodprace si po sebe nic, ani veci, ani riad zo stola, ani vyzlecene ponozky. Do starsej furt huka, aby si po sebe odpratavala a on sam to nerobi. Vecne je len na tom posratom mobile. Mne v domacnosti nepomoze absolutne s nicim, este ma zdrbe, ze je neporiadok alebo nenavarene a pod. A co sa mam rozdvojit? Tak som este nestihla .... No proste, tazko sa to opisuje. Co mam robit? Mam vystavit deti riziku, ze odideme a budeme zit niekde rok v podnajme? Starsia sa tomu bude tesit, nakolko by sme byvali len kusok od jej otca. Na sidlisku, kde ona vyrastala. Malinka to este nevnima. Ja mam to miesto rada, ale mesto, kde zijem teraz milujem. Mam to risknut? Nie som uz najmladsia, mam 42 rokov. Ale vyzera to tak, ze mi zivot ponuka sancu zacat odznova... ale mam strach

ivkazba
17. dec 2021

Čo máš robiť? S chlapom, ktorý sa ti nevenuje, doma nič nerobí, buzeruje tvoje prvé dieťa, neprispieva na chod domácnosti? Zbaliť mu veci a poslať ho preč. Nerieš, že máš 42 a či ti dá život ďalšiu šancu. Buď matka a daj šancu svojim deťom nevyrastať v chorom prostredí.

irusa
17. dec 2021

popravde ja nevidím dôvod sa sťahovať a žiť rok v podnájme..za ten rok si môžeš radšej platiť hypotéku...leňocha vyhodiť z bytu..veď byt je tvoj

pribinak
17. dec 2021

Zbav sa hentakeho svaba a hotovo. Však ty ho v podstate živíš a on ešte na teba kričí?
Toto vo veku 42 rokov tolerovať nemôžeš

autor
17. dec 2021

@irusa Este musim dodat aj dalsiu stranku tohto celeho. Kedze som sa rozhodla ostat s nim a mat s nim dieta, moja mama sa k tomu postavila tak, ze s nami nechce mat nic spolocne. Neznasa mojho sucasneho partnera (comu sa ale vobec nedivim) a odpisala aj mna a aj moje deti. Ale k veci. Kedysi, ked som sa do tohto mesta stahovala, nasi mi dali do zabezpeky ich chalupu, aby som mohla kupit tento byt. Moja matka na mna tlaci, ze chce uvolnit chalupu a predat ju. Takze preto musim byt predat a vyplatit hypoteku. A kedze v tomto meste nie je robota, tak preto uvazujem nad odchodom do ineho mesta. Je to zlozitejsie, ja viem....

soldi
17. dec 2021

uplne Ta chapem. tiez som zila s extra manipulatorom.
tie reci, ako sa ho mas zbavit, sa lahko pisu tym, ktore takeho cloveka nikdy nezazili.

mas jedine riesenie: chod s detmi do podnajmu. najskor ako sa da. byt sa doriesi neskor.
o spolocnu dceru podaj neodkladne opatrenie, aby ju dali Tebe.
kym budes pod jeho vplyvom, tak to Ti nikdy nezvladnes. zablokuj si ho v telefone.
Nie je ina cesta. Cim dlhsie budes od neho, tym budes mat cistejsiu mysel.
Ja som bez mojho vyse roka. az teraz sa konecne zacinam prebudzat a prestava na mna mat vplyv. ale prvych 9 mesiacov to bolo hrozne. stacila jedna sms od neho a bola som tam, kde predtym.
nemas niekoho blizkeho, kto Ta nasmeruje? pomoze?

prosim,mysli na deti. nemozu v tomto vyrastat, poskodi ich to navzdy. nech su dcerky Tvojou motivaciu. nech to neskonci tak, ze si najdu podobneho cloveka.

irusa
17. dec 2021

no pokiaľ je to tak asi inú možnosť potom nemáš....len byt predať a vyskúšať tú druhú možnosť

soldi
17. dec 2021

mna moja mama tiez odpisala. resp. cela rodina. su na strane mojho ex. tak dokonale zmanipuloval aj ich 🙂

nyusika
17. dec 2021

tohoto muza by som opustila, ostala byvat zatial v tomto byte a s chladnou hlavou sa rozhodla, ci ma zmysel sa prestahovat.
o kolko je nova praca vyhodnejsia, ci budses mat v novom meste take zazemie ako tu...

neries teraz stahovanie, najskor si uprac vo vztahu.
nezabudnei na praktocke veci - osetrit si vyzivne na druhu dceru a urcit starostlivost o nu.

irusa
17. dec 2021

@soldi predpokladam, že vy ste boli manželia

autor
17. dec 2021

@soldi Dakujem. Presne ako vravis, kto to nepozna, nepochopi to. Pokusala som sa ukoncit tento vztah uz x krat a stale ma zmanipuloval presne tam, kam chcel ...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. dec 2021

@nyusika nie je to az tak nove mesto, to kde teraz zijem, je moje rodne mesto. Predtym som zila 15 rokov v tom meste, o ktorom uvazujem, ze sa tam vratim. Mam tam priatelov a je tam moj ex manzel a jeho rodina, pre ktorych som stale clen rodiny. Dokonca moj ex sa vyjadril, ze konecne by sa mu vratila jeho dcera a aj druha dcera....

anavianavi
17. dec 2021

ja by som partnera vyhodila. vyhovorky typu, ze ta zmanipuluje, nie su na mieste. mas vlastnu hlavu a dve deti. to by ti malo stacit na triezve uvazovanie. ak je praca tak vyhodna, prestahuj sa, ale rovno kup novy byt, aj keby menej m2.

dusankomoj
17. dec 2021

Začni tým,že mu rovno do tváre tichučko a bez kriku oznám,že ak na teba,alebo deti zvýši hlas v tvojom byte,tak letí,ako handra! Uvidíš,aké zázraky sa začnú diať. Manipulátorovy sa stačí postaviť. Premysli si ,čo je najlepšie pre teba,deti a neber ohľad ani na jedného chlapa.

zuzanka.zuzu
17. dec 2021

prosím ťa hlavne sa neobhajuj čo máš robiť vo svojom byte alebo so svojím bytom 🙈 jasne, že sa on bojí, jemu vyhovuje VŠETKO a nemá ani kam ísť. a ty píšeš v 42 rokoch ako keby si mala 100, však si mladá a ak to deti zvládnu, zbaľ veci a choďte
PS: keď ho opustíš, mamka vás zoberie späť 😉

alzbetka83
17. dec 2021

Ja by som do toho šla,radšej žiť sam s deťmi v kľude ako s lenivým manipulátorom,ktorý si Ťa neváži a šte po Tebe vrieska. Mám to trochu podobné,dcérku (8) s prvým a s druhým chlapom syna (5) Tiež to bolo zo začiatku všetko pekné,ale teraz nič,príde z práce toľko spraví,že vyberie deti ,lebo Ja robím do piatej a nestíham,príde domov,ľahne na gauč ,zapne telku a počítač. Prídem domov,deti hladné,smadné,všetko je na mne,nákupy,upratovanie.. akurát,že on mi prispieva. Niekedy mám chuť ujsť,ale nemám kde..

ladyblcha
17. dec 2021

Mas jedinecnu sancu nepremrhat prilezitost. Tvoja starsia dcera sa ukludni, zlepsia sa vam vztahy, mas ponuknutu pomoc od ex, +zbavis sa prizivnika. Takto nechces zjavne zit, ako zijes.
Aka je prosim vlastne otazka?

autor
17. dec 2021

@dusankomoj haha musim sa smiat. ze bez kriku. Ja nikdy nekricim, len on. Neberie ohlad ci je noc, ci je den. Ci su deti doma, ci spia. Je mu to jedno. Bliaka tu po mne ... Uz aj susedka na mna pozera ako na chuderu

irusa
17. dec 2021

no tvoj ex sa začal ozývať a prijíma aj cudzie dieťa ...dúfam, že opät nevstúpiš do tej istej rieky..tiež asi to nebolo ok keď je ex.....takže by som sa opäť na ex neviazala

sasa1310
17. dec 2021

tebe je kto prednejší priateľ, ty alebo tvoje dieťa? Máš to nejako zle nadstavené

autor
17. dec 2021

@irusa moj ex sa nezacal ozyvat. My sme s ex manzelom v kontakte stale. A toto mame ujasnene obaja. Nevratime sa k sebe ako partneri.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
irusa
17. dec 2021

tak to je fajn

ivkazba
17. dec 2021

Kedy si brala hypotéku? Ako dlho ju už splácaš? Nestačila by ako zábezpeka už iba tento byt, bez nehnuteľnosti tvojej mamy? Aby si nemusela byt predávať. V tomto mi kľudne napíš správu, prepočítame to, či by to nejako nevydalo, aby si nemusela predávať byt a len dala preč zo zábezpeky mamin dom.

autor
17. dec 2021

@sasa1310 pre mna su najdolezitejsie moje deti. Ale pochop, doteraz som odist nemohla, nakolko by som to sama neutiahla. Z mojich penazi som doteraz hradila vsetky naklady ale stravu musel hradit uz on. Na to mi neostalo. No teraz mam pracu, kde mi po uhradeni vsetkych potrebnych nakladov ostane na zivobitie viac ako 1000 Eur, takze nas v pohode uzivim. A popravte nemienim z tych penazi zivit aj jeho a on si svoje paradne zarobky odklada bokom. A len tak mimochodom - my od neho nikdy nedostavame darceky. Ani na narodeniny, meniny ani na Vianoce. Sme spolu 5ty rok a ani na jedny vianoce som nedostala od neho darcek. Detom kupim ja, akoze su od neho. Jeho rodicom a bratovi tiez kupujem v jeho mene ja - za moje peniaze.

irusa
17. dec 2021

a to si vydržala už 5 rokov ?

autor
17. dec 2021

@ivkazba toto uz mam preverene, zial ina moznost ako predaj nie je. Nemam na vyplatenie celeho dlhu

dusankomoj
17. dec 2021

No,a presne to je ten správny moment pripomenúť mu,že on je u TEBA! A môže sa v sekunde stať,že skončí pred dverami! Takéhoto zastavíš iba tak,že narazí.

autor
17. dec 2021

@irusa teraz vo februari by to bolo 5 rokov

nedielka
17. dec 2021

Bez debaty začni odznova, v meste, kde máš prácu , známych a možnosti 🙂 polrok/ rok v prenajme nie je nič strašne, ešte si aj užijete s detmi hľadanie nového bytu, zariaďovanie 🙂 ak to máš po finančnej stránke prepočítané, tak neváhaj a chod 🙂 už dnes začni natom pracovať !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre