baby potrebujem poradit povzbudit a vypocut si tie co si presli podobnym a dobre to dopadlo.
momentalne som v uplnom soku. prave som zistila ze som tehotna. vysvetlim. mam manzela a dva a polrocnu dcerku a ja som chcela ostat pri jednom. po porode sa u mna spustila nespavost. velke boje s dojcenim so spankom malinka mala problemy s klbmi ortezu. naozaj prvych 7 mesiacov bolo pre mna velmi tazkych a dcerka nebola spac neznasala.kocik.
na druhej strane po mesiacoch terapie sa moj spanok upravil. a od 7mesiacov uz zacal sportovy kocik prikrmy uz vedela byt hodku bezomna mohla som mat trosicku viac volnosti. ale.doteraz je pricucok. vysvetlim o dietatko sme sa velmi snazili 5rokov a nakoniec sa podarilo z ivf. manzel takmer nema spermie. ona bola jedine embryo co nam vzniklo. zazrak na klinike v cesku... pred dvoma tyzdnami nam ju vynimocne postrazila sestra ktora prisla zo zahranicia. a my sme si s manzelom dali rychlovku v aute jak taki pubertaci. vedela som ze mam deb po ovulacii ale uprimne na 99percent som bola pokojna ved ivf ledva vyslo a nevedeli sme dieta spravit ked ame boli 4roky mladsi... teraz aom si spravila test... akoze neviem co mam robit. vztah mame fajn financne sme ok. dcerku dojcim. len viziu zivota som mala uplne inu. ze pojde do skolky ja budem mat zas volnost pracu a ze ked sme obaja s muzom skor pohodlnejsi tak nam bude ako trojclennej rodine lepsie... citim sok vycitky obavy strach. aj mam dojem ze to bude pre starsiu tazsie. nebudem sa jej moct tak venovat. proste neviem ci dvojmaterstvo nie je nad moje sily. plus potrebujeme jednoznacne vymenit byt tento je 3.poschodie bez vytahu a kocikarne a to boo teda masaker. je tu niekto kto tiez chcel jedno neplanovane mal druhe a je to nakoniec dobre????
velmi tazkych
Píšeš, že si to práve zistila, čiže teraz reaguješ pod vplyvom tohoto prvotného šoku. Daj tomu čas a uvidíš, že bude dobre. Držím palce. To, že si otehotnela za týchto okolností je priam zázrak. Všetko je tak, ako malo byť. ♥️
Gratulujem 🙂 Uvedom si, ze to malé co čakáš je v podstate malý zázrak. V živote nikdy nejdu veci podľa plánov, vždy príde niečo co nám plány úplne rozhodi. A pre nás je to potom obrovský šok, aj v tom je krása života.
takéto "zázračné" deti sú zvlášť vzácne a pokiaľ veríš na čokoľvek medzi nebom a zemou, tak to nedokážeš len tak prehliadnuť. Poznám viac takých prípadov, kde je počatie úplne proti logike a pravdepodobnosti a predsa sa stalo. A v ťažších situáciách ako si opísala svoju. Neboj sa, určite to zvládnete, len sa budete musieť trošku prispôsobiť. Ale určite budeš neskôr rada, že sa tak stalo. ♥ gratulujem
Ja mam tiez skoro 3 rocnu dcerku a som tehotna za chvilku zacne 6ty mesiac, nebolo to sice neplanovane ale na prvy sup a vsetky tieto otazky a pochybnosti o kt hovoris, som pocitovala aj aj 🙈 je celkom dobre mozne, ze druhe babo bude uplne ine a tie problemy, kt ste mali pri prvej ani nepridu. Drzim ti palce, urcite to zvladnete aj ked to nemusi byt jednoduche, ale ked bude na svete od urcitej doby si uz ani nebudete vediet predstavit, ze by ste boli traja ;) Mne pomohlo, ze som od jej 1,5 roka chodila do prace, tak teraz sa zas na tu matersku uz aj celkom tesim. Tiez sa musime stahovat do vacsieho, tesne pred alebo po porode by sme mali kolaudovat, takze to stahovanie bude o hubu, ale uvidime :D
Vzdy som chcela dve deti. Odkedy mame po dlhom snazeni jedno, tak sa citim tak, ze sme kompletni. Viem, ze fyzicky (mam zdravotne problemy) by som druhe dieta zvladala velmi tazko.
Presne teda rozumiem tvojim pocitom. Ja nam z toho skoro az panicky strach, cize sa vzdy chranime, napriek tomu, ze prva je tiez nas zazrak.
Cize rozumiem ako sa citis, uplne presne su to viem predstavit. Ale uz sa stalo, takze nadych, vydych, zvladnes to, lebo nemas na vyber (ak neberieme do uvahy najextremnejsie riesenie ktore nespiminas ani ty).
Bude to dobre, takto to asi malo byt ❤️
Manzel nema takmer ziadne spermie. Takmer neznamena ziadne,takze ani v tomto pripade by som si naplno nedovolila ist,keby som dalsie dieta nechcela. Tak zas az take prekvapive to nie je. Proste bude,ako ma byt,zmier sa s tym,hnev ti teraz nepomoze. A druhe dieta nemusi byt vobec take narocne ako prve.
tak uz je state - ostava ti bud porod alebo interupcia.
Mladsi sa stal ani neviem kedy / teda viem uplne presne, bol to prvy sex po porode, ledva ho tam zasunul, a kedze dva roky sme pred manzelstvom fungovali na tom ze si da pozor, starsieho sme robili cielene niekolko mesiacov - ani ma nenapadlo pouzit antikoncepciu ;) /
Starsi syn mal styri mesiace !!!!, ked som mu oznamovala, ze bude velkym bratom. Manzel ma posielal na interupciu. Ze nebudem prva a ani posledna.
A ja? Ja som citila, kedze prve tehu bol MA, druhe tehu trvalo niekolko mesiacov kym sa stalo a v 20tt realne hrozil predcasny porod -- ze to tak ma byt. Ze aj ked druhe v plane vobec nebolo - lebo starsi spaval 3x po 20 minut za cely den - ze proste tak bude druhe. Nadych, vydych a ides.
Dnes maju moji synovia 12 a 11 rokov a napriek tomu, ze ich otec nas opustil desat rokov dozadu, to zvladame. To mladsie dieta sa mi malo narodit a malo prist na tento svet - je brutalne vynimocne inteligentny / nemaju na neho psychologovia uz tabulky / a ked si vyberie co vystuduje, ci uz to bude medicina alebo astrofyzika, uz teraz viem ze v tom bude vyborny a ano, je schopny nieco vo vede dokazat a vymysliet pre tento svet.
Takze aj Tvoje dieta, ked je pocate takto vynimocne, ma na tomto svete svoju ulohu. Aku? To zistis ked sa narodi ;)
neboj bude dobre.....s mladšou budeš doma, staršia už bude chodiť do škôlky...to že boli problémy so staršou neznamená že budú aj pri mladšom dieťatku....to môže byť uplne bezproblémové zlatíčko....výhodu máš v tom, že ťažšie budú možno prvé 2roky, potom to už bude oveľa lepšie, deti sa ti prehrajú, zabavia...ak budeš doma s jedným, zvládneš byť aj s dvomi, detto finančne kde sa uživí jedno dieťa, uživí sa aj druhé🙂
dakujem za podporu. ono. ani manzel to este nevie... sla som do fitka akoby nic. chcem s nim rozpravat az ked malu uspim na obed.....
ja velmi nilujem prvu dcerku. aj ked musela ist cisarskym ked mi ju vybrali z brucha a prilozili k tvari bol to najkrajsi moment mojh zivota...
ono moj manzel tuzil mat viac deti. aj sme povod e planovali tri kym som nezazila to narocne poporodne obdobie...viem ze vela veci bude lahsich lebo uz viem ako me it plienky hygiena coho sa teeba bat coho sa bat je zbytocne... urcite este budem pokracovat v psychoterapii aby som sa vyrovnala s vecami. mam vycitky ze nebolo planovane. ze som ho akoby nechcela nezelala si ho. ale samozrejme ze je to moje a jeho dieta a budem ho milovat arobit maximun byt mu tou najlepsou mamou na svete ako je v mojich silach. lebo uprimne je to totalny nepravdepodobny zazrak...proste asi to dieta malo prist na tento svet.
Normalne sa pobavte, za mna je to super a mala bude mat surodenca, niekoho na cely zivot. Mysli z ineho uhla
Keďže ste mali problém splodiť prvé dieťatko a druhé sa podarilo v podstate ani neviete ako 😁 brala by som to tak, že proste to tak má byť, že ten malý človiečik jednoducho má doplniť vašu rodinu. Dcéra má 2,5 roka, keď sa narodí mladšie tak ona bude chodiť do škôlky, to zvládneš neboj 🙂
A aspoň vieš, že ak už na 100% nebudete chcieť tretie, tak sa musíte chrániť, lebo až takí neplodní nie ste 😉
Každopádne držím palce a teš sa na malé a buď v klude, ono to cíti 🙂🍀
To ze ste ho neplanovali neznamena ze si si ho nezelala ;) pozor na take myslienky ved to nie je pravda.
Necakali ste ze by to vobec bolo mozne a to je ine ako vyslovene si nezelat. Ani teraz si ani slovkom nespomenula upt, takze ako nezelane? 🙂 bolo necakane nie nezelane ❤️
A je skvele ze planujes pokracovat v psychoterapii.
@kiki68 akoze on ma dve sestry ja mam dve sestry a velmi mame radi surodencov nasich
@54tinka54 hej poslem ho na vasektomiu. seriozne
@nafka0483 akoze asi pred mesoacom som si hovorila ze urcite by som na upt nesla. to urcite nie. len proste. chcela som lahsi jednoduchsi zivot. menej narocny. lahsiu cestu... ale cesta si zjavne vybrala mna
@nafka0483 ano mienim piat terapeutke hhned zajtra
Gratulujem
Moja skusenost: prvy syn hrozne narocne dieta,vela aj zdrav problemov, rezim nikde atd atd. Cele zle
Druhy syn: ani neviem, ze mame dieta, je to odmena za prveho 🙂 zdravy, nenarocny, vela spal a bez uspavania, nic nechcel, prehra sa sam, naje sa sam atd atd
Bonus: deti sa nam prehraju spolu a v konecnom dosledku my mame ovela ovela vacsi veget, nez ked sme mali iba jedno dieta
Zaver: podla mna si dve deti budes pochvalovat
Tak potom preco to nedopriat aj Vasmu dietatku, mat surodenca. Byt jedinacik neni taka sranda, ked cosi, tak vsetko je iba na pleciach jedneho dietata. Ja by som teda surodenca brala, pretoze takto riesim vsetko iba ja. Ked uz je na ceste to druhe, tak by som nevahala. A to materstvo moze byt o inom. To prve bolo proste taky produkt mediciny a telo si mozno tazko zvykalo na cele tehu. To druhe je taky maly zazrak, mozno to bude o dost jednoduchsie. My teraz chceme tiez surodenca pre maleho ked bude mat tie cca 3 roky. Zase nechcem tam nechavat 8 rokov rozdiel. Praca je mi fuk, to uz po dietati nikdy nebude co byvalo. To uz je iba lepsi manazment by som povedala, ze ako byt v praci a nie na OCR.
Anoooo prvé sme sa snažili 1 rok intenzívne, veeeeelmi zle tehotenstvo o horšom ako som mala ja fakt neviem - statnicu z gynekológie som mohla spraviť - ja som mala všetko v tom tehu a druhé bum neviem ani ako 🙂 o mesiac rodím. Ber to ako dar 🙏 áno revala som týždeň, že ja také tehotenstvo ako to prvé nezvládnem a vieš čo? Nič sa nezopakovalo.
Ja som mala neplánované tretie. Prvé už veľké, ďalšie v škôlke, ja som začala na sebe makať - krásne som schudla, mali sme začať totálne rekonštruovať dom, za mňa už aj vek. Celé tehu so si nejak nepripúšťala a áno uvažovala som aj nad potratom. Manžel nechcel, povedal, že to bude húževnatý človiečik, keď obišiel prekážky a všetko ideme robiť podľa plánu, len to bude väčšie dobrodružstvo. Keď sa narodil, tak som 2 mesiace revala ako som ho nemohla chcieť..a nech mi odpustí. Nehovorím, že je to jednoduché,určite s 2 je ľahšie, ale je to iné a krásne...no nuda nehrozí. Zvládnete to...za mňa s jedným bola nuda a to ja som tiež pohodlná.
Blahoželám... krásny zázrak....a život budeš mať krajší aj jednoduchší.... detičky budú vyrastať spolu.... uvidíš, že budeš za to ešte vďačná....
dik baby... uz som povedala manzelovi.. jeho prve reakcie: ako sa mas? co odo mna potrebujes? a mal slzy (dojate) v ociach
tak sme preberali vsetko byt peniaze dojcenie pediatra skolku. a sme dohodnuti ze po tomto ide na vasektomiu. mam 36rokov
Neboj, moja, všetko sa deje pre niečo, má to tak byť. 🙂 Vypýtala sa k Vám dušička, stal sa Vám zazrak. ❤️ Super,že dcérka bude mať súrodenca, to je dar pre ňu na celý život. Druhé bábo bude za odmenu, uvidíš. 🙂 Silno držím palce!
Ja som dojčila celé tehotenstvo,aj tandem po pôrode. Držím palce!
Gratulujem. Vidíš, podarilo sa. Samozrejme, že to zvládnete. Niektorí zvládnu aj šesť. Také pekné rodinné fotky sem dávajú. A Tvoj vek je úplne v norme. 🙂
dakujem zeny! toto som potrebovala
Autorka gratulujem a zaroven sa smejem, lebo je to z 95% moj pribeh 🤣 sice sme deti dve chceli, ale bolo to necakane prekvapenie a poviem ti, ze toto druhe dietatko je za odmenu a konecne mam DOVOLENKU 😆 aj ked su dvaja a starsi je stale moj privesok, ale predsalen, uz ma skoro 3 roky a je to s nim pohodka, k tomu nenarocne babatko 👌 takze nerob paniku, bude to fajn 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nádych.. výdych...klud...zistila si tehotenstvo,nie rakovinu ani finančný bankrot.Vsetko sa utrasie a bude dobré. Dieťa je požehnanie,nie tragédia.