Nekonečne tehotná

3. dec 2022

Ahojte, idem sa vyzalovat aspoň sem lebo manžel má už nevládze počúvať 😭😄 som v 39tt a stále nerodim, ani náznak, no proste nič. Zatvorená úplne, posličkov mávam často, nevládzem už ani chodiť. Už v skupinách ma predbiehajú baby ktoré mali rodiť až o mesiac a mne je tak smutno z toho celého. Obe deti sa mi narodili skôr a toto stále čaká a čaká a nič sa nedeje. Už to chcem mat za sebou, ani žiadne babské rady nepomáhajú. Každý sa stále vypytuje ze ci som ešte neporodila... Ja viem ze babo si vyberie svoj čas ale tak mne už je tak smutno ze stále to neprichádza, dokonca každý deň cítim pohyby čoraz menej, ako keby si bábätko spinkalo a na nič sa nepripravovalo. Prosím nesnažte sa ma tu urážať a podobne, chcela som si len vyliať srdce...

ildiko36
3. dec 2022

Ved ešte maš týždeň, čo sa tak ponahlaš, to babo vie kedy má isť na svet, viem že neni najlahšie 39tt, ale už máš skoro za sebou

autor
3. dec 2022

@ildiko36 ako som písala, obe deti sa mi narodili skôr a je to pre mňa už nekonečné dlho. Ešte keď baby už pridávajú foto detičiek ktoré sa mali narodiť oveľa neskôr... Vidím ze si ma nepochopila ale nevadí, takých tu bude veeela

konikkon
3. dec 2022

Tehotenstvo trvá 40tt, v hlave si to tak nastav. Uvedom si, že prežívas rovnaké strasti asi ako takmer každá tehotná. Pozri ja som prvý krát otehotnela v roku 2020, v 6. mesiaci som potratila, po 3 mesiacoch som bola opäť tehotná. V roku 2021 som porodila dcéru, odkojila a keď mala 7 mesiacov som plánovane otehotnela zase. Som v 6. mesiaci a zároveň starostlivosť o malé bábätko je celkom náročné. To ja si pripadám stále tehotná 😁, vlastne s malými prestávkami už tretí rok. Ale ani ma nenapadne bedakat. Ten týždeň už vydržis.

autor
3. dec 2022

@konikkon týždeň, alebo dva, tri...

natalala
3. dec 2022

Ja som prenasala 10 dni 🙈 chapem tvoje pocity ja som od 38tt mrncala, kedy to uz bude :D

lypka
3. dec 2022

Ty si nešťastná z toho, že vynosíš zdravé, vyvninuté dieťa, nevieš si ani predstaviť tie, čo sa im narodili predčasniatka a bojovali o život, čo by dali za to aj keby mesiac prenášali.... Takže hlavu hore a vychutnávaj si posledné pohyby s drobčekom a ono to príde 🙂

sofia1979
3. dec 2022

Moja to natahovala do 42tt vydrz vypni čítaj maľuje rozpravaj sa s deťmi o príchode nového človiečika to zbehne. Ja som bola v nemocnici a to bol masaker. Pôrod bol vyslobodenie

autor
3. dec 2022

@lypka prvý sa mi narodil v 26tt takže o tomto mi nemusíš rozprávať 🙂

lypka
3. dec 2022

No tak teraz sa čudujem ešte viac 😔

vierka0508
3. dec 2022

Ved ju tak nehejtujte, to ze mrnci este neznamena ze si nevazi ze sa jej narodi zdrave dieta 🤦 aj ja som uz od 38tt kazdy den nemala na mysli nič ine len ze dnes idem rodit. Prvy syn prenasany 10 dni, myslela som ze niekoho uz prizabijem a druhy uz bol planovany cisarsky v 38tt ale to som mala už také brucho ze som myslela ze mi cely spodok vypadne. Otras, des a este starat sa o prveho och boze. Viem ze to ide neskutocne na nervy ale neboj zvladnes to, zamestnaj si mysel niecim inym, oddychuj ked sa ti da a uz to len prijmi tak ako to je. Drzim palce

autor
3. dec 2022

@vierka0508 ❤️

janadj
3. dec 2022

Úplne ta chápem, ale neboj nič čoskoro to príde 🙂...tiež som pri oboch deťoch bola zavretá na 100 zámkov, nič sa nedialo a ten diskomfort bol masaker....odkedy to bolo pre detičky bezpečné tak som chcela rodit každý deň😁...pri oboch to prišlo z ničoho nič, bez nejakého náznaku noc predtym ako som mala ísť na kontrolu 🤣(obaja 39+4)

bolarazjedna
3. dec 2022

No vidíš, tak sa teš, že toto bábo vydržalo do donosenia ☺️
Však ešte si ani nedosiahla stanovený termín pôrodu, tak kam sa nahlis? Není pravidlo, že všetky deti sa rodia týždne pred stanoveným termínom.
Chápem, že pri starostlivosti o 2 deťoch a o domacnost už je ti ťažko, dlho, aj to obliekanie sa do teplého, keď sa ide von, atď.... Ale naozaj, je to otázka pár dní, tak vydrž. Neviem, či ešte plánujete 4.dieta, ale ak nie, tak skus to brat tak, že posledných par dní si tehotná v živote, tak si to môžeš ešte užívať, potom už to bude nenávratne.

Ja som mala podobný nález, dieťa vysoko, krcok zatvorený, žiadny poslickovia, 5.ho som mala termín, 6.ho som už mala nastúpiť do nemocnice, nakoniec 4.ho krátko po polnoci ma z ničoho nič obliala plodová voda a malý bol za pár hodín na svete. Skutočne to môže prísť kedykoľvek, možno už dnes večer budeš držať dieťatko v náručí.

A skúšaj babské recepty, s tým nič nepokazíš.

denkanr
3. dec 2022

Ja ta úplne chápem, ja mam termín o 3 dní a tiež nič sa nedeje. Navyše ešte ani neviem ako budem rodiť lebo bábo je KP, cisársky nie je naplánovaný. Neviem ani váhu, a cisársky nechcem kvôli trombóze v minulosti ani nebudem písať úplne podrobnosti. Behám každý deň kde sa dá a nič, aj tak nám nič iné nezostáva len čakať tak držím ti palce nech je to čoskoro 😉

autor
3. dec 2022

@denkanr dúfam ze dáš potom vedieť keď budeš mat po 😇

queen_mary
3. dec 2022

Akoze toto vazne? Sa stazujes ze mas zdrave tehotenstvo? Toto uz je vrchol pohodlnosti. Najdi si lekara ktory ti porod vyvola a budes spokojna.

autor
3. dec 2022

@queen_mary zalez prosim

som_realistka
3. dec 2022

Mne mama povedala, keď som bola v 38t s mladšou a už som bola netrpezlivo a unavená "dom si tam nepostaví, pôjde von, keď príde jej čas" 😀

autor
3. dec 2022

@som_realistka hehe no ja mam niekedy pocit ze vážne si tam urobilo hniezdo z ktorého nechce vyjsť 😅

som_realistka
3. dec 2022

😀 Výdrž, posledné di boli pre mňa vždy najunavnejsie, a porodnik mi povedal, že to preto ze telo už pomaly pracuje k pôrodu a chystá sa. Držím palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
3. dec 2022

Skus si na kazdy den naplanovat nieco specialne, ale splnitelne, na co sa fakt tesis. Spokojne si sprav plan na 2-3 tyzdne 🙂
Za prve zamestnas hlavu rozmyslanim nad prijemnymi vecami
Za druhe sa mas na co tesit na zajtra
A za tretie, ak je drobec kazimir, tak ti to za par dni zatrhne 🙂
Win-win!

autor
3. dec 2022

@veselo_neveselo no chystám sa piecť s deťmi medovníky ale chcela som až po Mikulášovi. A teraz neviem ci to stihnem alebo ich mame urobiť v pondelok... Proste všetko čo si chcem naplánovať nemôžem lebo neviem kedy budem rodiť 🤔😅

lauriik
3. dec 2022

Ja som prvu prenasala tyzden, myslela som, ze zdechnem. Otras. Vsetci sa ma vypytovali, ci som uz porodila. Mala som chut zahodit aj telefon a ist sa niekam zakopat. Pri druhej si hovorim, porodim urcite skor, som si nastavila v hlave, ze najneskor 37tt bude na svete. Drb prenasala som 12 dni 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ 41+5tt. To som ani nevedela, ze tak dlho moze byt clovek tehotny. Ja som s tym brusiskom obrovskym celu zahradu porylovala, cely dom poumyvala niekolkokrat po stvornozky, sex, vana, vsetko som skusila nech sa mi porod spusti. No vobec 🤦🏼‍♀️ Takze nemam radu ale vydrz, uz si v cielovej rovinke! Za chvilku mas babo pri sebe ❤️

zuzana9393
3. dec 2022

Presne to poznam. Mna tiez tehotenstvo nebavilo a cim dalej tym ma nebavilo viac 😃 neboj, je to uz len tyzden mozno 2. Inak so mnou na izbe v porodnici bola baba, ktora tiez bola na poradni pozatvarana na 100% a na dalsi den porodila. Tak sa toho moc nedrz. Okrem toho tretie dieta.... To aby si neporodila uz doma 🙂

elalala
3. dec 2022

Bozemoj, však ona nenapísala, ze si nevazi, že bábätko donosí, nechapem ten čistý hejt tu. Veď si spomeňte ako v 38tt už všetko tlačí, bolí, nevie sa vyspať... neverím, že vy ste v 38tt nerozmýšľali, že to už chcete mať za sebou... autorka hlavu hore, musíš sa nejako odreagovať a nemyslieť na to a potom ti ten čas zbehne ❤️ ani nevieš ako a budeš mať bábätko pri sebe 😊 držím prsty

simsalabim
3. dec 2022

Moje prve dieta - 37.tyzden. Druhe - 42. tyzden. Nechcelo sa jej von, spokojna bola tam, kde bola. A aka bola salamistka v brusku, rovnaka bola aj po narodeni. Ked mi ju podali, nahodila vyraz Budhu, co dosiahol nirvanu a z tohto rozpolozenia ju hocico nedostalo. Niekedy aj 4 dni po sebe ani nezaplakala. Aj doteraz sa tesi z toho, co ma… neriesi “ine”.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryetta
3. dec 2022

Huuu. Halo. Mamicka. Ja viem ze ti uz je dlho. Ale uz ste v cieli.
Radsej krasne zdrave donosene babatko ako predcasne narodene.
Mne pri prvom dali 3terminy. Prvy som mala niekedy cca 12.8. Druhy 24.8. Treti 4.9. Hadaj kedy sa narodil? Ano ten posledyn mozny datum.
Dalsie dva porody som mala vyvolavane lebo az to mozem napisat-ozaj by som bola tehotna do neviem kedy. Mojim sa proste nechcelo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre