Ahojte zienky,
obraciam sa na Vas lebo uz mam niekedy pocit,ze to sama nezvladnem tieto moje stavy.Som 13 tyzdni a rozmyslala som o interupcii cely cas od zaciatku ako som zistila,ze som tehotna,ale nedokazala som to urobit..teraz ked uz sa to neda uskutocnit bojim ci som urobila spravne,ze som si to nechala..
Problem by az taky velky nebol keby viem kto je otcom na 100 percent...
Priatela velmi milujem ,ale istom obdobi som ho podviedla a aby toho nebolo dost tak som bola aj s nim aj s tym druhym v tom istom casovom obdobi takze je to 50 na 50.Prosim nehovorte mi nejake moralne nazory na to...som si vedoma mojej hluposti a nezodpovednosti.Citim sa akoby som zabila celu tu lasku co s priatelom mam alebo som mala a keby len lasku.Moj gynekolog mi odmieta zobrat plodovu vodu len kvoli zisteniu otcovstva a ja neviem ci sa nezblaznim do porodu z toho..
Ked tu tak citam kolke z Vas potratilo a tak tuzilo po babatku a ja tu teraz revem,ze ho cakam...Velky kontrast ,ale aj tak by som si ho nedokazala dat zobrat nech je to akokolvek...vsetko co sa deje pre nieco...
@suzzy21 neviem,co ocakavas,ze ti tu baby poradia...napisem ti,co by som urobila ja:v prvom rade,partnera by som nikdy nepodviedla,ak ho ako vravis,skutocne milujes...ale viem,ze by som mu nedokazala pozriet do oci,zaspavat pri nom,objimat ho...urcite by som sa mu priznala.Poznam svojho partnera a viem,ze neveru by mi neprekusol.Ale fakt by som to nevydrzala.Vies,ja nechapem ale zeny,ktore napisu,ze s partnerom sme si v tom case nerozumeli,ale spavaju v pohode s nimi dalej a este aj s dalsim. Pozri,drobcek za nic nemoze. Ci uz budes s priatelom alebo nebudes,pre drobca budes ta najpotrebnejsia a najmilovanejsia osoba...ale neklam partnerovi,nikdy nevies,co sa moze stat.Moj syn sa narodil s vrodenou chybou srdiecka a bol operovany...mal 1den,ked si ma primarka na are zavolala a opytala sa,ci je otec biologicky,v pripade komplikacii...predstav si,ze by nebol...riesila by som to s nim tam???
dakujem ti za nazor...mas pravdu...ale mam hrozny strach mu o tom povedat nie je zrovna typ ktory to zobere s lahkostou a kludom ..a silno pochybujem,ze je toto odpustitelne ale ani takto hlupo klamat nie je zdrave ...pre nikoho...
rada by som spoznala niekoho kto bol v podobnej situacii ako sa zachoval...a ako to dopadlo..
@evarak no ved prave...a si predstav,ze by som nevedela,ci je jeho...poviem mu,no vies co drahy,neviem ci je tvoj,ci mu budes moct pomoct (darovat napr.krv),lebo sme si v tom case nerozumeli a ja som ti zahla...ale za celych 9 mesiacov som nemala k tebe ani tolko ucty a charakteru,aby som sa ti ako dospela zena priznala...ale inak TA MILUJEM...
@evarak dakujem ti za nazor...mas pravdu...ale mam hrozny strach mu o tom povedat nie je zrovna typ ktory to zobere s lahkostou a kludom ..a silno pochybujem,ze je toto odpustitelne ale ani takto hlupo klamat nie je zdrave ...pre nikoho...
rada by som spoznala niekoho kto bol v podobnej situacii ako sa zachoval...a ako to dopadlo..
je to uplne cele zle...a asi naozaj som este decko a nie zena ked taketo nieco urobim aj napriek tomu,ze tvrdim nieco ine...
Skôr či neskor tó budeš musieť priateľovi povedať. Čím skôr, tým lepšie. Má právo vedieť, že možno nie je otcom on. Ak by sa náhodou niečo stalo a on nebol biologicky otec, prišlo by sa na tó. Budeš celý život tŕpnuť? Čo sa týka dietatka, babo za tó nemôže, čo si urobila. Za tvoju chybu by malo ono platiť životom? Áno, už na interupciu ísť nemôžeš, chvála Bohu. Aj tak si myslím, že by si po tom mala výčitky. Dieta je najkrajšia vec, ktora tá môže stretnúť. Teraz máš pochybnosti, ale za 27 týždňov, ked budeš držať malý uzlicek si povieš, že ako si mohla na niečo take pomyslieť. A tó este počkaj, ked sa na teba prvy krát usmeje 🙂 nebudem moralizovat, sama si sa do toho dostala, ale ako dospela žena a budúca matka si vyries vzťahy čím skôr a príprav dietatku kludny a šťastný život, či už spolu s priateľom alebo bez. V prvom rade budeš mama a musíš pozerať na dieta, nie na seba!
@xevulax dakujem ti za odpoved...no hej presne pre toto,ze ked babo uvidim a usmeje sa na mna...to jedine ma stale niekde drzi a v podstate sa na to tesim...ale tiez viem,ze toto mi len tak neprejde...musis sa na to povedat pravdu asi naozaj psychicky pripravit a co najskor...
@suzzy21 povedz mu to hned dnes ako to bude možné.pri mojej povahe by som mu to povedala,hned ako by som zahla ak by sa niečo také stalo.nedokázala by som mu ani ruku podať po tom.Povedz mu to,bude sa ti lepšie spávať a aj to bábo budeš inak vnímať.Ja si myslím,že by som toto nikdy neurobila,ale nikdy nehovor nikdy.život je nevyspitatelný anikto znás nieje v koži toho druhého aby pochopil prečo to urobil amohol súdiť.Iba boh môže ....Netráp sa ,ale mu to povedz čím skôr
@suzzy21 na svoj vek by si mala vedieť uvážiť čo robíš. Dieťa je záväzok. Plodí sa z lásky väčšinou. Potom vypisujú deti ako ich otec opustil, ale nik nevie, čo urobila matka keď strácala v posteli rozum a aj všeobecne. Prepáč, ja s takými ako ty nemám súcit, je mi ľúto len toho dieťaťa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mozno by si sa mala porozpravat s priatelom,nemozes mu predsa klamat a tvarit sa,ze je vsetko ok,ked tebou lomcuju pochybnosti ohladne otcovstva,ma pravo to vediet a okrem toho keby si teraz zistila,ze otcom baba,nie je tvoj priatel tak by si ho znenavidela,alebo co? budes mamou a tak by si sa podla toho mala spravat,pokial ta tvoj priatel naozaj lubi,tak to spolu dako prekleniete 😉