Je tu niekto v rovnakej situácii, poprípade to zažil? Prosím nech nefilozufuju a neosocuju má tie,ktoré takú situáciu nezažili,ďakujem🙏
Po dlhých rokoch som konečne tehotná,s manželom sa tešíme a zatiaľ to vie len kamarát,keďže mu to ,,došlo,,. S rodičmi sa moc často nevídam skrz covid keďže v kuse bol niekto z rodiny pozitivny. Vzťahy niesu na bode mrazu,ale vyslovene mám nechuť povedať že som tehotná. Ide o to,že môj otec dlhé roky strapnival mňa aj brata hlavne na rodinných oslavách a pri stretnutiach so známymi kecami typu..Vnúča si budem musieť urobiť sám..a veľmi príjemné to bolo. Potom mal reči o Tom,že však ak sa vám nezadari adoptujete si a podobne kecy. Moja mama zas zahviezdila neraz otázkou,či nevadí môjmu manželovi že nemáme dieťa a podobne perly. Pritom pre vedia kde čo ako. Som úplne taká z toho znechutená,že im mám niečo povedať...Najradšej by som počkala až kým si to sami nevšimnú. Som vo 4mesiaci nič na mne nevidno lebo som nepribrala ani gram.
Ja som v 5 a moji rodičia o tom nevedia, nemáme najlepšie vzťahy, nevidame sa casto (1-2x do roka) a nebola nato vhodná príležitosť aj ked sa som to uz par krat chcela povedať ale osud to zariadil inak takže keď bude poviem keď nie ta kraz to určite zistia 🤣
Je to len na tebe ako sa zachováš....,ja len v podobných prípadoch nerozumiem,prečo si to ženy musia dať schváliť tu na MK.my teba a tvoju situáciu vôbec nepoznáme.
@janinah čítaj úvod. Chcela som vedieť či niekto má resp mal takú situáciu. Ja zas nerozumiem načo mi potom píšeš,ale nevadí. Chcem vedieť,že v takej situácii niesom sama. Logicky. Ostatným ženám ďakujem za komenty k veci.
nepochopila si ma....nevadí
Hneváš sa na nich zato ake mali reci keď sa vám nedarilo.Teba to ranilo, čo je pochopiteľné. Podstatné je ale to, že NEVEDELI čo ti tými rečami sposobovali. Predpokladam, ze tvoji rodičia ta milujú a nechcú aby si sa trápila. Len boli hlupi. Reci čo viedli, boli skôr hovorove zaužívané frázy. Podľa mňa otec povedal, že si môžte adoptovať preto, lebo si uvedomil že jeho reci o plodeni boli cez a chcel to nejak "zachránit". Mama mohla mať obavy a trápiť sa, že ta manžel opusti, až natoľko že zaperlilla. Možno potrebovala počuť, že ťa neopustí ani keby čo bolo. V konečnom dôsledku sa tvoji rodičia chovali nevhodne a teraz je na tebe ako sa zachovas ty. Ci im odpustis a povznesies sa nad tým alebo nie. Možno ak by si ich hneď na zaciatku konfrontovala nech si reci o vnúčati nechávajú pre seba, že ti tým ubližujú, možno by to nerobili🤷♀️. Ja na tvojom mieste by som poslala aspon sms..
porodíš, napíš sms a pozvi ich na krstiny 🙂 šok a radosť zároveň 🙂
@whatever1 no tvoj komentar urcite padol autorke nevhod, naznacit ze jej vlastna mama sa mohla obavat ze autorku mozno manzel opusti...blbost. naco taketo neprijemne a vysoko nepravdive dohady vobec pisat. Komentare autorkinych rodicov boli hlupe, trapne a neobhajitelne a je lepsie ich nechat v minulosti a nevrtat sa v nich
Citam tu vela pribehov uz 1.5 roka (ako takmer kazdodenny relax) a veru som taky ako tvoj este nevidela takz vela inych podobnych skusenosti asi nebudes mat.
Mne tvoje pohnutky nepridu velmi logicke. Ak by ma rodicia otravili svojimi recami o tom ze dieta sa dlho nekonna, tak by ma naopak potesilo im povedat, ze teraz uz konecne mozu byt ticho. Ale to som ja. Ty to zjavne citis inac.
No a pretoze mi tam chyba logika, tak mam dojem ze im to chces tajit co najdlhsie, lebo vies ze budu radi ked sa dozvedia ze si tehotna. Ale pretoze ta cely ten cas trapili recami, tak im ten pocit stastia chces oddialit tak velmi ako sa len da. Je to taka tvoja mala pomsta za to co ti robili. To je moj dojem. Nevravim ze to tak naozaj citis.
Poznamky tvojich rodicov mi pridu uplne rovnake, ako vsetkych ostatnych rodicov, tetiek, stryn, babiek, ak je niekto dlho vo vztahu a nema dieta. Ty si len bola precitlivela, lebo si po nom tuzila a nedarilo sa. Sice vedeli, ze sa nedari, ale vedeli aj to, ze ta tie reci zranovali? A mozno to bola tiez taka ich obrana. Ja by som im to povedala. Urcite sa vnucatka nevedia dockat. Pride do vasej rodiny novy clovek, novy zivot, nova sanca.
Zazila som ohladom tehotenstva iné slova, ktore zamrzeli, ale nikdy ma nenapadlo sa pomstit. Plati co davas to dostanes. V pripade rodicov sa uz deje, ale co ty?
Nechces prerusit retazec?
My mame dobre vztahy v rodine celkom, ale som povedala ze keby mame nahodou druhe tak nikomu nic neoznamujem, kto si vsimne si vsimne. Mali sme v okoli vela pripadov ze babatko zomrelo v brusku vo vysokom stadiu, preto by som sa tym nechvalila nejako zamerne oznamovat a tak.
@amelie2017 suhlasim. Snad kazdy z mojho okolia si take vypocul.
Jemine, však to sú rodičia. Ja som sa tiež napočúvala. Jedným uchom dnu, druhým von. Sú to presne podobné reči typu kým bývaš pod mojou strechou 🤦♀️skôr mi príde, že si úražlivá. A však keď nechceš, tak to nehovor nikomu
Ja ti rozumiem, tými rečami pred otehotnením ti na nálade a sebavedomí teda nepridávali, bolo to od nich necitlivé, len možno ani netušili, že tie ich "poznámky" sú úplne mimo misu....... Povedala si im vtedy, že tieto reči ťa zraňujú a sú minimálne úplne nevhodné/trápne a ty a tvoj muž sa cítite nepríjemne ? Lebo ak nie, tak im to možno ani nedoplo a v tom prípade je tvoja reakcia neadekvátna, si nechtiac spoluvinník. V tom prípade ich trestáš za niečo, čo spôsobili nevedomky. Iná situácia je, ak by si vedela či cítila, že ti slovne ubližovali vedome alebo boli k tvojmu stavu ľahostajní, v tom prípade by som to rodičom povedala až vtedy, keď budem mať ten pocit, že chcem, aby so mnou zdieľali radosť. Nevieme ako to tvoji rodičia mysleli a celkovo kontext, atmosféru vo vašej rodine, takže sama si mu musíš odpovedať ako to vtedy bolo a prečo sa tak vyjadrovali.
ja by som na tvojom mieste skoncila s citanim komentarov hned pri 1. uzivaj si tehotenstvo, oznam vtedy kednto tak budes citit 🙂
My sme oznámili, aj keď sme vedeli, že pri treťom dieťatku sa časť rodiny s nami tešiť nebude.
tiež sme s manž. neoznamovali tehu nikomu. A to sme bývali u mojich rodičov. Akonáhle to prasklo môj otec sa postaral o to že za dva dni to vedela celá široká rodina...
svokrovcom tiež nemalo zmysel niečo hovoriť...
Len nám nikto neubližoval blbými rečami typu vnúča sa spravím sám. Skôr to boli reči prečo si nekúpime televízor keď sa nudíme...🙂 Neurazili sme sa, my sme si ďálej žili svoj život.
Autorka
Tiez som zazila nieco podobne ale z opacnej strany, teda podla nasich, mam viac deti ako je ...dajme tomu... spolocenska norma. Tiez sa mi nechcelo oznamovat tehu, ale bolo to moje tretie a vedela som, ze nebudu skakat nadsenim a tak aj bolo, ale co uz, nezmenim ich pohlad.
Ako chapem tvoju nechut, neviem ja nemam pocit ze ti ide o pomstu, len je tam ten silny pocit nevole im to oznamovat.
Urob si po svojom, ak sa to do toho nechce, neries, skus byt v pohode a ked na to pride, tak to nechat plynut tak, ze ked sa stretnete a bude to vidiet, mozno sa ta opytaju, ci si a ty povies, ze ano, som. Mozu prist vycitky z ich strany, ze preco si nam to nepovedala skor. Lebo som to nechcela skor oznamovat a nic bodka, nerozvijala by som to.
Vies co, my sme o tretie babo prisli. Ked som mame v 6tt povedala, ze nechcem vino, lebo som tehu, tak len vyplestila oci... ona nechce, aby sme mali 3 deti... v 9tt prestalo bit srdiecko... muz povedal, ze ked sa nam zadari, co najdlhsie jej nepovieme nic. Ze ktovie, ci svojimi myslienkami neprispela k... uz nas vselijake hluposti napadali, ako clovek patra po pricine. Obklopuj sa pozitivnymi vecami
je to cele na tebe, vztahy su komplikovane, ak im to nechces teraz hovorit, tak im to nehovor 🙂
@vler Prečo potom myslíš, že sa jej mama vypytovala či to jej mužovi nevadí? Lebo ju chcela ponížiť?Ja si nemyslím. Súhlasím že sa správali nevhodne a autorku chápem. Chcela som len poukázať na to že ak ich "vytresta" pravdepodobne ani nepochopia že za čo. Že tu ide o ich sprostost a nie zakernost.
V úvode sme si vypočuli čo všetko zle rodičia povedali.nejako chýba info čo dobré pre autorku urobili od detstva...lebo nepovedať takú Info vlastným rodičom znamená že si to asi " zaslúžili"...len či ozaj...
@whatever1 oni veľmi dobre práveže vedeli o Tom že som mala dve neúspešne tehotenstva. Tie vzťahy boli kedysi lepšie, normálne som sa s nimi bavila narovinu aj keď veľakrát to vykecali ďalej aj keď som ich prosila o diskrétnosť. Práve na základe tohto všetkého som začala mať odstup,menej sa s nimi vídať atď.
@vler ďakujem lepšie by som to nenapísala.
@andreatytler práveže sa bojím aby mi nepokazili radosť, nieže ja im chcem tu radosť pokaziť. Niesom zákerný človek a už vôbec voči svojej rodine nech je akákoľvek. Moja švagriná nedávno porodila,čiže brat má našťastie predbehol no už stihli mudrovat že aká je svagrova nemožná. Podľa mojej M je každá v našej rodine neschopnú matkou,svagrovej nedá ani dýchať. Takže ono je to komplexný problém. Nemá(ju) len na mňa blbé poznámky. Viem,že sa potešia ale zároveň budem dostávať XY správ a telefonátov. Tie reči pred otehotnením to boli také bonboniky a všetko potom to budú zlaté klince. Nechce sa mi to tu rozpitvavat do detailov,dúfam že sa chápeme.
@amelie2017 už vnúča prišlo od brata a svagrovej nedávno a chovajú hrozne,hlavne mama. Už mala kvôli tomu aj hubovú polievku a vedeli dobre že ma to zranuje. Ako som odpísala vyššie vždy som im povedala narovinu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Užívaj si tehotenstvo a ak si nastavená, že nechceš povedať, tak Nehovor 🙂 keď si všimnú, potvrdíte im to a vybavene 🙂