Nečakané tehotenstvo

anahaha
22. máj 2023

Ahojte, prosim bez hejtu viem ze su tu niektore maminky ktoré nemôžu mat dieťatko, ale ja si ho bohužiaľ nemôžem nechat. Mam 7 mesacnu cerku a podarilo sa nam splodiť dalsie . chcem sa spytat ci tu su niektore maminky ktoré boli takto na potrate ze ako to prebieha co trebw vybavit a tak.dakujem pekne

sweet20
22. máj 2023

@anahaha nezvladli by ste dve?

melanta
22. máj 2023

@sweet20 pýta sa, ako to prebieha a pýta sa primárne tých mamičiek, čo to absolvovali. Nepýta sa na diskusiu, či by dve deti zvládli. Ja nie som zástanca potratov, ale fakt nechápem tú obmedzenosť, ak žena povie, že chce podstúpiť potrat a iné jej začnú písať že veď to zvládnu a neviem čo. Ak nechceš či nevieš odpovedať na jej otázku, tak buď človek a sa zdrž diskusie.

anahaha
autor
22. máj 2023

@sweet20 nie nezvládla , neviem to finančne zvládnuť ani psychicky .

anahaha
autor
22. máj 2023

@anahaha zabudla som dopisat ze mam 19 rokov a neviem si predstaviť ze by som mala mat 2 dieťa 🙂

tanyan
22. máj 2023

Najlepšie bude zájsť hneď ku gynekológovi a on ti urobí prehliadku a aj vysvetlí aké sú možnosti podľa aktuálneho stavu tehotenstva. Nečakaj zbytočne dlho na termín, povedz rovno, že ak potvrdí tehotenstvo, tak ho chceš ukončiť.

anjelicek26
22. máj 2023

Prosim normalne zavolaj do poradne Alexis a povedz presne, coho sa bojis, ze nezvladnes. Potom rozmyslaj o potrate, ten telefonat ti za to stoji, je to par minut tvojho casu. Verim, ze je to sok a ano dve male deti je narocne. Na druhej strane (prepac za uvahu tymto smerom) ich mozes dat naraz do skolky, pravdepodobne aj naraz do skoly a ziarlivost medzi nimi minimalna, lebo si to ani nebudu pamatat, ze tam surodenec nebol. Vsetky veci vyuzijes pre prve aj druhe dieta naraz, proste si to "odbijes"... zalezi, ako sa k tomu stava partner, nie kazdy "podpori" zenu smer potrat, vela vztahov to neustoji. Preto vravim poradna, pretoze po zakroku je neskoro spekulovat. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek, pre mna je potrat legitimne riesenie zlych situacii, ale vek a to, ze mas male dieta doma, to tie "zle situacie" veru nie su. Co a kde treba vybavit ta nasmeruje gynekolog, sprav si tam termin cim skor.

kvetinka75
22. máj 2023

@anahaha spýtaj sa priamo lekára. Vysvetlí ti všetko. A do budúcna by som s ním konzultovala aj lepšiu formu antikoncepcie. Držím, palce

lavender94
22. máj 2023

@anahaha ahoj, nebola som na upt v takej situácii ako máš ty, ale snad ti poradím. Išla som na gynekológiu, tam mi potvrdili tehotenstvo, opýtala som sa na možnosti upt v meste, v ktorom som vtedy žila. Neviem, či je to nejak zákonom dane, ale doktor sa so mnou snažil ešte prebrať iné alternatívy. Bolo to v zahraničí, takže to bolo formou tabletky, takže pokiaľ sa nechystáš do zahraničia, asi nebudem vysvetľovať ako to prebiehalo nech to tu niekoho nepohorsi. Normálne na Slovensku to prebieha tak, že ťa uspia, urobia kyretáž a hotovo. Celé to platí pacient, to asi vieš. Ja som po absolvovaní interupcie chodila na terapie, pretože mi to nebolo samozrejme jedno a cítila som sa mizerne. Keď som pochopila, že musím sama sebe odpustiť, že by ani ja a ani dieťa nebolo šťastné, už to bolo v pohode a prekonala som to celkom rýchlo.
Tvoj lekár ti určite poskytne všetky informácie, ktoré potrebuješ vedieť. Držím palce, nech to zvládneš v čo najväčšej psychickej a fyzickej pohode.

katulienkax
22. máj 2023

@anjelicek26 tak asi tu nechcela rovno pisat ze partner je debil, keby mala muza zabezpeceneho, byvanie a vsetko tak asi na potraty nejde !

mimimiruska
22. máj 2023

@anahaha nemusíš sa vôbec ničoho báť...pôjdeš na predoperacne vyšetrení prijedes na nástup aký ti doktor dá..prídeš do nemocnice pôjdeš na salu uspi ta do narkozy 5...10 min zákrok zobudíš sa na izbe a za 3 hodinky môžeš domov 🙂 ve zkratce

mimimiruska
22. máj 2023

@anahaha a samozrejme nieje to hradené poisťovňou ale zaplatis sama a už záleží kde chceš ja platila 200e

sunshine_18
22. máj 2023

@mimimiruska toto je fakt "skvele" takto to zjednodušovat ako keby to je bežná a normálna vec..

kvetinka75
22. máj 2023

@anjelicek26 nehnevaj sa, ale ty ich budeš živiť? Netušíme ako na tom je, kde býva, aký má príjem do domácnosti. Toto sú také rady ...

kvetinka75
22. máj 2023

@sunshine_18 a čo jej to mala písať so smajlíkmi? Keď sa už raz rozhodla, potrebuje fakty a nie kecy okolo toho.

anjelicek26
22. máj 2023

@katulienkax preto jej pisem, nech zavola do poradne, kde vie prebrat kazdy jeden aspekt, ktory jej lieta po rozume. Pretoze casto je to len sok a po zakroku sa objavi silna niekolkorocna depresia. Treba psychologicku podporu pre vsetky varianty, pre ktore sa rozhodne a oni jej to vedia poskytnut.
@kvetinka75 to iste plati aj pre teba... uvahy MUSIA ist vsetkymi smermi a idealne sa o tom porozpravat s kvalifikovanymi ludmi, co ten proces poznaju a vedia jej adekvatne poradit a pomoct. My na fore jej nepomozeme aj tak.

alison11
22. máj 2023

@anahaha Ja som potrat mala ale,žieľ kvôli zamlčanému potratu nespustilo sa mi čistenie.U lekára Ti vypíšu papier na potrat predoperačné budeš musieť spraviť a potom Ti povedia kedy môžeš nastúpiť.Priprav sa nato,že zostup hormónov narobia šarapatu v psychike a prejde to časom.

vanilkovazmrzka
22. máj 2023

Ja by som isla do rakuska na tabletku. Aj ked to bude asi ovela drahsie.

mimimiruska
22. máj 2023

@sunshine_18 napísala som ve zkratce keď bude chciet viac informácií nemám problém poskytnúť do podrobná.... ale klamať ju presvedčiť ju o iným opaku nebudem... nevieme v aký je situácii a poznám pocit ktorý možná ma ;) ... samozrejme dôležitý je prehliadka u doktora ale to dúfam slečna vie to asi netreba písať ale nieje na čo čakať čím dlsie tím horšie

kvetinka75
22. máj 2023

@anjelicek26 úvahy musia ísť bokom a ty ju napíšeš na pár riadkov

mimimiruska
22. máj 2023

@alison11 môže ale nemusí to spôsobiť sarapatu

anjelicek26
22. máj 2023

@kvetinka75 len vela zien o tej poradni ani netusi. A robi velmi velmi dolezitu pracu.

kvetinka75
22. máj 2023

@anjelicek26 poradňa OK, ale tie tvoje ďalšie rady ....

alison11
22. máj 2023

@mimimiruska Ja píšem zo svojej skúsenosti u mňa nastala depresia po niekoľkých dňoch a liečila som sa pol roka adntidepresívami. Pani autorka sa pítala na skúsenosti.

anahaha
autor
22. máj 2023

@anahaha dakujem pekne za všetky odpovede , k doktorovi som objednaná 1.6 takze uvidíme co ako 🙂 dakujem pekne este raz za vsetko

mimimiruska
22. máj 2023

@alison11 ja si myslím ze keď už človek chce podstúpiť takúto situáciu musí byť dopredu s tím smireny ... lebo človek co nieje smireni s tím...by na to chodiť nemal.. keď srdcem hlavou verím ze to tak je dobre urobím to... pokiaľ mám pochyby čoby kdyby nerobila bych to ... lebo presne proto pák vzniku depresie.

mimimiruska
22. máj 2023

@anahaha za máličko... do 12tyzdna tehotenstva majú gynekológie čas to spraviť po 3 mesiacoch už je pozde dá sa ale už se moc gylekologu do toho nepustia... podstúpila som dva...

katkine_terapie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender94
22. máj 2023

@vanilkovazmrzka dá sa ísť aj do čiech, stojí to celé dokopy do 500-600€ podľa mňa na Slovensku to nie je o veľa lacnejšie

top_manazerka
22. máj 2023

@vanilkovazmrzka aj v ČR používajú tabletku.

mimimiruska
22. máj 2023

Dievčatá ma 19 rokov a jestli se nachádza v situaci že vie ze to nezvládne teraz tak prečo by ji mal niekdo presvedčat o opaku ... pokiaľ si teraz neverí ale treba za 10 rokov si dá druhé babo nevidím v tom problém... nieje všetko ružové bohužiaľ..

mimimiruska
22. máj 2023

@lavender94 ja platila 200e okres Brezno...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre