S partnerom sme mali krásny vzťah, nebol idilický, veď ktorý aj je.. ale mali sme milión spoločných záujmov, trefný humor nám typický, radi sme spolu trávili čas. Bože.. až sa mi tisnú slzy z toho, aké to bolo vzácne.
Potom sme neplánovane spoludili dieťa, úprimne sa naň tešíme. On a aj ja.
Ale všetko sa zmenilo. Zrazu nemáme spoločne nič. Akoby nebolo nič čo by nás spájalo okrem dieťaťa, ktoré čakám.
Nespávame spolu, posledný týždeň už ani v rovnakej miestnosti. Absolútne ho nezaujímam po žiadnej stránke. Pribrala som už 13 kíl, ale nie som žiadne prasa, starám sa o seba rovnako ako predtým. Len už nešportujem lebo ma potom boli všetko a nechcem si privodiť niečo. Ani sa na mňa nepozrie, ani ma nepohladí, nič nič nič. A už nemám vôbec chuť ani silu za ním doliezať, keď vidím ako sa mu hnusí moja prítomnosť. Domov sa príde najesť po práci a vráti sa až krátko pred spaním. Nezavolá, nenapíše. Akoby som tu bývala sama. A keď tu je tak sa zavrie do inej miestnosti.
Nemyslím si, že má inú. Aj keď začal si viac všímať všetky ostatné. Ale podľa mňa je to len otázka času, kedy odíde.
Tak by som bojovala.. ale za čo, keď to by som začali bojovať jedine proti sebe, keďže ja už pre neho asi ako žena nemám miesto v jeho živote.
Myslím si, že prvé mesiace po pôrode bude nablízku a potom odíde.
Kiež by sme boli znova my.. 😢
Tak v prvom rade mi to je ľúto.Takto by sa tehotná žena cítiť nemala. :( Vie on o tom ako sa cítiš? Rozprávali ste sa? S tebou môžu dosť burcovať aj hormóny. Hovorím len zo svojej skúsenosti.
Ako keby som to pisala ja pocas mojho tehotenstva. Dolezity je v tomto pripade rozhovor, zistit, preco sa jeho spravanie natolko zmenilo. U nas to bolo rovnako, tiez sme uz nespavali ani v rovnakej miestnosti, nakoniec teda sme si obaja priznali chybu. On nevedel pochopit ze som v strese z prichadzajuceho babatka a citim sa neschopna ze nedokazem spravit tolko co pred tym, a ja som nechcela vidiet snahu, pretoze vsetko co pre mna urobil, mi bolo malo. Sex sme pocas celeho tehotenstva nemali, nakoniec vysvitlo, ze sa len bal aby neublizil dietatku. Nehladil ma, neboskaval, pretoze nevedel v akej nalade prave som , preto sa ma radsej stranil . Mal pravdu, vsetku svoju frustraciu som si vybijala na nom , nepravom. Naozaj, skuste sa otvorene porozpravat a uvidite obaja ci to dokazete este spolu.
Aj sa hadate, alebo si ta len nevsima? Drzim palce nech sa to da dokopy, mozno ked sa babo narodi, zmeni sa spat do normalu.
smutné. Ale nechránený sex vo fáze, keď neplánujete dieťa, má všelijaké dôsledky, nielen fyzické... ale možno to prejde, len si to musíte vykomunikovať...
@mamamasama Burcujú so mnou. Uvedomujem si to, ale zapríčiňujú iba to, že násobia môj smútok z tejto situácie.
Toľkokrát som sa snažila s ním komunikovať, ale nefunguje to. Darmo môžem rozprávať niekomu niečo, kto nenačúva. Jednoducho ho nezuajímam. Postrehla som, že ho vyslovene vytáča, že keď mu dám najavo, že jeho rola v mojom živote je podstatná a dôležitá. Kedysi by bol zato rád, keď mal ešte voči mne nejaké city, tak bol pozorný, všetko začínal slovami MY. Teraz je z toho nervózny lebo už len samotný fakt, že chvíľka so mnou ho vyčerpáva. Nerozumiem tomuto zvratu.
Už sa ho ani nič nepýtam ani mu nič nerozprávam lebo v diaľke počuť šomranie a nadávky na moju osobu.
Čože? Nadávky na tvoju osobu? Za co? A Ty za kym/čím plačeš? On najpravdepodobnejšie smúti, dostal šok, že narodením dieťaťa je jeho život v rici, koniec aktivít, športu vas dvoch. Ako sa on úprimne teší na dieťatko? Kde v tvojom opise to je....lebo.ja som to nevidela. Manželia nieste,ak dobre chápem. Ale ste uz obaja rodičia, nenarodeného dieťatka. Ako môžeš stavať svoje šťastie na jednom chlapovi...po prvej urazke na mna,a este tehotnú,by som sa rýchlo otriasla,za počkať,cosi tu nesedí...nie ja som lietadlo,ale on je cvok
Ešte ma napadlo.
Cez vikend z jeho strany rodiny mali oslavu. Povedal, že ho boli brucho, aby sme tam nešli SPOLU. Nechcel tam ísť so mnou a ani vysvetľovať prečo sme neprišli spolu, tak sa rozhodol, že nepôjde vôbec. Brucho ho nebolelo lebo si objedal “zdravú” večeru a za bežných okolnosti miluje oslavy, kde je kopa jedla a ľudia.
Bola som pripravená, že pôjdeme, ale bola som pripravená aj na to, že pôjde sám (keď chodí na oslavy jeho kamarátov a ich deti, tak ma zasadne nevolá).
Síce sa ma to dotkne, ale nevnucujem sa.
Och.. keď si len predstavím akí sme boli obľúbení pár v očiach všetkých, tí dávajú zábavní, vtipní dobrodruhovia s toľkou láskou jeden pre druhého. Ja mam pocit, že sme boli tak dlho takí zamilovaní, čo sme si ani nezaslúžili až sme prišli do takéhoto bodu, že už viac lásky neostalo.
Ako si došla na to že sa OBIDVAJA na dieťa tešíte? Mne to tak príde, že jemu došlo do akej šlamastiky ste sa dostali a obviňuje z toho podvedome teba
tiež tam nevidím že by sa tešil na dieťa, skôr sa možno cíti ako v pasci. Ako muž si väčšinou uvedomuje, že sa musí postarať o rodinu ak má aj deti, ale to ho rovnako môže unavovať. Aj tak nerozumiem, takýto veľký zvrat predsa nemohol prísť zo dňa na deň.
Ahoj, neber to tragicky, podla toho co pises sa len este psychicky nevyrovnal s tym ze bude otec. Pravdepodobne mu hlavou chodi ako nebudete mat cas na konicky, sport a podobne, scenare ze bude iba dieta a starostlivost. Navyse prisiel o teba ako o partaka lebo tehotna nemozes sportovat, popijat atd, proste kopu veci. Predporodna depresia je vec aj u muzov len sa o nej nehovori. Zene pomozu hormony spracovat tehotenstvo a on sa s tym musi vysporiadat sam v sebe. Dolezite je aby si nezanevrela na spolocne aktivity, ktore si mala s nim - urcite sa da aj v tehotenstve vybehnut niekam na vylet, ist sa okupat, dovolenka cokolvek. Kup sportovy kocik a namotivuj ho ako budete s babom chodi do prirody a podobne. Pravdepodobne mu hlavou chodia scenare ako budete s dietatom len zavrety doma a stereotyp, vyvrat mu to. S babatkom sa da normalne fungovat ako predtym len sa netreba upinat na nejaky vymysleny rezim a vsetko podriadovat tomu.
Co sa tyka sexu nie kazdy muz chce mat sex s tehotnou zenou, nie len kvoli kilam ale prave ma divny pocit. Skus ho prekvapit a uspokojit ho inak podla mna sa potesi.
V kolkom si tyzdni? Ja si myslim, ze bud sa vam narodi dieta a on sa zamiluje, budd sa snazit, alebo ho to odrovna. Zalezi akej je povahy...
@ambamamba Od prvej chvíle ako sme sa dozvedeli, že budeme rodičia, sme to poňali veľmi športovo. Nie sme tie typy ludi, že by sme plakali nad rozliatym mliekom, nanajvýš on ma už aj vek hodný byť otcom (40tka za dverami), ja som sa na materstvo ešte necítila a ani som sa kvôli môjmu veku nestresovala, vklude päť rokov by sme sa zaobišli aj bez. Aj sme mali taký malý plán, že za tých 5 rokov si vybudujeme lepšie zazemie, ale však nič sa nedeje ani teraz. Sme dospelí, pracujúci, zdraví ľudia, mame všetky predispozície zvládnuť to s prehľadom. A na rodičovstvo sa nedá popraviť. Chápem, že aj pre neho je to nová situácia, ale aj pre mňa, ale to neznamená, že teraz hodím flintu do žita. Veď ako by som aj mohla.
A stále stále stále mu opakujem, že síce už nebudeme mať takú slobodu lebo už budeme mať zodpovednosť za tú malú nádhernú bytosť, ktorá bola doprialá práve nám, ale väčšina toho, čo sme zažívali predtým môžeme vykonávať spoločne ako rodina. Rada sa obetujem a nepôjdem všade, kde bude môcť ísť iba on, rada budem čakať na neho vždy, keď sa bude vracať lebo to čakanie už bude príjemne, budem mať dokonalú spoločnosť a všetky tieto tripy sa dajú skĺbiť aj s rodinným životom, keď ľudia chcú.
Ale ja to nehovorím len kvôli nemu, aby som ho uklnudnila, ale preto, že to obaja milujeme a mam takú víziu, že touto cestou chcem vychovať naše dieťa.
Ten sex, ja neviem. Podľa mňa mu to brucho nevadí. Zo začiatku sa tešil z väčších pŕs aj sme sa jeden druhému venovali, teraz sa na mňa pozerá ako keby som mala hovno na tvári. Keď bol ešte dostupný, tak som sa mu venovala, ale on mne vôbec. Fakt priberám riadnym nečakaným tempom, ale myslím si, že vyzerám vramci na môj stav pekne, síce mam celulitídu akú som doposiaľ nemala, ale čo urobím, teraz nič. Samu ma to hnevá, ale ja sa musím cez ro preniesť, že je to dočasne. No žiadna podpora, obcas poznámka, že zase ti brucho narástlo.
A k tým terajším aktivitám. Nechce so mnou robiť nič lebo sa mu aktuálne nevyrovnám v ničom. Na bike nechodím lebo tu máme samé kopce, na turistiku si netrúfam, je to pre mňa namáhavé a jeho prechádzky nebavia a kúpať sa chodí len s kamarátom. Ale to bolo vždy tak, že pokým neboli jeho potreb uspokojené, tak iné ho ani nezaujímalo. Akýkoľvek trip bol pre mňa nesmierny motivačný výkon lebo ak som chcela držať krok, tak som musela ísť jeho tempom. Ale mne to nevadilo lebo ma ti naozaj napĺňalo.
A stihli ste si vobec navzajom povedat, ze ano, chceme byt spolu, ano chceme mat raz spolocne deti, ano, lubime sa a budeme robit vsetko preto aby to bolo navzdy, aby nam to vydrzalo...lebo len tak otehotniet bez perspektivy a bez toho aby som vedela ze ano, toto je ten muz s ktorym chcem byt a vychovavat deti, ano, toto je zena ktoru chcem za matku nasich deti, chcem byt po jej boku a byt jej oporou tak to je take o nicom. Ked ste nemali vyjasneny vztah tak asi sa chlap zrazu zbadal, ze uups, sak ja som to az tak vazne nemyslel. Ale mozno sa mylim, mozno ste buducnost mali prebratu a vedeli ste ze raz chcete byt rodina a mat spolu deti. Len to prislo skor a necakane, neplanovane a on sa len zlakol. Niekedy to chlap dlhsie spracovava. Ale velmi ma mrzi ked citam tie pribehy, ked zeny tehotneju len tak mirnixdirnix, bez toho aby mali vyjasnene vztahy a bolo im obom jasne ze do toho chcu spolocne ist. A ten muz zrazu ani nevie jak, uz je otcom a mozno s tou zenou ani neplanoval buducnost len sa dieta "pritrafilo". Sak ked to nemam s chlapom jasne, alebo sa nevyjadril nijak jednoznacne tak nebudem s nim spavat nejak naplno. Takze ja odporucam len normalne si odkomunikovat vas vztah ako to so sebou dalej myslite. To sa inak neda. Len si povedat Ano ano alebo nie nie. Len teda v tom pripade, zas a opat ....chuda dieta :/
@silvike Asi máš pravdu. Asi sme to nemali dostatočne vysporiadané. On je kariérista, asi ho ani nenapadlo, že to nemal vo svojom pláne na najbližšie roky svojho života. A napriek tomu, že sme sa mali radi, tak teraz som ja ten jeho životný omyl lebo jeho predstava sa nestotožňuje s realitou.
Skôr si myslím, že som sa stala synonymum pre všetko to, čo si on nenaplanoval a musí teraz tomu čeliť.
Autorka, nič teraz nerieš. Hormóny znásobujú tvoje pocity. A možno on potrebuje viac času prijať situáciu... A prijme to v čase, kedy u ňho to dozreje. Netlač na ňho, že to musíte hneď vyriešiť...
Keď sa bábätko narodí, potom sa všetko vykryštalizuje .Dufam,že k lepšiemu.
@joesvk Ďakujem za upokojivé slová, pevne verím, dúfam, prajem si, aby to bol aj tento prípad.
Ty nie si neatraktivna.. tvoj priatel je debil ked sa takto sprava. Mozno sa s tym este nestotoznil ze budete mat dieta skor ako ste chceli. Daj mu cas, uvidis ako sa to bude vyvijat.
Chlapi v dnešnej dobe sú fakt totálne sklamanie. To čo so dovoľuje takto sa správať? Že 40 na krku? Správa sa ako batoľa. Až vo mne hnev zovrel, by som ho prefackala ☹️. Fakt, denno denne čítam príšerné príbehy o mužoch ako sa zle správajú k ženám. Chlapi v dnešnej dobe sú zbabelci a všetka mužnosť očividne vymrela. Tak ty nesieš jeho dieťa pod srdcom, a on po tebe zazerá, nadáva ti a netrávi s tebou čas? To čo má byť. Pokiaľ si finančne samostatná a jeho správanie sa nezmení ani po pôrode, odíď od neho. Skús si urobiť vlastný program počas dňa a snaž sa od neho emocionálne odpútať.
@ummimaryam A preto mame 50 % rozvodovost. Prvy problem a hned rada aby sa pobalila a odisla.
Autorka; Suhlasim s vyssie napisanym. Mozno sa tesi, ale mozno sa aj zlakol aka zodpovednost nan padla. Uz mu to proste docvaklo, co sa stalo. Kazdy problemy riesi po svojom. Niekto sa uzavrie, nekomunikuje, niekto je stale podrazdeny, niekto hra mrtveho chrobaka...
Daj tomu cas.
"Kiež by sme boli znova my.. 😢"...mozno aj tu je pes zakopany...mne tie slova evokuju akoby ste chceli byt znova ti isti a hlavne LEN vy dvaja...a ups, uz tam je niekto dalsi s kym ste vobec neratali. Tak uz len sa k tomu zodpovedne postavit. Ale chlap pred 40tkou si ymslim ak zenu naozaj uprimne miluje a chce s nou rodinu a zena tiez tak uz fakt nema co odkladat , lebo teda kedy chce byt otcom, v 50tke ? Alebo vlastnemu to takto aj vyhovovalo a mal ten svoj zivotny stereotyp a vobec sa mu nepaci ze zrazu to ma byt ine a hlavne, vobec netusi ake a ci to vobec chce...ale mozno sa naozaj spamata a bude nakoniec rad.
Dám tomu čas.
Ale nemôže to byť vždy len o nich.
Ja mám tiež svoje potreby ako žena, partnerka, budúca matka.
Chcela by som, aby sa muž na mňa pozeral ako na objekt svojej túžby, nemusí slintať, ale rada by som bola ja jeho bodom záujmu a nie tie poloodeté slečny na ulici. Tak by som potrebovala objať, vrúcne z lásky nie na požiadanie bez emócii, dostať pusu čobylen na čelo len preto, že to tak cíti nie preto, že to očakávam. Stačil by mi aj jemný dotyk, keď sa obchadzáme. Aj ten sex oželiem, ak mu to je naozaj neprimne, ale tieto drobné prejavy náklonnosti mi tak veľmi chýbajú.
Tie, ktoré ste milované buďte vďačne a opätuje to, nie je to samozrejmosť v každom vzťahu.
Dokonca som upustila aj z toho, aby prejavoval záujem pri kúpe veci pre bábätko len preto, aby som odlahčila napätie, ale ja ako citlivá bytosť mám potrebu to s niekým zažívať, zdieľať svoje pocity, radosti aj starosti. Nie som človek, ktorý by sa sťažoval. Práve naopak, vnímam sa ako bojovníčka. Veľmi dobre riešim krízové situácie, hoci sa veľakrát bojím, ale nie je nič čo by ma zastavilo alebo kvôli čomu by som prestal vnímať veci v tom najlepšom svetle.
Ale toto ma naozaj ubíja. Nula perspektíva a zlomené srdce v tomto životom období neprospieva mne a už vôbec nie bábätku.
Kebyže som sama utriem slzu, vystriem chrbat, prehodím vlasy cez plece, upriamim zrak vpred a idem ďalej či už s ním alebo bez neho. Ale teraz je to komplikované..
Pozri, neviem nakolko tebou biju hormony a nakolko sa tvoj sprava ako chrapun, a nakolko sa sprava ako chlap😃pretoze maloktoremu chlapovi pride jeho tehotna zena atraktivna. A maloktory chlap sa vie vcitit do koze tehotnej partnerky, i ked sa mozno snazia. A to je este nic oproti tomu, ked to dieta pride na svet a obrati vam zivot hore nohami.
Zakladom je uprimna komunikacia. Treba sa postavit za svoje potreby, ak potrebujes sex, pohladit, pomoct s vyberom veci pre dieta, treba povedat na rovinu. Oni to fakt mnohokrat z naznakov nepochopia
@majlo1234 Ja nič nenaznačujem, ja komunikujem a konám, ale bez spätnej väzby.
Dost sa stretavam vo vlastnom okoli s muzmi okolo 40tky, ktori maju problem s detmi. Kamaratky, ktore si zobrali muzov v tomto veku, vsetky riesia podobne problemy. Vacsinou to boli kratke vztahy (okolo roka-dvoch), ked sa im narodili deti. Ci planovane alebo neplanovane. Podla mna je to tym vekom. Doteraz im stacilo mysliet na seba, mali svoje zaluby, svoju pozornost od partneriek, svoj cas a slobodu. Zrazu pride dieta a akoby to uz nevedeli spracovat a prisposobit sa. Niektori sa ako-tak prisposobili, niektori vobec a koncilo to rozchodmi. Platia si alimenty a deti ich zaujimaju minimalne.
Ti, ktori sa ako-tak prisposobia, tak tiez to nie je idealne. Nemaju trpezlivost venovat sa detom, vacsina ani nevie prebalit dieta a doma musi vsetko zvladat zena, oni sa radsej vyparia do zahrady a robia okolo domu, len aby nemuseli travit cas s detmi. Nedajboze su deti trosku narocnejsie, tak su len nervozni. Utekaju z domu za kamaratmi, snazia sa este akoby vratit ku zbytkom svojej predchadzajucej slobody a zeny sedia doma.
Ale zas, cest vynimkam, ale to su skor muzi v dlhodobych vztahoch, ktori sa snazia o dieta uz dlhodobo.
@kabba zas ja zažívam s mojím manželom úplný opak ako tu popisuješ. Tiež sme sa stali rodičmi po 40.tke (po ročnej známosti, ale plánovane) a obe deti miluje nadovšetko a trávi v rámci rodiny, s rodinou alebo len čisto a deťmi všetok svoj voľný čas.
Milá autorka, prajem aby sa tvoj drahý čo najskôr spamätal, alebo aspoň otvoril ústa a povedal čo ho ťaží na srdci.
Napriek tomu, ze pises, ze si emociálna, tak pises velmi vyzreto, mudro, pokojne a racionalne pomenuvavas co citis. Si mi velmi sympaticka 😊, urcite budes dobra maminka a urcite si aj dobra partnerka. K tvojmu muzovi. Mojmu muzovi, i ked deti boli planovane (prve dokonca vo ferticentre vyrobene), som ku koncu tehotenstva pripadala neatraktivne, vobec som ho nepritahovala a tiez mu vadilo, aj ked som dychala. Vratilo sa to spat po porode, jednoducho ku koncu oboch tehotenstiev na mna nejako nemal chut 😂🤷♀️. Po narodeni bol z deti uneseny a miluje ich dodnes, i ked my uz par netvorime, vsetko sa porodmi upravilo. Dokonca po narodeni druhej dcery, sme sa nevedeli dockat konca sestonedelia a vtedy, doteraz si to pamatam, sme mali najnaruzivejsie obdobie vztahu (to sme uz boli spolu vtedy 10 rokov), sexovali sme kazdy den, i viac krat do dna, trvalo to niekolko mesiacov. Teraz vydrz, pozoruj, skus sa netrapit. Uvidis, ako sa bude spravat po narodeni babatka, ak bude teba i male ignorovat, tak budes potom riesit..drzim palce ❤️
Tak potom mozno pritvrdit. Sama vies, co na partnera asi najlepsie plati. S mojim je lepsie napriklad po dobrom sa dohodnut, nereaguje najlepsie na hadky😃ale ked som bol tehotna a sral ma(pardon my french) tak som mu parkrat musela razne vysvetlit niektore veci, aby si to vzal do hlavy. Nech si uvedomi, ze nosis v sebe jeho dieta sposobene jeho spermiou a zatial co on smuti nad svojim stratenym mladim, ty priberas, jw ti zle, strie sa ti robia, nohy opuchaju, tak nech sa spameta rychlo
Ani moj nemal chut a musel sexovat so mnou🥴 je to narocne obdobie, ale teda fyzicky hlavne pre zenu. Chlap sa musi vzmuzit, alebo nech ide do riti😀😀😀ja mam zas okolo seba muzov, ktori priznali, ze je to neatraktivne, ale kedze za to moze ich dieta, normalne sexovali so svojou zenou
mam trochu pocit,ze sa submisivne podriadujes.to,ze sa rada obetujes,ze bude moct chodit kade tade a ty ostanes s dietatom....nie je to uplne spravne.nepodozrieva ta,ze si otehotnela schvalne?veri tomu,ze to bola nahoda?lebo tato arogancia a ignoracia mi naznazuje,ze ta obvinuje a hneva sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no tak toto je smutné......